MINI GIVEAWAY by T-SHIRT MUDAH TERENGGANU PART 2

September 29, 2013 1 Comments A+ a-


Tekan Banner untuk Join

Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :)

Syarat 
Follow --> 1
Like Page --> 1

29 - 03 OKTOBER 2013



T-SHIRT I ❤ BLOGGING GIVEAWAY!

September 16, 2013 6 Comments A+ a-



Klik Banner
Bermula 16 September - 23 September 2013

Miaw! Random GA By Syiera & Fatin Diana

September 15, 2013 5 Comments A+ a-


Tekan Banner untuk Join
Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :)

Jom join Giveaway ini , Alja jugak adalah salah seorang sponsor untuk Gieaway ini , Jom support reramai , Syarat senang teramat dan hadiah pun best ^_^

Ada Shawl , Topup RM 10 , Button Badge Blogger , Earing , Hadiah Misteri , Mp3 Player , Naturgo Mask .

11 Pemenang dicari *buat masa ini

Tag :- 

Tamat :- 25 September 2013 




Random By Cikamal.com

September 15, 2013 3 Comments A+ a-

Tekan Banner untuk Join 

Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :)

Nickname :- NurAlja 



Perbezaan Politeknik dan STPM ?

September 09, 2013 7 Comments A+ a-

Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :) Lama   nya tak update blog , ada org ingat saya tak ? hahaha .. Maaf Maaf Maaf , Terlampau busy yang amat sangat sampai tak sempat nak on Notebook or Computer pon .. tak sempat .. sampai kan terpaksa hold kan tempahan ... 
Alhamdulillah nak dekat 6 bulan dah menjadi seorang pelajar STPM .. Orang kata STPM Susah , betul ke ? 
Jeng Jeng Jeng ... haha
2 minggu lepas , 23/8/2013 Alja tergerak nak cek poli , Alhamdulillah Alja dapat poli :)
Alja dapat dalam bidang Diploma Ukur Bahan . So nak tanya pendapat lah dekat sini , ada sesiapa tak yang ambik bidang nh ? or yg tahu bidang nh atau Korang yang mana berpengalaman , rasa yg mana satu okey ? Tolong alja bagi pendapat . mungkin itu okey ke apa ke ? atau Cadangan ? kisah newbie ke oldbie ke Janji korang jejak blog alja ! Haha 

Stay STPM atau Ambik Poli dalam bidang  Diploma Ukur Bahan ? :) 

Dah Compius sgt dah .. Rasa nak belah dua , satu stay STPM , satu Stay Poli . Hahahaha .. 

‎15 Anugerah Perempuan Yang Allah Berikan

September 07, 2013 0 Comments A+ a-

Photobucket

1. Pada suatu ketika di Madinah,Rasulullah S.A.W keluar mengiringi jenazah.Baginda dapati beberapa orang wanita dalam majlis tersebut.Lalu baginda bertanya,"Adakah kamu menyembahyangkan mayat?"Jawab mereka,"Tidak".
Sabda Baginda,"Seeloknya kamu sekalian tidak perlu ziarah dan tidak ada pahala bagi kamu.Tetapi tinggallah di rumah dan berkhidmatlah kepada suami nescaya pahalanya sama dengan ibadat kaum lelaki".

2. Wanita yang memerah susu binatang dengan bacaan "bismillah" akan didoakan oleh binatang itu dengan doa keberkatan.

3. Wanita yang menguli tepung dengan "bismillah", Allah akan berkatkan rezekinya.

4.Wanita yang menyapu lantai dengan berzikir akan mendapat pahala seperti menyapu lantai di Baitullah.

5."Wahai Fatimah,untuk setiap wanita yang mengeluarkan peluh ketika membuat roti,Allah akan membinakan tujuh parit di antara dirinya dengan api neraka,jarak di antara parit itu ialah sejauh langit dan bumi".

6."Wahai Fatimah,bagi setiap wanita yang memintal benang,Allah akan mencatatkan untuknya perbuatan baik sebanyak utas benang yang dibuat dan memadamkan seratus perbuatan jahat".

7."Wahai Fatimah,untuk setiap wanita yang menganyam akan benang yang dibuatnya,Allah telah menentukan satu tempat khas untuknya di atas takhta di akhirat".

8."Wahai Fatimah,bagi setiap wanita yang memntal benang kemudian dibuat pakaian untuk anak-anaknya,maka Allah akan mencatitkan baginya ganjaran sama seperti orang yang memberi makan kepada 1000 orang lapar dan memberi pakaian kepada 100o orang yang tidak berpakaian".

9."Wahai Fatimah,bagi setiap wanita yang meminyakkan rambut anaknya,menyikatnya,mencuci pakaian mereka dan mencuci akan diri anaknya itu,Allah akan mencatatkan untuknya sebanyak helai rambut mereka dan memadamkan sebanyak itu pula pekerjaan jahat dan menjadikan dirinya kelihatan berseri di mata orang-orang yng memerhatikannya".

10.Sabda Nabi s.a.w : "Ya Fatimah,setiap wanita meminyakkan rambut dan janggut suaminya,memotong misai dan mengerat kukunya,Allah akan memberi minuman kepadanya dari sungai-sungai serta diringankan Allah baginya sakaratul maut dan akan didapatinya kuburnya menjadi sebuah taman daripada taman-taman syurga dan dicatatkan Allah baginya kelepasan dari api neraka dan selamatlah ia melintas Titian Siratul Mustaqim".

11.Jika suami mengajarkan atau menerangkan kepadanya isterinya satu masalah agama atau dunia,dia akan mendapat pahala 80 tahun ibadat.

12.Wanita yang menyebabkan suaminya keluar dan berjuang ke jalan Allah dan kemudian menjaga adab rumahtangganya akan masuk ke syurga 500 tahun lebih awal daripada suminya,menjadi ketua 70000 malaikat dan bidadari ,dan wanita itu akan dimandikan di dalam syurga dan menunggu kedatangan suaminya dengan menunggang kuda yang diperbuat daripadaa permata yakut.

13.Semua orang akan dipanggil untuk melihat wajah Allah di akhirat,tetapi Allah akan datang sendiri kepada wanita yang memberati auratnya iaitu memakai purdah di dunia ini dengan istiqamah.Dunia ini perhiasan dan sebaik-baik perhiasan ialah wanita(isteri) solehah.

14.Salah satu tanda keberkatan wanita itu ialah cepat perkahwinannya,cepat pula kehamilannya dan ringan pula maharnya(mas kahwin).

15."Sebaik-baik wanita ialah wanita(isteri) yang apabila engkau memandang kepadanya,ia menggembirakan kamu,jika engkau memerintahnya,ia mentaati perintah tersebut dan jika engkau bermusafir,dia menjaga harta engkau dan dirinya".



Semoga Kita semua menjadi seorang wanita solehah , siapa yg taknak menjadi wanita solehah bukan ? semua pasti nak , semua pasti mengimpikan . Begitu jugak aku *Sebak haih* ... InsyaALLAH , Kita boleh :')


Segmen Sabtu by Emas Putih & Dedeq

September 07, 2013 4 Comments A+ a-

Tekan Banner nak Join 

Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :)
Jom Joinnn , 24 Jam SAHAJA ! 
Topup RM5 x 15 Pemenang .

Alja pakai Maxis


Due :- 8 Sept 2013 , 11.59 Malam .