KA'PO BTRian JOHAN :DD

March 31, 2011 0 Comments A+ a-

31/3/2011 | Khamis | 5.30 Pm

 Hello guys : )

nucx tahu ? Kadet Polis BTRian menang , JOHAN lgy OF COURSE :DD  ,  *Bangga Beliau , HAHA  ..  sape tk bangga wey ? cecitececite . HAHA .. jgn RIAKK alja >,<  sometimes kita dibawah , sometimes kita diatas , remember thats alja .. okea =,="  .. mau tau tkk ? cikgo drpd at PULAPOT lagy dh pilih aku sbgai "KETUA KADET 2012"  .. errr okea aku tau aku tk layak , tk payah bgy tau .,. lagy2 dgn suara "Kanakkanak RIBENA" aku neyy kenn ? okea takpe , lupa ken sahaja . HAHA .. tak memberi kesan pd saia : )  *Aisyah zakir jugak cikgo pilih , Of course dorang pilih aisyah ken ? sesuai gitu .. tapy ken sygs gila lha ken Bomba nan KRS kalah >,< sedey gila lha taim tuhh , PBSM okea lha jugak tmpt Ketiga .. yag tk ley belah , adea sekolah2 yag Tak puas haty gila nan "KAPO" kitaorg at situ .. asal ha ? HOT sanad erkk kitaorg smpai nucx bermusuh2 ? HAHA  .. pape tah , macam kanakkanak .. tahun depan kite tk tahu ken ? so tk payah lha musuh2 ..



awak , saia RINDU awak .. RINDU sanadsanad ..  sumpah awak SOMBONG gila , kalau lha awak tau ken hati saia cm nea saked nyea ..
 tak mudah aku pergi bila wajar mu sentiasa dihati ini , walau ku pergi sygs ku , dlm jiwa ku ini kau lha cinta ku yag kekal selamad tinggal

31/3/2011 | Khamis | 6.00 Pm

BIBA lha kau ! *Korang

March 26, 2011 0 Comments A+ a-

26/3/2011 | Sabtu | 5.35 Pm

heyhey : )

nampak title ?  yea , tau sebab apea aku tulis benda ney ? nampak aku mencarud ? BAHAHA , aku saked haty : )  haty aku saked sanadd , dah TERLAMPAU sakedd , rasa TERSEKSA yag amad sanadd .. aku dah tk kuadd , okea .. korang tau kan skung aku dah TAK percaya lelaki sanad . mampus lha >,<  kalau korang kata ..

suami aku puns lelaki , tuh kira laen hal lha , aku blums matang nucx pikir pasal suami pekebenda merepek tuhh .. FUCK OFF >,<
wey asal korang suka buads aku menagis ? asal korang suka buads aku saked haty ? suka buads aku saked ? asal korang suka sanad buads aku kecewa nan org yag bernama lelaki ? KENAPA ? sumpah weyy .. ntah lha ..
KENAPA KORANG KEJAM ? JAHAD ? KENAPA ?
weyy please lha , alja mohon STOP saked un aty alja .. sumpa alja tak kuad >,<  kenapa alja negok org lain boleh bahagia ? kenpa alja tak ? memang hidup alja cm ney kea ? memang cm neyy ? memang alja tk ley bahagia kea dlm hidup ney ? sikid puns tkde kea ?

okea alja tahu alja memang TAK pernah layak untuk bahagia dan buads org laen bahagia
tapy boleh tk korang STOP menyakid kan alja ? mereka kejam ,alja BENCI mereka .. 
Ya Allah :')

korang thanx sanad bub penah bahagia kan alja ..

