Wednesday, May 25, 2011

Petua Sihatkan Rambut Dengan KANGKUNG !

Publish on : 9:31 PM There is : 0 Comments Labels : ,
25/5/2011 | Rabu | 9.00 Pm

Heyhey :)

[ Lupa Password BLOG , Bodoh tk cik alja nii ? memang ]

Entry kali ini alja mau bercakap .. ehh salahh alja mau menaip tentang Petua Sihatkan Rambut Dengan KANGKUNG ! wow ? macam best kann ? yeahh , memang , semudahh Kicap ADABI . ehh merepekk ..
Tips nii pon alja dapadd dari kaka COMEL kita nii FarahKeifli .. akak , alja share tauu tips akak nii .. hihi

makencik , alja nak try buat lha , sebab rambut alja pon dah macam kak Limah .. serabut , gugur , kusut , macam apa tahh dahh rambut aku .. lagilagi rambut alja nii panjang , *mak tak kasi potong , HAHA .. ehh alja nii merepekk jea kann ? membebel jea tahu tapi tips nya tk bagi2 pulakk .. okeyokey , alja copy and paste sahaja tips kaka Farah nii  . 

apa Tunggu lagi ? JOM TERJAHH .


ehh aku membebel lagi lha , ha  japp .. bak kata kak farah dia tk suka makan kangkung , katanya tak sedap , tapi dia suka guna kangkung untuk petua , mesti kita semua tk tahu kann kann ? okey , petua nya dekad bawahh *bawahbawah tapi cik alja nii memebebl jugakk , memang nak kena penampor budak nii , hihi

aku tahu petua ni bukan dan dan tuh jugak menjadinya..kita kena amalkan..dan kita memang malas nak amal kan..lagi senang bagi duit,semua menjadi dalam sekelip mata..tapi itu semua kebanyakkan bagi effect tak elok..

rambut aku tak lebat..tambah pulak dok gugur je..lagi menambahkan kedutan kat muka sebab stress dok pikir pasal rambut..rambut aku memang sensitif..kalau nak guna or pakai something,mesti pikir berjuta kali..fobia betul bila nak tukar syampu..

kadang2 aku lebih suka cara tradisional..sebab rambut tak boleh la manjakan dengan chemical sangat..so,jarang2 tuh guna la cara tradisional jugak kan..

kenapa aku pilih kangkung?bukan santan,aloevera or lain2?

aku pernah try santan..ok la..cuma bau dia tak tahan u..kata nak cantik,kena terseksa la dulu kan..memang la..tapi bau dia susah nak hilang walaupun kita cuci dengan syampu balik..tak sanggup nyah..

aloevera pulak,very itchy ko..mungkin dengan korang ok..tapi kulit aku memang reject la lendir dia..kena lendir dia sikit je kat kulit,dah menyala merah kulit..

kangkung best sebab dia sejuk dan bestlah!
korang ramas kangkung dengan sedikit air sampai dia kuar lendir..kira ramas sampai hancur la..tapi aku punya cara lagi mudah..aku blend je..gagaga..

lepas tu korang sapu kat rambut..biar kena kulit kepala..dah siap lumur tuh,korang pakai la hair cap..biar dia serap dulu kat rambut..tapi aku bungkus dengan tuala basah yang disuamkan..biarkan selama 20 minit..

lepas tu korang cuci la rambut tu..cuci bersih2..better jangan syampu lagi..sebab tu aku buat segala macam petua masa weekend saje..tu pun malam..sebab malam besoknya baru syampu balik..biar dia serap dulu kat rambut..tapi terserah korang la..ikut keselesaan korang..


okey ?? paham tkk ? bagusbagus .. mogamoga rambut korang cantek molek lha erk ? hihi .. hope tips kak farah nii menjadi untuk korang :)  terimakaseh kak Farah .

25/5/2011 | Rabu | 9.30 Pm 

No comments:

Post a Comment

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sila Jaga Percakapan anda . Jika tidak anda boleh didenda tidak melebihi 58 Ribu Ringit atau dipenjarakan atau kedua-duanya !

ANDA SEDANG DIPERHATI . MOHON JAGA TINGKAH LAKU APABILA BERADA DI WWW.CAHAYAPERMATA.MY . TERIMA KASIH .