Nak Sewa Iklan + Review + Bloglist ? Hanya RM10 2Bulan . PM Alja Here

'CABARAN 30 HARI' - Hari 3 | Sesuatu yang menguatkan Alja

Publish on : 9:18 AM There is : 2 Comments Labels : , , , , ,

Assalamualaikum Hi semua. Hari nh hari ke tiga untuk kita jawab soalan yang makin lama makin mencabar gila tuh. Hahaha

Soalan ▶ Sesuatu yang menguatkan Anda

Yes, Apa yang menguatkan Alja? Tak kisah berapa and berapa perkataan kan? Haha

PERTAMA. ALLAH. Yes, dalam Apa jua yang kita buat. Pasti Ada musibah yang berlaku. Itu semua ujian Dari Allah. Bila Allah uji kita, maknanya Allah Sayang kita. Pernah suatu ketika dahulu, seorang sahabat nabi *Maafkan saya kalau salah Dan sila betulkan :)* seorang sahabat Nabi menangis kerana tidak sakit tidak Ada musibah datang kepadanya. Dia menangis memohon kepada Allah untuk sakit. Sbb bila Allah Sayang kita , Allah akan bagi kita ujian , bagi kita sakit. Bila kita sakit, kita tempuh ujian yang Allah beri pada Kita, kita sabar, InsyaAllah dosa kita dpt dikurangkan dan InsyaAllah kita akan perolehi ganjaran dari berkat kesabaran tuh.

KEDUA. Emak. Seorang Emak yang telah melahirkan diri ini selama ini. Yang bertahan menunggu kita selama 9 bulan 10 hari. Okey Alja lahir tak cukup bulan, kandungan usia 7 bulan je sibuk nak keluar Dah. Yang bertahan bila kesakitan kena bedah *C-Sec kan?* untuk melahirkan diri ini. Yang sakitnya terasa even Alja dah besar sekalipun. Yang tak tahu erti sakit, putus asa, even Penat selama membesarkan kita. Tidak pernah putus-putus melayan anak-anaknya. Berusaha untuk berikan anaknya yang terbaik Dari segi kehidupan, pelajaran, agama Dan sebagainya. Yang sabar melayan pelbagai kerenah anak-anak. So bila Alja malas nak belajar , Alja akan teringat Emak. Sebab nak tengok Emak tersenyum bila kita berjaya. Tak nak Emak kecewa sbb tahu tak boleh balas balik Apa yang Emak Dah berikan selama Dari kandungan lagi T_T Tak nak rugi kan duit Penat lelah Emak yang Dah hantar kita untuk kita ke sekolah untuk kita pandai. Emak kata bukan utk dia tapi untuk kita. Emak nak kita pandai supaya nanti bila besar tak akan Susah kan orang , tak akan ditindas orang. Terima Kasih Emak. I will try my best Q_Q Semoga Allah berikan kesihatan, kekuatan, kesabaran untuk Emak dalam menempuh kehidupan dunia ini. Semoga Allah permudahkan urusan Emak dunia akhirat. InsyaAllah.

KETIGA. Ayah. Kenapa pergi terlalu awal sebelum adik membesar? Ayah tak nampak ke Ada banyak orang jahat sekeliling kitaorg? Dulu ayah and Emak banyak lindung kitaorg dari org-2 tak berhati perut nh. Sekarang Emak seorang diri yang lindung adik Dari org org jahat nh. Emak yang bagi semangat. Ahh ayah, I miss you. Yeah Saya menangis. Semoga Ayah tenang disana. Alfatihah.

KEEMPAT. Family. Emak , Ayah.  Kakak-2 , abang-2 Ipar and anak-2 buah achu. Thanks untuk kekuatan yang diberikan. Bila susah mereka tolong. Bila sedih mereka juga yang gembirakan. Bila senang bersama sama kongsi. Ahh I love my family. Thanks for everything.

Semoga diri ini menjadi anak yang solehah yang dapat mendoakan Emak Dan ayah bila mereka tiada T_T Dan menjadi adik yang bongsu yang menyenangkan kakak-2 nya. Yang menjadi hamba yang mengejar Jannah Dan seimbangkan dunia akhiratnya. InsyaAllah T_T

Ahhh feeling lebih. Homesick T_T

Kerja Sampingan. Urgent!

Publish on : 10:50 AM There is : 2 Comments Labels : , , , , , ,

Assalamualaikum Hi semua , Nak tanya, Ada sesiapa memerlukan agent/dropship atau pekerja sementara. Tak kisah kerja menaip ke kerja menjual ke kerja online ke. Tolong bagitahu Alja di comment bawah nh ye.

**Urgent. Thank you :)