TUTO Letak Cbox

December 26, 2012 0 Comments A+ a-

Photobucket
Assalamualaikum andd yeoboseyo . hari tuh ada yang tanya alja cm ne nak buat shoutbox macam alja . sorry lambat sikit . masa tak mengizinkan . hekhek . maybe tuto nh ramai yang dah tahu tapi ada kesah ? hekhek . okey lets go .


First step pergi WEBSITE INI nak sign up Cbox . Sign up macam biasa . Kalau dah ada account Cbox , korang just Log In je lah . 

Second Step bila Korang dah log in , Korang Edit lah warna dia .. Korang Tekan Look & Feel > Colours & Fonts then Edit ikut suka .. macam Gambar bawah ini .. dah siap semua tekan APPLY bawah sekali tuh
Then Kalau nak letak Smilies dekat Cbox korang tuh . Korang pergi Options > Smilies then Letak Emotion tuh . Nak senang ambik dekat sini Jer .. 

lepastuh macam mana nak buat macam alja ye ?? Ha Korang boleh ambik pelbagai gambar tuh dekat Sini atau Sini . Then ikut arahan yang diberi . then editlah dia punya Height , Width semua tuh supaya boleh muat-2 masuk dalam Kotak gambar yang Korang pilih tuh . okey Done Save .

then Save dekat Layout > add a gadget > > HTML/javascript

Faham ? tak Faham Tanya alja balik ye :) Assalamualaikum :)

Kepada yang tinggalkan jejak di Cbox alja . Sila gunakan perkataan yang sopan + Manis . Rasulullah pun suruh kita tegur Kesalahan orang dengan penuh Kasih Sayang . oh Kepada AWAK . IP awak oups . dah terkantoi . saya dah tahu siapa anda . TerimaKasih :) Cerita Lama Jangan Diungkit . Kang ini makan dia  haha

Photo Contest : Be Yourself ! by Hanna Nabiella

December 25, 2012 6 Comments A+ a-

Photobucket
Assalamualaikum andd yeoboseyo . yeahh post lagi . haha oleh kerana kebosanan yang tahap taktahu entah keberapa , jadi hari ini apa yang sahabat-2 blogger suruh alja join , alja join je lah . hahaha . so Kali ini nak post tentang Photo Contest : Be Yourself ! by Hanna Nabiella
Syarat-Syarat [Syarat lain sila ke blog Hanna]
  • Follow Blog Hanna
  • Buat Entry tajuk "Photo Contest : Be Yourself ! by Hanna Nabiella"
  • Letak banner dan Linkkan ke blog hanna
  • Letak 1 or 2 gambar anda yang comel [Edit or Tak]
  • Letak kata-2 yang membangkitkan semangat 
  • Due :  25/12/2012 11.59 p.m  
Hadiah
  • pertama > Rm10 top up + Review blog + Promote Blog + Bloglist kekal
  • kedua > Rm5 top up + Review blog + Promote Blog + Bloglist kekal
  • ketiga > Rm3 top up (kalau ada) + Review blog + Promote Blog + Bloglist kekal
  • 4. Top Refferel (2 pemenang) > Rm5 top up + Review blog 
  • 5. 7Pemenang Bertuah (random) > Full Blog Review + Bloglist (6bulan)
  • 6. Semua peserta akan di Review ! ^_^ horeyy~ 
Cara Pemilihan Pemenang 
  • Gambar or words yang menarik kreatif / comel / cool / smart / sopan terbaik !
  • Hanna & Para juri suka ! haha
  • Mematuhi syarat-syarat yang ditetapkan.

"Perempuan melamar lelaki amalan terpuji tetapi bukan daku tidak sudi melamarmu . Cuma Malu Ku lebih besar daripada Kesudian Ku"
Zaman Persekolahan yang tidak akan berulang Kembali . aku pasti merindui sekolah merindui cikgu yang banyak membimbingKu . merindui Sahabat-2 Ku . Manfaatlah selagi bergelar Budak Sekolah . Kerana Zaman persekolahan tidak sama dengan Zaman dewasa mu yang penuh dengan cabaran .
"Tidak dilarang kau bersuka . Asal tahu kan batasnya . Jangan sampai adik terlupa . Harapan dan cita-cita . Ibu dan ayah . Menaruh harapan . Agar kau berjaya . Di hari kemudian . Adik masih bersekolah . Awas segala dugaan . Adik kan ambil ambil periksa . Agar senang masa depan" - Petikan Lagu Sudirman

okey siap . dengar lagu petikan dari sudirman tuh , menangis pun ada . haha cengeng . Apa pun Jom Join jom . Hadiah pun nampak menarik . cepat sebelum 11.59malam ini . Wish me Luck . ayat kita panjang jerr . boleh ke wahai Cik Hanna ? hikhik ;) andd Korang Jangan Lupa Join tau . Assalamualaikum Bye ! :)

Giveaway Akhir Tahun 2012 dan Awal Tahun 2013

December 25, 2012 3 Comments A+ a-

Photobucket
Assalamualaikum andd yeoboseyo . yeah hari ini alja nak Join GA yang dijemput sendiri oleh tuan GA . haha ayat mintak pang pang je . hekhek .

