Monday, September 9, 2013

Perbezaan Politeknik dan STPM ?

Publish on : 4:06 PM There is : 7 Comments Labels :
Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :) Lama   nya tak update blog , ada org ingat saya tak ? hahaha .. Maaf Maaf Maaf , Terlampau busy yang amat sangat sampai tak sempat nak on Notebook or Computer pon .. tak sempat .. sampai kan terpaksa hold kan tempahan ... 
Alhamdulillah nak dekat 6 bulan dah menjadi seorang pelajar STPM .. Orang kata STPM Susah , betul ke ? 
Jeng Jeng Jeng ... haha
2 minggu lepas , 23/8/2013 Alja tergerak nak cek poli , Alhamdulillah Alja dapat poli :)
Alja dapat dalam bidang Diploma Ukur Bahan . So nak tanya pendapat lah dekat sini , ada sesiapa tak yang ambik bidang nh ? or yg tahu bidang nh atau Korang yang mana berpengalaman , rasa yg mana satu okey ? Tolong alja bagi pendapat . mungkin itu okey ke apa ke ? atau Cadangan ? kisah newbie ke oldbie ke Janji korang jejak blog alja ! Haha 

Stay STPM atau Ambik Poli dalam bidang  Diploma Ukur Bahan ? :) 

Dah Compius sgt dah .. Rasa nak belah dua , satu stay STPM , satu Stay Poli . Hahahaha .. 

7 comments:

  1. Better masuk politeknik . Peluang pekerjaan lebih cerah berbanding graduated universiti or STPM :)

    ReplyDelete
  2. Saya ambil bidang Ukur Bahan di PSAS :)
    Dua2 okay, tapi better pilih poli sebab more to practical
    peluang cerah utk dapat kerja. InsyaAllah :)

    ReplyDelete
  3. stpm tak susah cuma kena minat & cepat tangkap. lgpun sem pendek so mmg kena serius. poli 6 sem so ada masa nak main-main sikit. hihi

    ReplyDelete
  4. mama dulu ambil stpm, ermm... yang pening tu kena buat esei banyak-banyak, pada mama terpulang, mana yang dirasa sesuai nak ambik, tanya hati betul-betul... hihi

    ReplyDelete

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sila Jaga Percakapan anda . Jika tidak anda boleh didenda tidak melebihi 58 Ribu Ringit atau dipenjarakan atau kedua-duanya !

ANDA SEDANG DIPERHATI . MOHON JAGA TINGKAH LAKU APABILA BERADA DI WWW.CAHAYAPERMATA.MY . TERIMA KASIH .