Tuesday, August 30, 2011

TUTO Permulaan Entry

Publish on : 12:16 PM There is : 0 Comments Labels : ,
Photobucket

Horeyy dah raya , alja dapad banyak duit raya , korang adea ? hihi . ehh dh raya ni , apa kata korang bagi duit raya dekad alja . haha . okey Tujuan Entry ni ditulis sebab nk buads TUTO pasal Permulaan Entry . 
haha , hari tuh ken alja dh janji nk buads pasal Tuto ni . okey Lets going on . Errr   okey jum mula .

Tekan untuk TumbuhBesaran yang Lebih CEPAT !
First 
tengok gamba atas ni , okey tekan Setting .  dah tekan nanti kuar macam bawah ni ken ? 


okey lepas tuh korang tekan pulak Formatting , dah tekan nanti korang pergi scroll kebawah then jumpa sama seperti dibawah ni , Post Template


okey dekad dlm Kotak Post Template tuh , Korang paste ken HTML code . lepas tuh Save .

Siap ! senang bukan ? 

Nak Icon Permulaan Entry ? Tekan SINI

okey WAIT ! sebelum ambek apapa please tekan SINI dulu . 

Tak paham boleh tanya langsung Di-sini 

No comments:

Post a Comment

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sila Jaga Percakapan anda . Jika tidak anda boleh didenda tidak melebihi 58 Ribu Ringit atau dipenjarakan atau kedua-duanya !

ANDA SEDANG DIPERHATI . MOHON JAGA TINGKAH LAKU APABILA BERADA DI WWW.CAHAYAPERMATA.MY . TERIMA KASIH .