Wednesday, May 25, 2011

Petua Sihatkan Rambut Dengan KANGKUNG !

Publish on : 9:31 PM There is : 0 Comments Labels : ,
25/5/2011 | Rabu | 9.00 Pm

Heyhey :)

[ Lupa Password BLOG , Bodoh tk cik alja nii ? memang ]

Entry kali ini alja mau bercakap .. ehh salahh alja mau menaip tentang Petua Sihatkan Rambut Dengan KANGKUNG ! wow ? macam best kann ? yeahh , memang , semudahh Kicap ADABI . ehh merepekk ..
Tips nii pon alja dapadd dari kaka COMEL kita nii FarahKeifli .. akak , alja share tauu tips akak nii .. hihi

makencik , alja nak try buat lha , sebab rambut alja pon dah macam kak Limah .. serabut , gugur , kusut , macam apa tahh dahh rambut aku .. lagilagi rambut alja nii panjang , *mak tak kasi potong , HAHA .. ehh alja nii merepekk jea kann ? membebel jea tahu tapi tips nya tk bagi2 pulakk .. okeyokey , alja copy and paste sahaja tips kaka Farah nii  . 

apa Tunggu lagi ? JOM TERJAHH .


ehh aku membebel lagi lha , ha  japp .. bak kata kak farah dia tk suka makan kangkung , katanya tak sedap , tapi dia suka guna kangkung untuk petua , mesti kita semua tk tahu kann kann ? okey , petua nya dekad bawahh *bawahbawah tapi cik alja nii memebebl jugakk , memang nak kena penampor budak nii , hihi

aku tahu petua ni bukan dan dan tuh jugak menjadinya..kita kena amalkan..dan kita memang malas nak amal kan..lagi senang bagi duit,semua menjadi dalam sekelip mata..tapi itu semua kebanyakkan bagi effect tak elok..

rambut aku tak lebat..tambah pulak dok gugur je..lagi menambahkan kedutan kat muka sebab stress dok pikir pasal rambut..rambut aku memang sensitif..kalau nak guna or pakai something,mesti pikir berjuta kali..fobia betul bila nak tukar syampu..

kadang2 aku lebih suka cara tradisional..sebab rambut tak boleh la manjakan dengan chemical sangat..so,jarang2 tuh guna la cara tradisional jugak kan..

kenapa aku pilih kangkung?bukan santan,aloevera or lain2?

aku pernah try santan..ok la..cuma bau dia tak tahan u..kata nak cantik,kena terseksa la dulu kan..memang la..tapi bau dia susah nak hilang walaupun kita cuci dengan syampu balik..tak sanggup nyah..

aloevera pulak,very itchy ko..mungkin dengan korang ok..tapi kulit aku memang reject la lendir dia..kena lendir dia sikit je kat kulit,dah menyala merah kulit..

kangkung best sebab dia sejuk dan bestlah!
korang ramas kangkung dengan sedikit air sampai dia kuar lendir..kira ramas sampai hancur la..tapi aku punya cara lagi mudah..aku blend je..gagaga..

lepas tu korang sapu kat rambut..biar kena kulit kepala..dah siap lumur tuh,korang pakai la hair cap..biar dia serap dulu kat rambut..tapi aku bungkus dengan tuala basah yang disuamkan..biarkan selama 20 minit..

lepas tu korang cuci la rambut tu..cuci bersih2..better jangan syampu lagi..sebab tu aku buat segala macam petua masa weekend saje..tu pun malam..sebab malam besoknya baru syampu balik..biar dia serap dulu kat rambut..tapi terserah korang la..ikut keselesaan korang..


okey ?? paham tkk ? bagusbagus .. mogamoga rambut korang cantek molek lha erk ? hihi .. hope tips kak farah nii menjadi untuk korang :)  terimakaseh kak Farah .