MAAF MENCARUT CERUT DALAM INI BLOG . HANYA PERASAAN MARAH KUASAI DIRI YANG TAK KUAT INI .. astragfillah
26/3/2011 | Sabtu | 6.30 Pm

Tips Cantikkan Diri [Petua Islam]

March 20, 2011 0 Comments A+ a-

20/3/2011 | Ahad | 7.50 Pm

Assalamualaikum and salam sejahtera : )

bagy salam lha .. okea now alja nucx "Kongsi" pasal tips cantikkan diri dlm Petua Islam .. 
ayuh ! jom tengok sama2 ..


nak jadi cantik di sisi Allah ? jom bace ! :)
  •  Bedakkanlah wajah anda dengan air wuduk nescaya akan bercahaya diakhirat 
  • Oleskan lipstick kejujuran pada bibir anda.Anda akan kelihatan lebih jelita
  • Gunakanlah pemerah pipi anda dengan kosmetik yang terhasil dari rasa malu yang hanya berada di salun keimanan kerana malu adalah sebahagian daripada iman
  • Lakarkan mata anda dengan celak yang menghindari diri anda daripada pandangan kemaksiatan kerana mata adalah permulaan segala perkara.
  • Rawatilah rambut anda dengan selendang islami yang akan menghilangkan kelemumur daripada pandangan lelaki yang merberhayakan
  • Sebaik-baiknya kalunglah diri anda dengan kalung kesuciaan. Ia akan sentiasa bercahaya
  • Hiasilah kedua-dua tangan anda dengan gelang tawaduk dan jari-jemari anda dengan cincin ukhuwah
  • Pakailah sabun istigafar yang menghapuskan segala dosa dan kesalahan yang dilakukan
  • Hiasilah kuku anda dengan inai semulajadi ciptaan allah swt
  • Peliharalah anggota badan anda dengan fabric keanggunan islam. Sesungguhnya orang yang menutup aurat itu terhindar daripada fitnah
  • Sarunglah kaki anda dengan sepatu yang sesuai supaya mudah untuk kejalan yang diredhai allah swt •
  • Terangilah hati anda dengan ayat suci al-quran. Nescaya hilang bintik-bintik hitam yang mengaburi nurani anda
  • Amalkan tips yang diberikan dan kita akan kelihatan cantik disisi allah, sesungguhnya wanita hiasan dunia seindah hiasan adalah wanita solehah.
Hiasilah Bibir dengan SENYUMAN :DD

    Credit To :- Woot Woot

    20/3/2011 | Ahad | 8.05 Pm

    Hadiah Dari SUFI :DD

    March 19, 2011 0 Comments A+ a-

    19/3/2011 | Sabtu | 2.40 PM

    moshimoshi .. 

    lama th update .. okea sepatut nyea alja skung adea at kem tapy alja dh pulang dulu , yaww dea sebab ter-TENTU lha ..  alja post ney bub nucx ucap Thankyou jea at Sufi bub bagy alja Teddy and coklat before alja gi kem ari khamis tuhh .. pagy2 alja bagun bub nucx jumpa si sufi at tasikk , bub dyea kata dyea nucx bagy alja benda .. okea , alja ikod jea lhaa .. smpai at tasikk uh dyea bagy alja teddy !!  wow :DD  alja mem-BATAKK , korang adea ? tk dea kan ? saje jea bagy korang PANASS  HAHA  .. sufi bagy nama teddy ney jimmy  , HAHA yea lhaa .. comel teddy tuh , teddy tuh alja bawak pegy kem , pegy manamana jea alja bawakk .. smpai tyto puns alja pelokk , dlm bas ? dlm keta ? uishh , jgn kata .. alja pelokk smpai tetyto .. BAHAHA  ..  TERUKK pagai kan ? intan kata nanty Teddy kau tuh ilang lhaa , tunggu lha naty .. HAHA , KEJAM nyea haihhh >,<  ..   Teddy tuh kecik jea , tapy COMEL  .. pape puns ThankYou sufi : )   ..



