Contest Ini Blog Saya By Dato, Mai and Ilyana

October 31, 2011 2 Comments A+ a-

Photobucket
GongChan ! Imissyou why tak text kite . haha \poyo+berangan/ hihi , okey awak nampak title kita masa ini ? iyea hari ini kita nak Join Contest . Contest lagi ? Ehh tak salah ken ? siapa membantah ? cakapp cepadd ! nak ajakk dia Join sekali nihh . muhehehe . okey kite nak Join Contest yang Bertajuk Contest Ini Blog Saya By Dato, Mai and Ilyana  . okeyy macam biasa kite akan ckp pasal Rules tentang Contest ini .

Rules Of Contest . [ ALL Have DONE ]
- Follow Blog Dato , Mai andd Ilyana 
- Like Page INI dan INI
- Buat Entry andd Letak Banner
- Tag dua orang 
- Kurang 15orang . Contest Terbatal .
- Due 20 November 2011

Tentang Contest 
- awak Ceritakan tentang BLOG korang andd Why korang sayang BLOG korang yang awesome comelcomel tuh tau .

Okey Jom Kita Mulakan setelah Tahu SyaratSyarat nya .
Okey Why alja sayang Blog alja nihh iyea ? macam nihh :
  • Sebab dia PINK . Sudah Tentu lha . haha :>
  • ada FOLLOWER andd BlogWalking yang Baik andd ComelComel
  • Dapat membantu Blogger Lain dengan TUTO andd FREEBIES
  • Okey alja ada sediakan sedikit TUTO untuk Korang 
  • alja ada Sediakan FREEBIES untuk korang supaya korang lagi ceria
  • Dapat sediakan tipsTips berguna untuk korang *mungkin
  • Ada Cerita Best *mungkin 
  • ada Tips pasal Do andd Don't dalam Berbloging 
  • ada SOMETHING untuk Korang Insyallah
  • Dapat LUAH ken Perasaan yang Orang laen dpd membantu Sekali
  • dapad Cerita pasal Harihari yang telah berlaku pada alja
  • dapat kenal ken korang dengan ILoveYou Guys . haha
  • Korang juga akan dpd tahu siapa alja yang SEBENAR .
  • alja Baik andd ceria *mungkin haha PERASAN
okey tuh jea lha , Cukup banyak tak ? haha Hope Enjoy dengan katakata Diatas . 

Hadiah
- SECRET Tapi 5Pemenang SAHAJA If nak tahu awak semua JOIN jom :>

Due 20 November 2011 

Wanna TAG to :

OKey Thats ALL . Tuah manusia Siapa tahu kennn ? Okeyy Byebye Exam FINISHED ! Ouh YES . hihi :D

CONTEST BLOGKU MENAWAN KALBU BY ASKAR PINK & AMALINA

October 30, 2011 1 Comments A+ a-

Photobucket
Hello Milo HELL O .hihi , okey nampak title diatas . okey now alja nak Join CONTEST BLOGKU MENAWAN KALBU BY ASKAR PINK & AMALINA kerana alja Di-TAG oleh Someone . actually memang nak Join then ada orang dah TAG lagi lha nak JOIN . Okey malas nak cakap banyak jom tengok Rules nak Join .

RULES Contest [ All have done ]
- Wajib FOLLOW Askar Pink , Amalina Land andd Kak Innanie  
- Like PAGE Askar Pink andd Blog Amalina Land di atas Widget Followers  
- Warganegara MALAYSIA | Semua jantina but Perempuan dan LELAKI sahaja
- Tajuk Entry :- CONTEST BLOGKU MENAWAN KALBU BY ASKAR PINK & AMALINA 
- Buat Simple Entry | letak Banner yang di-Link kea Askar Pink or Amalina Land
- Tag 2orang andd pastikan mereka tahu 
- Letakkan Link korang di Askar Pink atau Amalina Land 
- terbatal jika KURANG 20 Peserta


okey now jom mula \baru nak mula sebab tadi bebelan panjang/ haha

 
okey saja jea alja cuba nasib . tak salah ken ? hihi . Kalau menang okey lha . bersyukur tapi Kalau tak menang belum nasib ken ? sebab dalam pertandingan ada menang ada kalah . okey Wish GoodLuck For me MyDearFolowers . WatlekPeace :>

okey bila dah masuk pertandingan mesti lha ada hadiahhadiah ken ? okey jom tengok . 

