Tuesday, June 14, 2016

Pernah tiba tiba rasa nak menangis? Allah rindu …

Publish on : 1:32 AM There is : 8 Comments Labels :
Assalamualaikum Hi semua. Semalam Alja ada food review di D’Arab station, Alam Damai. Penat sebab kenyang sangat. Nanti Alja citer dekat next entry ok? Kali ini nak sharing-sharing citer. Pernah tak korang rasa tetiba je sedih? Menangis? Tak sedap hati? Tapi air mata tak keluar langsung?

Alja pernah. Selalu sangat. Tak tahu lah, sampai tahap nak deactive semua media sosial. Nak menangis, tak keluar air mata. Rasa tak sedap hati, tak tahu kenapa. Tapi sedih sangat. Nak meraung T_T
sky, summer, and sunset image
Mungkin Allah rindu kita. Sebab tuh dia hadirkan perasaan sedih,tak sedap hati dalam diri. Allah rindu kita. Allah rindu nak dengar kita sujud, berdoa dan menangis memohon doa, dan ampun dan mendengar segala rintihan kita. Allah tahu apa yang terbaik buat kita.

Even kekadang rasa sedih tuh datangnya dari manusia sendiri. Kekadang rasa sedih, tak puas hati dengan seseorang tanpa sebab. Jahat betul syaitan ni. Maka sebab itu kita selalu kena berdoa supaya Allah hadirkan kekuatan buat kita.

Sebab kita manusia, tak lari dari permainan soal hati. Hati kita, hati manusia sungguh rapuh. Cepat sangat melatah, cepat sangat sedih tanpa sebab, cepat sangat marah. Hati kita kalau tak dijaga , syaitan yang bermaharajalela.

Allahu Rabbi, sungguh bebetul rasa dah tak mampu. maka kuatkanlah hati ini. Agar redha akan semua T_T

8 comments:

  1. Betul tu alja.. Kadang-kadang akan tetiba rs sedih... Tapi tataw apa punca.. rasa putus asa.. dan mcm2 perasaan akan hadir masa tu... huhuhu.. sabar naaa... Allah ada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan tak tahu punca dtg mna, tetiba hadir rasa mcm tuh :)

      Delete
  2. Kuatkan smngat..mmg kadang2 tiba2 je akan terdetik rasa mcm tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, tgh kuatkan semangat ni T_T moga Allah titipkan semangat untuk hadapi ujian DIA :) Tq

      Delete
  3. Banyakkan berzikir dan sujud kepada-Nya.. In Shaa Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, Tq untuk peringatan yg indah itu :)

      Delete
  4. pernah rasa.. rasa sedihhhh sgt.. tp bl solat.. hati ok dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, mungkin Allah rindu dengan kita :')

      Delete

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sila Jaga Percakapan anda . Jika tidak anda boleh didenda tidak melebihi 58 Ribu Ringit atau dipenjarakan atau kedua-duanya !

ANDA SEDANG DIPERHATI . MOHON JAGA TINGKAH LAKU APABILA BERADA DI WWW.CAHAYAPERMATA.MY . TERIMA KASIH .