    Comel kan ? walaupuns kecik tapy dyea COMEL .. awak adea ? ngee :DD 
     Thankyou SUFI sygs : )  
    *sygs meyayang pulakk aku ney -,-  mawa awex Sufi .. HAHA 

    19/3/2011 | Sabtu | 3.30 Pm

    Tsunami ? errr --

    March 11, 2011 0 Comments A+ a-

    11/3/2011 | Jumaad | 8.28 Pm

    Assalamualaikum : )

    Korang Korang ! nampak title atas ? bagusbagus .. takud kan ? ngeri kan ? pe perasan korang ? dah compem pikir bukanbukan dah kan ? skung ney dah banyak gempa bumi and tsunami at manamana .. tady masa alja ngah tguk tv , at bawah tuh adea tulis at labuan sabah gempa bumi , then at jepun pulak tsunami ..mereka ber-katakata , MALAYSIA jugak akan Ter-KENA TEMPIAS ! ohh My God >,<   .. mari lahh samasama kita berdoa agar negara kita tidak terkena tempias jugak kepada seluruh umat Islam : )  *dah adea bencana bawu korang nak ber-DOA ? Forget it lahh >,<  ..

    Diriwayatkan dari Husain bin Ali, ia berkata, “Rasulullah bersabda apabila umatku ingin terhindar dari tenggelam dan bencana alam maka hendaknya membaca BISMILLAHI MAJRI…. (QS Hud ayat 41) dan WAMA QODARUU…….(QS Al An’am 91).

    Niscaya Allah SWT akan memberikan jaminan keselamatan dan keamanan pada mereka 
    (HR Abu Ya’la dan Thabrani)

    @wongalus,2010

    Ha ? dah baca ? alhamdulilahh .. aminamin : )   , alja berdoa agar Allah memakbulkan DOA2 umat nyea : )   ..

    Gempa bumi at jepun tuh tahu tak mencecah 8.8 dan tsunami BESAR yag setinggi 10meter ini telah meragut puluhan nyawa  .. atrghfillah , subhanallah --    begitu HEBAT kekuasaan ALLAH ..









    ney jea yag alja dapad kongsi , gamba2 ney and video2 tuh alja just cari at youtueb and google : )   

    11/3/2011 | Jumaad | 9.50 Pm

    Tiada title semak

    March 10, 2011 0 Comments A+ a-

    10/3/2011 | Khamis | 10.00 Pm

    Moshimoshi : )

    Korang ! mau bagy tauu ney , dekad sikid dekad sikid .. ha cm tuhh lahh .. HAHA  , cercitecercite .. HAHA .. macam HOT sanadd cite alja neyy kan ? takde lahh se-HOT korang .. alja just nucx citecite jea .. tady kankan , pegy tasikk .. ouh BEST ! haha .. pegy tasik nan Sufi and intan  .. samasama COMEL ! HAHA *sungguh awak perasaan alja :DD   .. eh eh ? bia lahh bia lahh .. SEBOKK , HAHA  .. back to the story lahh , tady pegy nan durax , aku nucx jln nan intan , sufi dah kedepan , nucx jln nan sufi , intan ter-tinggal at belakang .. aduhh , sebesalah tadyy  -,-   .. korang tahu tak patut nyea ari ney gi kawadd .. oleh kerana aku "saked"  then tak larad nucx kawad .. memang aku gi jumpa sufi lahh kan ? bapak JAHAD aku neyy , dah lahh ari ney adea "Para Skod"  .. aku malas gila mau pegy , bub durax kawad maen2 .. kata lagy 2-3 minggu tapy maen2 kawadd .. grrr >,<    .. tady masa at tasikk kann intan tinggal kan aku dohh , dyea gi lepak nan atif , asila nan mira .. tinggal lahh aku nan sufi jea dok situ untuk "dating-KING"  HAHA .. macammacam ragam dea ..  pasuh jumpa mieo , irfan , afif , haziq , *semua budak sekola lahh -,-   .. best lahh kan ? ahaa , dahdah .. stop here , kang jady laen kang ? HAHA , okea lahh mau tidur , besok dea "merentas Tasik"   .. pegy tasik lagy ? ahaa .. "Favourite"   .. byebye : )

