segmen:aku gila blog

March 25, 2013 3 Comments A+ a-

Tekan Banner untuk Join
Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hari ini nak Join segmen:aku gila blog . Gila Blog kah Alja ? Gila tak kau . hehe .. Blogger nh best tau , bermacam boleh buat . Boleh edit Blog ikut sukahati kita . haha Boleh Join Segmen / Contest / Giveaway yang hadiahnya ......... Fulamak ! Best tuh . Berblogger pun dapat berkenalan dengan blogger lain . Alar boleh mengeratkan Ukhwah :) Jadi Apalagi ? Jom Join , Jom Berblog lah ! :D
 
Mari Check apa yang ada di Blog Www.Cahayapermata.My
Apakah yang istemewa dalam blog korang?
Blog Alja ? Istimewa ? takde apa yang Istimewa . Cuma Alja Ada Menyediakan Tutorbies . Tutorbies yang bermaksud Tutorials dan freebies . hehe :D Alja Ada Buat tempahan .. Kalau nak tempah pun boleh :) Alja ada menyediakan sedikit Tips , InsyaALLAH berguna buat Kita semua :) haaa , Kalau nak Exchange Banner atau Link boleh bagitahu Alja ! :)
Dalam sehari berapakah kekerapan korang mengupdate blog?
Sehari ? Kekadang kalau terlampau Rajin sampai 6-7 Entry akan alja Update . Itu Kalau Alja rajin . Kalau Malas ? Kalau Malas 2-3 Entry jer . Kalau Lagi Malas ? Lagi Malas , tak payah Update . haha .. Tapi Alja akan update jugak Entry tak dua Entry , satu Entry . Bergantung kepada Rajin . Update Entry pon macam Kerja jugak tau . Kalau Malas , Kerja pun terbekalailah .. hehe ..
Nyatakan blog korang di edit sendiri atau menggunakan khidmat orang lain?
Alhamdulillah Setakat ini Blog Cahayapermata.my telah diedit sendiri oleh Owner nya iaitu Alja sendiri . Alja Edit Biasa jer sbb ketiadamasaan yang lapang untuk belajar coding macam Blogger lain yang rajin tuh . Alhamdulillah Kalau tak faham pun , Alja akan berusaha membuatnya sampai berjaya . If tak berjaya cuba lagi . Kalau 3-4 Hari cuba tetap tak boleh . Baru tanya org . 3-4 Hari ? lama gilaaa -.- haha .. Betul , Kekadang nak faham kan tutorial and nak main coding semua mengambil masa and kena RAJIN ! 
Senarai Hadiah
  • haedar x2 
  • banner x2
  • keychain sabah x 2 org
  • topup RM5 x 3orang
  • review blog x 5orang 
  • bloglist 2 minggu x 10 orang
  • purdah x 2 orang 

3 Comments

Write Comments
najiahs
AUTHOR
March 25, 2013 at 10:57 PM delete

terima kasih kerana sudi joined segmen saya.minta maaf lmbt membuat kunjungan...btw,goodluck!!!

Reply To This Comment
avatar
najiahs
AUTHOR
March 25, 2013 at 10:57 PM delete

terima kasih kerana sudi joined segmen saya.minta maaf lmbt membuat kunjungan...btw,goodluck!!!

Reply To This Comment
avatar
Unknown
AUTHOR
March 26, 2013 at 4:16 PM delete

selamat bersegmen awk.:D

Reply To This Comment
avatar

Sila jaga di setiap perkataan yang anda berikan disini. Ingat-ingat sikit, Setiap perkataan akan disoal di akhirat dan juga Jari serta lidah inilah yang paling tajam menghiris hati. Terima Kasih ❤