Lebih bersemangat untuk bersukan dengan adanya Active Hotpants S5+ Jonlivia | Body Perfecting Fashion

Nak bersukan tapi takde pakaian yang sesuai? Betul. Tapi disebabkan nak sihat, kena jugalah pakai seluar palazo yang lembik atau seluar track suit. Seluar track suit jenis besar, so tak ngam dengan kaki, nak berlari, buat aktiviti lasak pun rasa kaki jadi berat. Apatah lagi ada seluar track yang jenis plastik, bila jalan bunyi bising "kesok kesik" betul tak? Track suit itulah kegemaran zaman sekolah walaupun bunyi bising. hahaha lepastu jadi seluar sedut. hahaha

Ha, baru-baru ni Alja ada share dekat instagram satu seluar yang best untuk dipakai. Mohon lihat di instagram Alja dan dah banyak kali Alja share, sebab terlalu best dan jatuh hati dekat satu jenama seluar yang diberi nama JONLIVIA Active Hotpants.

Kalau nak buat aktiviti bersenam ni, pakaian pun main peranan tau. Jogging tapi seluar besar, baju tak padan dengan bentuk badan. selesa ke nak bersenam? Takkan? Jadi sebab tu Alja pilih Jonlivia Hotpants S5+ ni. Sangat best. Bila pakaian kita bersesuaian dengan aktiviti harian, kita nak buat kerja pun jadi gembira kan?

Memang ketara dan alami perbezaan bila dah start pakai Acive Hotpants dari Jonlivia berbanding track suit dan seluar palazo lembik yang Alja pakai time berjogging dan bersukan. Alja pakai Size M. Memula Alja ingat tak muat dan tak boleh pakai. Rasa nak menangis sampai dah taknak jumpa seluar ni, sorok terus dalam Almari. Lepastu terdetik dalam hati, sampai bila nak simpan buat pekasam kalau tak try?

So Alja cuba lagi sekali pakai, lah muat! Rupanya seluar ni STRETCHABLE tau. Ok sedut air mata balik. hahaha Dah lah boleh memeri ikut saiz kaki, selesa pulak tu.

Yang bestnya Jonlivia ni, Seluar ni best sebab tak panas dan tak miang macam sesetengah seluar yang pernah Alja pakai. Sesetengah seluar yang Alja pakai sekejap dah rasa miang sampai tahap nak tanggal. Seluar Jonlivia ni membantu mengeluarkan peluh dan salah satu tujuan seluar ini adalah untuk membakar lemak paha dan betis kita. So berbaloi bila beli.
Jonlivia Hotpants ni adalah yang pertama di Malaysia dan menggunakan 100% kain Neoprene Asli. Apa itu Kain Neoprene Asli? Mengikut google, hahaha Kain neoprene tidak hanya bersifat lembut, tahan air dan elastis, tetapi kain neoprene ini juga mampu menahan hawa dingin dan memberikan rasa hangat terhadap tubuh kita.

Jadi sebab itulah Jonlivia Hotpants dapat berfungsi dengan baik kerana bahan untuk menghasilkan seluar Jonlivia Hotpants ni menggunakan 100% Neoprene. Ia juga dipanggil Heatprene kerana bahan yang digunakan dapat membatu untuk mengawal haba badan kita semasa bersenam, atau berjalan. Jonlivia Hotpants juga dapat membakar lemak dan kalori dari biasa. 
Sekarang pakai seluar je dah boleh keluar peluh. Kalau malas sangat macam Alja, pakai seluar Jonlivia Hotpants S5+ sambil kemas rumah, perghh keluar habis peluh dan seronoknya Jonlivia Hotpants ni dapat menyerap peluh kita jadi tak adalah kita rasa geli berair-air dalam seluar.
Jonlivia Hotpants S5+ ni mempunyai poket rahsia di bahagian kanan belah dalam. Dengan adanya poket rahsia ni, ia memudahkan Alja untuk simpan duit atau kad penting. So nak pergi mana-mana pun senang dan selamat sebab poketnya tersorok.

