Thursday, May 26, 2016

Food Review : Kepelbagaian Hidangan istimewa termasuk pencuci mulut dan minuman pilihan semasa bulan puasa di RASA UTARA

Publish on : 1:42 PM There is : 1 Comments Labels : , , , ,
[ Gambaran Bahagian Luar Rasa Utara ]
Assalamualaikum Hi semua. Ada lebih kurang 2 minggu sahaja kita nak masuk bulan yang mulia iaitu bulan puasa! Alhamdulillah harap dapat lah kita semua menjalani ibadah puasa bagi tahun ini tahun 2016. InsyaAllah Aamiin.

Dah nak puasa ni, pelbagai makanan dan minuman yang menarik yang ditawarkan kepada pelanggan dan ini termasuk jugalah Restoran makanan RASA UTARA.

Tempoh hari, Alja ada pergi ke Rasa Utara di Berjaya Times Square. Mana yang belum familiar lagi di mana location Rasa Utara di Times Square ini, Rasa Utara ini berada di bersebelahan Starbucks di Lot G-12 to 13, West, Ground. Tak jumpa juga? Tanya je kaunter Penyambut tetamu bahagian bahawa tuh. hihi.
Tadaa! Kami disini
So yeay dah sampai, kita buat sesi kenal mengenal untuk lauk dulu. Ada terdapat lebih dari 3 lauk istimewa di Rasa Utara semasa bulan puasa nanti. Buffet? Oh bukan bukan. ini lauk persendirian gitu tapi boleh mkn untuk 1-3 orang perlauk.

kenapa tak berbuffet? Kita bulan puasa bukan makan banyak pun kan. Air je lebih sebab haus. Kalau buffet pun , ambik cenonet cenonet je (sikit sikit) haha, Jadi untuk kelainan di Rasa Utara, Mereka menyediakan lauk lebih dari 3 lauk hidangan dan ada Promotion sekali diberi. seronok kan? Haruslah! haha
Terms and Conditions
  •  Valid for all Rasa Utara outlets
  • Not valid with other promotions and discounts
  • 10% early bird discount is only applicable for the customers that has pre-order and make full payment from 10am-5pm daily from 7/6/2016 – 3/7/2016
  • Free flow of desserts and beverage is only available during “Berbuka Puasa” time
  • Pictures shown are for illustration purposes only
Dibawah ini adalah antara Hidangan istimewa di RASA UTARA. Selamat cuci mata! Cuci Tekak boleh terus ke outlet Rasa Utara :p hihi
SET NASI (Setiap Hidangan diberi Set Nasi seperti diatas + Belacan + Telur dadar + kopok)
KARI KAMBING RASA UTARA
AYAM TANDOORI
IKAN BAKAR AIR ASAM 
AYAM PERCIK
Tadaaaa, so diatas ni antara makanan di bulan puasa nanti. sedapppp kan? Rasa dulu nanti teringat ingat. hihi. dan nanti akan ada pencuci mulut serta minuman PERCUMA. Antaranya ...
SEDAP! Isi banyak wooo :D
Ini pun sedap, isi kelapa yang banyak, manis. cukup rasa! wallah :D

So kat sana kitaorg ada lah order makanan sampingan juga. Semua macam sedap sampai rasa nak makan semua tapi order setiap orang lauk and makan sesama. jimat kan? hihi
Ini Set Nasi (Belacan + popadom + Telur dadar + Sayur kacang)
Katanya ayam ni pedas! so mangkuk kecik macam kuah sayur tuh lah blh kurangkan pedas. em yummy! 
Ini udang! sedap wey, pedasssss, besau pulak tuh. try ok?!
Ini sayur kailan, tapi panjang sangat, susah nak makan sampai tercekik, kalau boleh potong kecik sederhana ye? :) tapi sedap, kuah ni yummy sangat. tak ceweh.
Ini kari ikan, sedap!
Ini ikan menari, mesti try! kenapa menari? nanti lps makan, ikan ni buat show :p
Ini antara air yang kami minum. Sirap selasih laici paling famous! :D
Ha tengoklah gelagat blogger dan media masa ambik gambar, untuk dapatkan gambar yang the best gittew! :D

Ini Alja sediakan menu, so boleh lah belek dulu. mana tau nak pergi nanti. Selamat telan air liur! hahaha
Emm!! berselera semuaaaaa. Nanti bulan puasa, bukan setakat menu bulan puasa yang Alja tunjuk tadi sahaja yang dapat Diskaun, menu-2 dalam katalog pun ada. Mesti Try! mana yang kata halal ke tidak? Jangan risau wey, ni chef kita. Alhamdulillah amat suci, bersih dan hati pun senang kalau nak pergi makan ;)
 Mana lagi outlet terdekat yang boleh singgah? ni outlet RASA UTARA yang lain. Di Berjaya Times Square, Mid Valley Megamall dan Ioi City Mall, Putrajaya.
Thankyou Rasa Utara hidangkan makanan sedap macam ni. perut berbunyi pulak masa update entry ni. huwargh T_T hahaha

ehhh nanti jangan lupa tau berbuka di RASA UTARA! Lepas ni nak ajak kengkawan dan ehem ehem kita pergi berbuka disana lah! ^_^ 

FACEBOOK : RASA UTARA
INSTAGRAM : RASA UTARA
WEBSITE : RASA UTARA

Xoxo, Alja




1 comment:

  1. wah! hiasan dia kemas and cantik sampai sayang rasa nak makan..huhuhuhu
    :P

    ReplyDelete

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sila Jaga Percakapan anda . Jika tidak anda boleh didenda tidak melebihi 58 Ribu Ringit atau dipenjarakan atau kedua-duanya !

ANDA SEDANG DIPERHATI . MOHON JAGA TINGKAH LAKU APABILA BERADA DI WWW.CAHAYAPERMATA.MY . TERIMA KASIH .