Hadiah Contest
- Tempat Pertama - Topup RM30 [maxis , celcom , digi ]
- Tempat Kedua  - Topup RM20  [maxis , celcom , digi ]
- SaguHati [2pemenang]  - Header , Post Footer , Doodle or Tab Menu [pilih]
- Seponsor hadiah [2pemenang]  - From Kak Innanie

Cara Pemilihan Pemenang Contest 
- Blog Kemas dan Loading yang cepat 
- Tidak mempunyai Widget yang mengarut andd Penyusunan Widget yang kemas
- Owner blog mesti ceria macam we all .
- Header yang membuat mereka tertawan
- Blog yang kreatif design 

Due : 24 Novermber 2011

Nak JOINNN ?  Jom tekan SINI dan SINI .

ops Lupa nak Tag . haha . okey wanna TAG  to :  [ Random From Shoutbox ]

Dear Followers andd Dear BlogWalking . Wish The BEST for me okey :> Thanks , Loveyou leppchuu  muehehehe . Kbye Assalamualaikum 
 Miss My Prince Charming a Lot like a Crazy . haha 

kita Di-TAG Again :>

October 29, 2011 3 Comments A+ a-

Photobucket
Dengan Petang yang Panas , Hati saye yang Sejuk jadi saye nak membalas TAG lagi sekali . Kali ini dari AIN . mana alja tahu dia TAG alja ? dia tulis dekad Shoutbox lha sygs oi oi . hihi , hmm , alja sebenarnya tak tahu apa benda TAG TAG nih tapi takpe , If korang nak tahu 11 perkara tentang alja tekan SINI . sebab malas nak Taip lagi . muahehe sorry :/ okey Jom kita jawab Soalan Dari AIN .

Soalan Ain 
  • agak-agak ain ney orang mcm mne ? - tak tahu . Tapi alja rasa AIN baik :)
  • kenapa korang ckp ain mcm tuh ?  - sebab alja tak kenal AIN sanadd . 
  • korang ney sebenarnya nak kawan taa dengan ain ? - Ehh mesti lha NAKK 
  • kenapa korang taa nk kawan/kawan dengan ain ? - No comment  
  • antara ain dengan korang , siapa lgy cool ?  - Kita berdua . haha \poyotak/
  • kenapa korang ckp aku/korang cool ?  - sbb Kita mmg Cool like CocaCola 
  • korang faham taa soalan ain ney ?  - Ntah , jawapan pon pakai HENTAM :/
  • penad taa jawab soalan ain ney ?  - Tak pon lha . Best ada lha
  • kalaw penat , rehatlah dulu . nak air ?  - Naknak . FreshOren . muahahaha 
  • suka taa text blog ain ? kenapa ?  - Boleh lha sebab Blog AIN Kemas 
  • senang taa soalan ain ?  - Senang sampai berpeluh . hihi
okey If korang nak tahu Soalan yang alja nak bagi tuh Tekan SINI , sebab alja malas nak Taip lha awak , kite tengah tak sehadd asyik batukbatuk \alasan/

Wanna TAG to : [ Random From ShoutBox ]
Okey Hope Korang Join . PenatPenat , Hargai sikid . hihi :>
Exam Habis , Beban Folio akaun pulak . Err --

Tips Do and Don't dalam Blogger

October 28, 2011 1 Comments A+ a-

Photobucket
Pen merah Pen Biru You marah ILoveyou . muahehehe . okey dengan bored yang terselah dengan bengang yang hampir letup pada Prince charming alja . haha okey saye nak update Entry pasal Do and Don't dalam Blogger . sebab apa aku nak menggedik buads benda nih ? ntah , bored kud . haha . benda yang perlu andd tidak perlu dalam blog . okey Jom lha mula . Sorry kalau Entry nihh panjang :/


DO !

1. Blog Achieve . Blog Achieve tuh macam Entry2 korang yang lama . alja rasa Baik korang pilih Style Hierarchy sebab senang sikid nak tengokk bendabenda yang korang harihari update tuh . If korang pilih DropDown andd FlatList susahh nak tengok . nanti berjela-jela Entry nak tengok then kene pergi older post lha Newer post lha . okey ? andd letak lha Scrollbox dekad Blog achieve tuh supaya tak panjang sanadd . Kalau nak tekan sini .

