Wednesday, September 21, 2016

Product Review : Ecowell Anti-Aging Trial Pack Organic Facial Care Series | Ultra Moisturizing Eco Bio Face Cream

Publish on : 11:54 PM There is : 0 Comments Labels : , ,
Assalamualaikum hai korang. Alja nak share satu lagi produk dari Ecowell. ni produk yang ketiga yang akan Alja tunjukkan dekat korang iaitu Ultra Moisturizing Eco Bio Face Cream dari ECOWELL.

Dalam produk trial yang Alja guna, Ultra Moisturizing Eco Bio Face Cream adalah satu satunya produk trial yang paling 'ala cikucikuci comel' sebab kecik je. hahaha tengok gambar bawah ni bahagian kiri sekali. kecik-kecik pon cukup sebulan. sebab benda ni tak perlu pakai banyak-banyak.

Ultra Moisturizing Eco Bio Face Cream adalah produk yang memberikan perlindungan dan pelembab krim formulised untuk penjagaan muka yang sensitif. Ultra Moisturizing Eco Bio Face Cream adalah rumusan krim yang tidak berminyak pada kulit dan cepat menyerap.
Ultra Moisturizing Eco Bio Face Cream terdiri daripada Bahan-bahan seperti vitamin E, minyak argan organik, minyak aprikot organik dan minyak organik yang mempunyai pelembap yang sangat kuat dan kesan melindungi. Ia akan Memberikan kesan pelembab pada kulit dan menjadikan kulit lebih lembut dan smooth. Dengan adanya formula sebegini, ia dapat menyerap dengan cepat dan sesuai untuk 'menepek' nya sebelum korang ber-make-up.

Vitamin E adalah salah satu daripada 5 nutrien yang paling kuat yang meberikan kesan anti-penuaan pada kulit. Ia terkenal dengan kandungan yang tinggi dengan sifat antioksidan, membantu melindungi kulit daripada penuaan serta dapat meremajakan kulit. Ia adalah salah satu daripada bahan-bahan pelembap yang paling berkesan dalam penjagaan kulit dan ia adalah penting untuk kesihatan kulit.

Argan Oil adalah penyembuhan dan kaya dengan vitamin A dan vitamin E. Ia juga penuh dengan antioksidan, Omega-6 asid lemak, dan asid linoleik. Apabila disapu pada kulit, ia memudahkan keradangan, melembapkan kulit dan membantu untuk meningkatkan pengeluaran sel di samping menggalakkan kulit yang sihat dan rambut.
Kaya dengan Vitamin A, minyak aprikot dapat melembapkan kulit supaya menjadi seimbang dan dari kulit berminyak. Ia amat berguna untuk kulit yang berminyak dan cukup lembut untuk digunakan pada mana-mana jenis kulit. minyak aprikot juga membantu rehydrate kulit kering, sensitif, radang atau terlalu awal penuaan.

Rose Oil mempunyai ciri-ciri pemulihan untuk kulit kering atau halus. Ia mengisi semula kelembapan dan mengurangkan penampilan garis-garis halus. Ia juga mengandungi ciri-ciri antioksidan, membantu dalam pembaharuan kulit dan merupakan astringen semulajadi mengekalkan kesihatan kulit yang optimum, meninggalkan kulit lembap, licin, dan berseri.

Cara penggunaan: Picitkan sedikit dan sapukan pada kulit wajah. Sesuai untuk siang mahupun malam. Boleh juga diisapu sebelum ber-make-up.
Ingredients: Aqua, Cetearyl Alcohol, Coco-Caprylate/Caprate, Dicaprylyl Carbonate, Glycerin, Cocoglycerides, Tocopherol, Disodium CetearylSulfosuccinate, Phenethyl Alcohol, **PrunusArmeniaca Kernel Oil, **ArganiaSpinosa Kernel Oil, Xanthan Gum, Ethylhexylglycerin,**Rosa Damascena Flower Oil.

Review dari Alja, Alja pakai Ultra Moisturizing Eco Bio Face Cream ni siang dan malam hokeh. Kita nak rawat muka biar cepat elok. almaklum lah muka kita ni jenis berkawah. boleh masak dodol. hahaha. Muka pon tak berminyak bila pakai benda ni. Rasa soft je kulit dan muka pon tak rasa berat macam letak 10inci mekap. Alja pakai ni dan tepek bedak baby je.

