Contest Review Lynk.my 2015

October 30, 2015 35 Comments A+ a-

Assalamualaikum hai semua. dah lama tak bercerita and tak join contest giveaway segmen yang dianjurkan oleh blogger. Masa terhad, sampai update perkara biasa je. Tetiba terbaca tentang 'Write A Review Contest By Lynk.my' ni. Jadi Alja nak try join and dah pun join as a member Lynk.my tau! baru baca terus jadi member. berdesup lajunya. hehe

tapi awak semua mesti tertanya-tanya, apa lah Lynk.my ni kan? meh rapat-rapat Alja cerita serba sedikit pasal Lynk.my dekat korang, sebelum join contest mesti nak tahu serba sedikit latar belakang Lynk.my ni kan. Macam nak plih calon suami, mesti nak tahu Latar belakang family dia. eh? hahaha
APA ITU LYNK.MY ?
Nak tanya, Kalau korang nak pendekkan url kan, korang selalu guna website mana? bit.ly? Imgur? lagi apa website yang boleh pendekkan url kita yang panjang lebar tuh? Rimaskan kalau Link pepanjang, sebab orang nak click link bukan nak baca link. Betul tak? Alja selalu guna imgur je.

Tapi bila dah terbaca pasal Lynk.my terus setia dengan Lynk.my, siap cari link pepanjang untuk dipendekkan lagi! laju hokey mcm internet 4G! haha. Link.my ni function dia sama je dengan imgur, bit.ly dan lain-lain lagi.

Sebelum Lynk.my > http://www.cahayapermata.my/2015/09/tips-blog-manfaat-blogwalking-button.html
Selepas Lynk.my > http://lynk.my/Rvq

Sama je kan functionnya 'Memendekkan Url' kan? Tapi Tapi Tapi! Jangan Click pangkah hokey, belum habis cerita. haha

ha, Yang lainnya Lynk.my ni ialah disamping kita pendekkan url, kita pun boleh menjana income tepi juga (side income) hahaha. Syoknya! dari kita guna bit.ly dan imgur tuh, awak boleh dapat apa? dpt url pendek je, tapi tak dpt manfaat lain kan? Lagi satu kan, Lynk.my ni website anak tempatan macam kita juga tau.

Jadi Apa salahnya kita support Website dari Malaysia sendiri kan? For Malaysia By Malaysia gittew. Best kan? sebab Objektif Lynk.my ni juga untuk membantu Orang-2 Malaysia mengiklan produk-2 mereka dengan harga yang murah dan berbaloi-2.
APAKAH SERVIS YANG DISEDIAKAN OLEH LYNK.MY ?
Servis yang disediakan untuk kita ada dua(2) tau.

ADVERTISER
Khas untuk Untuk Peniaga-peniaga yang ada produk tapi masih belum beriklan, jangan risau! Sebab Lynk.my menyediakan perkhidmatan pengiklanan dengan harga mampu milik tau. Dengan menggunakan Lynk.my, semua orang boleh mengiklankan dari harga serendah hanya RM10. Tiada Yuran Pendaftaran Diperlukan. wah double wow! haha

PUBLISHER
Korang nak duit sampingan? Main-2 facebook ke twitter ke kan, terutama blogger-2, kan awak semua banyak main url-2 tuh kan? Ni sangat-sangatlah disarankan untuk korang, untuk kita as blogger! Click-2 dapat duit, syok kan? hehehe.

Jadi apa lagi? Jom Join Lynk.my sekarang!!

Tekan 'JOIN NOW' !
Letak butiran anda dan pilih antara Publisher atau Advertiser then 'I WANT TO JOIN Lynk'!
WRITE A REVIEW CONTEST
Wuuu, dalam kita dok short-2 kan link pun, Lynk.my pun ada buat contest lah. Khas buat blogger ni, Semua Blogger tak asing lagi dengan bab-bab review-2 ni. betul tak? Jadi Alja nak try lah, mana tahu kan bertuah ke? hehehe

