Story Balik Kampung

September 02, 2011 2 Comments A+ a-

Photobucket

COMEl nyea GIGI . haha


okey hari ni alja nk story pasal balik kampung hari raya Ke-2 hari tuh . Kmpg alja dekad Muar , Batu Pahat . umm , patut nyea balik kampung around pukul 6.30pagi tapi banyak pulak dugaan yang dtg . macam2 hal yang timbul so terpaksa lha gerak lambad sikid around 9.30pagi . sampai kampung pukul 12tghari . duduk2 relax2 sampai lha pukul 2.30 , 2.30 tuh gerak pergi rumah pakcek sampai lha pukul 4.30 . 4.30 tuh gerak pulak pergi Kubur arwah atok and Arwah Ayah and semua arwah . sumpah sedih ble dtg dekad kubur arwah ayah . ayah you know that imishyousomuchandverymuch ! umm , tibatiba ank buah aku haziq boleh ckp gini .

Haziq :- Ibu , napea dyea dekad dlm tuh ? dyea tgh tidur erk ? 
Ibu :- yea Haziq . 
Haziq :- ayah !! hantu tuh tgh tidur lhaa .
ayah :- haha , mana adea dyea tidur lha . dahdah senyap .
#sumpah kiteorg nk tergelak dgn soalan dyea yang merapu .

umm , biase lha budak kecik , cakap pon maseh merapu . ayah rindu nyea dekad ayah . ayah lha RAJA dlm Hati adik . okey , masa time balik pulak ,  jam gilagila lha , tk tahu lha pahal . kiteorg lalu lha jalan dekad tepi tuh , sekali tgh drive adea satu Keta ni terus meluru tak kesi kiteorg masuk . tk tahu kea dyea perbuatan tuh boleh membuads ken KEMALANGAN ? Stupid ! dah lha tk bagi masuk then boleh pulak tunjuk FUCK ? So RUDE right ? tak gne lha pakai Songkok TINGGI2 tapi tunjuk FUCK . Dah tunjuk Fuck , boleh pulak dyea ekshen dgn WalkieTalkie dyea . paahal ? nk panggil geng ? haha tk goyakk . mengelabah tk kasi kiteorg jln ken ? apa lagi pakcek aku yang dlm keta tuh ckp lalu dekad lorong Kubur Cina tuh . haha , lalu lha apa lagi . jln dyea perhh kecik . tapi ken time tuh adea Teksi berhenti , dyea berhenti cm nk samun kaka aku punya keta jea , tapi alhamdullilah sebab keta aku dgn kaka aku lagi sorang cpt2 sampai , actually aku balik kmpg dgn 3Buah  . ha , pasal teksi tuh , dyea nampak jea adea keta lalu , cpt2 dyea naik balik teksi then terus jln . haha . weywey tahu tk pemandu teksi tuh INDIA !  tapi alhamdullilah syukur Kami SELAMAT . haha kitorg lalu dekad  lorong kubur cina tuh compem2 lha sampai awal , lepas tuh kiteorg nampak lelaki yang BerSongkok TINGGI gtuh maseh tersekad dekad jam . haha Kesian . yang india tuh pulak adea dekad kedai depan , dyea kuar jea dr teksi . pandang kiteorg tk lepas . TAJAM jea  . haha . okey ini jea story mencabar untuk tahun ini . Kbye



2 Comments

Write Comments
Semut Senyum
AUTHOR
September 2, 2011 at 3:23 PM delete

karenah manusia mcm2...
apa pun moga perjalanan cik miscellaneous selamat pergi dan balik..

Reply To This Comment
avatar
September 2, 2011 at 3:34 PM delete

@Semut Senyum
amin amin ! hihi thanks cik semut :)

Reply To This Comment
avatar

Sila jaga di setiap perkataan yang anda berikan disini. Ingat-ingat sikit, Setiap perkataan akan disoal di akhirat dan juga Jari serta lidah inilah yang paling tajam menghiris hati. Terima Kasih ❤