2. Tempat Comment . iyea benda Comment dekad Entry tuh . haa benda tuh alja rasa perlu lha sebab Kalau korang ada update then Blogger laen nak Comment pasal Entry tuh ken senang ? takde lha rasa Hampa gila . muahehehe .

3. Shoutbox . Shoutbox perkara yang perlu gila sebab kalau ada Blogger laen nak BlogWalking senang tinggal jejak . Kang kalau tak tinggal jejak nanti kita tak tahu siapa yang penah dtg Blog kita andd kalau ada Shoutbox tuh jugak kita boleh kenal antara satu sama lain . Right ?
Setakat nih yang tuh jea lha alja rasa perlu . kalau ada yang baik mesti ada buruk ken ? 
DON'T

1. Lagu . Lagu nihh tengok orang jugak lha . ada blogger yang suka letak lagu ada yang tak . andd If siapa yang suka letak lagu tuhh please jangan letak lagu yang Rock gila . bila buka jea Blog korang tiba2 bunyi kuat gilagila . tak ke saked ? Kalau ada blogger yang ada Sakit jantung tak mati time tuh ? haha . andd Kalau boleh set ken Volume tuh set ken lha antara 30-50 jea . okey ? lagisatu , plase lha letak button Pause dekad situ . 

2. Tulisan . tulisan tuh bia lha tampak jelas yea adik . bukan tulisan yang Simpolsimpol yang boleh memenat ken otak makcek nihh memikir apakah yang korang nak tulis . Contohnya ada di Entry Lyssasecret .

3. Tulisan tuh janganjanganjangan nak rewmpits andd gewdix sawgat lha kann ? Contoh macam :
       - itew nihh shuke shanad denan awokks law .
       - itea new tuke senadd dengan awak leww .
       - shaye nux awak surang jew thalam edup niew .
       - itEw nUcX BacEw BlOx awakks yaNgs CoMEl tUh 
       - lagew kewgemawaran itew dishine lhw
haa dengan sekutunya lha . alja dah lupa macam mana tulisan macam tuh andd okey dulu alja pon pernah guna tapi rasa macam ewww mengeli ken jea . tolong jaga okey . Jangan buat malu . hikkhoo :> sebab orang lain pon tak paham dan tak akan PAHAM untuk membaca .

4. Popup Welcome , masa tinggalkan Blog andd masa RightClick tuh alja rasa tak perlu lha . buat orang penat nak tekan OK .OK .OK . lamalama orang akan bengang . Kalau nak Disable right click pon pilih lha yang takde ayat punya okey .

5. Backgrounds tuh please lha jangan serabut . ada yang bergerakgerak lha apa lha . pening kepala lihat . 

6. warna tulisan tuh tak payah nak HAPPY sangat lha . Contoh macam :
       - Saya Suka awak kalau awak Baik dengan saya .
       - Saya suka awak kalau awak tak pernah nak judge saya 
ouhh please lha jangan nak meriah ken tulisan awak awak tuh . pening kepala saye membacanya .

7. Ayat yang ikut cursor tuh alja rasa tak perlu sebab pening + menyusah ken + menyemak = serabut ! awak tukar lha cursor yang comel jea . okey ? 

8. Word Verification masa nak Comment tuh rasa nya tak payah lha . andd korang buads lha comment tuh Pop-up windows sebab lagi senangg . 

9. Widget-Widget yang memenuh ken tuh please lha buang . sebab dia lagi memeberatken blog korang . so akan buads blogger laen bosan nak masuk blog korang sebab kene tunggu lama . 

9. gambar ! haa gambar -gambar tuh alja rasa tak payah lha nak letak seluruh Family , bestie , andd semua nyea lha . sampai penuhh satu blog tuh , andd If nak letak jugak letak lha dalam PAGE macam alja INI or cara nak Letak scrollbox dalam gambar tekan SINI .

10. Puh-Lease lhaa Jangan guna Hide Shoutbox ! bukan apa , susahh , Lambat Loadd lagi Then Kalau shoutbox tuhh kebawah sanadd tak dpd nakk tekan Close balik then tak dpd nak Hantar Jejak dekad Blog korang yang sememang nyea dh Comel . okey ?