Nasib baik Jonlivia hotpants ni sediakan poket kecik, So senang Alja simpan duit masa Alja pergi ke Sunway Lagoon tempoh hari. Takde terfikir nak letak mana duit atau duit hilang. 
Jonlivia Hotpants S5+ ini merupakan salah satu produk Hot selling di website. Jonlivia Hotpants ni bukan sahaja boleh digunapakai semasa berjogging sahaja, selain itu dapat digunakan untuk,
  • Beryoga
  • Gym
  • Aktivti Tarian
  • Berzumba / Berkardio / Tabata
  • Berjogging
  • Berbasikal
  • Aktivti dalam air
  • Aktiviti santai

Material yang digunakan untuk membuatnya adalah 100% kain Neoprene Asli tau. So korang kena dapatkan Jonlivia Active Hotpants S5+ ini kerana,

  • Sesuai untuk semua aktiviti harian
  • Stretchable
  • Memberikan rasa hangat pada bahagian kaki
  • Dapat membakar lemak serta kalori pada bahagian kaki (Betis & Paha)
  • Kain yang dapat menyerap peluh
  • Poket sembunyi
  • Mudah berpeluh walaupun buat simple exercise
Yang penting, korang tak akan menyesal bila dah beli. Korang juga boleh tengok Positive Review di Facebook Jonlivia dan boleh lihat produk lain yang bukan sahaja seluar, malah Back Support dan arm Shaper pun ada di website Jonlivia.

Di Website korang boleh pilih With or Without Pocket. Harga pun memang mampu milik dan mungkin ada diskaun dari mereka? jadi apa tunggu lagi, Whatsapp atau purchase online sekarang!!

Kalau korang nak juga seluar macam Alja pakai ni atau ingin menanyakan lebih lanjut, korang boleh ke butiran mereka dibawah ini,
Instagram       https://www.instagram.com/jonlivia/
Facebook         :  https://www.facebook.com/jonlivia/
Website           : http://www.jonlivia.com/
No. Contact      : +6016 384 5358

Waxing dengan 100% Organic Wax keluaran NORAH Believe In Green

Bulu-bulu dikawasan private dan terutama bawah ketiak sangatlah menganggu aktiviti harian kita terutama bagi wanita. Tapi korang pernah terfikir tak diantara shaving (bercukur) atau pun waxing mana lebih baik dan ok untuk menanggalkan atau membuang bulu-bulu yang ada?

Bagi Alja, dua-dua kaedah ini masih relevan dan mengikut kesesuaian dan keselesaan kita. Ada yang ok dengan bercukur, ada yang sesuai dengan kaedah waxing. Terutama bagi kulit yang sensitif, sangat dan perlu berhati-hati untuk memilih produk dan kaedah bersesuaian dengan kulit.
Alja ada satu produk waxing yang Alja nak sangat share dengan korang iaitu 100% Organic Wax keluaran NORAH. Produk Norah telah berada lebih 5 tahun di pasaran bermula tahun pertengahan 2013 sehinggalah sekarang.

Produk Waxing yang dikeluarkan oleh Norah ini terdapat 2 Jenis Wax iaitu, Hot and Cold. Dua-dua kaedah ini sama sahaja fungsinya iaitu menanggalkan bulu halus. Cuma cara penyediaannya saja berbeza. Produk keluaran Norah ini amatlah Alja sarankan sebab ia menggunakan 100% bahan organic. Jadi Tiada masalah bagi Kulit sensitif.
Bagi setiap pembelian Norah Wax, korang akan dapat sekeping buku panduan, 2 kayu kecil dan 2 kayu besar serta 10 helai kain. Cara penyediaan juga amatlah mudah.

Bagi Jenis Hot Hair Removal Norah Wax, cara penyediaannya seperti,

  • Panaskan Wax sehingga cair
  • Sapu Norah Wax mengikut arah bulu
  • Tekan dan ratakan kain di atas wax
  • Tarik kain lawan arah sapuan wax sepantas mungkin
Cara pemanasan untuk produk Hot Hair Removal Norah Wax ini adalah,
  • Microwave - Panaskan selama 10 saat
  • Dapur (Double Boil) - Panaskan Sehingga cair
  • Water Heater

Dan untuk Jenis Cold Hair Removal Norah Wax amatlah mudah, Kerana tidak perlu dipanaskan dan sesuai dibawa semasa melancong. Ia juga mudah dibawa dan senang digunakan. Untuk cara penyediaan Cold wax ni pula seperti berikut,

  • Sapu Norah Wax mengikut arah bulu
  • Tekan dan Ratakan kain di atas wax
  • Tarik kain lawan arah sapuan wax sepatas mungkin
Dan kain yang korang gunakan itu boleh dicuci tau selepas guna, jadi jangan membazir. Selepas wax, Kain cotton tu korang Rendam dalam air suam untuk bagi bulu tanggal dan siap dicuci. Bila kering, boleh guna semula.
Untuk kenal antara jenis Hot dan Cold pun amatlah mudah. Bagi Hot Wax warna penutup berwarna Emas dan Bagi Jenis Cold Wax pula warna penutup warna Silver.

