TUTO Daftar account HeartBeat

September 30, 2011 0 Comments A+ a-

Photobucket

Sekarang ni ramai org Daftar HeartBeat kenn ? untuk tambah duit poket lha kate kenn . haha . okey korang tahu apa tuh HeartBeat ? tk tahu ? kalau tk tahu Jom kite create account untuk HeartBeat . hihi .

1. Tekan Banner bawah ni :


2. Then akan keluar macam ni ? 
3. lepas tuh korang Click benda yang alja bulat dengan warna pink tuh .



4. bila dh Click bulatan Pink tuh . nanti akan keluar macam ni .


5. Lepas tuh korang Click lha Create Account 
6. Korang isi maklumat yang dorang nak \ Kotak tanda * Wajib Isi /
7. Dah Selesaii isi , sila Tick seperti gamba bawah ni . 


8. lepas dah tick tuh korang Continue
9. lepas tuh korang tekan [Join HB!Affiliate]
10. dah tekan [Join HB!Affiliate] , nanti korang scroll kebawah cari Online Application and Click
11. then akan ada benda untuk di-isi . lepas dh isi jangan lupa tandakan pembayaran tuh nk melalui apa .
12. dah Siap Sila Tick macam gamba bawah . then Continue


13. dah Siap semuasemua tuh korang click [MY HB!Affiliate]
14. then akan Keluar macam ni tau .



15. Click Get a Code then akan keluar macam ni .

16. Pilih antara 4 dalam kotak tuh . then kalau dh pilih akan keluar macam bawah ni .
17. Copy code banner tuh and paste dekad Html/javascipt
18. Done ! senang Bukan ? KBye

\ Dear jangan Lupa Klick HeartBeat alja dekad sidebar kiri belah atas tuh tau . nanti kite sygs awak lebih /

Credit >> Lyssa <<

mungkin orang cakap kite BODOH , tapi awakk ...

September 29, 2011 2 Comments A+ a-

Photobucket

kenapa aku tulis title mungkin orang cakap kite BODOH , tapi awakk ... ??  okeyy , cm nii .. Kalau awak nk tahu , ramai org cakap yang alja bodoh . bodoh sebab apa ? sebab alja bodoh couple dengan awak wahai Si "S" . kenapa dorang sangup ckp cm tuh yea awakk ? dorang jahad ken ? tak dorang tk jahad tapi AWAKK !!! yea , kalau awak nk tahu , awak tuhh PLAYBOY ! Walaupun kite dh nampak kesalahan awak , Walaupun kite selalu nmpakk awak maen ken kite . tapi kite pendam , kite senyapp . kite sangkal ken ckp kawankawan kite tntang keburukan awakk . Tahu sebab apa awakk ? sebab kite sygs awakk . kite rindu awakk . Tapi sekarang awak melampau lampau . hati kite tk dpd terima dh . awak buads kite cm Perempuan SIMPANAN ! Tapi kalau lebih Kejam lagi Betina SIMPANAN ! . time awak bored jea awakk text kite , time awakk tkde sapesape jea awak text kite , time awakk bengang ngan org tuh baru awak text kite . kalau tk , Tak ada LANGSUNG text awak untuk kite . bodoh kenn kite sebab telalu percaya awak ? 

Awakk , Kite percaya ken awakk sebab kite sygs awak , kite cinta awakk , tapi kenapa awak sangup buads kite cm nii ? apa salah kite dekadd awak ? kite tk pernah mintak harta , kite tk pernah mntk duit dr awak , kite tk pernah mintak bukan2 dr awakk . kite hanya nk cinta yang ikhlas dr awakk . tapi kenapa awak sangup buads kite cm ni ? atau awak nk balas dendam dengan kite ? balas dendam apa ? tk ken pasal ex awak dulu awak nk balas dendam dekad kite ? kite tk salah apapa pun . ex awak play awakk tapi kenapa awak nk balas dendam dekad kite ? ex awak kikis duit awak , tapi napea awak nk balas sama apa yang ex awak buads dekad kite ? apa SALAH SAYA !! kite menyesal kenal awak , kite benci awakk . bia kite pendamm semua kesalahan awakk , bia kite yang nagis pikirr ken awakk . sumpah awak ! kite betolbetol kesal dgn awakk . 