    P/s :- SINGLE ? BEST tak ? BEST kan ? ngee :DD

    10/3/2011 | Khamis | 1030 Pm

    yag ke 5o suda : )

    March 05, 2011 0 Comments A+ a-

    4/3/2011 | Jumaad | 10.16 Pm

    Hello sayangs : )

    weywey , dgn Ber-Besar hati nyea alja nucx ckp ..
    Thankyou sanad at semua Follower yag sudy follow BLOG alja neyy .. 
    Followers alja dah sampai 55 suda .. alja cm tak sangka bubb dea yag sudy Follow alja .. 
    THANKYOU sanad lahh , you alls are
    THE BEST FOLLOWERS ! : ) 

      and For the beauty Lucky Followers is Aina Nadhirah !! 
    hey awak , thankie tauu bub sudy Follow BLOG merepek alja ..
    bawah ney adea award untuk awak , maaf kalau tak berapa cantek : )  
    awk hambek award ney letak lahh at BLOG awak..

    BLOG aina COMEL :DD

    P/s :- 5minid lagy untuk menjady TUA :DD  *jangan LUPA wish , alja tunggu hadiah .. HAHA

    11/3/2011 | Jumaad | 11.55 Pm

    Lagu BLOG di-TUKAR : )

    March 03, 2011 0 Comments A+ a-

    3/3/2011 | Khamis | 6.40 Pm

    hey Korang ! Lagu dalam BLOG alja suda BARU .. dgr lahh , BEST kan ? ngee :DD alja suka sanad : )   .. mau MEMEKAK bersama Lirik ? di siney di siney :DD

    Ku tak percaya kau ada di sini
    Menemaniku di saat dia pergi
    Sungguh bahagia kau ada di sini
    Menghapus semua sakit yang kurasa
    *courtesy of LirikLaguIndonesia.net
    Mungkinkah kau merasakan
    Semua yang ku pasrahkan
    Kenanglah kasih..

    Reff :
    Ku suka dirinya, mungkin aku sayang
    Namun apakah mungkin, kau menjadi milikku
    Kau pernah menjadi , menjadi miliknya
    Namun salahlah aku, bila ku pendam rasa ini

    Na nana nanana nana nanana

    Back to *, Reff
    best kan ? ngee :DD





    umm , wey kau ! aku BENCI kau PLUS MINUS DIVIDE MULTIPLY lahh ! bajed aku Ter-GILAGILA kan kau lahh neyy ? grrr >,<  SUMPA TAK weyy , jgn pikir lahh  .. menyesal pulakk aku Jumpa kauu .. memang Menyesal ! aku BENCI kau wahai AZ ..  
    FULLSTOP !

    3/3/2011 | Khamis | 6.59 Pm

    DI SEBALIK TABIR BLOG

    March 03, 2011 0 Comments A+ a-

    3/3/2011 | Khamis | 4.08 Pm

    Hello Readers : )

    Mau JOIN kawankawan ? TEKAN sini : )

    nampak apea yag at ats tuh ? ha .. alja mau JOIN segmen abg BEN .. HAHA .. okeaokea , SERIUS please .. ambik mudd dulu .. Fuhh !! HAHA  ..

    HAHA , gamba yag paling cukub PLUS MINUS DIVIDE MULTIPLY buruk : )

    tentang alja ? okea .. let see ... HAHA ..

    Nama sebenar-benar alja yang diberi ialah Nur Aljawahir , korang boleh panggil alja or so whatever lahh kann :DD  , then alja still masih belajar .. bawu Tingkatan 4  , ambik aliran akaun .. alja ney tinggal at Cheras , tahu kan ? haa , bagusbagus :DD  .. ehh , korang tahu kan skung dah bulan 3 ? ari ney 3/3  .. sabtu dah 5/3  .. ha ? korang tahu maksud pea ? ahaa .. alja ney suda m'jady "penunggu setia" korang untuk bagy alja hadiah .. haha : )  

