TUTO deactivate account Facebook

October 02, 2011 2 Comments A+ a-

Photobucket

okey sekarang alja nk buads tuto cara deactivate account pasebook . korangKorang yang rasa nk menyendiri tuh baik deactivate account . haha \kejam sikid/ . kenapa alja nk ajar benda senang ni ? sebab pasebook ken dh macam org Gila , so benda pelik2 jea keluar . sebab tuh alja nk ajar . takpe lha walaupun korang tahu , alja nk ajar ken jugakk , haha \aku degil/ JomJom .

1. Log in pasebook lepas tuh pergi belah kanan atas tekan errow bawah tuh . seperti gamba dibawah ni .

2 then , tekan account setting , pergi belah kiri tepi then tekan Security
3. bila dah tekan security tuh , nanti akan keluar macammacam ken ? korang pergi bawah sekali then tekan Deactivate your account . 

4. Bila dah tekan Deactivate your account tuh nanti akan keluar seperti gamba bawah ni .

5.dah keluar gamba seperti diatas , korang tick lha mana yang korang suka tapi kalau korang nak deativate account tuh sementara , korang tick This is temporary. I'll be back tuh tauu .
6. dah siap tick , korang tekan lha Confirm .
7. dah tekan confirm , nanti dia suruh confirm ken paswed ken ? macam gamba bawah ni .. haa , korang letak lha paswed Facbook korang .


8. dah letak paswed tuh tekan lha Deactivate Now . lepastuh korang bia ken jea .
9. bila dia reload sendiri , automatik dia log out pasebook korang . 
9. senang bukan ? hihi . KBye
\ aku deactivate account andd nk DELETE KAUU Said . haha  /


2 Comments

Write Comments
Ku Azhar
AUTHOR
October 2, 2011 at 11:06 AM delete

aiyoookkk!! jgn la deactivate....hehehe

Reply To This Comment
avatar

Sila jaga di setiap perkataan yang anda berikan disini. Ingat-ingat sikit, Setiap perkataan akan disoal di akhirat dan juga Jari serta lidah inilah yang paling tajam menghiris hati. Terima Kasih ❤