TUTO Header hover

October 09, 2011 1 Comments A+ a-

Photobucket

hari ini nk buads Header hover , permintaan dr kawan sekolah . haha . ehh apa Header Hover tuh ? Header hover tuh if awak semua pergi dekad header , nanti dia ada keluar benda lain pulakk . alarr tk reti nk explain lha dearr . so apa kata awak cuba baru awak tahu ;)  

Tapi , ada tapi nihh , kalau awakk nk buads header Hover nih awak kene Create satu lagi header andd pastikan awak transparent ken dulu baru awakk Upload dekad Photobucket untuk mendapad ken URL Code .

 HEADER HOVER untuk WASHED DENIM sahaja :)

1.Design > Edit Html >  s
2.Ctrl+F untuk senang search perkataan #header {
3.Nanti akan Keluar anakanak Buah ken ? macam bawah ni 
#header {
  width: 762px;
  margin: 0 auto;
  background-color: $headerBgColor;
  color: $headerTextColor;
  padding: 0;
  font: $headerFont;
}

4.okey Korang kaupipis ken code bawah ni dekad bawah #header {
#header:hover {
background: url(URL HEADER IMAGE)
}

5. nanti akan jadi macam ini . 
#header {
  width: 762px;
  margin: 0 auto;
  background-color: $headerBgColor;
  color: $headerTextColor;
  padding: 0;
  font: $headerFont;
}
#header:hover {
background: url(URL HEADER IMAGE)
}

6.Try save andd tengok menjadi tk .   


Header Hover untuk Simple Template

1.Design > Edit Html >  
2.Ctrl+F untuk senang search perkataan /*header 

3.Dah jumpa , then korang Copy Code dekad bawah ni dibawah /*header 
.header:hover { 
background: url(Url image) 
}
4. Done , save . View .

NotaBuku : Warna MERAH URL tuh Tukar ken kepada URL korang bila dah Upload dekad Photobucket atau dimanamana sahaja yang boleh dpd URL Code . 

Credit : LC andd xiaoyii

1 Comments:

Write Comments
April 30, 2012 at 11:28 PM delete

kak alja ,saya tak jumpa la kod header tuh .

Reply To This Comment
avatar

Sila jaga di setiap perkataan yang anda berikan disini. Ingat-ingat sikit, Setiap perkataan akan disoal di akhirat dan juga Jari serta lidah inilah yang paling tajam menghiris hati. Terima Kasih ❤