FOOD REVIEW : Western Cafe, Bukit Cheras.

July 16, 2015 3 Comments A+ a-

Assalamualaikum Hai semua. Tup tap tup tap. Tak sangka esok kita dah nak Raya. Tak asangka kita dah di penghujung Ramadhan. Alhamdulillah kita dapat merasa lagi ramadhan dan Raya untuk tahun 2015.

Ramadhan, masih ada lagi kah untuk diri ini pada masa akan datang? Takut diri ini pergi dulu tanpa sempat jumpa Ramadhan akan datang...
Ok, semalam Alja and Ex classmates Alja Pergi berbuka di Western Cafe, bukit cheras. Area Taman Len sen.

Alah kedai popular yang katanya masuk program TV Jalan-Jalan Cari Makan dan dorang kata sedap! Alja rasa Alja pernah makan sekali masa dulu-2 tapi tak ingat bila. Haha.
Makanan Yang Alja order Black Papper Steak and Apple Juice. Boleh tahan. Daging tak liat and lembut. Not bad at all.

Tapi yang buruk servis yang mereka pamerkan ialah Macam Makanan lambat sampai. Order awal tapi smpai berbuka air ada yang tak sampai.  Bayangkan kawan-2 yang air tak sampai lagi? So kena lah share air dengan yang air tak sampai tuh.

Cakap dengan dia punya pelayan, cakap kasaq-2, bila org tgh cakap main blah gitu je. Gila kan? Mcm Kuajaq gilakkk customer belum habis ckp dah blah gitu. Senyum pun takde. Muka masam mencuka.
Jangan disebabkan Popular and makin popular sebab masuk program TV Jalan-Jalan Cari Makan, nak tunjuk belang pulak ke?

Sampai ke sudah nak balik pun, ada air yang still tak dapat. Air Carrot susu and air coconut. kesian Member Alja.
So time nak bayar, pergi kaunter. So kitaorang ckp lah ada air yang tak smpai. Cashier dia yg girls kening terangkat tuh nak marah-2 hempas-2 resit. And cashier dia lelaki merungut "Bosan betullah Ramai customer" siap berdengus.

Ehh terasa menyampah kot bila pelayan and cashier macam ni. And dia pulangkan duit air Carrot susu je. Itupun pulangkan duit sikit and tak full. Air Coconut dia kira sekali. Siap buat muka "Air kelapa memang takde" and jeling dengan weolls.
Apa perasaan Korang as customer? and resit mmg dia dah siap kira awal-2 so bila nak bayar just ckp je no table and bayar. Tapi bila air/makanan yang kita tak dapat, mestilah kita cakap and tolak dari bil right?

Semalam, air kelapa tuh dia tak tolak pun! And taknak bising-2 , terus lepas bayar je and balik. Memang disappointed sesangat dengan layanan dorang as 'Tuan rumah' kepada Customer.

So kepada Kedai Makan ke kedai apa pun, Aku as customer and aku pon ada Online shop sendiri, aku tak kata and memang tak kata Customers always right. Tapi fikir-2 lah, tanpa customers pergi makan and beli barang kat situ, tak jalan dengan baik pon kedai korang.

Kalau tak disebabkan pelanggan yang bagi good review and program Jalan-Jalan cari makan. Entah-2 orang pun tak tahu kedai uolls ni wujud or tak.
Mana yang cashier kata "Bosanlah ramai pelanggan" dah nama pun kerja. Semua kerja penat. Melainkan kerja goyang kaki. Ok?

So lepas balik dari makan, yang gegirls pergi jalan tar shopping raya. Sesak oi! Hahaha sempat lah grab 2pasang baju Kurung and 3helai tudung. Tengah murah. Haha
Malam ni nak pergi lagi lah Jalan Tar. Tadi terdengar kat TV. 1 helai instant shawl RM35. Beli 5 helai RM50. Hahahaha Belum lagi baju kurung. Lelagi malam raya ni, mana tahu makin murah. Hehehe

Apa pun, Mana yang balik kampung. Selamat menempuh jem jalan and Bawa kenderaan dengan berhati-2 ye.
Review ini bukan review berbayar. Ini adalah review dari apa yang Alja rasa. Update via hp je. Tak dan nak on laptop. Hahaha

Rumah Terbakar! Allah, ujian bulan Ramadhan ..

