Masyarakat Prihatin : viralkan kisah adik thaqif

November 12, 2015 6 Comments A+ a-

Tolong viralkan kisah adik thaqif yang berusia 2 tahun. Adik Thaqif disahkan kanser sebelum raya. Adik Thaqif juga dah menjalani pembedahan di kepala dua kali. Pembedahan kedua sebab masih ada nanah dlm kepala. Dan result darah tak ok.

Nor, ibu Thaqif berhenti kerja sebab nak jaga Thaqif di HUSM. Salleh ayah Thaqif ambil halfpaid gaji. Kena ulang alik dari Gua Musang ke HUSM sejak Juali. Pastu dlm bulan ni ibu Thaqif nak bersalin anak kedua.

Keluarga ini kekurangan dari segi kewangan sebab susu Thaqif sahaja RM83 untuk 4 hari. Itu tak termasuk lagi perbelanjaan rumah sewa, kos ulang alik dengan baby bakal lahir dan selepas ibu Thaqif bersalin Kalau ayah Thaqif yang kena jaga Thaqif, kemungkinan ayahnha kena ambil cuti tanpa gaji.

Tak salah kita hulurkan sedikit bantuan demi adik ni. Mane tahu bila masa kita ditimpa musibah ade juga yang datang menghulurkn bantuan.
Semoga Allah membalas jasa kalian yang membantu adik thaqif. Aamiin.

Maybank - 1621 4305 6704
Bank Islam - 0901 0020 276519
atas nama ayahnya - Mohamad salleh bin boniya


Semoga hasil ni dapat membantu adik Thaqif, semoga adik thaqif cepat sihat. Aamiin.

6 Comments

Write Comments
November 14, 2015 at 11:54 PM delete

semoga adik thaqif akan sembuh dan sihat kembali....

Reply To This Comment
avatar
Maria Firdz
AUTHOR
November 15, 2015 at 6:12 AM delete

Moga dipermudahkan urusan mereka...

Reply To This Comment
avatar
Media Sensasi
AUTHOR
November 30, 2015 at 4:55 PM delete

Kesian tengok adik thaqif.. semoga ibu bapanya tabah menghadapi dugaan besar nie

Reply To This Comment
avatar
Nur Alja
AUTHOR
December 5, 2015 at 11:59 PM delete

InsyaAllah Aamiin. Semoga adik Thaqif pun kuat menempuh kesakitan ini :')

Reply To This Comment
avatar

Sila jaga di setiap perkataan yang anda berikan disini. Ingat-ingat sikit, Setiap perkataan akan disoal di akhirat dan juga Jari serta lidah inilah yang paling tajam menghiris hati. Terima Kasih ❤