Kenapa Alja sarankan korang beli Norah Wax ni? Sebab Alja dah guna dan tak sakit macam yang kita tengok Youtube Omputih tu. Sebab ianya 100% dihasilkan dari bahan organic. Lagipun bahan-bahan ini dibuat secara homemade dan Produk Norah Semakin berkembang Hingga ke Brunei dan Singapura Teruatama Malaysia. Jadi ia telah dipindah ke Kilang untuk proses yang lebih baik.

Bahan Utama untuk membuat Norah Wax ini diantaranya ialah,
  • Madu
  • Lemon
  • Tea Tree Oil
Alja bukak je penutup bekas Norah wax ni terus rasa nak makan! Bau Madu dia best sangat. Tak perlu dah bersusah pergi Spa bayar mahal-mahal sebab kita dah boleh buat sendiri di rumah dengan adanya Produk Norah Wax ni. Selain itu, bila kerap digunakan,
  • Kulit makin cerah
  • Bulu menjadi semakin halus dan jarang
  • Proses tumbuh bulu yang lambat
Produk Norah ini merupakan Produk Membuang bulu sehingga ke akar yang menggunakan bahan organic tanpa rasa sakit dan risau akan bahan-bahan yang digunakan.
Hot dan Cold Norah wax ini boleh digunakan dimana-mana sahaja yang ada bulu, iaitu
  • Misai
  • Janggut
  • Ketiak
  • Bulu Tangan
  • Private Part / Miss V
  • Bahagian Kaki
  • Kening
Sebelum memakai Norah Wax, Korang perlulah ikut cara dibawah ini agar lebih mudah untuk berwaxing
  • Seeloknya mandi bagi bersihkan badan dari berpeluh
  • Sapu bedak pada bahagian yang ingin di Wax sebelum ber'Waxing'
Disini Alja share sekali video cara pakai Norah Wax di bahagian Ketiak


Bagi Alja Ianya amat mudah menggunakan Norah Wax berbanding Bercukur kerana bulu yang lambat tumbuh, tanpa ada rasa sakit atau gatal selepas bercukur. Ketiak pun jadi tidak hitam. No more Shaving!

Norah Wax boleh disimpan dalam tempoh 12 bulan selepas dibuka dan boleh digunakan untuk semua peringkat umur.

1 Set Norah mengandungi

  • 1 Jar Hot ATAU Cold Wax
  • 2 Kayu kecik dan 2 kayu besar
  • 12 Kain cotton yang boleh dipakai semula
  • 1 Manual Instruction
Harga amatlah murah kerana boleh pakai lama untuk 1 Jar dan Harga yang dipamerkan adalah Exclude Postage.

  • Semenanjung RM35
  • Sabah dan Sarawak RM40
  • Brunei 20 Dollar

Untuk pertanyaan lebih lanjut atau testimoni, korang boleh hubungi nombor dibawah ini atau 'Private Message' mereka di Laman sosial yang tertera.
Instagram @OrganicHairRemoval
Website     : http://www.norah.com.my/
Hotline      : +6012 234 0220


Hadiahkan buat yang tersayang dengan Printcious.com

Korang pernah tak nak hadiah sesuatu buat yang tersayang tapi nak something different from others? Jangan risau, Alja ada satu website nak share dengan korang semua. Dekat situ korang boleh create sendiri tau barang yang korang nak.
Printcious website menggunakan konsep buat sendiri, iaitu DIY (Do It Yourself). Jadi korang boleh create style sendiri pada hadiah yang korang ingin hadiahkan, Contoh baju, mug, topi, beg dan banyak lagi. Bestkan? Tak salah laburkan duit lebih kepada yang tersayang jika hadiah yang diberi itu akan diingati sentiasa kerana hadiah yang korang ingin bagi dari Printcious semuanya ada keunikkannya. Betul tak?