Tapi, sebelum korang nak join contest, korang kena Join dulu Lynk.my tau as a member. tak dikenakan bayaran pn, free! :D
sebelum join, meh lah kita baca serba sedikit syarat dan senarai hadiah. hadiah dia sangat double triple wow! hahaha
SYARAT REVIEW
  • Ditulis dalam bahasa Melayu atau English sahaja.
  • Tiada had panjang minimun dan maksimum untuk artikel.
  • Gaya penulisan artikel ialah bebas.
  • Wajib memiliki akaun di lynk.my dan maklumat pengguna diisi selengkapnya bagi memudahkan urusan agihan hadiah
  • Wajib menulis review tentang system lynk.my
  • Wajib menulis tentang pertandingan ini termasuk senarai hadiah dan kategori yang dipertandingkan
SENARAI HADIAH DAN KATEGORI
  • TOP lynkUNDI
    • Tempat Pertama - RM500
    • Tempat Kedua - RM300
    • Tempat Ketiga - RM100
  • TOP SEO 
    • Tempat Pertama - RM500
    • Tempat Kedua - RM300
    • Tempat Ketiga - RM100
  • TOP CREATIVE
    • Tempat Pertama - RM1000
    • Tempat Kedua - RM500
    • Tempat Ketiga - RM200

Pemenang ditentukan pada 29 Disember melalui fanpages lynk.my , email , lynk.my , support.lynk.my dan melalui telefon jika peserta mengisi data lengkap ketika berdaftar di system lynk.my.

TARIKH TUTUP 
  • bermula pada 27 Oktober 2015 sehingga 27 Disember 2015. (Pihak penganjur mempunyai hak untuk melanjutkan pertandingan jika perlu.)
  • Pemenang akan diumumkan pada 29 Disember 2015
  • Hadiah akan diberikan dalam tempoh 3-14 hari bekerja bermula 30 Disember 2015

Wah bestnya hadiahnya kan? Takkan nak lepaskan peluang. ngaum ngaum ngaum hadiah dia memanggil. hahaha tapi kan, ada lagi best tau untuk 50 peserta terawal. apa tuh? ha mai sini alja kasi tau.
[Image: GIVEAWAY.jpg]
untuk Peserta 50 Terawal akan mendapat Gajet Khas daripada ikedaikami.com. Weh bestnya, Kalau 50 peserta terawal dapat ni, kalau awak menang? berganda-2 hadiah. Rezeki namanya tuh, jadi jangan teragak-2 untuk join ^^

Jom Support Website Anak tempatan Lynk.my dan Join Contest Review tau! :D Semoga Berjaya!!



35 Comments

Write Comments
November 3, 2015 at 5:58 AM delete

Wah menarik sangat contest ini kan :)... semoga berjaya dalam Contest Review Lynk.my 2015

Reply To This Comment
avatar
Nur Alja
AUTHOR
November 3, 2015 at 9:32 AM delete

betul, menarik malah boleh asah bakat lagi cara-2 review. hehe InsyaAllah Thanks :D

Reply To This Comment
avatar
happysus sait
AUTHOR
November 3, 2015 at 12:13 PM delete

Salam perkenalan tuan. Tahniah atas penyertaan. Post yang menarik. Mudah-mudahan bakal memenangi hadiah yang ditawarkan.http://lynk.my/xCC

Reply To This Comment
avatar
happysus sait
AUTHOR
November 3, 2015 at 12:26 PM delete

Salam perkenalan. Tahniah atas penyertaan. Post yang menarik. Mudah-mudahan bakal memenangi hadiah yang ditawarkan.

Download 2 ebook dalam site ini, 4 Kajian tentang shortening url

http://lynk.my/xCC

Reply To This Comment
avatar
November 4, 2015 at 10:56 AM delete

Dari kontest yang sama...anyway good luck yer..

Contest Review Lynk.my 2015

Reply To This Comment
avatar
Zul Azizi
AUTHOR
November 4, 2015 at 12:12 PM delete

Miaoo...Miaoo...Miaoo
Jalan-jalan singgah cari makanan dalam blog tuan...
Miaoo-miaoo nak ucapkan Semoga berjaya untuk kontes ni...

Jangan lupa klik yer (untuk tabung si miao-miao)--->Contest Review Lynk.my 2015

Reply To This Comment
avatar
Tasha Aqisha
AUTHOR
November 5, 2015 at 2:42 AM delete

good luck.. dari contest review lynk.my 2015 jugak...

