Sunday, June 19, 2016

Berbuka puasa secara Buffet bersama Zomato di Enak KL

Publish on : 11:00 PM There is : 3 Comments Labels : , , , ,


Assalamualaikum Hi semua. Sorry busy lately ni. Blog pun terbiar sikit. Tapi taknak sampai bersawang. Jadi kena update juga! Hihi.

Last week, Alja pergi ke Enak KL, Starhill Bukit Bintang untuk berbuka puasa bersama Zomato. Untuk pengetahuan, ini adalah kali pertama Alja join berbuka puasa bersama Zomato. So ini adalah pengalaman baru Alja sebagai Blogger.

Apa itu Zomato? Ha kalau nak tahu, Zomato merupakan satu platform yang MUDAH untuk kita mencari restoran dan mempunyai laman web dan aplikasi mudah alih juga dan Ia adalah PERCUMA. TERUTAMA BUAT SI PENCINTA MAKANAN. Zomato juga dapat membantu kita mencari tempat-tempat di sekeliling kita. Tersangatlah berguna, lelagi apabila anda lapar. Dari Auckland ke Vancouver, seluruh 23 buah negara dan lebih daripada 10,000 bandar-bandar.
  

Tq Zomato sebab sudi Invited Alja and Tq juga buat Restoran Enak KL yang menyediakan pelbagai juadan berbuka puasa secara Buffet yang enak!

Di bulan ramadhan yang mulia ni, pelbagai makanan ingin kita cuba. Mata ni rambang tengok semua makanan. Sampai tak cukup tangan. Semua benda nak makan. Ha, kalau dah mcm tuh, kena pergi ke Enak KL. Semua makanan yang disajikan di Enak KL ialah makanan tradisi melayu, Asli dan yang penting tiada bahan tambahan MSG. Wah best kan? :D

Mana yang rindu masakan ibu di rumah? Rindu nak makan makanan melayu? Takde tempat lain boleh Alja cadangkan melainkan di ENAK KL.
Sedapkan? wey udang tuh yummy sangat tau. memang masakan mak mak dirumah. Lelagi Terong masak belacan tuh . Actually Alja tak reti and tak suka makan terong. tapi first time rasa dekat Enak KL, Yummy! Terus jatuh chenta and tak pandang orang kiri kanan. hahaha. Betul, serius. Semua makanan di sini semua sihat sebab tiada perisa tambahan MSG.
Bukan ini sahaja, ada Laksa lagi. Laksa johor , laksa utara? Jom! Memang terasa kuah pekat laksa tuh, ayomakkkkkkk kecus ayaq liuq akak update ni. hahaha. So Mesti Cuba tau! di mana? Dekat ENAK KL, Starhill, Bukut Bintang. Berdepan dengan bangunan Pavillion. Tq Zomato and Enak KL!! Sedap and mesti datang lagi, InsyaAllah. sebab Harga sangat lah berbaloi dengan apa yang disajikan. Hanya RM85nett (Adult) and RM45nett (below 12). Untuk buat tempahan atau lebih lanjut, boleh hubungi di talian 0321418973.
Dah lah dapat makan, dapat pulak baju Tshirt and Note Pad free dari Zomato! Fuhh i loike ^^

Wednesday, June 15, 2016

umphhh!! Sedapnya Coklat Panned Raya ni ^^

Publish on : 10:44 PM There is : 2 Comments Labels : , , , , ,

Cuba bagitahu sini siapa yang tak suka Coklat? Peliknya awak. 1 dalam sejuta. Tapi rata-rata kita mesti suka coklat kan? Yes termasuk Alja.

Tapi alja bkn coklat lover-2 giler lelagi kalau coklat tuh cepat muak. Tapi coklat ni tak. Sedap sangat sangat serius tak tipu.

nama coklat ni Coklat Panned Raya. Mengunakan coklat premium (couvuture) dan ada badam sebiji di dalam. Badam rangup habis ^^

Harga :
1kg - Rm60
10kg> - Rm55/kg

Postage :
1-3kg - RM20 (pakai icebox)
so lebih jimat order 3kg terus.

Last order 20 ramadhan ni tau. Ruginya tak order T_T

Ha nak order? wasap/call/sms - Haridah 0132911762

Ni review ikhlas baik punya. Sebab coklat ni memang sedap! Huwarghh kakak-2 and anak-2 buah kita pun kunyah tak henti. Siap kena sound 'woi udah lah tuh' hahaha