awak , mana janji awakk dekad kite yang tinggi menggunung tuh ? mana janji awakk yang ingin jaga kite sampai kite mati ? mana janji awakk yang ingin lindung kite dr bahaya ? mana janji awak yang awak sygs , rindu , cinta dekad kite ? mana janji awak yang tk nk buads kite nagis ? mana janji awak yang tk saked ken hati kite ? mana janji awak yang tk nk lepas kite sampai awak mati ? mana janji awak kalau awak lepas ken kite awak akan mati ? mana janji awak yang awak selalu ingad kite setiap masa ? mana janji awak kalau kite tkde hidup awak tk bemkna ?? mana janji awak kalau tk jumpa kite awak rindu ? mana awakk ?? mana semua janji awakk tuh ? mana janji awakk pergi ?? sebab tuh awak ckp bila tk cinta kite awak akan SUNYI ! sebab awakk cari kite time awak SUNYII !! awakk , Thanks awakk sebab tipu kite dgn semua janji awakk . Walaupun Awak PLAY kite HIDUPHIDUP . kite tk kesah sebab kite dpd rasa BAHAGIA tuh sebelum kite tutup mata . betol tkk ? awakk , kite Halal ken semua benda yang kite bagi dekadd awakk . walaupun barang yang kite bagi tuh BANYAKKK . tapi kite tetap HALAL ken jugak . Kite tahu kite tk PERFECT untuk semua org . Kite tahu kite tk secomel cm org yang awak jumpa . kite tahu kite dilahir ken untuk tidak dpd KEBAHAGIAAN . Kite tahu awakk . munking betol and tepad Perpisahan ni . 

awakk , awak nk tahu tkk , kite kenn selalu tunggu text dr awakk setiap mlm , bodoh ken kite sebab kite tunggu text dr awak ? Kite on num maxiss awak tk text , kite on num celcom pulak awak pon tk textt . Bodohnya kitee sebab tunggu awakk text kite . padahal awakk pon bukan ada hati dekad kite , kite ni just permainan dlm hidup awakk . Awakk , kite mintak maaf sebab tunggu text dr awak . tindakan kite tuh tibatiba jea awak , sorry awakk kite tk sngaja . Kite tk dpd lupa ken awakk sebab nama awak ada dlm buku kite . awak ingad tk time awak nk ajar kite ? awakk hambek buku Teks kite tuh lepas tuh awak tulis nama awak  kite , kite marah awak tapi awak ckp ni kaseh sygs awak dekad kite . time tuh kite rasa BAHAGIA sanadd tapi rupe nya awak tipu kite dgn cinta PALSU awakk . Napea awak , napea awak sgup buads kite nagis ? awakk jahaddd !! awak jahadd buads kite nagis , awakk jahad sebab sanggup buads kite sakedd . awakk , kite nk koyakk ken tulisan awak tuh tapi kite takud sebab itu hak sekolah . 

awakk , kalau kite termenung ken kite nagis tibatiba awak , tk tahu lha awakk . Nanti tangan kite pon tibatiba tulis nama awakk . sorry awakk . awakk , kalau kite balik sch ken , kite nampak KENANGAN kite dekad SITUU . kite rinduu . Tapi maaf kite tk dpd bersama awak . Awak dh adea org laen . awakk , kite mintak maaf sebab kite tk dpd BAHAGIA ken awakk . Awakk , Semua org ckp kite gila sebab nagis tibatiba . haha , kite gila kea awak ? kite gila kenn ? Kesian awak sebab Ter-paksa Couple ngan org gila cm kite . sebab tuh awak Cari org laen . ken awakk ? Tapi takpe lha , kite redha sebab kite nak tengok awak Bahagia dengan Dia   insyallah .

awakk , awak nk tahu tkk yang kawankawan kite marahh awak , nk tahu kenapa ? sebab awak buads kite nagis . awakk kite nagis wakk . kite nagis . kawan kite suruh cite pasal awak , tapi kite tk boleh . sebab air mata kite ni pasti turun dengan laju . kite pun tk tahu lha awak sebab apa . bila kite cerita pasal awak , hati kite macam dihiris-hiris . hati kite pilu kenang perbuatan awak dekad kite . kite tk sanggup awakk , SUMPAH kite tk sanggup . lagilagi Kawan kite suruh kite Balas semua Perbuatan awak dkd kite . kite tk nk balass langsung awak . 