July 14, 2015 2 Comments A+ a-

Polis, bomba bunyi siren kemain kuat. so suruh kakak Alja pergi tengok. Sampai abang polis tuh kata "Dik dari wartawan mana?" Hahaha 😅😅😅

Apa yang terbakar? Allah, betul-betul terkejut. Rumah Jiran, lampu bilik tingkat atas Terbakar. Keluar Api! Disebabkan Litar pintas. Makcik tuh tengah siap-siap nak pergi terawih.

Sekali semua lampu terpadam then terbau Hangus benda terbakar. Menangis makcik tuh, ujian bulan Ramadhan buat dia.

Bila benda ni berlaku, teringat Benda ni pernah jadi kat rumah Alja juga. Alhamdulillah belum sampai terbakar and sempat betulkan. syukur Alhamdulillah.

Rumah Alja time tuh, ada bunyi 'Ketik ketik'. Alja and emak ingat air, so kami biarkan. Lama-lama macam pelik, then blackout!

Dah lah tinggal berdua je dengan emak and anak buah dua orang. sorang baby and sorang lagi umur 1 tahun. So takut sangat.

Tahu tak apa yang bunyi 'ketik-ketik' tuh? Plug air panas! Plug air manis air panas tuh siap keluar api lagi. Kau boleh imagine tak betapa takut nya aku time tuh? Then kali kedua blackout!

So dah nak malam tuh org yg dpanggil utk betulkan tuh pun sampai. Suruh dia betulkan harituh malam tuh juga. Risau kan, kang tidur pun tak lena asyik pikir benda ni je. Alhamdulillah.

Btw Plug-2 wayar-2 ni semua jangan dibuat main. Serius. Kalau boleh, service lah dua bulan sekali ke.

Bila sekali terkena , betul-betul insaf 😢

Giveaway Cash Raya RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Sufi Printing Services

July 10, 2015 3 Comments A+ a-



Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi Priting Services | Salam. Giveaway uzu kali ni dibawakan khas untuk Sufi Printing Servives . So sesiapa yang menang wang tunai RM1000 cash, bolehlah join GA uzu ni ye..

Hadiah :
Top Referral : RM100 x 1
Random : RM 50 x 18 Pemenang


Mula : 06 Julai 2015 | Tamat : 15 Julai 2015

Pengumuman Pemenang : 16 Julai 2015 (Khamis)


Sufi Printing Services merupakan kedai cetak baju murah yang menawarkan perkhidmatan print baju murah yang mana telahpun beroperasi sejak tahun 2010 lagi.

Sufi Printing Services merupakan pakar dalam menyediakan perkhidmatan mencetak baju untuk badan-badan kerajaan, pelajar kolej dan universiti, pelajar sekolah dan sesiapa sahaja yang memerlukan khidmat cetak baju murah dengan harga yang MURAH, CEPAT dan BERKUALITI. Sufi Printing Services memberi maklumbalas yang yang cepat melalui email, SMS ataupun whatsapp.

Terdapat banyak kedai cetak baju murah di Malaysia tapi kena anda perlu cetak baju murah di Sufi Printing Services? Dengan pengalaman dalam bidang design and print cetak baju murah selama 5 tahun merupakan tempoh yang cukup lama dan sangat berpengalaman dalam bidang ini dan semestinya cetak baju murah di Sufi Printing Services adalah sangat berbaloi kerana perkhidmatan yang cepat tapi berkualiti serta harga yang murah membuatkan cetak baju murah di Sufi Printing Services memikat hati pelanggan dan tidak lupa juga Sufi Printing Services mengutamakan misi dan visi agar kepuasan pelanggan amatlah diutamakan.

