Wednesday, December 26, 2012

TUTO Letak Cbox

Publish on : 1:54 PM There is : 0 Comments Labels :
Photobucket
Assalamualaikum andd yeoboseyo . hari tuh ada yang tanya alja cm ne nak buat shoutbox macam alja . sorry lambat sikit . masa tak mengizinkan . hekhek . maybe tuto nh ramai yang dah tahu tapi ada kesah ? hekhek . okey lets go .


First step pergi WEBSITE INI nak sign up Cbox . Sign up macam biasa . Kalau dah ada account Cbox , korang just Log In je lah . 

Second Step bila Korang dah log in , Korang Edit lah warna dia .. Korang Tekan Look & Feel > Colours & Fonts then Edit ikut suka .. macam Gambar bawah ini .. dah siap semua tekan APPLY bawah sekali tuh
Then Kalau nak letak Smilies dekat Cbox korang tuh . Korang pergi Options > Smilies then Letak Emotion tuh . Nak senang ambik dekat sini Jer .. 

lepastuh macam mana nak buat macam alja ye ?? Ha Korang boleh ambik pelbagai gambar tuh dekat Sini atau Sini . Then ikut arahan yang diberi . then editlah dia punya Height , Width semua tuh supaya boleh muat-2 masuk dalam Kotak gambar yang Korang pilih tuh . okey Done Save .

then Save dekat Layout > add a gadget > > HTML/javascript

Faham ? tak Faham Tanya alja balik ye :) Assalamualaikum :)

Kepada yang tinggalkan jejak di Cbox alja . Sila gunakan perkataan yang sopan + Manis . Rasulullah pun suruh kita tegur Kesalahan orang dengan penuh Kasih Sayang . oh Kepada AWAK . IP awak oups . dah terkantoi . saya dah tahu siapa anda . TerimaKasih :) Cerita Lama Jangan Diungkit . Kang ini makan dia  haha

No comments:

Post a Comment

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sila Jaga Percakapan anda . Jika tidak anda boleh didenda tidak melebihi 58 Ribu Ringit atau dipenjarakan atau kedua-duanya !

ANDA SEDANG DIPERHATI . MOHON JAGA TINGKAH LAKU APABILA BERADA DI WWW.CAHAYAPERMATA.MY . TERIMA KASIH .