Sunday, June 12, 2016

Sesi penghabisan baucer buku dengan membeli Buku Fixi Terbaik (Suka imaginasi)

Publish on : 11:56 PM There is : 6 Comments Labels : ,
Assalamualaikum Hi semua. Tadi Alja pergi aeon maluri, nak beli kasut idaman gittew. Then teringat Alja still ada Baucer buku lagi, dalam RM100. Sayang kalau tak guna sebab tarikh tutup pun nak dekat. Dah alang-alang keluar, terus pergi kedai buku MPH.

Lama betul memilih. haha sebab tak tahu nak beli buku apa. Then ingat nak beli buku kekanak untuk anak buah. Tapi fikir tak payah kot. hahaha Alja suruh kakak alja beli buku. So dia ambik buku yang popular dekat wayang sekarang, iaitu "Me Before You" dengan Awang murshid. Ada lebih lagi. Jadi dah round banyak kali. End up, Alja pulak beli buku. So, Alja decided beli buku Fixi Santet dengan Kelabu.

Banyak sangat Fixi, rasa nak grab semua macam membazir. So pilih je 2 buah buku ni dulu. Tak tahu kenapa suka baca buku jenis macam ni. Kuat imaginasi betul. haha

Pernah tau Alja baca Buki Fixi ala ala version Hantu. Tapi Lupa nama tajuk. Sorry! Nanti kalau ingat alja bagitahu balik. Bila baca, sampai termimpi-2. Mcm real berpeluh bagai. serius.

Lagi satu, Alja ni kalau masuk kedai buku. Ya Rabbi rambang mata. Semua nak beli. Semua stress kalau teman Alja pergi kedai buku sbb stay kedai buku tuh lama sangat. Boleh jadi 2-3 Jamkekadang sayang nak tinggalkan kedai buku T_T teruks. haha

Susah nak cari kawan suka baca buku lelagi buku cengini. Siapa nak jadi Teman Sebuku dengan Alja? Teman sehidup semati pun boleh. hahaha :p

6 comments:

  1. nak jadi teman sebuku, eh teman pinjam buku, boleh? hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha cis! boleh, tp Alja buat sewa utk satu buku. hahaha

      Delete
  2. Replies
    1. Tak pasti, sbb Alja baru baca setgh page utk Santet. Alja search, buku Santet and Kelabu antara yang paling femes :D

      Delete
  3. Kalau kita lebih suka beli novel cintun cintan. Heheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi masa Alja sekolah menengah sukalah baca novel cinta. tapi sekarang tak tahu nape tak minat. Faktor umur kot T_T haha

      Delete

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sila Jaga Percakapan anda . Jika tidak anda boleh didenda tidak melebihi 58 Ribu Ringit atau dipenjarakan atau kedua-duanya !

ANDA SEDANG DIPERHATI . MOHON JAGA TINGKAH LAKU APABILA BERADA DI WWW.CAHAYAPERMATA.MY . TERIMA KASIH .