Saturday, March 26, 2016

Ragam Bila Dapat Baucer Buku

Publish on : 5:06 PM There is : 3 Comments Labels : ,
Assalamualaikum hai semuaaaaa. Sihat? Minggu depan dah Final exam. Sem 5 agak stress sikit. Rasa nak nagis tak mampu dah. Tapi kena kuat juga. Dah last-2 sem ni. Doakan alja boleh buat final exam tau.

Minggu lepas, hari selasa bersamaan 22 March 2016 students politeknik sultan Azlan Shah (termasuklah Alja) dapat baucer buku! Yeayyyy boleh beli buku! Hihi.

Harituh jugaaaaaa ramai students poli pergi tanjung malim untuk tukar baucer kepada duit. Tapi Alja taklah sebab rasa sayang kalau tukar. Baucer RM250 (5keping) tukar jadi RM200 (4keping) hahahaha sbb niat Alja nak beli alat tulis guna baucer tuh.

tapi tapi tapi nak dijadikan cerita...  

Macam mana students tak tukar Baucer buku ke duit. Barang pun mahal dah sekarang. Disebabkan kesempitan itu, maka student mencari kesempatan agar baucer dapat tukar menjadi duit bagi menampung duit makan minum dan etc.

Last last kelmarin 25 March 2016, Alja pergi MPH, Maluri nak beli Alat tulis tapi tak boleh beli. Sedihnyaaaaa. mesti ada orang kata "Mmg lah dah nama pun baucer buku kan, maka boleh beli buku je lah"

ye mmg tapi tapi tapi Sebelum-sebelum ni boleh je alja beli alat tulis, beli hard disk. Actually dapat baucer buku ni fikir jimat je dapat beli alat tulis. Jimat dah dekat situ even pen atau pensil sebatang hanya RM2 pun nak diberli guna baucer. Kalau beli guna baucer tak ke boleh beli banyakkkkkkkkk.

Nak beli buku? Buku apa? Buku motivasi, buku novel cinta cintun, buku novel fixi, buku keugamaan, buku masak masak, buku marketing dan etc.

Nak beli buku belajar? Kamus dah ada. English English malay. English malay. Kamus arab. Semua ada. Buku pun banyak beli dari lecture dan fotostat je.

Uwahhhh sedihnya. So semalam 26 March 2016, Alja pun Ajak lah kakak Alja sebab dia kata anak dia nak beli buku. jadi Alja bawa lah habis beli buku semua RM150.55 , buku cerita, Al-Quran terjemah dan paling penting Alja dapat beli buku 99 stressssss mummy. Yippie. Hihi

Dapat Free buku nota yang berharga RM15.90 dan juga baucer MPH RM15. berbaloi baloi. Ok nak study untuk final. Babai love ♡

3 comments:

  1. wah bestnya dapat baucer buku :)

    actually boleh je beli alat tulis, just kene bijak pilih kedai yang available option tu, kedai yg kecik kecik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam, sboleh tolong bagi contoh kedai yang ada option tu? terima kasih. macam mana dengan kedai popular?

      Delete

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sila Jaga Percakapan anda . Jika tidak anda boleh didenda tidak melebihi 58 Ribu Ringit atau dipenjarakan atau kedua-duanya !

ANDA SEDANG DIPERHATI . MOHON JAGA TINGKAH LAKU APABILA BERADA DI WWW.CAHAYAPERMATA.MY . TERIMA KASIH .