Malas nak keluar? Tapi Lapar? Nak rasa hidangan Raya? Jom ke Shogun2u

July 17, 2016 10 Comments A+ a-

Assalamualaikum hi semua. Minggu terakhir puasa, Alja beli makanan di Shogun2u sebab Alja diberi kredit percuma untuk membeli barangan di shogun2u. First time dengar tentang ni. Korang prnah dengar pasal ni?

Shogun2u ni merupakan satu laman web makanan, sama juga macam pizza hut, dominos. Tapi Shogun2u ni hidangkan pelbagai makanan seperti Korea, jepun, Chinese, kids, dan juga ada juadah Raya tau. Agak-2 jenis malas nak masak untuk raya, tak sempat nak masak untuk raya, boleh lah singgah shogun2u ni sebb kuih raya pun ada. Almond London dia macam mengancam je. Hihi.

Masa Alja beli ni ada promosi Buy 2 free 1 untuk hidangan Raya. Jadi bila dah dapat kredit percuma ni, Alja pun order ler Japanese Nasi Briyani Ayam percik (get 1 free) dan marmite chicken. Semua makanan Alja order berset kecuali marmite chicken. So bila berset ada sekali air tebu dan kek black forest.
Japaneese Nasi briyani ayam percik sangat sedap, teringat sampai sekarang. Yang ni boleh order buat hidangan raya nanti. Mudah sangat. Tak payah penat berkunfu dekat dapur. Pergi je laman web shogun2u dan order. Mudahkan?
Dan lagi satu Alja makan Marmite Chicken pulak mmg sedap. Ayamnya rasa kicap masam manis, dihidangkan sekali dengan nasi, nasi dia padat macam makan makanan korea, jepun gittew. Air tebu pun not bad. Cuma Alja tak suka air tebu hitam, jadi Alja rasa boleh lah rasa air tuh dan yeah, kek black forest, Kek pun sedap.
Yang bestnya, dia hantar masa pepanas tau. So masa pepanas tuh boleh terus ngap dan masa penghantaran pun lebih awal dari masa yang Alja setkan. Ya ampun rasa nak order lagi T_T hihi eh Korang nak juga? Boleh ke laman web Shogun2u tau ^^

10 Comments

Write Comments
thezofiroh
AUTHOR
July 18, 2016 at 6:05 PM delete

Bestnyaaaaa. Tapi tak sampai ke area kite . Sedih :(

Reply To This Comment
avatar
aRz MoHa
AUTHOR
July 18, 2016 at 7:56 PM delete

wah bagusnya...ada penghantaran macam ni...bukan saja malas...tapi kalau musim panas hujan senang la order ja...atau tetamu datang rumah...

menarik tapi belum ada di negeri lain kan?

Reply To This Comment
avatar
Syira Lokman
AUTHOR
July 19, 2016 at 12:56 AM delete

selamat malam, rajin update blog ye..hehe..syira lokman datang intai blog lagi :D alamakkkk..teringin pulaaaa makanan tu

Reply To This Comment
avatar
Nabila Syifa
AUTHOR
July 20, 2016 at 1:51 PM delete

wah..tak pernah lagi cuba makanan ni:)

Reply To This Comment
avatar
Mama Darwiish
AUTHOR
July 27, 2016 at 7:56 AM delete

memang servis shogun cepat, staff pun friendly... dn paling best my fav korean food pun ada dalam menu hihi

Reply To This Comment
avatar
Nur Alja
AUTHOR
August 1, 2016 at 3:26 PM delete

alaa sayangnyaaaaa

Reply To This Comment
avatar
Nur Alja
AUTHOR
August 1, 2016 at 3:27 PM delete

betul betul, menarik sangat idea mcm ni.

Rasanya ada di kawasan sekitar kuala lumpur sahaja setakat ni :)

Reply To This Comment
avatar
Nur Alja
AUTHOR
August 1, 2016 at 3:28 PM delete

kena rajin demi mencapai apa yang ingin dicapai :p haha

Reply To This Comment
avatar
Nur Alja
AUTHOR
August 1, 2016 at 3:28 PM delete

Kena cuba baru tahu. hihi :D

Reply To This Comment
avatar
Nur Alja
AUTHOR
August 1, 2016 at 3:29 PM delete

hihi kan kan, servis dorg sangat tiptop. wah, kalau teringin je, terus order online ^^ hahaha

Reply To This Comment
avatar

Sila jaga di setiap perkataan yang anda berikan disini. Ingat-ingat sikit, Setiap perkataan akan disoal di akhirat dan juga Jari serta lidah inilah yang paling tajam menghiris hati. Terima Kasih ❤