Sunday, December 11, 2011

[ Video ] Salah ke Jual burger ? tak sedar Diri !

Publish on : 7:46 PM There is : 1 Comments Labels : ,
Photobucket
Be Mine
Assalamualaikum andd yeoboseyo . Korang-2 , korang rasa saked hati tak kalau tetiba ada org maki kauu . maki depan org pulakk tuh . mesti rasa saked hati sgt kankan ? haa macam tuh jugak lhaa Video bawah nihh . alja rasa ramai yang dah tahuu . tapii untukk pengajaran kita apa kata kita try dengar balekk .

Babe kalau kita nak cari pasangan mesti lah diutamakan ciriciri ini dahulu rupa parasnya , hartanya  keturunanya dan agamanya .

Kasih yang di pupuk biarlah kerana Allah kerana ia menjamin kebahagian rumahtangga
Hadis Nabi ada menyatakan ...“Barangsiapa yang berkawin dengan wanita kerana KEDUDUKAN ia hanya  mendapat kehancuran sebagai balasan,Barangsiapa yang berkawin dengan wanita kerana KEKAYAAN, Allah menjanjikan kemiskinan.Barangsiapa yang menikahi kerana KETURUNAN, Allah akan menghina keturunanya.Dan barang siapa yang berkawin dengan NIAT BAIK dan kerana ALLAH demi menutup pandangan dan kemaluannya atau menyambung silahturrahim, Allah akan memberkati kedua-duanya.”

Cintai pasangan kita kerana keimanan mereka kepada ALLAH SWT dan bukan kerana rupa parasnya

Kalau kawin atas dasar Rupa andd Harta baik lupakan . sebab rupa dan harta kamu itu allah boleh tarik balekk . Walaupun Rupa penting tapi bukankahh agama dann niatnya lagi penting ?

Bytheway tak cakap pasal siapasiapa ponn , saje jea tulis . nak ganti Ustazah Pilihan . haha ##Perasan dah terlebihh . Okey lahh korang tengok jea lha Video nihh . Mana yang dh tengok tuh tengok lah balekk mana tahuu boleh perbaiki diri lagi ke . aik ? haha . okey .

Maka turunlah Surah Al Baqarah:
“Janganlah kamu berkahwin dengan orang musyrik , kerana sesungguhnya berkawin dengan hamba mukmin itu lebih baik daripada seorang musyrik walaupun cantik .” ---> Seterusnya di SINI .



Gerhana Bulan Penuh ♥

Publish on : 12:50 AM There is : 1 Comments Labels : ,
Photobucket
i don't wanna miss one smile †
Assalamualaikum andd yeoboseyo . Korang-2 hari nihh 10.12.2011 kann ? Gerhana bulann Penuh kann ? so korang punya tempat ada dapat tengok takk gerhana bulan tuh ? tempat alja tak dapat tengok lagi lahh . Langit Gelappp jea awan tak adaa wohh takutt sangat-2 . 

Info-2 Gerhana Bulan .
Date : 10 December 2011

Time Start : 07.30 pm
Time End : 01.00 am


Masyarakat di negara ini berpeluang menyaksikan fenomena gerhana bulan penuh yang akan bermula dari pukul 7.34 malam esok sehingga 1.30 pagi Ahad.

Pegawai penyelidik Agensi Angkasa Negara Redzuan Tahar berkata gerhana dapat dilihat dengan mata kasar mulai 8.46 malam, manakala fasa umbra bermula dari 10.06 malam dan akan berlanjutan kira-kira 51 minit.
"Pencerap di Malaysia akan dapat melihat keseluruhan gerhana dan juga ketika bulan di fasa titik gelap pada 10.32 malam sekiranya tiada perubahan cuaca," katanya ketika dihubungi Bernama. --> Copy By Nusantaraku

Gerhana Bulan --> Sangat cantik Ciptaan ALLAH --> Bukti kekuasaan ALLAH


Gerhana bulan tuh kalau korang nak tahu KITA NAMPAK BULAN , tetapi sebenarnya bulan sangat jauh dengan kita . dan sebaliknya , KITA TAK NAMPAK ALLAH SWT , tetapi sebenarnya Allah SWT sangat dekat dengan kita . betul tak betul takk ? kankan ? --> Copy by Aliff Cullen 

mak alja ceritaa masa dulu-2 dekat kampung org selalu ketuk-2 gendang-2 suruh org lain bagun andd tengok bulan sakett . dorang jerit macam nih --> "Bagun-2 bulan saket bulan saket" . haa macam tuh lhaa . sebab tuh Kita kena perbanyakkan zikirr andd Solat sunat gerhana Bulan . 

kalau korang selalu On channel TV Astro oasis selalu keluar benda nihh kann ?
Dalam Al-Quran juga ada menyebut tentang kejadian gerhana bulan , iaitu Firman Allah dalam surah Ali ‘Imran ayat 190 yang bermaksud ..
 “Sesungguhnya pada kejadian langit dan bumi dan pada pertukaran siang dan malam , ada tanda-tanda KEKUASAAN , KEBIJAKSANAAN dan KELUASAN rahmat Allah bagi orang-2 yang berakal” . 


