Sunday, January 16, 2011

macammacam ragam kan ?

Publish on : 2:30 PM There is : 0 Comments Labels : ,
16/1/2011 | Ahad | 1.18 Pm

salam , heyhey readers :) girlemoticon

How today ? everything is GOOD right ? Ohh Indah :DD  .. ahaa , btw , i have story about world .. war ? ahaa .. No NO Noo ! not about war but every action and our various  girlemoticon  not very interesting right ? yea laa , pasal world ? sape lahh dulik sanad kan ? kecok jea aku .. :bb ahaa , betol kea idak BI aku ney .. adea hati ckp BI , cermin mata dulu laa yea .. sbnar nyea nucx ckp pasal ragamragam manusia dlm dunia ney .. oleh sbb aku takde post yg menarik nucx kongsikongsilee nan kurax .. so aku post lahh benda alah yg tak berapa penting bagi aku ney .. tak penting ? sikid sahaja jea lahh :DD  .. copcop ! jgn mawa jgn mawa ..

first ! 
kurax tguk tak kalau org putus hati , patah cinta musty durax Bunuh diri sendyri kan ? Ohh Tidak ! itu bukan tempat penyelesain Masalah yea semua abg dan kaka :)  .. itu Menambah kan lagi masalah ! bukan kepada kita , tapy kepada yg maseh hidup .. disebab kan cinta jea perlu kea kurang bunuh diri ? perlu kea kurax toreh sana toreh siney ? mabuk snaa mabuk siney ? maki sana maki siney ? ohh kalau disenaraikan emang banyak !    .. kurux perlu pikir kebaikan dan keburukan kalau nucx buwad bnde ney .. okea ?


moral of the story nyea , jgn lahh disebabkan cinta !  , kurax perlu buwad benda yg Ter-larang yg memang sahsah dilarang oleh allah .. paham ? sbb masalah kurax tak akan selesai disiney walaupuns kurax Bunuh diri .. bukan kah bunuh diri satu DOSA yg Ter-amad BESAR ? yg Ter-amad di Murka oleh Allah ?  kurang tak pikir kea padah nyea bunuh diri ney ? tentu tak kan ? sbb org bodoe jea bunuh diri .. Opps ? kurax bodoe tak ? tak kan ? so jgn Bunuh diri disebab kan cinta alam fana ney .. waste time dear ! setakat cinta dunia ? hey guys sedar lahh , bukak mata , hati , jiwa , minda yg kurax tutup selama itu yag hanya untuk cinta fana membabi buta tu !  don't be a stupid person ! ingad lahh org laen jugak .. bukan kau putus hati , kau tak buleyd idop terus .. bukan hidup kau smpai situ jea .. masa kurax panjang ! panjang ! dan terlalu panjang lagii .... mungkin adea Hikmah disebalik semuasemua ney kan ? err , insyallah :)




okea guys , alja stop siney dulu , sbb hujan and masa yg tak mengizin kan aku Mem-bebel bukanbukan at siney .. to folloers and readers , alja mnx maap kalau benda ney terasa hati buwad kurax .. alja tak sengaja , sbb alja tguk dunia skung ney org ramai cm uh .. So i'm    Youu alls  -,-

 

p/s :- aku ceritacerita ney macam adea pengalaman pulak ? Nonono ! sbb aku tguk dunia skung lahh aku tulis benda alah ney ...


16/1/2011 | Ahad | 2.29 Pm

No comments:

Post a Comment

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sila Jaga Percakapan anda . Jika tidak anda boleh didenda tidak melebihi 58 Ribu Ringit atau dipenjarakan atau kedua-duanya !

ANDA SEDANG DIPERHATI . MOHON JAGA TINGKAH LAKU APABILA BERADA DI WWW.CAHAYAPERMATA.MY . TERIMA KASIH .