Segmen 24 Jam : Saya Mahu Header Itu! By Nabila Medan

April 25, 2013 3 Comments A+ a-

Tekan Banner untuk Join

Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :) . Nabila buat segmen 24 Jam . dari petang tadi tertunggu tunggu je . heheheh :D . Segmen Header !! Jom lah , Comel Kan Design tuh ? *kelip mata* haha .. Nak join tekan Banner atas tuh tau ! :)

Details Header 
  •  i - Warna 
  • ii - Nama blog/ Title blog
  • iii - Description blog
  • iv - Font yang korang nak
  • v - Pilih sama ada korang nak header Design 1 atau Design 2 (lihat banner segmen) *paling penting!*
Okey ni Jawapan dari details atas 
  • i - Nak campuran warna #B0EBFF [ Baby Blue ] dan #FF81BA [ Pink Pekat / baby pink ]
  • ii - Nama / title :- Miscellaneous [ Cahaya permata ]
  • iii - Description blog :- "menulis apa yang berada dihati, untuk dikongsi dan diabadikan sebagai memori" lepastuh tulis sikit ayat ini "Laman Sosial bukan tempat untuk dedahkan aurat . Bukankah Lebih indah jika ditutup auratnya dan ditunjukkan kepada yang HALAL nanti . Tidak ke lebih Comel dan indah ♥ " [ tengok contoh header alja pon boleh ]
  • iv Font :- Short Stack / Champahne & Limousines ataupun ikut kretiviti nabila :)
  • v :- DESIGN 2 ! :)

Alja tak kisah , Sebab Alja tahu nabila boleh buat :) yang pasal Description blog tuh , Nabila buat lah ikut krativiti nabila and macam mana nabila nak susun , if rasa susah , nabila letak je lah ayat yang ini je "menulis apa yang berada dihati, untuk dikongsi dan diabadikan sebagai memori" Kalau alja terpilih , harap tidak menyusahkan Nabila :)



3 Comments

Write Comments
Nao Mei
AUTHOR
April 25, 2013 at 10:48 PM delete

Selamat bersegmen dear :)

Reply To This Comment
avatar
April 26, 2013 at 9:48 AM delete

Kite join jugak!

http://sweetdyba.blogspot.com/2013/04/segmen-24-jam-saya-mahu-header-itu-by.html

Goodluck :D

Reply To This Comment
avatar
April 26, 2013 at 4:53 PM delete

jemput join segmen sy. header awesome. :)

Reply To This Comment
avatar

Sila jaga di setiap perkataan yang anda berikan disini. Ingat-ingat sikit, Setiap perkataan akan disoal di akhirat dan juga Jari serta lidah inilah yang paling tajam menghiris hati. Terima Kasih ❤