awak , kite tk nk balas perbuatan awak tuh . walaupun hati kite saked cm mana pon . sebab Allah ada , biar lha Allah jea yang balas perbuatan awakk . kite tk sanggup awakk . awakk , kite hanya boleh doa ken awakk dr jauh .. kite doa ken bia awak berubah , kite doa ken awak dpd Best Result SPM ni , kite doa ken awak dpd seorg wanita yang dpd BAHAGIA ken awakk dr kite . awakk Maaf sebab kite tk dpd Bahagia ken awakk selama kite Couple ni . kite doa ken awakk dpd wanita yang jauh lebih baik dr kite . kite doa ken awakk Bahagia Selama lamanya . amin . awakk Thanks Bahagia ken kite . Thanks awakk sebab sudi bahagia ken kite walaupun Ter-PAKSA . awak kite doa ken awakk Bahagia Disamping dia  . kite akan kenang awak dalam doa kite jea . awak , kite terpaksa  lupa ken tarikh 5/Julai/2011 tuh , kite tk sanggup ingad awak . Sumpah awak kite tk sanggup nk ingad sebab tarikh tuh lha kite Couple , sebab tarikh tuh jugak lha awak curi hati kite , tarikh tuh jugak lha kite first jumpa . awakk , pape pun Thanks .

Said Anwar Bin Roslan 

Awakk , jaga diri tau . kite dpd tengok awak dr jauhh jea . Sebab bia Tuhan jea yang sampai ken rindu kite dekad AWAKk . Takecare awakk , sygs awakk ♥ 
 \ KBye 26.September.2011 /


\ err sorry baca Karangan Panjang ni tapi ini lha Realiti hidup seorang manusia bernama 
Nur Aljawahir ♥ /


korang , dengar lagu UKays ni sambil baca Entry alja yang INI . macam sama jea ken dgn kisah alja kenn ? Hmm . okey lha not in mudd lha dearr , KBye Bloggie 


Sorry Entry Kali ini Panjang pulak macam Karangan ni . kalau cikgu nampak habis kene bising . hihi 
Nak tengok gamba Korang tekan SINI pulak tauu , Kalau gamba awak tkde kite mintak maaf yea . kalau nk gamba awak tuh di-Tempek dekad situ . awak kene jadi kawan kite yang SETIA lha  



Lelaki ...... sanggupkah engkau ?

September 28, 2011 0 Comments A+ a-

Photobucket
 awak ! ini untuk awakk 

 lelaki ..
jika kau ingin menyakiti aku
 pandanglah aku dulu
renunglah aku sedalamdalamnya
dan berkatalah "sanggup kah wanita ini aku sakiti dan aku lukai ?
dan sanggupkah aku menitiskan air mata wanita ini walaupun setitik ? " 

Lelaki ..
apakah kau mendengar katakata ku ? 
bisakah kau merasa perasaan ku ? 
Lelaki ..
Walaupun kau berkata padaku yang semua akan baikbaik sahaja ,
tapi aku tahu ini begitu berat bagimu ,
Lelaki ..
ku ingin kau tahu .... 
aku bahagia kau membawaku kedalam hidupmu ,
walau takdir pertemuan kita begitu singkat ,
Tapi aku tidak menyesalinya .
Tetapi aku akan mengingatimu ,
sampai kita bertemu lagi dikehidupan seterusnya ,
Aku tidak akan PERNAH melupakan mu ..



Jom Dengar Lagu >> Cari Pasangan <<  
apa macam ? Best ? comment bawah Jumm . 
haha weyy alja petangpetang ni pon kau Jiwang kenn ? 
alja jiwang gila lha , tk sangka pulakk korang . haha \mintak penyepak/ err KBye


