Monday, June 27, 2011

aww aww BEST ♥

Publish on : 6:06 PM There is : 0 Comments Labels : ,
Assalamualaikum , heyhoi .


Jummad 
Hari jumaad hari tuh adalah hari laporan akademik . aku takut ? tentu lha . haha . dengan semangat saia pon dtg sekolah dengan membawak Beg DOMO dan Bear Domo . haha ugly right ? macam kanakanak . haha . okey whatever aku tk kesah lgsung . nasib baik Firzanah bawak Camera Canon . awwaww ♥ kau ada tk ? haha . dengan semangat nya kita org capture gambar , banyakbanyak . hihi . yang penting intan malu . haha okey tibatiba mak saia pon sampai untuk jumpa dengan Ibu Comel dalam Class yang menjaga Kami .. punya lama menjenuh tunggu --" macammacam rahsia Ter-Keluar . haha , ini lha budak baik , cehh perasaan kau budak ni , tampar sikit , hihi . malam tuh pulak ikod kaka pergi makan dinner dekad Hotel Kiara , umm not badd . 

Sabtu
Sabtu pulak ? aku dgn keluar pergi jalanjalan , bak kata org FamilyDay . hihi . dengan semangat aku bagun pukul 5pagi . semangat tk ? haha . mengantok gilababi lha , hadoihh .. alar cuti dekad A'Famosa , Melaka ajea . BEST !  ♥ tapi yang tk best kaka saia ada yang tk pergi , tk syiok ken kalau salahsorang keluarga tk pergi ? haishh tapi takpe lha masa dh berlalu . cehh ayat mintak terajang .. datangdatang jea pergi mandi dekad A'Famosa Water World , Melaka . Haha Ter-BAIK ! ♥ lepas tuh maen water slide , haha menakut ken . cehh --"  time nk balik tuh ada pulak mamad ni nk ngorad , tk layan aku .. haha bodoh punya alja , kedoh jea lebey , sepak jea perempuan ni bagi dyea bisu . haha okey stop . pukul 3 chenk in Hotel . Hotel 4Star . haha , aku tk ingad nama Hotel tuh lha , so aku letak lha nama 4Star . macam Hotel org kaya , haha kaka aku bayar kita chenk in jea lha ken . haha . Ter-BAIK ! dan lalui harihari best sampai malam , 

Ahad 
Hari ahad pukul 12 T.H pon Chenk out . ouh lupa nk cakap , kita org pergi ni dengan 3buah kereta . 1buah kereta hantar mak aku singgah kampung , 2buah kereta lagi pergi jalanjalan .. aku yang dalam 2buah kereta tuh lha .. kitaorg pergi mydin , ayer Keroh . best ? okey lhaa . haha jalanjalan kata nya . tentu lha best . yang penting kaka aku beli baju Domo untuk aku ♥ kau ada ? haha . thanks kak Mas . pape pon thanks semua yang bawak saia pergi jalanjalan . kbye 

kalau nk tengok gamba aku , add Face-BOOK . haha

Monday | 27 Jun 2011 | 6.00 Pm

Wednesday, June 22, 2011

[ Tips ] Jangan Takut Dengan Cabaran , Takutlah dengan KEGAGALAN

Publish on : 8:13 PM There is : 0 Comments Labels : ,
Assalamualaikum & Heyhoo

          Ramai orang kecundang di awal cubaan hanya semata-mata kerana takut dengan cabaran yang bakal dihadapi . Kerana takut dengan cabaran jugalah menyebabkan kta asyik berkalau-kalau dalam membuat perhintungan mahupun membuat matlamat . Ramai juga yang menarik diri di awal persiapan mahu pun yang menarik diri dari melakukan sesuatu tugasan atau matlamat di pertengahan jalan hanya semata-mata kerana tidak sanggup menghadapi cabaran . Di tambah pula apabila apa yang dilakukan itu bukan dari kehendak sendiri malah disuruh orang lain .


