Segmen Menangi Topup Neskopi

April 27, 2013 3 Comments A+ a-

Tekan Banner untuk Join

Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :) tengah-2 Join Segmen Sabtu Kak Uzu , Sekali terjumpa benda ni , apa lagi join je lah . Kita support reramai ! :)

Ada Dua kembar , 
Seorang suka Nescafe , 
Seorang lagi suka kopi , 
Dua-2 merajuk nak kan minuman yang mereka suka , 
Mak Jah buntu , Mak Jah pi search internet , 
sekali jumpa satu link yang disebut "NESKOPI" ,
Jadi Mak jah dapat idea , Mak jah Campur Nes dan Kopi ,
Maka Jadilah NesKopi , 
Iklan dekat TV , Harith Iskandar kata Halussssss , 
Tapi NESKOPI ini Lebih menangkap jiwaaa wooooo !!

Haha , takde idea nak menulis T_T main tulis je apa pun dalam otak , sampai boleh jadi story rasanya . haha

Hadiah / Tarikh Tutup 
  • Reload card / kad tambah nilai RM5 x 5 Pemenang
  • 29 April 2013 jam 1700



Segmen Sabtu by Emas Putih Part #4

April 27, 2013 4 Comments A+ a-

Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :) 


Hari ni nak buat segmen sabtu part #4
Segmen ini akan berlangsung selama 2 hari bermula
27 April 2013 jam 11.59 PM - 29 April 2013 / 11:59 PM
( 2 hari sahaja )

Syarat :
1. Follow blog  :
http://www.kisahemasputih.com/
http://www.neskopi.com/
http://inspirasicimiependo.blogspot.com/

2. Like fan page :


 3. Follow G+ kat bawah ni




3. PALING WAJIB copypaste coding entry  yang diberikan dibawah ini dan paste kan ke ruangan html post.   *kalau x faham sila ikut step dibawah*
Dah siap? Tinggalkan entry segmen anda di ruangan komen.

Hadiah :

Top Referral
Topup RM10

Random
Topup RM5 x 9
Topup RM3 x 1

Selamat menjoinkan diri dalam Segmen Sabtu by Emas Putih Part #4 !!


TEKAN BANNER UNTUK JOIN

Alhamdulillah Rezeki Bulan April [ No 3 & 4 ]

April 26, 2013 0 Comments A+ a-

Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :) , Alhamdulillah , Rezeki berblogging :) Syukur pada ALLAH :) Mari kita lihat ...

1. Hari tuh Join Mini Giveaway dekat page Lolita Fairytale Collection . Andd Alhamdulillah menang Hadiah Misteri iaitu Sepasang anting-2 . hehe tak sangka . Hehe nak tengok anting-2 yang macam mana ?? Cubit pipi saya . Hehe comel kannnn ? andd Hadiah ni belum sampai lagi , kalau dah sampai alja update lagi yee ;) hehe

2. ingat lagi tak kak shida buat entry "10 cabutan bertuah dari Blog 1000 Post shida" yehh , alja antara 10 Blog yang terawal comment entry Kak Shida yang ke 1000 ^_^ so Alja dapat hadiah penanda buku dari kak Shida . hehe omey je ^_^ boleh lah bila dah stop baca , letaklah penanda buku kak shida ni . Kenangan-3 ^_^ 
3. Haaa , lagi satu , kan alja join SEGMEN SEMINGGU BLOG HAZWANHAIRY Kann ?? Andd Alja menang Topup RM5 . Alhamdulillah , Satgi nak redeem . Nanti bertambahlah kredit dekat No tuh .. hahaha . Alhamdulillah :)

4. Haa lagi satu baru teringat , ingat tak yang alja suruh korang like Contest ini ? Cubit pipi saya . Okey , Cik yaya kata sebab tak ramai yang join , jadi Cik yaya kata semua yang join adalah pemenang andd semuanya dapat hadiah . hehe Alja dapat Penanda buku nama . so Alja letak namanya "ALJA" sebab Cik yaya kata Mix 4 abjad :) . Nak cek nama korang ? Cubit pipi saya .


Alhamdulillah , Rezeki bulan April No 3 & 4 . hehe , tak kisahlah apa pun dapat , sebab itu dah rezeki kita , tapi kalau boleh nak dapat hadiah yang boleh jadikan kenangan lah , betul tak ? hehe :) *melebih !!! haha*

segmen simple-simple by mohd zuhri

April 26, 2013 1 Comments A+ a-

Tekan Banner untuk Join

Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :) Nak Join Segmen dari Zuhri . haip ! Siapa tak kenal Zuhri yang always buat segmen tuh ? Segmen yang tak kira dekat blog mahupun dekat page . yang sentiasa aktif . Kalau tengok status dekat page FB , kalau scroll je mesti akan jumpa Status dari dia :p Hehehe . Jangan risau , Join je , Sponsor pun tak ramai nak click-2 , Hadiah pun menarik :) Rezeki ada dimana-2 selagi kita cuba :) InsyaALLAH :)

Hadiah / Pemilihan pemenang / Tarikh Tamat 
  • Novelx2 (tajuk suami aku ustaz dan sebenarnya saya isteri dia
  • Novel x2 lagi boleh pilih sendiri 
  • Topup rm 5x25
  • Selendang x2
  • Bantal  boleh tulis nama sendiri x2 
  • pemenang aku pilih berdasarkan random dan top refferal 
  • 4 May 2013 | Sabtu 
Hokk alohhh teringin nak menang Novel / bantal / selendang [ barang yang boleh dibuat kenangan ;) ] hehehe . 