Sufi Printing Services adalah syarikat Bumiputra yang telah menjalankan perniagaan mencetak baju sejak tahun 2010. Sufi Printing Services juga telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia bernombor pendaftaran SA0171741-M . Sufi Printing Services mempunyai lesen yang sah untuk menjalankan perniagaan di kedai kami beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.

[ Gambar Di Luar Kedai ]
 [ Gambar Di Dalam Kedai ]

Antara Perkhidmatan yang ditawarkan di Sufi Printing Services :

Uniform F1 

6 Sebab Kenapa Anda Perlu Tempah Dengan Sufi Printing Services :

1. Mempunyai Premis Perniagaan
Kebanyakkan orang akan meragui sama ada betul atau tidak bisnes yang kami lakukan. Sebabnya order kami tawarkan melalui online. Muka tak nampak ape pun tak nampak.. nak transfer duit pun takut kene tipu.. Perkara ni normal dalam dunia Online. Apa bisnes pun akan merasai perkara yang sama. Alhamdulillah setakat ini pelanggan kami berasa yakin dengan kami kerana kami mempunyai premis perniagaan yang sah yang terletak di Ampang Water Front. Gambar premis kami dari luar yang beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.

Kami mengalu-alukan kehadiran anda yang berada di sekitar lembah klang untuk melawat pejabat operasi kami untuk melihat sendiri kualiti cetakkan dan juga jenis-jenis baju yang anda mahukan. 

2. Cara Dan Masa Untuk Deal Tempahan Lebih Mudah 
Bagi yang tak sempat nak datang ke kedai kami atau berada di luar selangor, anda boleh deal melalui email, Facebook, Sms ataupun Whatsapp. 24jam on. Insyaallah kami akan balas semua pertanyaan anda dengan cepat. 

3. Penghantaran Yang Fleksible 
Maksud penghantaran yang fleksible ni adalah, anda boleh pilih sama ada nak COD kat kedai kami ataupun hantar melalui PosLaju. Kalau poslaju tu ada caj la kan.. caj tu poslaju yang tentukan. Kami juga boleh hantar ke tempat anda jika menepati syarat-syarat yang kami kenakan. 

4. Tiada Design? Kami Boleh Designkan :) 
Ramai juga pelanggan kami yang tidak mempunyai design. Dengan kami xde masalah. Kami boleh designkan ikut design yang anda mahukan. Cuma berikan kami idea dan kami akan designkan ikut idea anda. Caj minimum untuk design adalah RM50. 

5. Kami Print Sendiri. Bukan Sub Kilang 100% s
Semua baju yang ditempah kami cetak sendiri. Kami tak sub ke mana2 kilang. Jom kita tgk tempat operasi kami.
6. Harga Boleh Runding Sampai Jadi
Cerita pasal harga anda jangan takut. Insyaallah harga boleh nego sampai jadi. Tapi janganlah sampai mintak harga yang tak logik huhu.. Kalau mahal atau lari dengan bajet anda, sila beritahu kami untuk kami semak semula harga supaya kedua-dua belah pihak berpuas hati :) Ok cukup 6 sebab mengapa anda perlu tempah dengan kami. Insyaallah lain hari kami akan update lagi beberapa sebab untuk menguatkan lagi keyakinan anda terhadap kami.

Untuk pertanyaan dan tempahan baju, boleh hubungi kami disini -> HUBUNGI KAMI atau terus call pejabat kami ditalian 03-4280 0833 atau whatsapp 011 3550 5319. Waktu operasi adalah dari jam 10 pagi sampai 7 malam.

Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi PritingrServices dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Sufi Printing Services , Emas Putih , Lan Careno , Mek Zumbie , Mawar Biru , Ejulz , Nina Mirza , Nizam , Ida Baharum , Inani Hazwani , Yanie Yusuf , Syira Lokman , Faziera , Boni Kacak dan Nadiah Hanum :)