Sunday, June 5, 2016

Tips diet semasa Bulan Ramadhan

Publish on : 10:59 AM There is : 5 Comments Labels : , , , , , ,
Assalamualaikum hai semua ^^ Esok insyaAllah jika dah nampak anak bulan harini, maka kita sebagai umat islam akan mula berpuasa di bulan Ramadhon yang penuh mulia penuh barakah ni. Alhamdulillah. Harap dipanjangkan umur kita untuk beribadat kepada Allah. InsyaAllah Aamiin.

Jadi, pada bulan puasa ni, bagi Alja boleh lah kita buat Diet disamping beribadah kepada Allah. Diet sihat ye, bukan diet sahur minum air berbuka minum air. Sebab Alja pun nak diet T_T huwarghh bila semua tegur dah gemuk, kita terasa hati jantung limpa :p haha

Okeh, Tahu tak Diet Atkins? Rasanya tak asing lagi Diet Atkins ni dikalangan kita, betul tak? Ada yang Berjaya, ada yang cepat ada yang lambat. Semua ikut disiplin kita. Sebab, Alja pernah buat sebelum ni, dalam masa 2minggu sahaja dah boleh Nampak baju, seluar longgar! Alhamdulillah sangat.

Diet Atkins ni boleh di apply masa bulan puasa. So mood kita nak makan tuh mmg terhad juga sebab Malam kita nak gi terawih pulak :D
So mna yang baru tahu tentang Diet Atkins ni, Diet Atkins ni ada 4 fasa. bagi yang permulaan, eloklah detoks dulu badan bagi buang semua kekotoran dan Diet Atkins ni tak boleh sentuh air bergas, air manis, tepung, Makanan ringan terutamanya! ok?

Selamat berjaya dan semoga Aljawahir dan awak semua dapat kurus balik macam dulu. Aamiin. Haha :p

5 comments:

  1. Wahh, hehe..well..nona dh turun 10 kg, now kena balik fasa 1 ni...fuhhhh....sejak kje angkt berat, kdg2 angkt tepung berat 25kg, aishhhhhh ! makan byk semulaaaa...cmne la nk pose ni, baru kje kann.. selamat berpuasa ehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi samalah dengan alja, nak kena kurus balik T_T pape pun selamat berpuasa dan good luck sesi kurus mengurus kita . kurus secara sihat. hihi InsyaAllah ^^

      Delete
  2. Terima kasih atas tips yg amat berguna ni..

    ReplyDelete

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sila Jaga Percakapan anda . Jika tidak anda boleh didenda tidak melebihi 58 Ribu Ringit atau dipenjarakan atau kedua-duanya !

ANDA SEDANG DIPERHATI . MOHON JAGA TINGKAH LAKU APABILA BERADA DI WWW.CAHAYAPERMATA.MY . TERIMA KASIH .