11.  Welcome Enter tuh alja rasa lawa cuma akan jadi lambat sebab kene Tekan Enter dulu baru boleh masuk ke Blog Comel korang . tapi sukati lha . setiap orang berbeza :)


alja rasa itu jea lha buads masa ini . Hope korang suka dengan apa yang alja kata ini . bukan tunjuk bagus cuma alja membantu blogger yang memerlukan :>
\ Ehh if korang Perasan Lagu alja dah bertukar kepada Lagu melayu . haha . sedap takk ?

Kite di-Tag lhaa :>

October 27, 2011 1 Comments A+ a-

Photobucket
Hello Hensem Hello Comel . tadi masa alja tengok dekad Shoutbox alja , alja di-TAG . Di-Tag oleh Ayie . okeyy dengan tak tahu nak buads cm mana . ayuh jea lha kita mula ken dengan membuat muka yang terlebih comel . hikkhooo :>

Rules Of TAG 
  • you must post this rules
  • Each person must post 11 themselves in their journal
  • Answer the questions the tagger set for you in their post and create eleven new questions for the people you tagged to answer
  • You have to choose elven people to tagged and link them to the post
  • Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
  • No tag back !
  • No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAG IF YOU READING THIS " YOU LEGITIMATELLY (a.k.a REALLY, TRUST , WITH ALL HONEST) have tagged 11 people.



11 Perkara mengenai alja 
  • Suke online tak ingat dunia 
  • bercita-cita menjadi Pensyarah
  • Degil + Manja = mengade ngade
  • Kelakar + Peramah = Baik hati \muahahaha/
  • Anak Bongsu yang CEREWET ! 
  • Suka memikirkan masa hadapan + berangan = Perasan
  • panas Baran + suka marah = muka masam \hihi/
  • Nak buat orang selalu HAPPY 
  • Cemburu Ketara \diamma , haha/
  • Suka letak Handphone sepah2 sampai tak tahu letak mana
  • Suka Cari Pasal dengan Someone . haha 

Soalan Dari Ayie 

  • aiskrim or cake ? - Aiskrim lha sebab sedap , Cake tak suke sanadd sebab banyak Krim . haha
  • laptop or handphone ? - actually dua2 tapi alja pilih Phone sebab senang bawak . 
  • single or taken ? - Berdua bersatu . haha \tiada kene menena ken?/ 
  • bicycle or motorcycle ? - Bicycle sebab tak reti bawak Motor . haha 
  • facebook or blog ? - mesti lha Duadua . hihi \tamak/
  • white or black ?  - White pon boleh black pon boleh :>
  • home or hotel ?  - lebih selesa Home lha :> 
  • cooking or sewing ?  - Sleeping . haha 
  • do you have a facebook account ?  - Of Course lha , Jom Search Nur Alja . hikkhoo :>
  • naughty or kind ?  - Kind but sometimes Naughty . muahehehe 
  • photoshop or photoscape ?  - Photoscape sebab tak reti guna Photoshop \kesian/


Soalan alja untuk anda . 

  • Nama Sebenar Korang ? anak keberapa ? 
  • Kenapa Korang Suka dengan Blogger ?
  • alja sombong takk ? suka dengan peragai alja tak ?
  • Facebook ada ? Nak Tengokk . Mesti comel kenn ? hihi :>
  • Why Korang Pilih Url Blog korang macam tuh ?
  • Mesti ada Boyfey / Girlfey ken ? siapa gerangan yang bertuah tuh ?
  • Cita-cita korang apa ?
  • Umur korang berapa ? nak kawan boleh ?
  • Warna favourite apa ?
  • Suka makan apa ? boleh lha belanja ken ? hihi
  • Korang Suka aku update tentang apa ? Freebies nak ? hihi 

\ kene tag ? haiyoo , tak tahu nak tag siapa lha , tapi takpe lha jum jea lha/
Wanna tag to >>

JomJom :>
 Best pulakk maen TAG TAG nih . hihi :>

Eh kau ! annoying sungguh Peragai !