Apa itu Print ... Cious? Printcious adalah permainan di atas perkataan "Percetakan" dan "Berharga" yang merupakan kata kunci kami "Print Your Precious Gifts". Kami berharap pelanggan kami gembira tidak kira mereka memberi hadiah tersuai kepada seseorang atau menerima hadiah tersuai daripada seseorang, kerana kami selalu percaya bahawa "Giving with Art is Giving with Heart"
Kenapa korang kena pilih Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart ? Sebab Salah satunya kerana hadiah ini ikhlas dari hati korang sendiri. So kenalah dengan Tagline Printcious, Printcious menyediakan alat reka bentuk dalam talian untuk pelanggan untuk menyesuaikan hadiah DIY mereka seperti T-Shirt, cawan, Puzzles, Casing Hp, bantal dan banyak lagi dengan mudah dalam talian untuk majlis-majlis seperti hari lahir, majlis perkahwinan atau acara korporat.
Konsep Printcious juga adalah untuk menyokong budaya yang indah pemberian hadiah dan untuk memupuk hubungan antara satu sama lain untuk masyarakat yang  harmoni. Tiada idea nak bagi hadiah apa? Jangan risau kerana Printcious juga ada sharing idea untuk Him, Her, Husband, Wife, Birthday, wedding, Mother's Day, Father's Day dan banyak lagi di https://www.printcious.com/my . Mudahkan? Tak payah pening kepala lagi dengan adanya idea ini.
Yang bestnya di Printcious, jika membeli sehingga RM70 dan ke atas dapat FREE SHIPPING RM10 tau. Lepastu jika korang membeli RM80 ke atas, korang akan dapat PURCHASE WITH PURCHASE lagi. Dah lah Free shipping, dapat membeli belian atas belian secara yang harga semurah RM2.40. Kalau beli lagi tambahan RM60, korang akan dapat belian atas belian ni secara 2 kali. Wow!

Dapat harga murah lagi jika Purchase with purchase. Contoh, baju harga RM57, dengan purchase with purchase ini, korang dapat membeli dengan hanya RM5.70 sahaja! Syokkan? kalau Cara nak Custom di Printcious pun senang je tau, semudah 1,2,3! Boleh tengok contoh dekat bawah 
  1. Pilih nak letak image atau text atau kedua-duanya
  2. Boleh tengok preview terus di No. 2
  3. Boleh Edit Font, Bold, Italian atau color di Text korang
  4. Tekan DONE
Ha senang kan? Ikut kreativiti sendiri je dah mudah. Sebab Alja suka sangat dengan Hello Kitty, so Alja Custom letak Hello kitty dan letak lah nama dan Url blog. hahahaha Jadi apa tunggu lagi? Harga pun sangat berpatutan. Oh ye, Jangan lupa Guna promo code yang diberi! :)

Kalau korang rasa nak buat program, tapi nak bagi goodies dan tak tahu nak cari kat mana. Korang boleh beli terus di Printcious. Beli secara pukal atau dipanggil "Bulk Program" . Harga pun tak mahal. Alja rasa alja dah ada idea nak beli goodies dekat mana lepas ni. Dah tak payah pening nak berjalan satu kedai ke satu kedai. Yeay!
Di bahagian cart atau bakul membeli belah ni, sudah tertera segala butiran yang kita beli. Jadi ia lebih memudakan kita sebagai Pelanggan,

  1. Jika ingin Edit semula design yang korang dah buat
  2. Details nama barang dan size jika membeli T-Shirt
  3. Dia tunjukkan harga sebelum dan selepas jika ada diskaun. Jika harga tetap pun akan tetap dipaparkan
  4. Kuantiti barang. Kalau nak tambah dan design yang sama, just tekan simbol ' + '
  5. Harga tetap dan harga yang perlu dibayar
  6. Kalau rasa tak perlu dan nak pilih barang lain, boleh terus delete
  7. Nak shopping lagi? Continue shopping
  8. Kalau dah puas hati dan taknak shopping, boleh tengok Order summary, kalau ada promo code, boleh Apply. Jika Printcious ada promo code seperti MERDEKA60, memang automatik terpapar
  9. Puas hati? Checkout untuk proses bayaran

Untuk promo code, Printcious akan paparkan di bahagian atas. Untuk Merdeka Tahun ini, Printcious baik hati ingin belanja kita semua sebanyak RM60! wow? baikkan? So tak rugi. Tambah duit sikit, dapat Free shipping. Lepastu boleh Purchase and Purchase pulak.

