Perbezaan Politeknik dan STPM ?

September 09, 2013 7 Comments A+ a-

Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :) Lama   nya tak update blog , ada org ingat saya tak ? hahaha .. Maaf Maaf Maaf , Terlampau busy yang amat sangat sampai tak sempat nak on Notebook or Computer pon .. tak sempat .. sampai kan terpaksa hold kan tempahan ... 
Alhamdulillah nak dekat 6 bulan dah menjadi seorang pelajar STPM .. Orang kata STPM Susah , betul ke ? 
Jeng Jeng Jeng ... haha
2 minggu lepas , 23/8/2013 Alja tergerak nak cek poli , Alhamdulillah Alja dapat poli :)
Alja dapat dalam bidang Diploma Ukur Bahan . So nak tanya pendapat lah dekat sini , ada sesiapa tak yang ambik bidang nh ? or yg tahu bidang nh atau Korang yang mana berpengalaman , rasa yg mana satu okey ? Tolong alja bagi pendapat . mungkin itu okey ke apa ke ? atau Cadangan ? kisah newbie ke oldbie ke Janji korang jejak blog alja ! Haha 

Stay STPM atau Ambik Poli dalam bidang  Diploma Ukur Bahan ? :) 

Dah Compius sgt dah .. Rasa nak belah dua , satu stay STPM , satu Stay Poli . Hahahaha .. 

7 Comments

Write Comments
uks world
AUTHOR
September 6, 2013 at 5:41 PM delete

stpm memang susah~ :'3

Reply To This Comment
avatar
Eyqa Hasnan
AUTHOR
September 8, 2013 at 6:05 PM delete

Better masuk politeknik . Peluang pekerjaan lebih cerah berbanding graduated universiti or STPM :)

Reply To This Comment
avatar
AtiqahJaidin
AUTHOR
September 9, 2013 at 12:08 AM delete

Saya ambil bidang Ukur Bahan di PSAS :)
Dua2 okay, tapi better pilih poli sebab more to practical
peluang cerah utk dapat kerja. InsyaAllah :)

Reply To This Comment
avatar
.atynFATHIN.
AUTHOR
September 9, 2013 at 1:41 AM delete

stpm tak susah cuma kena minat & cepat tangkap. lgpun sem pendek so mmg kena serius. poli 6 sem so ada masa nak main-main sikit. hihi

Reply To This Comment
avatar
Lieya Yaya :)
AUTHOR
September 9, 2013 at 9:21 AM delete

better go to poli dear :)

Reply To This Comment
avatar
September 10, 2013 at 7:24 AM delete

mama dulu ambil stpm, ermm... yang pening tu kena buat esei banyak-banyak, pada mama terpulang, mana yang dirasa sesuai nak ambik, tanya hati betul-betul... hihi

Reply To This Comment
avatar

Sila jaga di setiap perkataan yang anda berikan disini. Ingat-ingat sikit, Setiap perkataan akan disoal di akhirat dan juga Jari serta lidah inilah yang paling tajam menghiris hati. Terima Kasih ❤