Pernah tiba tiba rasa nak menangis? Allah rindu …

June 14, 2016 8 Comments A+ a-

Assalamualaikum Hi semua. Semalam Alja ada food review di D’Arab station, Alam Damai. Penat sebab kenyang sangat. Nanti Alja citer dekat next entry ok? Kali ini nak sharing-sharing citer. Pernah tak korang rasa tetiba je sedih? Menangis? Tak sedap hati? Tapi air mata tak keluar langsung?

Alja pernah. Selalu sangat. Tak tahu lah, sampai tahap nak deactive semua media sosial. Nak menangis, tak keluar air mata. Rasa tak sedap hati, tak tahu kenapa. Tapi sedih sangat. Nak meraung T_T
sky, summer, and sunset image
Mungkin Allah rindu kita. Sebab tuh dia hadirkan perasaan sedih,tak sedap hati dalam diri. Allah rindu kita. Allah rindu nak dengar kita sujud, berdoa dan menangis memohon doa, dan ampun dan mendengar segala rintihan kita. Allah tahu apa yang terbaik buat kita.

Even kekadang rasa sedih tuh datangnya dari manusia sendiri. Kekadang rasa sedih, tak puas hati dengan seseorang tanpa sebab. Jahat betul syaitan ni. Maka sebab itu kita selalu kena berdoa supaya Allah hadirkan kekuatan buat kita.

Sebab kita manusia, tak lari dari permainan soal hati. Hati kita, hati manusia sungguh rapuh. Cepat sangat melatah, cepat sangat sedih tanpa sebab, cepat sangat marah. Hati kita kalau tak dijaga , syaitan yang bermaharajalela.

Allahu Rabbi, sungguh bebetul rasa dah tak mampu. maka kuatkanlah hati ini. Agar redha akan semua T_T

8 Comments

Write Comments
Lea Azleeya
AUTHOR
June 14, 2016 at 7:38 AM delete

Betul tu alja.. Kadang-kadang akan tetiba rs sedih... Tapi tataw apa punca.. rasa putus asa.. dan mcm2 perasaan akan hadir masa tu... huhuhu.. sabar naaa... Allah ada...

Reply To This Comment
avatar
June 14, 2016 at 8:47 AM delete

Kuatkan smngat..mmg kadang2 tiba2 je akan terdetik rasa mcm tu

Reply To This Comment
avatar
Afif
AUTHOR
June 14, 2016 at 6:11 PM delete

Banyakkan berzikir dan sujud kepada-Nya.. In Shaa Allah

Reply To This Comment
avatar
June 15, 2016 at 3:12 PM delete

pernah rasa.. rasa sedihhhh sgt.. tp bl solat.. hati ok dah

Reply To This Comment
avatar
Nur Alja
AUTHOR
June 15, 2016 at 8:59 PM delete

kan tak tahu punca dtg mna, tetiba hadir rasa mcm tuh :)

Reply To This Comment
avatar
Nur Alja
AUTHOR
June 15, 2016 at 9:04 PM delete

betul, tgh kuatkan semangat ni T_T moga Allah titipkan semangat untuk hadapi ujian DIA :) Tq

Reply To This Comment
avatar
Nur Alja
AUTHOR
June 15, 2016 at 9:05 PM delete

InsyaAllah, Tq untuk peringatan yg indah itu :)

Reply To This Comment
avatar
Nur Alja
AUTHOR
June 15, 2016 at 9:06 PM delete

kan, mungkin Allah rindu dengan kita :')

Reply To This Comment
avatar

Sila jaga di setiap perkataan yang anda berikan disini. Ingat-ingat sikit, Setiap perkataan akan disoal di akhirat dan juga Jari serta lidah inilah yang paling tajam menghiris hati. Terima Kasih ❤