          Oleh itu sekiranya mahu berjaya dan mempunyai motivasi kendiri pastikan jangan takut dengan cabaran yang bakal dihadapi .Hidup tanpa cabaran membuat kita tiada berpengalaman dan kurang matang . Cabaran  yang berjaya di hadapi akan membuat usaha kita itu lebih manis dan bermakna serta menjadi ingatan yang hebat buat kita . Kita juga tidak tahu besar manakah cabaran yang bakal kita hadapi jika ingin melakukan sesuatu , oleh itu adalah tidak adil untuk mengaku kalah dan menarik diri sebelum mencuba . Cuba dahulu dan nilai sendiri kemampuan anda menghadapi cabaran tersebut . Adalah perkara biasa dalam setiap perjalanan pasti akan ada halangannya . Maka jika kita mahu berjaya , janganlah kita takut dengan cabaran yang bakal di hadapi tetapi takutlah mengalami kegagalan . Insyallah pasti kita akan berusaha lebih keras untul mengelakkan dari mengalami kegagalan yang lebih menyedihkan serta mengaibkan .


sebagai Contoh bagi alja ialah korang mesti tahu siapa Datin Paduka (Dr.) Hajah Sharifah Mazlina kan ? yea pendaki gunung averest tuh . alja pernah jumpa dia dan beliau pernah bercerita dekad alja dan kawankawan , yang mulamula dia sudah mula patah semangat tetapi dia kuat kan juga semangat dia untuk sampai ke gunung Average tuh , beliau tidak pernah mengenali erti putus asa . dengan ribut nya , angin kencang yang kuat , suhu yang terlampau rendah dekat sana . akhir nya dia sampai ke Gunung Average . Jadilah seperti Datin Paduka (Dr.) Hajah Sharifah Mazlina . alja BANGGA dengan beliau . 


Datin Paduka (Dr.) Hajah Sharifah Mazlina


Jadi ? buangkan tabiat takutkan kepada cabaran .


22/6/2011 | Rabu | 8.30 Pm

Sunday, June 19, 2011

Mintak Tolong . haha ♥

Publish on : 12:05 AM There is : 0 Comments Labels : ,
Holala Assalamualaikum


wey korang korang , alja mintak tolong boleh ?




Like gamba alja ni , boleh tkk ? 
mulamula korang Like Page nii Hehehe , "peace" smbil wat muke cute .
lepas tuh Like Pic alja yang ni  cute 44 :: Nur Alja 


alja pakai Baju Pengawas Sekolah Warna Biru . JOM LIKE RAMAIRAMAI .


VOTE tau , Terimakseh :DD 
wee saje men-Cuba Nasib .Thankyou ;)

18/6/2011 | Ahad | 12.09 Am

Sunday, June 12, 2011

Ayuh Kembali Ke SEKOLAH !

Publish on : 6:50 PM There is : 0 Comments Labels : ,
 Assalamulaikum dan Holala  

weywey , besok sekolah ken ? haihh bored bored . nasib homework dah siap baju dah iron .. dapad tidur dengan selesa . bravoo !! sukasuka tak payah jaga ank buah . haha .  okey tahu ken apa yang patot ditinggal ken ? 
        • Face-Book  [ online Offline 1jam jea boleh ]
        • Blogger      [ 20 minit sehari ]
        • Twitte       [ tak payah on pon takpe ]
        • Skype        [ ni langsung tak payah usik ]
        • youtube     [ haha perlu ? ]
        • bermain-main .  [ hari-hari WAJIB ]
so alja kene Fokuss lha pada benda yang sepatot nya 

        • Pelajarann .
Haha , aku nk tinggal ken lama sosial tuh ? mimpi kea ? haha . pape pon memang tk boleh on9 , keje sekolah cikgu bagi banyak . memang tk ken dapad on .. haha , weywey malam ni AKakdemi Fantasia wohh , agakagak sape juara ? haha , Azri lha ken ?  haha , aku dah merepek melalot kea AF tk guna ni dah , okey lha  baibai 



JOM KE SEKOLAH BALIK JUMPA CIKGU . wahh RINDU SAKANN NAK BELAJAR 
*adat untuk Poyoc , HAHA*

[ Korang ni kalau dah dapad cuti nak sekolah , bila dah sekolah nak cuti , tahu maksud GEDEK ?  itu lha korang . HAHA *JokeJoke-ing ]

12/06/2011 | Ahad | 7.00 Pm

Saturday, June 4, 2011

Hihi bolehboleh .

Publish on : 3:52 PM There is : 0 Comments Labels : ,
Heyhey :) 

hari tuh alja bukak blog ni adea virus , takudd wohh .. haha , sekarang dh boleh bukak , nampak blog alja ? haha background sudah tukar .. eh ehh alja adea BLOG lagi satu . Follow boleh ? ni haa DiaryALJA  .. hihi , alja saje jea , sebab ari tuh ini BLOG  adea Virus , thats why alja buads blog baru , sedey sedey , haha .. tapi sekarang takde dh virus , alja dh buang benda merepek so dh okey ;)   , haha sekarang ini blog dah bolehboleh , haha , ayat aku dh macam padiapa , merepek tk habis .. okey lha tak larad demam , byebye