October 26, 2011 6 Comments A+ a-

Photobucket
tengok title kita hari ini , Eh kau ! annoying sungguh Peragai ! yepp topik kita hari ini annoying . nak tahu sebab apa alja cakap cm tuh ? Jom Baca :> hihi 

okey First kita akan Bincang pasal Perempuan gaduh . Gaduh ? apa salah nya ken ? tapi alja nak cakap perempuan gaduh Disebab ken LELAKI ! Maaf aku nak cakap PEREMPUAN sekarang memang BODOH ! bodoh ken dorang ? mehh tengok apa yang alja Update dekad status Facebook . 
okey nampak ? yea alja tak paham asal dorang nak malu ken diri sematamata seorang lelaki ? Siap Maki andd ckp benda bukan2 pada kaum Sendiri ? Ehh Please STOP lha okey . Korang nihh kenapa ?  Korang tunggu jea lha Jodoh korang tuh , Jodoh pasti sampai . naik meluat lha aku tengok perempuan cm nihh . aku nihh tk suke nak malu ken kaum sendiri tapi terpaksa . sebab makin lama aku tengok makin menjadi-jadi . Kenapa ha ? desperate sanadd kea korang dalam Soal mencari LELAKi nih ? Nak sangat ? haa berdoa hariharii dekad ALLAH bia ALLAH pertemukan Jodoh korang tuh cepad2 . tak payah lagi nak bergaduh macam orang BODOH ! \Sorry/ andd ada tuh siap tulis nama Boypren dekad Tangan bagi darahdarah . Hello ? asal Bodoh sanadd ? macam boypren korang tuh nak sanadd dengan korang sampai nk luka luka ken tgn dok ukir nama boypren . Ehh korang ! ALLAH dah bagi punya Cantik tuh tapi Bodoh dirosakkan ! 


Korang nak tengok Video tuh ? Tekan SINI untuk tengok Flying Kick andd lagi satu dekad bawah nihh 





So kepada PEREMPUAN dekad LUAR , Kiri , kanan depan belakang tuh jaga lha Maruah korang , jangan bikin malu . jangan bagi orang Meluat dengan Peragai korang yang tak tahu MALU tuh andd gaduh disebab ken Lelaki . 


Tak payah lha jadi seperti Ustazah Pilihan cukup lha menjadi seorang Wanita yang pandai jaga maruah . tak payah lha menjadi seperti Heliza yang Comel tuh cukup lha menjadi wanita yang AYU dimata Seorang lelaki . tak payah lha menjadi seperti Siti Aisyah R.A cukup lha korang pandai membimbing diri dijalan yang benar , Insyallah :)
\sorry kalau Entry nihh menyakid ken Hati or menguris ken hati , Ini Luahan hati aku sumpah aku rasa saked hati if tengok perempuan cm tuh/

Bismillah \Mujarab untuk penawar/

October 26, 2011 2 Comments A+ a-

Photobucket

Bismillah mujarab untuk penawar ? insyallah , Kalau dengan Izin allah semua nya Bolehh ken ? Mana  lha tahu If alja baca nihh dpd terima apa yang diajar oleh cikgu , alja ken nk F5 so memerlukan usaha yang gigih :)
Entry ini alja Copy Paste Oleh Someone


Bismillah 5

Bismillah 5..sungguh mujarab buat penawar..
Ayat ini blh di bc 19x dan tiup pd air..Slps membc Al Fatihah, Ayatul kursi dan selawat..bc ayat ini 19x dan tiup pd air..blh buat penawar, pelembut hati dan penerang hati..insyaAllah


Maksudnya:

1. Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi penyanyang.

2. Dengan nama Allah yang menyembuhkan.
3. Dengan nama Allah yang mencukupi.
4. Dengan nama Allah yang memberi kesejahteraan.
5. Dengan nama Allah yang tidak memberi mudarat sesuatu di bumi juga di langit, dan Dia maha mendengar lagi maha mengetahui.

Khasiat Ayat Ini

1. Penawar bisa
2. Penawar kepada penyakit bisa bisa tulang, bisa bisa badan, bisa batu meroyan.
3. Boleh diubati penyakit yang tidak diketahui puncanya.

Nota

Ayat ini telah saya amalkan setiap kali selesai solat. Penghidap gastrik tidak akan kena gastrik selagi mengamalkan ayat ini. Begitu jgk utk penyakit2 yg lain.
Tatacara

1. Membaca dengan satu nafas dgn hati yang khusyuk.
2. Ditiup ditangan atau ditempat yang sakit.
3. Sapukan di tempat yang sakit ataupun disapukan ke satu badan.


anda memerlukan bukti ? Sila lihat Gambar dibawah :) 


Insyallah Dengan Izin Allah Semua pasti Boleh . Try dulu yea awak :)

Credit : mukaBuku

adakah anda Seorang Wanita Tanah , Api Angin atau pon Air ?