    dekad sekola mereka suka panggil alja "BOOM"  .. apea kene mengena nan alja ? ha , mau tahu ? macam neyy .. tengok at nama alja kan adea tulis "al" kan ?  mereka kait kan nama alja dgn israel .. HAHA , adea kene kea ? ishh , KEJAM kan mereka ? nama ney pun LEE yag bagy ..  HAHA .. tapy takpe , kita COOL :DD  

    alja punya nama macam Kumpulan Nasyid " AlJawaher "  jea kan ? HAHA  


    Jumlah Follower alja bawu 49 jea  : )

    yag at bawah ney Soalan dr abg BEN --- >

    Jika anda tak punya blog , apakah yang akan anda lakukan di dunia maya ini  ? 
    :- alja akan layanFace-BOOK + YouTube = MEMEKAK at rumah :DD

     Ceritakan kepentingan blog kepada anda 
    :- dapad Sharing Caring cerita nan org laen , masa Terluang yag tak membazir and dapad buads pertandingan yag BEST , HAHA :DD

    Blog feveret yang wajib singgah hari hari .. Kenapa dan mengapa ?
     BLOG Superb   :: This is Chunk ::   sebab BLOG dyea memang BEST lahh .. ngee :DD

    3/3/2011 | Khamis | 5.32 Pm
     
     

    Pelajar Baru Class 4SI ?

    March 01, 2011 0 Comments A+ a-

    1/3/2011 | Selasa | 3.27 Pm
    Moshimoshi : )
    Habaikan GAMBA iney , kalau tak ... : )
    wah ! dah masuk bulan 3 bah ? suka GILAKK lahh , ahaa .. umm , korang tahu tak pea special sanad bulan march ( 3 ) ney ? Ha ? tak tahu ? tunggu lahh 5/3 naty .. HAHA .. tady at sekola dea maulud nabi , dapad makanan and air FREE .. ahaa *afak KECOH makcek neyy :DD  .. weywey .. tahu tak ? alja punya ujian Ekonomi Asas dapad A(-) SIKIT ! grrr >,<   , aipaip ! back to the title lahh sygs : )  .. weywey ! Class alja dea Budak Baru :DD  nama dyea "Muhammad Afif Afdhal Bin Aziz" *woohoi alja BETOL kea tuh nama dyea ? ahaa , maap lahh weywey .. tak ingad and tak tahu nama kauu .. HAHA  .. org nyea ? Not badd , GoodGood jea .. dyea pinda bubb kuage dyea pinda umah .. *eceh kau alja , ingad semua .. HAHA ..  mau kata dyea HENSEM , tak jugak .. bagy aku biase2 jea .. takde rasa pape puns aku taim dyea masuk class and perkenalkan diri dyea .. umm , tady semua org tanya dyea masuk class mana , alihalih dyea msuk class SI .. compem budak baik kan ? HAHA *gedek seyy :bb  .. tady dyea masuk , semua budak perempuan tiap2 class tanya 

    "spea nama dyea" , 
    "eiii HENSEM nyea dyea" , 
    "COMEL nyea" ,
    "napea tak masuk class aku"  
    "dyea tuhh lahh yag aku selalu jumpa" 
    "dyea tuh sbnar nyea suka aku"
    "dyea tuhh suka sanad tengok2 aku"

    ahaa , macammacam ragam kan ? adea tuh siap Ber-TENGEK depan Class aku lgy .. yag tak tahan siap rondaronda dalam class aku ..  ahaa , tak senonoh betol minamina neyy .. macam pea tahh >,<   .. HAHA , pape jea lahh , janjy korang suka dyea adea at sekola tuhh  .. HAHA .. okea lahh .. update ney sematamata pasal "BUDAK BARU" tuh jubb .. okea lahh , alja mau baca buku , besok dea ujian Pi and Bm ..

    P/s :- anak buah saia MEMEKAK suru antar dyea gi ngaji .. bored nyea ><,  

     sarang hae yo !
    1/3/2011 | Selasa | 3.59 Pm