Wednesday, January 4, 2017

Happy New Year 2017 | Ada Azam?

Publish on : 4:57 PM There is : 1 Comments Labels : ,
Assalamualaikum hai semua, Rasanya belum terlambat lagi nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2017 kepada semua yang baca blog Alja ni. Terasa baru semalam je sambut New Year tapi tengok tarikh dah 3 haribulan dah. cepatnya masa berlalu kan? Bila sebut tahun baru je mesti ada yang bertanya tentang AZAM.

AZAM 2017 sama je dengan azam tahun tahun lalu cuma itu lah ada penambahan dan perubahan itu je bezanya azam Alja tahun ni. Macam mana Azam awak semua?

AZAM Alja 2017 ni harap dipermudahkan segala urusan. Tahun ni umur pun dah meningkat and dah lebih dewasa sedikit. Ceh boo lah sikit. hahaha Tahun 2017 ni, baru je lepas diploma, result pun ok, nak sambung degree tu memang ada niat, InsyaAllah kalau dimudahkan.

So sekarang ni nak kumpul ASET. Beli rumah tu tak lagi, cuma dalam permulaan baru nak hidup ni nak beli kereta, nak ada kerja tetap yang bagus. Sebab sebenarnya cita-cita nak jadi Cikgu, cikgu pula nak jadi Cikgu tadika. Hahaha Aamiin kan lah :D

Takde apa nak azam sangat, nak azam kurus pun, tiap bulan asyik azam kurus tapi tak buat buat, so azam tu tinggal je lah. Ada nampak Alja kurus tu, maknanya dah berjaya lah tu, kalau tak kurus lagi, maknanya azam dah lari ke kampung.

Apapun, Jangan azam je lebih tapi tak buat apa apa tindakan, Azam dengan Tindakan itu betul. Harap 2017 kita ni semua berjalan lancar dan diredhai Allah. InsyaAllah.

Wednesday, December 14, 2016

Online Revolution Mega Deals Final Sale | Lazada Malaysia

Publish on : 12:46 AM There is : 3 Comments Labels : , ,
Assalamualaikum Hi Semuaaa. Apa khabar? Sihat tak? Tak sihat? Ha ni Alja nak habaq mai benda yang boleh buat hangpa sihat. hahaha Psstt, dari tarikh 12-14 Disember 2016 ni ada promosi Final Sale di Website Lazada Malaysia tau. Wah Wah Wah, Sihat tak dengar? haha


Lazada Malaysia membuka tirai kepada jualan dalam talian terbesar di Asia Tenggara, “Online Revolution” dengan penyertaan lebih daripada 1000 jenama dan 55 000 peniaga tempatan dan antarabangsa. Acara selama sebulan ini yang akan bermula dari 11 November 2016 hingga 14 Disember 2016 adalah jualan “Online Revolution” yang kelima semenjak pelancarannya pada 2012.


Tema untuk jualan “Online Revolution” pada tahun ini ialah “Jenama untuk Semua” (Brands for All) yang akan menandakan evolusi Lazada sebagai hab untuk jenama-jenama kegemaran rakyat Malaysia. Antara jenama yang akan turut menyertai acara “Online Revolution” pada tahun ini termasuklah Drypers, L'Oréal, Nestlé, Samsung dan jenama-jenama lain seperti Prodiet, Microsoft, ZTE, Goon, Bosch, Tesco, Mattel, Sports Direct, dan pelbagai lagi.
Lazada memulakan “Online Revolution” pada 12 Disember 2012 (12.12) dalam usaha untuk mendidik para pengguna tentang membeli-belah dalam talian dan kemudahannya. Apa yang bermula sebagai jualan selama satu hari telah mencetuskan kegilaan membeli-belah yang berkembang menjadi acara selama sebulan sebulan pada setiap tahun.

“Online Revolution” 2016 Lazada akan menyaksikan penyertaan jenama-jenama terkemuka yang sekaligus akan menawarkan beraneka produk popular dan berkualiti, dan tawaran yang terbaik untuk para pengguna dari Asia Tenggara.


Lazada menawarkan jenama dan peniaga dengan sebuah pasaran yang ringkas dan akses terus kepada lebih daripada 560 juta pembeli di enam buah negara melalui satu saluran runcit tunggal.

Korang, Jom terjah Apa yang ada dalam Parcel Of Joy yang Alja dapat dari Lazada ni. Sukaaaaa tau, semua barang yang Kita memang selalu guna and makan.

Wah Syok kan? Jom Shopping! Alja tengah menggila dok tengok website lazada ni. Potongan harga sampai 95% pun ada, memang gila, meroyan tengok harga murah gini. Hahaha So apa lagi? Pergi Terjah Website lazada Malaysia sekarang, Sampai 14 Disember 2016 ni. Nanti Share Share dan Jangan Lupa Hashtag #LZDRevolution ok kalau post di media sosial.