Movie Review : Paranormal Activity: The Ghost Dimension ( English & Seram )

November 08, 2015 2 Comments A+ a-

Ryan Fleege dan keluarganya berpindah ke sebuah rumah baru di mana Ryan dan adiknya Mike menjumpai sebuah kamera video dan kotak pita di dalam garaj. Pita tersebut menunjukkan Katie dan Kristi diajar oleh nenek mereka melakukan aktiviti paranormal. Bagaimanapun, mereka, termasuk isteri Ryan, Emily, dan anak perempuan Ryan berusia enam tahun, Leila, mula melihat kelibat Katie dan Kristi di dalam rumah. Ryan sekarang perlu mencari jalan untuk melindungi Leila yang menjadi sasaran kuasa jahat.
Assalamualaikum hai semua. Musim cuti, praktikal pun dah habis. so kita nak rest-2 kan minda dengan berjalan! yes berjalan hilangkan masalah dalam kepala, hilangkan kesedihan dalam hati. hahaha gittew

ok semalam 07 November, hari sabtu, Alja keluar dengan kawan Alja, Aiqal! Aiqal Bob, org kenal dia dengan nama tuh. Maybe ada antara awak-awak yang kenal. Terpisah lama ke apa ke. hahaha and yes kawan. Takde nya istilah Teman tapi mesra hokey. Jangan jangan jangan. Sebab "Berani bercinta beranilah untuk bersedih" gittew? haha

Semalam Alja keluar dengan Aiqal, main sementara tunggu masa untuk movie yang pukul 4 tuh. still ada masa untuk pergi buat aktiviti lain, iaitu main bowling! Stress main bowling sebab kalah. dengan riaknya aiqal buat muka menang. A VS A. A pertama yang menang 90 - 47 . Sakit hati! sebab first laps je pass. yang lain ke longkang! hahaha
Ok, semalam alja tengok movie Paranormal activity kat TS. Ni sambung yang paranormal Activiti 2 ke 3 yang dulu tuh. lupa. tapi yang pasti pasal Nenek Lois dengan 2 beradik perempuan yang diberi nama Katie dan Kristi. 

Kalau tengok yang episode sebelum ni maybe boleh faham. Tapi serius tak best. Sebab citer dia semua sama je ending iaitu MATI. Semua mati. Dalam citer ni, yang hidup hanyalah Leila. Anak perempuan mereka yang berumur 6 tahun yang terkena kuasa Misteri.
  • Bahasa: Inggeris
  • Klasifikasi: 18
  • Tarikh Tayangan: 29 Oktober 2015
  • Genre: Seram
  • Durasi: 1 Jam 28 Minit
  • Pengedar: UNITED INTERNATIONAL PICTURES
  • Pelakon: Chris J. Murray, Brit Shaw, Dan Gill, Ivy George, Katie Featherston
  • Pengarah: Gregory Plotkin
  • Format: 2D, 3D


Tapi dalam Movie ni banyak terkejut-kejut and berdebar. Bagi Alja, better tak payah tengok, buat habis duit tengok. sebab jalan cerita yang sama dengan paranormal activity episode-2 yang lain tuh. Itu pendapat alja. Kalau nak rasa and nak tengok, itu terpulang. Sebab bila alja tengok, rasa bosan sangat even seram T_T Terasa lebih baik tengok Movie Agent 007 - Spectre tuh tau! hahaha

Ok nah belanja gambar sikit aktiviti semalam. Hahaha jumpa lagi. Nanti Alja share serum apa alja pakai ye untuk next post! ^^

2 Comments

Write Comments
Maria Firdz
AUTHOR
November 15, 2015 at 6:13 AM delete

Menarik nih... Boleh tengok nanti...

Reply To This Comment
avatar
Nur Alja
AUTHOR
December 5, 2015 at 11:57 PM delete

Menarik! boleh tengok nanti, tapi berbaloi tengok online je, sbb citer ni banyak terkejut dari seram :D

Reply To This Comment
avatar

Sila jaga di setiap perkataan yang anda berikan disini. Ingat-ingat sikit, Setiap perkataan akan disoal di akhirat dan juga Jari serta lidah inilah yang paling tajam menghiris hati. Terima Kasih ❤