andd Korang kena tahu , Salah satu tanda-2 kekuasaan Allah dalam peredaran bulan , matahari dan bumi , adalah kejadian GERHANA BULAN .
Sabda Rasulullah S.A.W. yang diriwayatkan oIeh Muslim bermaksud .. 
“Sesungguhnya matahari dan bulan adalah Dua Tanda KEBESARAN ALLAH Subhanahu Wata’ala . Kedua-duanya tidak gerhana disebabkan kematian seseorang dan kerana hidupnya seseorang . OIeh itu , apabila melihat gerhana berlaku , maka BERSOLAT dan BerDoalah sehingga hilang apa yang berlaku (menimpa) kamu iaitu bala’ kegelapan”. 
kalau korang nak tengok gambar-2 nya Korang tekan SINI sebab alja punya tempat tak nampak apapa . langit tersangatlah gelap . maybe hujan tadi petang jadi alja tak berpeluang tengok . tapi takpe sebab alja berpeluang tengok gambar-2 gerhana Bulan yang blogger-2 kita snapp andd Video . hihi . Thankyou 

Ehhh , org kata Kalau asyik Gerhana bulan jea itu tanda-2 nak kiamat . betul ke ? waallahualam bissawab . Btw sekarang nihh tanda-2 kecikk banyak berlaku kann ? tengokk lahh Kajang yang tak ada Laut ponn boleh banjirr . Sekarang nihh Banyakk gempaBumi kuatt yang berlaku dekad Jepun , Indonesia andd macam-2 lagi lahh . Maksiat sana sini . Astagfirullahaladzim . na'uzubillahimindzalikh ya allah jauhkan lha kami dari Kemaksiatan .

Sungguh besar kekuasaan mu YaAllah . subhanallah Maha suci allah . allahu akbar allah maha besar . alja terbayangkan kiamat .

Firman Allah SWT: Apakah hari kiamat itu? Tahukah kamu apakah hari kiamat itu?Al-Mawardi berkata: Apakah hari kiamat itu mempunyai dua maksud:Hari kiamat sendiri yang ditafsirkan selepas itu.Azab yang menakutkan semua hati manusia.Dinamakannya qari’ah bagi setiap yang sukar dan pedih. Pengulangan qari’ah sebagai tanda membesarkannya.Firman Allah SWT: Pada hari itu manusia adalah seperti anai-anai yang bertebaran.Berkenaan dengan perkataan firash sebagai perumpamaan mempunyai dua maksud:Segala benda yang berterbangan seperti nyamuk dan lainnya termasuk juga belalang. Inilah pendapat al-Farra’.Burung yang jatuh ke dalam api bukan semata-mata nyamuk dan juga lalat. Inilah pendapat Abu Ubaidah dan Qatadah. ----> Selanjutnya di SINI
dalam Surah Ta'Ha ada menyebut .

ayat [15]
“Sesungguhnya hari kiamat itu tetap akan datang – yang Aku sengaja sembunyikan masa datangnya – supaya tiap-tiap diri dibalas akan apa yang ia usahakan.  ------> selanjutnya di SINI

hmmp , sesungguhnya Kiamat itu Rahsia Allah . kita sebagai umatnya kenalah besedia dengan persiapan yang disuruh oleh DIA yang mencipta kita Langit serta Bumi .

So korang ada dapat lihat takk gerhana Bulan pukul 12.41pagi nihh ? alja tak dapat-2 lagii :/  takpe takpee . Alja tetap bersyukur kerana kitaa Diberi peluang oleh ALLAH kerana dia memberi kita Nafas untuk menghirup udara yang segarr ini . Thankyou Allah mak alja tetap tunggu dekat luar sebab nak tengok gerhana Bulan . Sabar emak 

Maaf lahh Mungkin Entry ini Panjang sikit . hihi okeyy korangg dah malam sangat mauu tidurr , Hope happy-2 selalu . Takecare Korang Assalamualaikum okey Byebye :)


♥ Syukur kepada Tuhan 

Friday, December 9, 2011

SAYA BLOGGER GADIS MELAYU

Publish on : 3:08 PM There is : 1 Comments Labels : ,
Photobucket
Assalamualaikum andd yeoboseyo . okey babe hari nihh alja nak Join tentang segmen  Bloglist : Saya Blogger GADIS MELAYU   haha bosan bosan cuti sekolah takde buat apapa baik kita join apa yang patut kan . ye idok ? haha . Gadis Melayu kah aku ? ouhh My ! memang . okey semua gadis-2 yang comel-2 jom join jom . 

andd kepada jejaka-2 Hensem tuh kalau terasa dirinya ayu harap bersabar sebab Segmen nihh hanya untuk gadis-2 yang ayu macam i ! haha okey alja tersangatlah perasan yang dirinya ayu . haha , habaikan . okey jomm mula .


okey syarat-2 nya 
  • Buat Entry yang bertajuk SAYA BLOGGER GADIS MELAYU
  • Letak Banner andd Linkkan ke Blog Ayu .
  • Tag Blogger lain yang hanya Gadis melayu andd tak kesah berapa 
  • bila dah siap buat , Letakkan Link anda Dicomment Sini
  • Due Date : 31/12/2011  | Sabtu 
Okey Jom Start .

