Sunday, September 18, 2011

TUTO Awaiting Moderation

Publish on : 11:26 AM There is : 0 Comments Labels : ,
Photobucket

okey hari ni alja nak buads tuto pasal Awaiting Moderation . apa tuh ? okey awaiting Moderation tuh Comment untuk di approved . napea alja buads tuto ni ? hari tuh kawan alja ada tanya macam mana nk buads kalau ada comment then kite approved dulu baru comment tuh akan keluar . okey now alja nk ajar lha . ehh so easy so sweet tau . haha 

okey masih tk paham jugak pasal tuto ni ? tengok gamba bawah ni . 
\ Klik Untuk TumbuhBesaran yang lebih Sihat /

okey nampak tk yang 2 comment need to be moderated tuh ? okey yang tuh lha , if kita approved benda tuh baru lha akan keluar commentcomment korang tuh . 

jom alja ajar ken . 

mulamula Dashboard --> Setting --> comment  

then pergi ke bawah korang akan nmpak Comment moderation ken ? 

ha korang tick "ALWAYS"  

Kalau tk paham tengok Contoh gambah dibawah .

\ Klik Untuk TumbuhBesaran yang lebih Sihat /
okey dah Siap . SAVE lha . haa easy ken ken ? hihi


\ Hope lepas ni tk payah lha korang asyik tengok dekad comment untuk tahu sape yang comment entry korang , and korang tk payah lagi peningpening bub skung korang dah guna tuto ini . / 


KBye


No comments:

Post a Comment

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sila Jaga Percakapan anda . Jika tidak anda boleh didenda tidak melebihi 58 Ribu Ringit atau dipenjarakan atau kedua-duanya !

ANDA SEDANG DIPERHATI . MOHON JAGA TINGKAH LAKU APABILA BERADA DI WWW.CAHAYAPERMATA.MY . TERIMA KASIH .