Monday Story \ open House rumah Cikgu /

September 27, 2011 2 Comments A+ a-

Photobucket

okey guys , today nk cite pasal story monday \ semalam /  yang tk sempad nk cerita . HOHO . okey , semalam ken pergi beraya dekad rumah guru class . siapa ? sudah tentu lha cikgu Fauziah Isa tersayang . cikgu masak macammacam then campur dengan budak class lagi bawak . haiyoo tk telarad perut . haha . okey kami lepakk dekadd rumah cikgu dr 12.30 hingga 4ptg . lama ken ? haha . lagipun hujan lha , bub tuh lha balik lambad sebab tunggu hujan teduhh . yang tk boleh belah budak lelaki boloeh pulak main games PS2 . ehh budak laki , korang main games PS2 kenn ? haha tk malu . bak kata cikgu "abg lebih dr adik pulak" haha . apa lha korang ni . maen games Bola pulak tuh . bising jea , kesian ank cikgu maen games dekad computer . btw apapa jea lha janji happy . then balik pulak terserampak dengan cikgu Norliza . Aww aww , mish you cikgu . ciikgu balik lambad bub busy , ken sekolah rendah BTR sekarang dh Popular , asyik masuk Paper jea . time kiteorg tkde pulakk \ Jealous gila /  .. haha , btw cikgu tetap shomel dr dulu . saya sygs cikgu Norliza andd terutaman guru Class kami 4Sastera Ikhtisah >> cikgu Fauziah Isa <<   okey , bawah ni gelagat kami dekad rumah cikgu , btw siapa yang tkde tuh sorry tau , sape suruh budak laki tk gila camera . haha .


muka mintak penampar \ ehh kite adea burung hantu , awak hado  ? haha /


gamba aku tuh kasi itu penampar . haha . korang tengok semua gamba pelajar perempuan jea kenn ? , pelajar lelaki kami macho , malu nk hambek gamba . haha . okey guys , gtg nk hafal oral . haha okey KBye 


4Sastera Ikhtisas 

\ guys , I need your shoulders to relieve my sadness :'( /
thanks to ijat andd intan sebab dengar Luahan hati saya , andd thanks again bub dengar saya menagis . saia sygs awak berdua

Makna Di Sebalik Rambut

September 27, 2011 0 Comments A+ a-

Photobucket
okey , hari ni alja sajasaja nk Post benda ni . takde keje . haha , jum kite try , mana lha tahu tibatiba kene dengan korang . alja punya , nombor 5 tuh , andd fakta tuh memang betul . haha . 




MAKNA DI SEBALIK RAMBUT...

1- RAMBUT LURUS
- bijak- seorang yang happy
- bergaya
- cemburu
- pandai dalam menguruskan sesuatu tanpa pertolongan


2- RAMBUT KERINTING TEBAL
- kurang bijak
- degil
- cemburu kuat
- romantic
- banyak pergaulan
- susah dalam menyelesaikan masalah diri
- tidak suka termenung


3- RAMBUT KERENTING NEGRO
- bijak
- ego
- cemburu buta
- romantic
- memilih
- mudah mengamuk bila susah hendak selesaikan masalah


4- RAMBUT IKAL MAYANG
- bijak
- berfikir sebelum melakukan sesuatu
- berfikiran terbuka
- banyak pergaulan
- mudah memaafkan seseorang dengan kesilapan lalu



5- RAMBUT HALUS/LEMBUT
- bijak sangat
- memilih
- pemaaf
- manja
- tegas

- cepat melakukan perkerjaan dengan bersungguh-sungguh

6- RAMBUT SIKIT
- bijak- sentiasa berfikiran negatif pada seseorang
- ego
- pandai membuka perniagaan walaupun kecil


7- RAMBUT PERANG
- kurang bijak
- berfikiran terbuka
- pemaaf
- sosial
- bijak lari daripada masalah


8- RAMBUT TEBAL
- bijak
- degil
- cemburu
- romantic
- kasar
- banyak kawan
- pandai mengambil hati seseorang


9- RAMBUT KUSUT
- sangat bijak
- berfikiran terbuka
- banyak pergaulan
- garang
- susah nak memaafkan seseorang
- pandai dalam mengurusan sesuatu tanpa pertolongan
- (kalu nak nampak bijak mcm empunya pesen rambut gini.... usaha kasik kusut rambut korang.. )


10- RAMBUT BERUBAN
- kurang bijak
- suka termenung
- social sikit
- berfikiran terbuka
- pandai selesaikan masalah diri





\ Sorry tulisan Warna Warni , hihi supaya senang korang tengok . Sorry again guys /

Sunday \ Open House /

September 25, 2011 0 Comments A+ a-

Photobucket

wahh hari ni pergi jalan raya penadd wohh , lagilagi kaki melecet lagi penad lha ken . \ Kesian nya AKU / .  okey first tuh pergi rumah azlee dekad bomba around 2p.m  . okey malu ? jangan cakap lha , ramai gila . hihi . then around pukul 3p.m pergi rumah normala pulak . dekad labuan , okey penadd ? yea penad . sebab apa ? sebab rumah dia tingkad atas sekali . kene naik tangga . haha . okey tk kesah . last  sekali pergi rumah acik makan spaggeti . haha . okey enough for today , malas nk cakap banyak . haha okey bye 