October 25, 2011 2 Comments A+ a-

Photobucket
hey bersama saya FiFi Fairuz Fuyoo ! hari ini kita akan mengumpas tentang \aku merepek nihh/ hihi , okey nampakk Title tuh tak adikadik ? adakah anda Seorang Wanita Tanah , Api , Angin atau pon Air ? Tapi mybe benda nihh pon ada persamaan dengan kaum lelaki . tapi tak tahu lha . Ini Kajian sahaja jangan terlampau percaya . tapi If betul apa salah nya ? kenken ? okeyy jomm .


1. Tanah 
Wanita tanah dilahirkan di bawah zodiak Taurus (21 April-20Mei), Virgo (24Ogos-23 September) dan Capricon (22 Disember-20 Januari)

Seorang yang boleh dijangka,berwibawa dan praktikal penyabar dan bertolak ansur, mempunyai kehendak dalaman dari segi emosi dan material.Semangat produktif dan gigih yang disertai dengan sikap berhati-hati menjadikan wanita tanah berkemampuan mencapai kejayaan dalam perniagaan Kebijaksanaan dan kepintaran yang diperolehi sering tersembunyi oleh air muka semulajadi yang pendiam dan tenang Sifat marah yang terkawal serta keperluan untuk keteguhan dan kawalan sering terbawa-bawa dalam perhubungan yang amat konservatif, serius dan sederhana Tidak mudah menunjukkan sifat penyayang tetapi wanita tanah adalah seorang kekasih yang setia dan berwibawa 


2. Api
Wanita api dilahirkan di bawah zodiak Aries (21 Mac-20 April), Leo (24 Julai-23 Ogos) dan sagittarius (23 November-21 Disember).

Dilahirkan sebagai pemimpin Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar seorang yang artistik dan sukar dijangka, tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah, mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya. Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi merasa sedih dan terhiris. Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar. Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan. Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan 

3.Angin
Mereka ini lahir di bawah lambang Gemini (22 Mei-21 Jun), Libra (24 September-23 Oktober) dan Aquarius (21 Januari-19 Februari).

Berterus terang,berminda aktif dan gemar mencari kepelbagaian dalam setiap aspek kehidupan. Berfikiran terbuka, mempunyai daya imaginasi dan inovatif,bagi mereka segalanya boleh dicapai. Bergaya, tenang dan tidak cerewet serta mempunyai keinginan semulajadi untuk mengamalkan sikap diplomasi dan saling bekerjasama bersungguh-sungguh. Sanggup mengorbankan kehendak atau idea mereka sendiri demi mencapai keharmonian dan mengelakkan perselisihan atau konflik. Sentiasa gigih untuk mendapatkan cinta yang terunggul, untuk berkonfrantasi. Kurang cenderung untuk menyampaikan perasaan sebenar yang terpendam dalam hati mereka. Dikenali dan diingati kerana sifat romantis dan manja 

4.Air
Wanita air terdiri daripada mereka yang lahir di bawah zodiak Cancer (22 Jun-23 Julai), Scorpio (24 Oktober-22 November) dan Pisces (20 Februari-20 Mac).

Mempunyai sifat semulajadi untuk berkembang maju .Mereka ini dipandu oleh perasaan hati .Mempunyai sifat mudah bersimpati. Berdaya imaginatif sentimental Mempunyai perasaan yang berubah-ubah,berhati-hati ,tenang dan mudah tersentuh oleh emosi orang-orang yang berada disekeliling dan cepat mengeluarkan air mata dalam sebarang situasi yang menyedihkan.Mudah mengikut rentak emosi orang lain dan juga diri sendiri.
Korang punya apa ? bagitahu sini ! hihi , Alja punya num 4 ! iaitu AIR . 5march , wee :>  hihi , Prince Charming kita Pon Airr . haha , Tapi ken orang kata kalau Air bertemu Air tak elok . Kalau Api bertemu api pon tak elok . Kalau Angin dann jugak tanah pon sama . hmm ntah lhaa . Doa ken jea lha moga Kami BAHAGIA  Insyallah Amin


okey Thats all For Todayy . Waiting Someone Call . Terpaksa tidur lambadd nasib Besok Cuti . Ouh YES ! haha okey Bye Muahh Kiri Kanan Dahi Hidung . hih \Gedik/  Kbye Lepchuu ♥ Sayang Awok Bloggie Blogger Bloggiyy






Credit : Umi 

Cinta Muka Buku , Lima dan Bulu

October 25, 2011 2 Comments A+ a-

Photobucket

tengok tajuk tuh ? tengok tajukk pon rasa semacam jea kenn ? haha . now alja nk Post lagu Cinta Mukamuka . Rasa Kelakar Bila Lagu Najwa Latiff digubahgubah seperti dibawah . agaknya dorang tkde keje laen kudd . tapi tkpe dorang Kreatif . Nak dengar ? Wait ! Korang mesti dah penah dengar ken ? tapi tkpe , alja nk Post jugak sbb Nak satu ken Lagulagu nihh . 
1Lagu 1Minat 1Kretif 1Malaysia . muahaha .