10 GOLONGAN YANG SOLATNYA TIDAK DITERIMA ALLAH S.W.T

April 26, 2013 2 Comments A+ a-

10 GOLONGAN YANG SOLATNYA TIDAK DITERIMA ALLAH S.W.T | Rasulullah S.A.W. bersabda yang bermaksud : "10 orang yang solatnya tidak diterima oleh Allah SWT iaitu :

1. Orang lelaki yang bersolat sendirian tanpa membaca sesuatu. 
2. Orang lelaki yang mengerjakan solat tetapi tidak mengeluarkan zakat.
3. Orang lelaki yang minum arak tanpa meninggalkannya (bertaubat). 
4. Orang lelaki yang menjadi imam padahal orang yang menjadi makmum membencinya. 
5. Anak lelaki yang melarikan diri dari rumah tanpa izin kedua ibu bapanya. 
6. Orang perempuan yang suaminya marah/menegur kepadanya lalu si isteri memberontak. 
7. Imam atau pemimpin yang sombong dan zalim serta menganiaya. 
8. Orang perempuan yang tidak menutup aurat. 
9. Orang yang suka makan riba.
10. Orang yang solatnya tidak dapat menahannya dari melakukan perbuatan yang keji dan mungkar." 



Segmen 24 Jam : Saya Mahu Header Itu! By Nabila Medan

April 25, 2013 3 Comments A+ a-

Tekan Banner untuk Join

Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :) . Nabila buat segmen 24 Jam . dari petang tadi tertunggu tunggu je . heheheh :D . Segmen Header !! Jom lah , Comel Kan Design tuh ? *kelip mata* haha .. Nak join tekan Banner atas tuh tau ! :)

Details Header 
  •  i - Warna 
  • ii - Nama blog/ Title blog
  • iii - Description blog
  • iv - Font yang korang nak
  • v - Pilih sama ada korang nak header Design 1 atau Design 2 (lihat banner segmen) *paling penting!*
Okey ni Jawapan dari details atas 
  • i - Nak campuran warna #B0EBFF [ Baby Blue ] dan #FF81BA [ Pink Pekat / baby pink ]
  • ii - Nama / title :- Miscellaneous [ Cahaya permata ]
  • iii - Description blog :- "menulis apa yang berada dihati, untuk dikongsi dan diabadikan sebagai memori" lepastuh tulis sikit ayat ini "Laman Sosial bukan tempat untuk dedahkan aurat . Bukankah Lebih indah jika ditutup auratnya dan ditunjukkan kepada yang HALAL nanti . Tidak ke lebih Comel dan indah ♥ " [ tengok contoh header alja pon boleh ]
  • iv Font :- Short Stack / Champahne & Limousines ataupun ikut kretiviti nabila :)
  • v :- DESIGN 2 ! :)

Alja tak kisah , Sebab Alja tahu nabila boleh buat :) yang pasal Description blog tuh , Nabila buat lah ikut krativiti nabila and macam mana nabila nak susun , if rasa susah , nabila letak je lah ayat yang ini je "menulis apa yang berada dihati, untuk dikongsi dan diabadikan sebagai memori" Kalau alja terpilih , harap tidak menyusahkan Nabila :)



PING Entry anda disini !!!

April 23, 2013 0 Comments A+ a-

Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :) . Nak Share and bagitahu ni , Ada satu group yang boleh kita ping Entry Giveaway / Segmen / contest kita ... sebenarnya berguna group-2 macam ni .. Kenapa ?

sebab ... Cuba kita buat Giveaway / segmen / contest . Mestilah kita nak ramai peserta kan ? betul tak ? so kalau kita join group-2 cengini . Tidak ke bagus ? So makin lama makin ramai lah yang nak join GA/Segmen/Contest kita tuh . 

Rugi kalau tak masuk T_T . Sebab kita pun akan ketinggalan dengan Giveaway / Segmen / contest yang best-2 and meleTOP tuh . So apa lagi ? Jom Join Group Giveaway , Segmen dan Contest ! Cubit pipi saya :)

Segmen Topup 24 Jam by Emas Putih Part #2

April 23, 2013 8 Comments A+ a-

Tekan banner untuk Join 

Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :) Jom Join Jom Kak Uzu buat lagi segmen . Syarat ? Senang je tau ! Hanya Like gambar bawah ini .. hm hm hm .. senang nya ! :)


Hadiah ...

