Friday, October 21, 2011

TUTO Cara nak buat Header

Publish on : 9:41 PM There is : 2 Comments Labels : ,
Photobucket
adik adik ,  hari ini nak buads tuto pasal cara buads Header yang direquest oleh someone . nak tahu siapa ? sila lihat bawahh . 
nampak ? okeyy Suhaili suruh alja ajar ken cara nak buads Header . Jom alja ajar ken dengan cara alja menggunakan Photoscape .

1. Tekan Photoscape If takde Download Sini 
2. Then Tekan Editor seperti gambar dibawah 
3. Bila dah Tekan Gambar Dibawah , Tekan seperti gambar dibawah
4. Bila dah tekan tuh , Korang Just adjust ken Width andd height untukk Header korang .
5.Then IF nak Letak gambar macam nihh pulakk ....
6.dah tekan gambar nak letak ayat macam ni caranya 
7. Korang Just Edit Huruf , warna andd kebesaran yang korang nakk .. 
8. nanti akan jadi macam nnihh . 
9. Bila dah siap andd korang nak letak seperti gambar diatas just ikod step yang alja ajar ken .
10. okey SIAP Header nya . 


Or .

\ Paham tak cara alja ajarkan ? tak paham tanya , dah paham sila lha LIKE :> /

GoodLuck yaww . 

2 comments:

  1. alja2 . yg nie x transparent ea ?

    ReplyDelete
  2. Akak,, nak tanye sket.. mcm mane nk transparent kan dye??

    ReplyDelete

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sila Jaga Percakapan anda . Jika tidak anda boleh didenda tidak melebihi 58 Ribu Ringit atau dipenjarakan atau kedua-duanya !

ANDA SEDANG DIPERHATI . MOHON JAGA TINGKAH LAKU APABILA BERADA DI WWW.CAHAYAPERMATA.MY . TERIMA KASIH .