Wanna Tag to : [main tulis jea . haha ]


Senang bukann ? dah tuh ? Jom lahh Joinnn !! 
Jom Joinn tekan SINI . Nak tengok siapa yang dah Join tekan SINI .

[ Video ] Aku Bukan Tomboy Full Movie 2011

Publish on : 12:11 AM There is : 1 Comments Labels : ,
Photobucket
Assalamualaikum andd yeoboseyo . Siapa yang dah tengok Aku bukan tomboy dekat pawagam ? haha bagus-2 . Tengok ? alja tengok semua video dekat youtube jea . sobsob~~ . haha okey habaikan . Mak cakap tengok dekat Youtube andd dalam rumah lagi murah andd selamat . tapi bukan ke guna elektrik jugak ? haha okey . siapa yang tak tengok lagi ? NAHH ! alja bagi . haha . Korang tengok jea lha . sorry sebab alja malas nak download nanti berat notebook . haha .



Kadang-2 tengok Tomboy-2 nihh comel jugakk . hihi okey  ##Merepek

bytheway kelakar jugak cerita ni . haha

Wednesday, December 7, 2011

[ Video ] Al Hijab Full Movie 2011

Publish on : 6:47 PM There is : 0 Comments Labels : ,
Photobucket
Assalamualaikum andd yeoboseyo . okeyy hari ini mak tak ada dekat rumah balek kampung atok sakedd . Hope atok cepad sembuhh . aminn . so bila dah bored alja ponn tengok lha video nihh . haha . sambil makan prosperity burger . Aww aww sedapp . Kaka belanja lha katakan . orang belanja semuanya sedap kankan ? haha okey habaikan . 



nak tahu tengok sendiri lah then dah tengok sendiri comment sendiri , haha :)

Monday, December 5, 2011

Takziah Kepada Khairul Fahmi dan Keluarga Part 2

Publish on : 6:03 PM There is : 0 Comments Labels : ,
Photobucket

UPDATE ! 

Click Sini untuk baca yang tadi punya .



DariNya kita datang , kepadaNya kita pergi ! Perjalanan terakhir Mohd Amirul Izzat Che Mat . 16thn . Adik kpd Khairul Fahmi Che Mat yang pulang ke Rahmatullah jam 11.30pagi tadi kerana denggi dan demam panas . Takziah di-ucapkan . Alhamdullilah Jenazah telah selamat dikebumikan .

Tak kira muda Tua , Ajal pasti menjemput kita . Walaupun Kita sama Umur tapi Allah lebih sayangkan dia . Oleh itu Kematian tidak mengenal sesiapa , tidak mengenal pada umur , Pangkat serta Darjat :)




Credit : Gambar ihsan dari Kelab Penyokong Siber Bola Sepak Kelantan

Takziah Kepada Khairul Fahmi dan Keluarga

Publish on : 4:07 PM There is : 1 Comments Labels : ,
Photobucket
Semua manusia akan merasai MATI , akan Laluinya . Begitu jugak kepada Penjaga GOAL Malaysia Kita iaitu Khairul Fahmi Che Mat atau lebih dikenali sebagai APEK yang baru sahaja Kehilangan Adik Lelakinya tengah hari tadi .

Hmmp , alja tahu nih pon dekad facebook , mula-2 ingatkan Apek rupanya adik dia . Okey Peminat setia Kahirul fahmi , ni bukan Apek okey tapi yang sebenarnya adik Beliau baru sahaja meniggal . ramai yang sangka Apek . Ouhh Tidak ! hmmp . dengar kata , Khairul Fahmi baru sahaja pulang ke Kuala Lumpur dan terpaksa mendengar berita pemergian adiknya . 

alja tak pasti sebab-2 kepemergian adik dia , tapi alja rasa sebab demam Panas . Tapi Hanya Allah saja yang tahu . Kita sebagai manusia hanya mampu merancang dan DIA yang menentukan . Allah Lebih sayangkan adiknya  , Jadi Khairul fahmi dan Keluarga harap Redha dan bersabar dengan Ujian Ini . Yang pergi biarkan pergi , kita yang masih hidup ini teruskan dengan beramal ibadah kepadaNYA :)
Mari Ramai-2 sedekahkan Al-Fatihah Kepada Arwah . Moga Rohnya Dicucuri Rahmat . Amin dan semoga Khairul Fahmi Tabah dengan dugaan yang semakin berat menimpa . Kerana itu semua Ujian Dari ALLAH . Kuatkan Semangat :)

Alja tahu pun dari Page Malaysia National Football team 
Ajal , Maut , Jodoh , Pertemuan dan perpisahan semua ditentukan oleh ALLAH , Kita sebagai Manusia sebagai umatnya hanya mampu merancang dan DIA yang menentukan SEGALANYA 

Kadang-2 ada yang tersasul ! Takziah kepada Tahniah , So harap sekarang lebih berhati-2 yea kawan-2  :)


UPDATE ! 


Click SINI kalau nak tahu lebih Lanjut