Friday, January 18, 2013

Perhatian buat penerima Domain.My PERCUMA

Publish on : 7:09 PM There is : 2 Comments Labels :
Assalamualaikum andd yeoboseyo .. yeahh , semalam alja ada register domain.my Percuma tuh Kan ?? dah baca ? Belum baca Klik Sini dan alja ada dapat 4 email daripada asiahost .. ha apa pun kena ingat , prosedur ini akan mengambil masa 24-48 jam pada WAKTU BEKERJA .

Korang ingat tak , korang ada isi semua nya kan sebelum nak register domain ? alar macam entry INI . Ingat ? ha okey , then bila korang bukak email korang , asiahost akan hantar 3-4 email Kan ?? okey .. Jom kita bukak satu persatu .. one by one okey ... 

1. okey bila kita dah Register semua , Kita akan dapat 4 email seperti dibawah nh .
2. Ini Email yang Pertama
3. Atas nh ialah Email Pertama yang kita dapat . Email yang bertajuk New Application To Register Domain Name. Perkara yang perlu disemak ialah seperti Contoh No1 . Pastikan Domain Name yang korang register tuh dieja dengan betul dalam email tersebut . Contoh yang Ke-2 pula ialah details korang . Pastikan semua BETUL !

4. ini Email yang Kedua

5. Email yang kedua yang kita dapat ialah REGISTERED DOMAIN NAME. Jadi , daripada email yang kita dapat nh , maknanya Domain kita telah berjaya didaftarkan dan pastikan segala butiran adalah betul

6. Ini ialah Email yang Ketiga
7. Email yang Ketiga yang Kita dapat ialah New Username Created. Perkara yang perlu dibuat ialah , Korang Copy Username tuh dan tekan Link seperti yang ditunjukkan di No.5 dalam gambar 
Sila ambil perhatian bahawa:
  • Pautan di atas adalah sah dalam tempoh 7 hari dari tarikh e-mel ini dan hanya boleh digunakan sekali.

8. Bila dah klik Link tuh . Korang akan ke Laman seperti yang ditunjukkan dibawah ..
 9. Pastekan Username yang Korang copy di Email no 3 tadi dan buat New password .. pastikan Password itu melebihi 12 dan ke 14 .. dah siap semua tekan RESET .
 Kalau takut Lupa Username dan password nh , Korang Save lah mana-2 ye .
10. Email yang Ke-Empat
 11. bila dah siap buat username password yang diaatas tuh , Korang akan dapat Email seperti gambar diatas yang bertajuk New Password Created . So membuktikan bahawa akaun , username dan password telah BERJAYA didaftarkan dan sekarang kita tak payah risau . kita tunggu next email yang ada procedure untuk tukar kepada [dot my]. horey !! Kita telah Semakin hampir dah ni nak dapat domain sendiri. Suka tak suka tak ?? mestilah !! hehe .. 

Korang-2 , Hebahkanlah benda nh sebelum tarik tutup iaitu pada 31 January 2013 atau apabila Kuata sudah cukup 2 000




Credit to Kak innanie

2 comments:

  1. thankyou erk. mintak2 sempat nak buat ni! =)

    ReplyDelete
  2. alaa.. xreti nk buat. well, actually malas.. hehe.. xp la. pakai blogspot je rajin.. :) nice to meet u dear

    ReplyDelete

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sila Jaga Percakapan anda . Jika tidak anda boleh didenda tidak melebihi 58 Ribu Ringit atau dipenjarakan atau kedua-duanya !

ANDA SEDANG DIPERHATI . MOHON JAGA TINGKAH LAKU APABILA BERADA DI WWW.CAHAYAPERMATA.MY . TERIMA KASIH .