Sunday, July 17, 2016

Malas nak keluar? Tapi Lapar? Nak rasa hidangan Raya? Jom ke Shogun2u

Publish on : 11:20 PM There is : 10 Comments Labels : , , , , ,
Assalamualaikum hi semua. Minggu terakhir puasa, Alja beli makanan di Shogun2u sebab Alja diberi kredit percuma untuk membeli barangan di shogun2u. First time dengar tentang ni. Korang prnah dengar pasal ni?

Shogun2u ni merupakan satu laman web makanan, sama juga macam pizza hut, dominos. Tapi Shogun2u ni hidangkan pelbagai makanan seperti Korea, jepun, Chinese, kids, dan juga ada juadah Raya tau. Agak-2 jenis malas nak masak untuk raya, tak sempat nak masak untuk raya, boleh lah singgah shogun2u ni sebb kuih raya pun ada. Almond London dia macam mengancam je. Hihi.

Masa Alja beli ni ada promosi Buy 2 free 1 untuk hidangan Raya. Jadi bila dah dapat kredit percuma ni, Alja pun order ler Japanese Nasi Briyani Ayam percik (get 1 free) dan marmite chicken. Semua makanan Alja order berset kecuali marmite chicken. So bila berset ada sekali air tebu dan kek black forest.
Japaneese Nasi briyani ayam percik sangat sedap, teringat sampai sekarang. Yang ni boleh order buat hidangan raya nanti. Mudah sangat. Tak payah penat berkunfu dekat dapur. Pergi je laman web shogun2u dan order. Mudahkan?
Dan lagi satu Alja makan Marmite Chicken pulak mmg sedap. Ayamnya rasa kicap masam manis, dihidangkan sekali dengan nasi, nasi dia padat macam makan makanan korea, jepun gittew. Air tebu pun not bad. Cuma Alja tak suka air tebu hitam, jadi Alja rasa boleh lah rasa air tuh dan yeah, kek black forest, Kek pun sedap.
Yang bestnya, dia hantar masa pepanas tau. So masa pepanas tuh boleh terus ngap dan masa penghantaran pun lebih awal dari masa yang Alja setkan. Ya ampun rasa nak order lagi T_T hihi eh Korang nak juga? Boleh ke laman web Shogun2u tau ^^

10 comments:

  1. Bestnyaaaaa. Tapi tak sampai ke area kite . Sedih :(

    ReplyDelete
  2. wah bagusnya...ada penghantaran macam ni...bukan saja malas...tapi kalau musim panas hujan senang la order ja...atau tetamu datang rumah...

    menarik tapi belum ada di negeri lain kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul, menarik sangat idea mcm ni.

      Rasanya ada di kawasan sekitar kuala lumpur sahaja setakat ni :)

      Delete
  3. selamat malam, rajin update blog ye..hehe..syira lokman datang intai blog lagi :D alamakkkk..teringin pulaaaa makanan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena rajin demi mencapai apa yang ingin dicapai :p haha

      Delete
  4. wah..tak pernah lagi cuba makanan ni:)

    ReplyDelete
  5. memang servis shogun cepat, staff pun friendly... dn paling best my fav korean food pun ada dalam menu hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi kan kan, servis dorg sangat tiptop. wah, kalau teringin je, terus order online ^^ hahaha

      Delete

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sila Jaga Percakapan anda . Jika tidak anda boleh didenda tidak melebihi 58 Ribu Ringit atau dipenjarakan atau kedua-duanya !

ANDA SEDANG DIPERHATI . MOHON JAGA TINGKAH LAKU APABILA BERADA DI WWW.CAHAYAPERMATA.MY . TERIMA KASIH .