Reply To This Comment
avatar
Tok Puteh
AUTHOR
November 5, 2015 at 10:41 PM delete

Contest yang menarik
moga berjaya

jom singgah sini pulak: http://www.anakulucheka.com/contest-review-lynk-my-2015/

Reply To This Comment
avatar
Nur Alja
AUTHOR
November 6, 2015 at 9:10 AM delete

InsyaAllah, terima kasih :)

Reply To This Comment
avatar
Nur Alja
AUTHOR
November 6, 2015 at 9:10 AM delete

awak pun goodluck tau ! :)

Reply To This Comment
avatar
Nur Alja
AUTHOR
November 6, 2015 at 9:11 AM delete

hahaha hamboi kucing skrg pandai berblog. haha Thankyou awak, goodluck ye :)

Reply To This Comment
avatar
Nur Alja
AUTHOR
November 6, 2015 at 9:13 AM delete

hai! InsyaAllah mekasih ye :D

Reply To This Comment
avatar
November 7, 2015 at 7:18 AM delete

Salam perkenalan dan semoga berjaya sis! CONTEST REVIEW LYNK.MY 2015
www.lakiterok.com :D

Reply To This Comment
avatar
November 7, 2015 at 7:34 AM delete

Semoga berjaya buat Alja dalam Contest Review ini.

Reply To This Comment
avatar
onlajer
AUTHOR
November 7, 2015 at 8:49 AM delete

good luck untuk contest terhebat untuk tahun ini :)

Reply To This Comment
avatar
November 7, 2015 at 4:56 PM delete

Salam buat Nur Alja....Semoga berjaya dalam contest review lynk.my 2015.

Reply To This Comment
avatar
BinMuhammad
AUTHOR
November 7, 2015 at 9:16 PM delete

Entri penyertaan yang sangat kuat. Semoga berjaya dan mencapai matlamat dalam contest ini.

Reply To This Comment
avatar
Rossa Calla
AUTHOR
November 8, 2015 at 1:10 AM delete

Contest Lynk.my ini memang lumayan. Semoga anda terpilih menjadi salah seorang pemenang

Reply To This Comment
avatar
November 11, 2015 at 12:40 AM delete

Artikel yang menarik.. Gud luck :)
Contest Review Lynk.my by Astrallusion Arc

Reply To This Comment
avatar
kenny977world
AUTHOR
November 15, 2015 at 3:58 PM delete

selamat mencuba dan semoga sukses selalu.

Reply To This Comment
avatar
Aizen Nasa
AUTHOR
November 17, 2015 at 7:32 AM delete

Selamat bertanding...semoga berjaya....

Reply To This Comment
avatar
Aya Norbayah
AUTHOR
November 17, 2015 at 10:17 AM delete

Semoga berjaya sis Nor Alja...

Kak Aya pun baru join contest ni..:)

Boleh jenguk kat sini: http://www.bloggerwanita.com/contest-review-lynk-my-2015/

Reply To This Comment
avatar
Hasrul Hassan
AUTHOR
December 2, 2015 at 10:09 AM delete

Goodluck dengan contest review lynk.my 2015 ini ..

- hasrulhassan.com -

Reply To This Comment
avatar
Sani
AUTHOR
December 4, 2015 at 7:27 AM delete

Entri yang mantap ni. Moga Berjaya dalam Contest Review Lynk.my 2015

Reply To This Comment
avatar
Keladi Ubi
AUTHOR
December 12, 2015 at 3:32 PM delete

Hai...insyallah...ada peluang utk menang...gud luck ya...

Reply To This Comment
avatar
kamil salleh
AUTHOR
December 20, 2015 at 2:06 AM delete

Wah…. Menarik sungguh artikel anda Contest Review Lynk.my 2015, ada peluang untuk menang ni. Semoga berjaya buat anda.

Reply To This Comment
avatar

Sila jaga di setiap perkataan yang anda berikan disini. Ingat-ingat sikit, Setiap perkataan akan disoal di akhirat dan juga Jari serta lidah inilah yang paling tajam menghiris hati. Terima Kasih ❤