Kalau tiada Promo code, korang pun boleh tekan di bahagian "PROMOTION" di bahagian atas tu. Segala latest promotion akan dipaparkan. Contoh seperti sekarang, Promoton yang diberi sebanyak 50%. Emm Jimat banyakkan?

Printcious juga membuat penghantaran dengan menggunakan Skynet, Poslaju dan Ninja Van. Semua pesanan akan dihantar dalam masa 3 ke 5 hari bekerja dan selalunya akan dapat lebih cepat dari yang dijangka. Cepat dan Efisien. Tak gitu? Untuk Shipping Fee, bagi semenanjung malaysia akan dikenakan sebanyak RM10 dan Sabah & Sarawak sebanyak RM15
Cara pembayaran pun sangat mudah. Tak semua dari kita ada online banking mahupun Visa dan Master card. Jadi Printcious menggunakan 2 kaedah pembayaran iaitu secara,
  1. Online banking/ Visa/ Master credit card atau,
  2. Membayar menggunakan Cash Deposit Machine (CDM) atau ATM ke akaun MAYBANK PRINTCIOUS

Barang korang tak sampai? Order 3 tapi sampai 2 je? Barang berkaca pecah? Tak perlu risau sebab Printcious sangat baik hati untuk melayan masalah kita dengan hanya pergi ke website dan tekan Return and Refunds Information. then korang emailkan mereka apa sahaja masalah yang korang hadapi dan berkaitan. Jadi jangan risau, Printcious sentiasa akan melindungi dan menjaga barang kita sebagai Pelanggan mereka.

Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart , Hargai yang tersayang
Untuk pertanyaan lanjut atau ingin 'cuci mata' korang boleh terus melihat butiran mereka dibawah ini, Jangan lupa like facebook mereka ! :)
Facebook : facebook.com/printcious 

Instagram : instagram.com/printcious
Twiter : twitter.com/printcious
Youtube : youtube.com/printcious
Websitehttps://www.printcious.com/my


Apa itu Scaling teeth? | Pertama kali Cuci gigi

Cuci Gigi? Selalu kita dengar gosok gigi je kan, jarang jarang dengar tentang cuci gigi ni. Takpun biasa dengar tapi tak ambik kisah. Betul tak? Salah seorangnya manusia bernama Alja. Hahahaha So ini adalah kali pertama Alja Cuci gigi atau nama omputih/English version is Scaling Teeth. Gittew speaking. hahaha Ada beza ke cuci dan gosok gigi?

Mestilah ada! Kalau gosok gigi, kita gosok je macam nurse ajar time sekolah rendah. Tipulah kalau lupa, takkan lah tak ingat nurse pesan bawak berus gigi ultraman, berus gigi barbie warna warni dan cawan berbagai bentuk sebab nurse nak ajar cara gosok gigi, tepi longkang lagi. emmmm hahahaha

"Mula mula bukak mulut, macam mana bukak mulut? Pandai.... Lepastu gosok gigi bahagian depann.. pandaiii.....bla bla bla bla bla. kumur mulut. ok bagus...bla bla bla bersurai...." hahahaha
Sumber gambar : http://dentalcarematters.com/scaling-and-polishing/
Alja memang TAK PERNAH LANGSUNG CUCI GIGI. Seumur hidup tak pernah, sampailah rasa nak meraung peritnya bila sakit gigi. Dengan gigi bongsu lagi nak tumbuh. Sakit kan? Lepastu bila gosok gigi, keluar darah. Korang ada? Kalau ada kena Scaling tu. Ceh jadi doktor pulak. hahaha

So bila dah teruk sangat and time tu emak ada temujanji dengan doktor gigi, so Alja pun decide lah nak pergi juga, pergi klinik dalam bulan 6 mcm tu. Alja pergi klinik gigi dekat Hospital Rehabilitasi Cheras. Lepastu Jumpa doktor, doktor bagi temujanji sebab nak buat scaling. Doktor kata kena buat scaling sebab tak pernah buat so gusi dah jadi warna pudar. So sebab tu berdarah and ada toksik, sisa makanan, kotoran. So kenalah cuci.
Tibalah tarikh 19 Julai untuk temujanji Scaling gigi Alja. Temujanji pukul 2 petang so datang tepat-tepat ke sana sebab nak nombor awal so lepastu boleh berjalan-jalan naik MRT. hahaha Bayaran untuk cuci gigi hanyalah RM2 sahaja untuk klinik kerajaan.