Topup RM5 x 5 topup
Jika melebihi 100+ penyertaan, akan ada hadiah misteri untuk Top Referral

Segmen akan tutup pada jam 11:59 malam/24 April 2013


Segmen Free Button Badge Nametag #2 by Huda

April 23, 2013 1 Comments A+ a-

Tekan Banner untuk Join 

Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :) Nak Join segmen Free button Badge Nametag By huda part 2 punya . tengok lah tuh , comel kan .. ishh geram !! tak tahu nak mana ^_^

Deatils Button 

Penyertaan terbuka ke 40 orang peserta terawal. Tarikh tutup segmen pada 25 April. 

April-May Giveaway By Nabila Medan

April 23, 2013 1 Comments A+ a-

Tekan Banner untuk Join
Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :) Nak join GA dari Nabila Medan pulok :) 
Hadiah-Hadiah
Mystery Gift X 1 (Top Refferal)  Impreza Awie
Keychain nama sendiri X 3  Liyana Erythrina
Bawal Tribal X 1  Aina Mansor
Keychain X 3  Nabila Medan
Kain Ela 4 Meter X 3  Impreza Awie
Baju Tidur X 3  Dressuana
Topup RM10 X 1  Impreza Awie
Topup RM5 X 4  Impreza Awie
Topup RM3 X 5  Impreza Awie

Pemilihan pemenang dan tarikh Tutup 
  • Random org & Top Refferal
  • Tarikh tutup 10 May 2013
Mangsa Tag Alja

Contest Header Saya Paling MELETOP! BY : Anis

April 23, 2013 4 Comments A+ a-

Tekan Banner untuk Join
Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :) nak cuba untuk masuk Contest Header Saya Paling MELETOP ! Ha ngau MELETOP ! MELETOP ke nyah ? hahaha . 

Sedikit Info Contest :-
  • 50 ORANG PEMENANG DIPERLUKAN.
  • Header paling cantik,kemas & MELETOP. Ada tulisan yang kemas,gambar/doodle yang cute.
  • Header yang simple,menarik & comey. Ada tulisan yang cantik.
  • Header yang simple,gambar menarik dan kata2 yang menarik pada header.
  • Top Refferal
  • Semua peserta akan dimasukkan ke dalam bloglist selama 1 bulan

Header Alja ..........
[ Kalau tak nampak , Awak boleh tengok header asal dekat atas :) ]
TARIKH TAMAT:- 6/5/2013

Awesomee Giveaway by thedreamgoddess

April 23, 2013 3 Comments A+ a-

Nak Join Tekan Banner 
Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :)  Alja nak Join awesome Giveaway ni . Hadiah-2 pon Awesome . 

Syarat + Hadiah + Tarikh tutup
  • Pemilihan pemenang melalui cabutan tangan 
  • Giveaway tamat 5/5/2013
  • Malaysian blogger only. T^T
  • Topup | Header | Shawl | headband | Peplum | tomatox facial mask | review blog [ 15 Pemenang dicari ]


1 GIVEAWAY by Ariesha Safri

April 22, 2013 1 Comments A+ a-

Tekan Banner untuk Join

Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :) Nak join Ga ini . ada hadiah komik . Kan best kalau menang komik . haha takde kerja lain T_T 

Hadiah-Hadiah dan tarikh Tamat
  • 2x pemenang topup RM5
    2x pemenang 2 buah komik koleksi gempak starz [ pilih antara dibawah ]
    1x pemenang Nano Marimo
  • Tamat :- 23 APRIL 2013

Tak tahu nak pilih mana , tengok semua macam best je T_T hehe

Cerita sebenar Kemalangan Maut di Federal highway

April 22, 2013 0 Comments A+ a-


إنّا لله وإنّا إليه راجعون
Al-Fatihah . Semoga Mereka berada dikalangan orang-2 yang beriman . Aamiin :)
Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :) Kemalangan ini telah berlaku pada jam lebih kurang jam 4 pagi 21 april 2013 di mana telah melibatkan 12 orang dan 7 maut dalam kemalangan ngeri di Federal Highway 21 April 2013.

Berhati-hatilah ketika memandu , Kalau mengantuk , berhenti rehat sebentar di stesen-2 minyak yang berdekatan anda . Jangan disebabkan anda seorang puncanya . Ramai yang terjebak masuk . eh eh dah macam iklan balik raya lah pulak . hahaha ... Boleh Baca selebihnya disini . Cubit pipi saya

P/s :- dekat TV tadi keluar tak ? Ke dia melalut lagi ? hehe Almaklumlah *faham faham je lah T_T

Sumber dari Facebook Panglima PerAng . Cubit Pipi saya
Sumber dari Facebook Oh! Media . Cubit Pipi saya