Tutorial : Dua App Instagram dalam Satu device ? Mudahnya!

October 16, 2015 0 Comments A+ a-


Assalamualaikum dan Hai semua. Alja nak share satu benda iaitu INSTWOGRAM. INSTWOGRAM ini apa benda? INSTAGRAM ke? Yes. Tepat sangat Tepat. INSTWGRAM ini adalah Application seperti Instagram tapi kita boleh buat dua Instagram dalam satu Device/Handphone. Wah Menarikkan?

sangat menarik. Instagram sekarang tidak asing lagi buat kita semua. dari budak kecik sampai ke dewasa juga orang-orang tua sudah tahu apa itu instagram. iaitu tempat mengupload gambar. share gambar serta caption yang menarik bersama followers kita.

Mana yang tak tahu, Instagram Juga adalah tempat untuk Online Seller mengupload barang terbaru meraka, menjual dan sebagainya. Lepasni tutup lah Mall-mall kat luar sana. Tesco pun sekarang ada Online delivery hokey! hahaha Jadi Instagram tidak asing lagi di halwa telinga kita semua kan? 

Korang ada lebih dari satu Instagram tak? dah lah ada dua akaun Instagram, susah pulak nak uruskan, macam Alja. Alja ada Personal Instagram dan juga Online Shop di Insta. Jadi Penyelamat bagi masalah Alja ini ialah INSTWOGRAM !! 

INSTWOGRAM ini amatlah diperlukan, lelagi orang-2 yang mempunyai dua akaun Instagram iaitu Personal insta dan juga online shop. Seperti Alja. hehe Tak mustahil , malah ada yang lebih dari 2-3-4 akaun instagram kan? Ha baik mengaku! hahaha

Betul, sejak-sejak Alja downlad INSTWOGRAM, Alja dah tak payah log in dan log out everytime. yela Kejap-kejap on Personal Insta , pastuh nak on Online Shop akaun punya pula. Rumit kan? Asyik log in log out je kerja T_T hahaha lama-lama terabai dua-dua sebab malas dah log in log out. hahaha

The perfect Instagram clone for users with several accounts.

Okey Alja share macam mana nak install ye :D yang penting Ia adalah salinan yang sempurna daripada permohonan asal. So dia bebetul nampak macam instagram betul :D
TEKAN DOWNLOAD
  • Bila dah tekan DOWNLOAD, Korang tunggu sampai dah habis progress then OPEN
  • Bila OPEN, akan keluar macam ayat-ayat , tekan terus INSTALL
  • Kalau BERJAYA, TAHNIAH! :D 
  • Kalau tak berjaya, Try lagi sampai boleh. 
**Takpayah Uninstall Instagram yang sedia ada. just Download dan install je benda ni. ok? :D
Bawah ni contoh gambar Instagram dan Instwogram dari Handphone Android Alja sendiri :D

Icon
  • Icon Berwarna coklat - Icon Instagram Ori
  • Icon Berwarna Hitam - Icon Instagram Clon
Notification
  • Icon berwarna putih - Instagram Original
  • Icon Berwarna Hitam - Instagram Clon
See Notification 
  • Bentuk Instagram - Icon Instagram Ori
  • Bentuk Bulat - Icon Instagram Clon
Bentuk Dalam Insta
  • Dua-dua sama sahaja.
Apa yang tiada?

CROP Gambar
  • Sekarang instagram original ada yg upload tapi tak payah crop punya kan? yg bentuk Tiga segi anak panah tuh. right?
  • Tapi INSTWOGRAM TIADA. So Instwogram memerlukan INSTASQUARE :)
  • Will update soon jika terdapat perubahan** 
Maklumat Tambahan
  • External download of Instwogram 6.18.0
  • Size File - 8.95MB
  • Memerlukan Android 2.2 atau ke atas.
  • Jika anda juga ingin memasang Instwogram Downloader add-on, berkaitan dengan permohonan ini, anda memerlukan akses root.
  • Pemasangan aplikasi melalui fail APK memerlukan pengaktifan "Sumber tidak diketahui" pilihan dalam Tetapan> Aplikasi. ( "Unknown sources" option within Settings>Applications.)
ok, itu sahaja buat hari ini, Hope semua berjaya buat! Terima Kasih :D

oh ye, Harini juga merupakan hari terakhir (16 oktober 2015 | Jumaat) Promo code Domino's Pizza Malaysia. iaitu 50% Diskaun. So cepat-cepat Grab dengan menggunakan code 'AD62'. Pembelian Sah hanya melalui pembelian ONLINE di Website Domino's Pizza Malaysia.


Sila jaga di setiap perkataan yang anda berikan disini. Ingat-ingat sikit, Setiap perkataan akan disoal di akhirat dan juga Jari serta lidah inilah yang paling tajam menghiris hati. Terima Kasih ❤