Perasaan? Gementar sebab pertama kali scaling gigi tapi still relaks, berlagak sangat muka relaks nya, tapi bila dah nombor kena panggil. Doktor suruh pegang tempat air cuci gigi tu, terus dah takut. Doktor tanyalah juga "Pernah scaling gigi? Kalau tak pernah tahan sikit ye sebab akan rasa ngilu"

Masih lagi berlagak sebab ingat ngilu kena gigi semut. Gigi semut ngilu ke? Emm. hahaha Lepas je dia ambik benda tajam tu, terus terenjat kaki tangan badan semua. SAKIT! Sampai tolak tangan doktor tu. Doktor pun suruh tahan sikit, jadi dia akan cuci bahagian atas, kiri atas, kanan atas then baru bahagian bawah. Bawah memang lagi ngilu habis.
Dah siap, dia bagi air untuk kumur-kumur, pergghhhhh segala kotoran keluar, darah jangan cakaplah, banyak. Kotoran tu bukan calang-calang, ada macam batu, kotoran segala toksik lah dekat gigi. Ingat badan je ada toksik ke? Gigi pun ada tau. Alja lupa nak ambik gambar before, so after je ada. Jadi share jugalah. hahahaha

Sekejap je scaling, dalam 15minit sehingga 30minit bergantung keadaan gigi kita. Lepas dah Scaling, akan ada rasa kelainan pada bahagian gigi bawah. Rasa macam kesat-kesat gitu. Jangan risau, ni benda biasa sebab gigi kita dah bersih dari karang gigi. Berdarah semasa scaling pun perkara biasa. Jadi jangan risau ok? Kalau ada yang nak datang Hospital Rehabilitasi Cheras , bawah ni adalah waktu dan masa klinik gigi.
Kenapa kita kena Scaling gigi atau cuci gigi? ia bertujuan untuk membuang karang gigi dan membuang stain pada gigi, bakteria dan plak gigi. Plak yang lebih lama ditinggalkan di gigi, semakin sukar. Selepas 24 jam, beberapa plak mengeras ke dalam kalkulus, atau dikenali sebagai tartar. Kalkulus adalah plak mineral dan tidak datang dengan berus dan floss lagi. Bakteria dalam plak dan kalkulus menyebabkan keadaan keradangan yang dipanggil gingivitis. Sekiranya tidak dirawat, gingivitis boleh berkembang menjadi penyakit yang lebih serius yang disebut periodontitis. Rawatan yang paling biasa untuk periodontitis adalah skala dan perancangan akar.
Sumber Gambar : http://www.teethcarecentre.in/page/periodontics
Sumber Gambar : http://jb-dental.com/pembersihan-karang-gigi-scaling-perlukah-bagaimana-prosedurnya/
Maka, kenalah Rajin cuci gigi dan pilih berus gigi yang sesuai. Alja balik dari Scaling gigi ni terus cari berus gigi baru yang 0.01 halus berusnya. hahahaha. Jadi sekarang dah faham tentang pentingnya jaga gigi? Kalau taknak gigi rosak, kenalah rajin gosok gigi, sebelum tidur gosok gigi. 3-6 bulan sekali pergi scaling gigi pulak. Confirm takda sakit gigi, berdarah gusi. Kalau sakit pun, tak seteruk bila tak jaga. Betul tak?

So, sayangilah gigi anda seperti mana anda sayang nyawa. Ada kaitan tak? hahaha. Eh, gigi penting tau. Kalau takde gigi, macam mana nak senyum? mulut berbau pun kita punya keyakinan diri pun down apatah lagi kalau gigi takde? macam mana nak senyum kan? so jaga gigi elok elok! :)