ILoveyou 
ILoveyou 
ha , ni gamba saia . sorry tk lawa .  okey awak hana tajima tapi saia Hana Tejunam 

ehh tapi ken kalau nk tahu aku ramah tau . \ banyak mulut lha alja /   haha , perasan konon ramah jea kau ni alja . haha , sumpah aku banyak bercakap , dekad semua rumah aku membebel \ becok / haha . 

esok nak pergi rumah cikgu Fauziah dekad taman jaya 

boleh tolong alja tekan HeartBeat alja tuh ? kesian dia harihari duduk sorang 

Freebies Backgrounds Love

September 24, 2011 0 Comments A+ a-

Photobucket

 http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/NurAlja/lovebluelight.png
 http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/NurAlja/loveblue.png
 http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/NurAlja/lovecoklet.png
 http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/NurAlja/lovegreen.png 
 http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/NurAlja/lovegrey.png
 http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/NurAlja/lovepink.png 
 http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/NurAlja/lovepurple.png


Suka ? dah Suka tuh hambek lha .  

tapi boleh tk tekan Sini . kesian dia . dah bersarang . hihi :)

TUTO Change Facebook to OLD Layout

September 21, 2011 2 Comments A+ a-

Photobucket
korang tengok sekarang ini laman sosial pacebook tuh nk jadi macam Myspace ken ? haihh bored ! asyik nk tukar layout jea . naik pening dah . betol tk ? so nak tukar kepada yang lama punya tk ? jum kite Tutor dari kaka comel kite Hr .

okey guys , tadi alja try buads untuk tukar kepada Facebook lama , so menjadi . thanks to HR :)  okey korang nk tahu cara nyea ? hihi jumjum ..


First :-  Login pacebook --> tekan drop down arrow sebelah Home    
then :- Klik Account Setting --> Edit Languange to English (UK)  .  
Last :- Save ! Done baby . haha .
andd dia akan refresh dengan sendiri pasuh tengok lha sendiri menjadi or tk . 


\ Kalau jadi kea tk jadi kea Comment tau / 


okey nak pergi bebuka , Kbye
Credit : HR


Tips Semak Saman Melalui SMS

September 20, 2011 0 Comments A+ a-

Photobucket
Just now my sys asked me how to "Check the Summons via SMS"  haha . 


UPDATED: KEBANYAKKAN BERKATA “SERVIS INI TIDAK LAGI AVAILABLE

Melalui inisiatif kerajaan elektronik , Kerajaan Malaysia melalui MAMPU telah memperkenalkan pelbagai perkhidmatan kerajaan melalui satu gerbang sms elektronik . Melalui sistem itu , rakyat bakal menikmati satu dimensi baru dalam urusan dengan pelbagai agensi kerajaan seperti PDRM , JPJ , JPN, LHDN dan sebagainya.


Untuk perkhidmatan menyemak saman trafik , kini boleh dilakukan dengan satu SMS sahaja . Caranya ialah:

Taip POLIS SAMAN [NO KAD PENGENALAN] hantar kepada DAPAT
contoh : POLIS SAMAN 89XXXXXXXXXX hantar kepada DAPAT


semak saman melalui sms
tk nampak ? jap nk pergi order speck . haha 
Untuk mendapatkan butiran yang lengkap tentang saman untuk dihantar ke email , berikut adalah caranya:
POLIS SAMAN [no pendaftaran kenderaan] [email ] dan hantar kepada DAPAT  

Contoh : POLIS SAMAN [email protected] dan hantar ke DAPAT

DAPAT ialah ringkasan kepada 32728



ehh nanti senang lha korang check saman tuh




KBye

Credit :  Zulfitry


Freebies Cute Emoticon

September 19, 2011 8 Comments A+ a-

Photobucket

okey someone kawan tanya alja dekad mana nk cari cute emoticon untuk shoutbox or nk letak dekad manamana pun yang disuka . okey bawah ni ada , so korang boleh ambek lha . 

\ Tekan Ctrl + Alt and Mouse SERENTAK /


Kitty Emoticon With symbol 
 - ;)
 - :p
 - :3
 -  :|
 - :(
 - :o
   - <3
    -  ><
 -  :D
 -  :'(
   - ?
 -  >:(




Credit :- Biyha