Wanita Solehah

December 02, 2010 0 Comments A+ a-

2/12/2010 | Khamis | 1.05 Pm

Ya , Allah , jadikan laa aku setiap hari , waktu , dalam setiap segi menjadi lebey bayek dr yg TERbayek dan dapad menempuh segala dugaan mu ya allah .. insyallah , amin :)

Serta Semoga Allah menjadikan kita hamba yang soleh solehah dan bertaqwa , semoga Allah memberikan kemampuan kepada kita untuk menjadi hamba yang selalu berbuat kebajikan, bertaqwa dan menjadi manusia muttaqin, bukan hamba Allah yang selalu durhaka kepada-Nya .

Dan diberikan rezeki yang halal dan barakah . Hendaknya kita selalu memanjatkan doa kepada Allah , agar Allah menjadikan kita sebagai hamba-Nya yang selalu Cukub dengan rezeki yang halal dan barakah .
Serta Semoga Allah menjadikan kita sebagai hamba yang meninggal dalam keadaan khusnul khatimah , mati dalam keadaan baik di hadapan Allah, akhir kehidupan yang diredhai oleh Allah , bukan mati dalam keadaan yang sungguh menyayat .. *Tiada sesiapa ingin mati dalam keadaan BURUK ! , minta Dijauhkan.. insyallah , amin* kehidupan manusia bertahun-tahun hanya ditentukan oleh kematiannya ..

Yakinlah , Allah akan mengabulkan doa hamba-Nya , karana Dia Maha Mendengar . Allah juga Maha Menyayangi para hamba-Nya , Karena Dia Maha Pemurah , Rahman Rahim . Oleh karena itu , sebagai seorang hamba Allah yang beriman , kita harus memanjatkan doa kepada-Nya . Manusia adalah insan yang do'if . Yang tidak berdaya , tidak mempunyai kekuatan apa-apa , hanya kekuatan Allah belaka yang mampu memberikan daya kekuatan kepada manusia .
Laa haula wala quwwata illa billahil aliyyil adhim ..


(Bawah ney , dr artikel yg aku BACA ..)

*Syurga itu di bawah telapa kaki ibu.

*Doa wanita lebih maqbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat darpada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulallah s.a.w. akan hal tersebut, jawab baginda: " Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia."

*Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku (Rasulullah) di alam syurga .

*Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 orang lelaki yang tidak soleh.
*Seorang wanita solehah adalah lebih daripada 70 orang wali.
Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 lelaki soleh.


*Barang siapa yang meggembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah s.w.t. dan orang yang takutkan Allah s.w.t. akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.
*Barang siapa yang membawa hadiah (barang makanan dari pasar ke rumah) lalu diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya seperti bersedekah. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barangsiapa yang menyukakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail a.s..
INSYALLAH :)


Saia ingin Menjadi seperti Gambar Diatas dan Dibawah .. Insyallah :)


Cantek kn mereka ? Saia ingin Seperti iney :) ..

* Doa saia moga saia jadi ANAK YANG SOLEHAH DAN YANG TERBAIK , insyallah , amin :) *


2/12/2010 | Khamis | 1.44 Pm

Sila jaga di setiap perkataan yang anda berikan disini. Ingat-ingat sikit, Setiap perkataan akan disoal di akhirat dan juga Jari serta lidah inilah yang paling tajam menghiris hati. Terima Kasih ❤