Saturday, October 22, 2011

TUTO Cara nak Save Header Dalam Blog

Publish on : 9:29 AM There is : 2 Comments Labels : ,
Photobucket
okey before nak bersiap pergi Jamuan pengawas . alja nak buads tuto yang direquest oleh someone .
 okey dia request cara nak letak Header dlm Blog . betul kenn ? okey Senang jea kejapp jea dah siapp . hihi \penyepakk/

1. Design > Page elements > Header 

2. Tekan Edit tuh , bila dah Tekan akan Keluar macam nihh ken ?
3. Pilih lha antara From Computer or Web .  If nak hambek header dr Computer tekan lha yang  macam alja Letak dlm warna merah tuhh .
4.then Placement tuh pulak korang pilihh lha sukati korang .
5. Save . andd try tengok dekad Blog korang .

okey paham ? tak paham tanya okeyy . KBye Sayongg awokk :>
Nak siapsiap pergi Jamuan Pengawas . If nakk request . pergi request dekad FanPage alja tuhh tauu . Insyallah alja akan buads apa yang korang mintak tuh . 

\perut memulas macammmm ... /

2 comments:

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sila Jaga Percakapan anda . Jika tidak anda boleh didenda tidak melebihi 58 Ribu Ringit atau dipenjarakan atau kedua-duanya !

ANDA SEDANG DIPERHATI . MOHON JAGA TINGKAH LAKU APABILA BERADA DI WWW.CAHAYAPERMATA.MY . TERIMA KASIH .