TUTO Cara nak buat Header

October 21, 2011 2 Comments A+ a-

Photobucket
adik adik ,  hari ini nak buads tuto pasal cara buads Header yang direquest oleh someone . nak tahu siapa ? sila lihat bawahh . 
nampak ? okeyy Suhaili suruh alja ajar ken cara nak buads Header . Jom alja ajar ken dengan cara alja menggunakan Photoscape .

1. Tekan Photoscape If takde Download Sini 
2. Then Tekan Editor seperti gambar dibawah 
3. Bila dah Tekan Gambar Dibawah , Tekan seperti gambar dibawah
4. Bila dah tekan tuh , Korang Just adjust ken Width andd height untukk Header korang .
5.Then IF nak Letak gambar macam nihh pulakk ....
6.dah tekan gambar nak letak ayat macam ni caranya 
7. Korang Just Edit Huruf , warna andd kebesaran yang korang nakk .. 
8. nanti akan jadi macam nnihh . 
9. Bila dah siap andd korang nak letak seperti gambar diatas just ikod step yang alja ajar ken .
10. okey SIAP Header nya . 


Or .

\ Paham tak cara alja ajarkan ? tak paham tanya , dah paham sila lha LIKE :> /

GoodLuck yaww . 

2 Comments

Write Comments
ayie_kecik
AUTHOR
October 28, 2011 at 10:40 AM delete

alja2 . yg nie x transparent ea ?

Reply To This Comment
avatar
Nabihah Ahmad
AUTHOR
January 29, 2012 at 8:45 PM delete

Akak,, nak tanye sket.. mcm mane nk transparent kan dye??

Reply To This Comment
avatar

Sila jaga di setiap perkataan yang anda berikan disini. Ingat-ingat sikit, Setiap perkataan akan disoal di akhirat dan juga Jari serta lidah inilah yang paling tajam menghiris hati. Terima Kasih ❤