25/5/2011 | Rabu | 9.30 Pm 

Sunday, May 22, 2011

memang Ter-BAIKK . HAHA

Publish on : 11:32 AM There is : 0 Comments Labels : ,
22/5/2011 | ahadd | 10.10 am

hey bubu <3 

my exam already Finished last friday , alhamdullilah semua okey untuk dijawab .. only waiting to see my results :) 

semua gembira bila exam tamat , macam seksaan pulakk exam nii . HAHA


exam dah HABISS !! wahh aku gembiraa .. exam sudah habis tinggal tunggu results jea , compem HANCUS alja oii .. HAHA .. memang tk lha , terutama akaun .. walaupuns senang hari tuh , tapi macam haremmm .. HAHA .. hari jumaad tuhh memang banyak buads dosa satu class .. HAHA *kes meniru*  meniru ? woddwodd , tk baikk kan ? tapi kami baikk sebab berkongsi ilmu .. kehkehkeh :DD  .. yang penting aku tk siap ehh salah tak sempad ! HAHA .. macam mana tk sempadd , kertas aku melayang sana sini .. lagipon aku pikirr balikk pukul 1 rupe nyea 12.30  .. jawab akaun pon bolehh blurr .. macam nii nak jadi akauntan ? ehh jangan pandang sebelah kaki tau , sepakk nak ? aku debikk pale tuhh kangg nakk kutukkutukk pulakk .. kehkehh jangan marahh haa .. mood alja tengah sygs nii tauu .. HAHA .
[ pape pon jangan terlalu yakin Lulus , jangan terlalu yakin Fail , biar kan jea ]

weywey , smlm online ntah tbe2 aku rasa gembira pulakk .. lagilagi chat dlm group ber-samasama Arif , Arnie and eija .. aduhh , ter-gelakgelakk aku .. sumpah aku gembira smalam ! sampai pagipagi baru aku OFF . aduhh , tk kering gusi gelakk .. pape pon aku sygs at korang ..



First :) 

Comel kan ? ngee :DD  smlm dyea nii aduhh boleh mental layan ..  HAHA , macammacam peragai dia nii , tk boleh diramal .. adea jea idea dia nak menyakat org lha , nak gadoh lha .. pape pon dia kawan paling best :DD  sygs kauu lha mina

kalau aku Curi teddy tuhh perrhh tk tidurr . HAHA

 Second :)

budak sorang niii , kalau dilayan makin men-jadijadi .. rasa nakk katok jea tangan dia .. nasib baikk comel .. bak kata arnie "Pengawak"  HAHA  .. tuhh baru chating dlm Face-Book belom lagi F2F  .. kalau F2F lha kan , tak tahu lhaa nak cakap .. alja rasa mulud dia aduhh tk henti2 cakapp agak nya .. hihi :DD   , syg kauu budakk .

muka tk tahan , nak gadoh jea keje .. HAHA 

Third [ Last ] 

semalam kann kesiann mamat sorang ni , asyik kene buli jea .. HAHA .. dia nan arnie maen spam block spam block .. aduhh , kelakarrr gila .. smlm alja rasa arif memang dah BENGANG tahap maksimum , bukan maksimum dahh terlebihh dahh .. lagilagii , alja nan dia kene usik dgn arnie and eija .. memang tk lhaa .. lagi bengang dyea , HAHA .. saba yea arif saba .. jangan marah lamalama , kang rindu . HAHA .

nak sepakk jea camere tuhh , HAHA

 Tapiii ....... mesti lagi best kalau adea  .....




 weywey afy miss kauu dohh , grrr --"  aduhh , tahu sombong skung nan aku kann .. biase lhaa kann sape jea nak kawann nan aku .. hihi , pape pon kau bestie aku , aku sygs kauu gila babeng lhaa afy oi oi ..  aku dah lama tk text kauu , rindu gila tahu tkk , rindu time tahun lepass text tk hentihenti .. sampai waktu sahur pon text . HAHA .. rinduu dohhh rinduuu gilaa .. hihi .. sygs kauu abg maniss

muka cute lha konon , cepukk baru tahu . HAHA



weyy korang , sygs korangg .. terimakaseh buads aku gembiragembira semalam .


 
kan best kalau masa semalam berulang kembali 


22/5/2011 | Ahad | 11.20 am