  • Blog Saya Asal Kelahiran MALAYSIA . hekhek 
  • Done Follow Blog Neeza , blog kak Mun dan blog adik Xiao
  • Done Like Fanpage INI , INI , INI dan INI
  • Done Post Link Entry dekat Comment Entry GA  
  • Nak Join ? Syarat-2 ? ha Tekan BANNER atas tuh tau ;)
  • Letakkan Entry anda dekat Comment Blog SINI dan di Fanpage
  • Due : 24/12/2012 until 24/01/2013
Kenangan atau peristiwa yang tidak dilupakan sepanjang 2012 
- Kenangan 2012 ? Yeah semestilah Kenangan berada diSekolah . hekhek . rindu sekolah sangat . tadi emak keluar pergi tesco nak cari and belikan tudung sekolah untuk Kita . haha Emak ingat kita sekolah lagi agaknya .. haha Rindu nak jadi Budak Sekolah balik . Rindu dekat Cikgu . Rindu nak pakai baju Pengawas Sekolah . haha Rindu pakcik Guard :p 

Harapan atau impian atau wish korunk untuk tahun baru ini
- Harapan saya untuk tahun baru ini ialah semoga saya dapat menjadi anak yang solehah , semoga Kuat dalam menghadapi segala dugaan yang mendatang , dapat memperbaiki diri ke arah yang lebih baik , berharap dapat bawak emak tunaikkan haji/umrah . then berharap sangat dapat tinggi lagi daripada ketinggian yang sekarang ini . hahaha . oh ye doakan semoga result SPM alja lulus dengan cemerlang serta rakan seperjuangan alja yang lain . Ameen ! Thanks Korang . Jazakallahu Khairan :)
Jom Join ramai-2 cepat sebelum tarikh tutup . Hadiah best-2 tau . tak nak join ? Rugi-2 . cepat-2 before 24 January 2013 . Nak Join Tekan Sini . okey Assalamualaikum Bye ! :)

BLOGLIST FOR JANUARY 2013

December 25, 2012 0 Comments A+ a-

Photobucket
Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hari ini alja nak Join Bloglist For January 2013 . Kalau Korang nak Join pun boleh . Jom Jom ! :) 


Syarat Syarat Penyertaan
  • Untuk semua blogger
  • Entry tajuk "BLOGLIST FOR JANUARY 2013"
  • Letak banner Comel diatas dan linkkan banner tuh dengan Link INI
  • Post Link Entry awak dekat Comment SINI dan bukan post Link blog *http://koala-zeeqa.blogspot.com* TIDAK AKAN DILAYAN
  • DUE : 30 Disember 2012
  • Wajib buat benda dibawah ini, Kalau tak ada facebook atau twitter korang perlu tulis dekat entry korang yang korang tak ada. *sila jujur*
  • WAJIB Follow Blog INI 
  • Follow Twitter dan mention "zeeqa, saya dah follow" supaya senang difollow balik
  • Like Fanpage INI
  • Klik SINI dan SINI dan SINI *tunggu sehingga habis loading*

Senarai Hadiah
  • Bloglist selama sebulan *lima orang pemenang
  • Blog review *lima orang pemenang
  • Header transparent *lima orang pemenang
  • Topup RM10 seorang pemenang untuk TOP REFFEAL *apa tunggu lagi promote lah sehabis mungkin*
Senarai Peserta
Pemenang akan dipilih secara Random
Korang yang tidak dapat dimasukkan di dalam bloglist untuk bulan Januari, jangan risau sebab zeeqa akan buat segmen ni setiap bulan mulai tahun 2013.


So apa tungguh lagi ? Jom cepat Join . Tarikh Tutup tak lama je lagi 30 Disember 2012 . cepat cepat . hahaha . 
  • Done Follow Blog Zeeqa
  • Done Follow Twitter + Mention
  • Done Like Fanpage
  • Done Klik Klik Klik .
Nak Join Klik SINI

Segmen : Free Doodle To Me !

December 23, 2012 4 Comments A+ a-

Photobucket
winter - inspiring picture on Favim.com
Assalamualaikum andd yeoboseyo . tengah scroll TL Facebook tetiba apit ada post pasal segmen . yeah nak join . dah lama tak join segmen pr whatsoever lah kan . rindu pulak haha tapi tinggal 10 orang je lagi . hope dapat . hekhek 
\
okey apit mintak nickname . hmm nickname aljawahir kamashah or Nur Alja jerr andd warna Pink . okey done . nak Join ? and nak tengok cara-2nya ? tekan je banner atas tuh . okey Assalamualaikum byebye ! :)