Tuesday, August 30, 2011

TUTO Permulaan Entry

Publish on : 12:16 PM There is : 0 Comments Labels : ,
Photobucket

Horeyy dah raya , alja dapad banyak duit raya , korang adea ? hihi . ehh dh raya ni , apa kata korang bagi duit raya dekad alja . haha . okey Tujuan Entry ni ditulis sebab nk buads TUTO pasal Permulaan Entry . 
haha , hari tuh ken alja dh janji nk buads pasal Tuto ni . okey Lets going on . Errr   okey jum mula .

Tekan untuk TumbuhBesaran yang Lebih CEPAT !
First 
tengok gamba atas ni , okey tekan Setting .  dah tekan nanti kuar macam bawah ni ken ? 


okey lepas tuh korang tekan pulak Formatting , dah tekan nanti korang pergi scroll kebawah then jumpa sama seperti dibawah ni , Post Template


okey dekad dlm Kotak Post Template tuh , Korang paste ken HTML code . lepas tuh Save .

Siap ! senang bukan ? 

Nak Icon Permulaan Entry ? Tekan SINI

okey WAIT ! sebelum ambek apapa please tekan SINI dulu . 

Tak paham boleh tanya langsung Di-sini 

Tuesday, August 23, 2011

ILoveyou alja ? Ehh siapa ni ?

Publish on : 3:59 PM There is : 4 Comments Labels : ,
Photobucket

haha okey title aku nk mintak FREE penyepak jea ken . okey cm ni cerita nyea , masa tuh intan suruh alja tolong edit ken blog dyea , so alja pon maen approved jea untuk edit blog dia . TAPI   adea tapi ni ..  tapi alja suruh dia bayar , haha kejam ken ?  ngee bia lha . haha . okey then dah siapsiap edit tuh dia pun buads lha Entry pasal ILoveyou Alja . errr geli jea dgr ken ? hahaa . taktak , mana adea  haha . okey intan ILoveyoutoo   . yang tk tahan pulak dia buads Entry ni panggil saia KAKAK ? ehh tua sanad kea saia ? panggil makcek cukup lha . ehh korang nak tengok blog dyea tk ? alarr malu lha . takud buruk jea alja edit . umm , tapi takpe lha , kalau nk tengok tekan SINI okey . 


Ehhh dah tengok tuh alja nk mintak Jasa baik korang untuk Comment tentang blog yang alja edit ni dekad Entry ini . boleh ?  please  okeyokey sape comment alja belanja   okey   hihi . 

Wahh mentangmentang nk raya dah , semua blog alja tengok dh letak lagu raya . expert ! haha 



Wednesday, August 17, 2011

Dapad Doodle Raya Dari Wanie

Publish on : 3:38 PM There is : 0 Comments Labels : ,

Photobucket




wahh , wanie dah siap lha buads ken doodle  raya untuk alja dengan secara PERCUMA  Percuma ? mana adea lha , sebab masa tuh alja adea masuk segmen dyea . nk tengok tk ? nk kea tk ? nk nk . haha .  jumjum naik bas ramairamai  . *merepek mintak penampar FREE bulan puasa




Lawa tk ? lawa ken  okey lha tuh dr alja tk rety buads . nk tengok doodle alja tekan SINI  . pape pun Thanks Wanie   sygs wanie . hihi 

tadi dekad sch adea ceramah Ihya' Ramadhan tau . Ceramah tuh memang BEST ! seronok beronokronok . ustaz tuh hihi :D  *alja gedik bOO !!


Nak tahu cara senang nk Letak INI dekad dlm ENTRY ? Later alja update ken okey ? sekarang alja ONLINE dekad Cc . so Tepaksa buads lambad   . sedih ken ? pape pun nanty alja update cara senang nk letak Icon permulaan entry tuh okey .

nak apapa bagitahu  alja yea Comel 

 ILoveyou Bloggie 


Monday, August 15, 2011

Freebies Icon pemulaan Entry

Publish on : 9:46 PM There is : 9 Comments Labels : ,
Photobucket
ehh Waitwait  Ha sebelum tuh tekan INI dulu boleh 


 okey hari ini alja nk bagi Freebies  lagi sebab alja takde idea  untuk letak dalam Entry  . haha . mesti korang bored  ken tk habishabis muka ni jea yang ada . tapi takpe lha . nak buads cm nea . org tk suka *cehh poyo mintak penyepak . haha . tapi Freebies ni untuk Followers alja jea . Kejam tk ? *haishh kau alja memang kejam . haha . takde lha semua org boleh hambek . tapi sorry dulu sebab alja buads tak lawa . 

Tekan SINI Code 
 Tekan SINI Code 
 Tekan SINI Code 
 Tekan SINI Code 
 Tekan SINI Code 
 Tekan SINI Code 
 Tekan SINI Code 
 Tekan SINI Code 
 Tekan SINI Code 
 Tekan SINI Code 

okey , Kalau nk tekan Ctrl dan Alt dengan SERENTAK ! sambil tekan gamba. haha , okey tuh jea , semua transparents sorry kalau buruk  dan tk berkenan dihati   tapi sebelum ambek boleh comment  sikid tk ? sebab alja nk tahu lha sape yang berkenan dgn alja punya rekaan ni . Thanks 


Sunday, August 14, 2011

Freebies Backgrounds Polka Dots

Publish on : 3:47 PM There is : 12 Comments Labels : ,
Photobucket

haa , hari ini alja baik hati *selama ni jahad . haha  .. hari ni alja nk bagi korang Backgrounds Polka dots . ambek lha , tapi sebelum ambek comment dulu boleh ? alja nk tegok brape org yang sudi ambek . kalau korang tk comment , alja bawak lari blog korang . haha 

Ha sebelum hambek korang kene tekan SINI dulu . Kalau tak korang .. haha



http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/NurAlja/polka_dots.gif


http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/NurAlja/32.gif


http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/NurAlja/43.gif


http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/NurAlja/46.gif


http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/NurAlja/66.gif


http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/NurAlja/370.gif


http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/NurAlja/372.gif


http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/NurAlja/373.gif


http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/NurAlja/374.gif


http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/NurAlja/polka-dots1.gif


http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/NurAlja/403.jpg


http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/NurAlja/404.jpg


http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/NurAlja/405.jpg

okey , nk copy tekan Ctrl dan C dengan Serentak ! sorry kalau buruk and tk sesuai dengan hati korang . umm , Comment kalau nk ambek . thanks :)