Nihh lagu Sengal Ubi dari Johan . haha

Haha apa macam ? teruk kea tak ? Kretif kea takk ? Pendapat :)


sakit hati sakit :/

October 25, 2011 0 Comments A+ a-

Photobucket
AKU MARAH DAN AKU SAKIT HATI ! Korang Paham ? tak paham duduk DIAMDIAM
HELL O MILO kawankawan . hari ini alja saked hati . tahu kenapa ? nak cerita lha nih . btw Exam Finished ! hihi . okey sambungsambung . alja saked hati sbb baru balikk sch jea dah kene MEMBEBEL ! Watapakk :/  . tahu sape membebel ? sudah tentu my StepMother . haha no no My own mother . Nihh semua mesti Punca kaka2 aku . dia baca Blog aku , dia bagi tahu dekad makk aku . HELL lha . tak payah nakk mengelabah sanadd okeyy . Kau tengok diri sendiri dulu baru cakap orang . Disebabkan KAU makk membebel . weyy BLOG aku nihh bukan nya ada apapa . Bukan aku letak benda Telarang , yang kauu jadi reporter asal ? Kau nak bagi tahu sanadd ken ? Haa pergi bagi tahu peragai adikk kau dekaddd kawankawan kau dekad jiranjiran kauu . haa pergi bagitahu dekadd semua kawankawan andd jiranjiran kau tentang semua ISI BLOG nihh ! 

Dah lha kene membebel ! Larang aku pulakk bekawann . Kawan dgn org nnihh salah , kawan dgn org tuhh salahh . Kawan dgn Budak FLAT no Class . kawan dgn Higher pon No Class ! Couple pon salahh , Yeahh aku tahu memang salahh tapi if tk gngu belajar takpe lha ken ? If Kita Couple dgn org baik walaupun muka Low pon salahh , muka hensem pon salahh . Kita cakap dengan kawan dlm telefon pon marahh , bercakap dengan kawan dpn rumah pon nak marahh . apa yang BETUL nyea ha ? kalau dengan aku semua nyea benda salahh . habis korang ? Keluar kdang tak mintak izin makk bagai tkpe ? keluar balik sampai malam tkpe ? ouhh So nak ckp aku nih budak kecik ? under age ? underwear ? cakap bila keluarga keluar baru aku boleh keluar , habis korang keluar penahh bawak akuu ? penahh ajakk aku ? penahh TAKK ? TAKK kenn ? so tak payah nk ckp cm tuh lha . argghh PESETAN ken lha ! ehh ehh aku nihh ? aku nihh SIAPA ha sebenarnya ? anak Kandung ? anak Pungut ? 

okey aku tanya korang , Blog aku nihh ada benda Haram kea ? ada Benda tak elok kea ? ada takk ? Kalau tkde napea sampai kaka aku tuh nak jadi reporter nak bagi tahu semua orang pasal isi2 yang tak sepatut ? haishh , Buads salahh kene marahh . tak buads salahh pon kene marahh . duduk diamm kene bising tak duduk diam pon kene bising . duduk rumah salahh , tk duduk rumahh lagi lha BISINGG kalau bolehh nak suruh POLIS , MENTERI , ASKAR pergi CARI aku ! nakk pergi rumahh kawan yang dekad pon memekak , nak pergi kedai pon memekak , jaga anak buah pon cakap tk jaga . weyy ! kalauu tak suke sanadd dgn aku . malammalam aku tgh tidurr pergi BUNUH jea aku . Habis cerita . tak payahh nakk asyikkk bagi makk membebel marahh aku . 

Entry saye takk Tujuken pada sesiapa pon . So JANGAN andd HOPE tak AMBIL Jantung
Sorry penggunaan AKU pada yang lebihh age dr saye
saked hati :/