Harga untuk Set trial ni RM231.97, ada 5 item iaitu,
  1. Liquid Facial Soap – 30ml
  2. Face Tonic – 30ml
  3. Make-Up Cleanser Milk – 30ml
  4. Cell Renewal & Hydrating Face Mask – 30ml
  5. Ultra Moisturizing Eco Bio Face Cream – 15ml
Yang Alja guna ni merupakan set trial iaitu 15ML punya. Kalau nak bear sikit ada saiz 50ML. Yang bestnya kalau beli Set trial ni, dapat tahan selama 30 hari, ada dermatologically Tested, sesuai untuk Normal to Oily Skin, Eco-Friendly dan yang best, kecil senang untuk dibawa kemana sahaja. Berminat? Korang boleh beli di,

Thursday, September 15, 2016

Product Review : Pembersih Kewanitaan Daun Sirih Sumber Ayu

Publish on : 6:51 PM There is : 2 Comments Labels : ,
Assalamualaikum hai semua, Tahu kah anda, kita ni bukan sahaja kena bersihkan anggota badan dan kepala. Bahagian intim kita juga mestilah dibersihkan bagi kesegaran yang berpanjangan sebab kawasan intim akan membiaknya bakteria. Kebersihan tubuh badan amat penting terutamanya pada kawasan intim.

Bahagian intim wanita merupakan tempat tinggal jutaan flora dan bakteria yang membolehkan kita menjalani kehidupan seharian tanpa sebarang gangguan dan perasaan tidak selesa pada kawasan tersebut.

Bakteria membentuk sebuah ekosistem smeula jadi ini memberikan keseimbangan tahap pH serta melindungi kawasan tersebut daripada sebarang jangkitan dan ancaman bendasing. Bertentangan dengan kepercayaan umum, membersih kawasan intim dengan menggunakan sabun dan air akan mengganggu keseimbangan semula jadi, lantas mendedahkan anda kepada risiko jangkitan. 
Lengkapkan rutin penjagaan peribadi anda dengan Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU, diformulasi dengan bahan semula jadi agar kawasan intim wanita sentiasa dalam keadaan sihat dan bersih serta bebas dari bakteria jahat, kegatalan dan juga bau yang kurang menyenangkan. Kawalan pH pada paras pH3.5 merupakan paras ideal agar ekosistem berada dalam keadaan baik.

Bahan utama ekstrak Daun Sirih kini dipertingkat dalam Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU bagi membekalkan perlindungan tanpa bakteria. Formulasi ini diperhebat dengan wangian semula jadi yang memberikan kesegaran berpanjangan.
Selari dengan peredaran masa, Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU turut hadir dengan wajah baru yang lebih segar.

Mengekalkan bentuk botol yang diinspirasi daripada keanggunan lekuk tubuh wanita, pembersih kewanitaan ini tampil dengan rona yang lebih menarik bagi membezakan setiap varian di hiasi dengan kemasan yang lebih sofistikated. Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU ini juga di perakui Halal oleh JAKIM bagi manfaat para pengguna Muslimah.
Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU merupakan produk ideal bagi semua wanita di setiap peringkat umur dan hadir dalam rangkaian enam wangian yang menarik dan pelbagai.

Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU Orkid – Haruman segar dari kuntuman orkid, memberikan wangian ringan dan rasa bersih yang kekal sepanjang hari. Amat sesuai buat wanita ayu yang sentiasa mengekalkan keanggunannya dalam pelbagai cara.

Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU Mawar – Wangian mawar mekar yang manis memberikan aroma yang menenangkan dan rasa bersih sepanjang hari. Pilihan bagi mereka yang berjiwa romantis

Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU Floral – Kombinasi percikan aroma pelbagai bunga memberikan rasa segar sepanjang waktu. Ciptaan ideal bagi wanita yang sentiasa ceria dan bersahaja.

Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU Musk – Aroma semula jadi kasturi yang ringan menyuntik kesegaran optimum agar kekal sepanjang hari. Varian ini sesuai dengan wanita yang sentiasa kehadapan dan meminati haruman patchouli yang terkenal dengan nuansa anggun.

Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU Gambir – Bauan herba yang harum serta memberikan kesegaran semula jadi. Pilihan terbaik buat wanita klasik yang sofistikated dan menghargai sentuhan alam di dalam kehidupan.

Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU Fruity– Aroma manis buah-buahan tropika mampu memberikan anda rasa bersih dan segar sepanjang hari. Pilihan terbaik bagi si gadis yang ceria, lincah dan sentiasa bersedia dan yakin dalam apa jua keadaan.


Review dari Alja : Produk pencuci yang terbaik. Rasa fresh sepanjang hari. Takde lagi rasa tidak selesa, gatal-gatal. Alja suka bau Floral. memang best. Korang pon patut try juga. Lagi-2 bila formulasinya telah dipertingkat. Jadi, Mesti makin elok dan makin superb. Harga pon murah. Duit poket ada RM5 pun dah boleh beli! hihi.

Rangkaian Pembersih Kewanitaan Daun SirihSUMBER AYU boleh didapati pada harga RM 3.60 (90ml) dan RM5.80 (200ml). Rangkaian penjagaan kebersihan berkualiti SUMBER AYU ini dibawakan kepada anda oleh WIPRO UNZA. Produk-produk SUMBER AYU kini terdapat di semua pasaraya utama, dan farmasi.