Product Review : Ecowell Anti-Aging Trial Pack Organic Facial Care Series | Liquid Facial Soap

September 29, 2016 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum hi semua, kali ni nak review sama juga produk dari Ecowell tapi tentang Liquid facial soap. Korang sebelum ni pakai produk apa? Pencuci muka ni ada bermacam-macam brand. Ada yang local, ada yang dari china, ada yang guna dari korea. Ada yang berasaskan kimia. Tapi, Alja nak bagitahu korang tentang facial soap ni yang berasaskan dari organic.

Pernah dengar tentang liquid facial soap dari ecowell? atau produk-2 kecantikkan dari ecowell? Alja dah cuba kelima-5 trial pack set organic dari ecowell. memang sesuai untuk kulit. semua kulit boleh guna. baik sensitif mahupun normal.

Liquid Facial soap dapat membersihkan kulit serta menyegarkan ulit korang. Liquid Soap Facial ini juga dapat membuang sebum berlebihan dan mengekalkan nilai pH kulit tanpa merosakkan lapisan lipid. Buih berkrim lembut tidak mengeringkan kulit kerana ia membersihkan dan menjadikan kulit lebih bersinar secara semula jadi kerana kesan yang kuat dari Organik Myrtle Air dan Organik Orange Oil.

Organic Myrtle Air yang membersih secara mendalam, dan mengandungi ciri-ciri anti-jerawat. Organic Orange Oil mengandungi anti-radang, anti-bakteria, serta tahap vitamin C yang melindungi dan menyembuhkan kulit, menggalakkan penghasilan kolagen dan mengurangkan kedutan dan kerosakan kulit yang disebabkan oleh pendedahan kepada unsur-unsur alam sekitar. Ia juga menghalang jerawat.
Cara penggunaan: Cuci muka Dengan air suam, buih kan Ecowell Liquid Soap Facial di tapak tangan. Urut seluruh muka dan leher. bilas dengan bersih. Gunakan dua kali sehari.

Bahan-bahan: Aqua, ** air Myrtus Communis Daun, Sodium Cocoamphoacetate, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Lauryl Glucoside, Coco-glucoside, Asid Laktik, Sodium Glutamat Cocoyl, Sodium Lauryl Glukosa carboxylate, phenethyl Alkohol, Glyceryl oleat, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, ** Citrus aurantium Dulcis (oren) Peel Minyak, Ethylhexylglycerin.

Review dari Alja, pencuci ni ada dah guna. buih pon tak banyak. tuang sikit pon dah cukup. Orang kata kalau buih sikit ni, bagus untuk kulit. Memang segala makeup apa yang Alja pakai, bila guna pencuci muka ni, senang je tanggal. biasalah, Alja seorang wanita tahu makeup, tapi malas nak bersihkan. terus je cuci muka. takde nak lap-2 guna tisu basah. hahaha. kulit pon jadi lembut bila lepas cuci. rasa segar tu sampai ke liang-2 roma. korang patut cuba juga tau! best giler :D

Harga untuk Set trial ni RM231.97, ada 5 item iaitu,
  1. Liquid Facial Soap – 30ml
  2. Face Tonic – 30ml
  3. Make-Up Cleanser Milk – 30ml
  4. Cell Renewal & Hydrating Face Mask – 30ml
  5. Ultra Moisturizing Eco Bio Face Cream – 15ml
Yang Alja guna ni merupakan set trial iaitu 30ML punya. Kalau nak besar sikit ada iaitu saiz 150ML. Yang bestnya kalau beli Set trial ni, dapat tahan selama 30 hari, ada dermatologically Tested, sesuai untuk Normal to Oily Skin, Eco-Friendly dan yang best, kecil senang untuk dibawa kemana sahaja. Berminat? Korang boleh beli di,



Product Review : Ecowell Anti-Aging Trial Pack Organic Facial Care Series | Ultra Moisturizing Eco Bio Face Cream

September 21, 2016 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum hai korang. Alja nak share satu lagi produk dari Ecowell. ni produk yang ketiga yang akan Alja tunjukkan dekat korang iaitu Ultra Moisturizing Eco Bio Face Cream dari ECOWELL.

Dalam produk trial yang Alja guna, Ultra Moisturizing Eco Bio Face Cream adalah satu satunya produk trial yang paling 'ala cikucikuci comel' sebab kecik je. hahaha tengok gambar bawah ni bahagian kiri sekali. kecik-kecik pon cukup sebulan. sebab benda ni tak perlu pakai banyak-banyak.

Ultra Moisturizing Eco Bio Face Cream adalah produk yang memberikan perlindungan dan pelembab krim formulised untuk penjagaan muka yang sensitif. Ultra Moisturizing Eco Bio Face Cream adalah rumusan krim yang tidak berminyak pada kulit dan cepat menyerap.
Ultra Moisturizing Eco Bio Face Cream terdiri daripada Bahan-bahan seperti vitamin E, minyak argan organik, minyak aprikot organik dan minyak organik yang mempunyai pelembap yang sangat kuat dan kesan melindungi. Ia akan Memberikan kesan pelembab pada kulit dan menjadikan kulit lebih lembut dan smooth. Dengan adanya formula sebegini, ia dapat menyerap dengan cepat dan sesuai untuk 'menepek' nya sebelum korang ber-make-up.

Vitamin E adalah salah satu daripada 5 nutrien yang paling kuat yang meberikan kesan anti-penuaan pada kulit. Ia terkenal dengan kandungan yang tinggi dengan sifat antioksidan, membantu melindungi kulit daripada penuaan serta dapat meremajakan kulit. Ia adalah salah satu daripada bahan-bahan pelembap yang paling berkesan dalam penjagaan kulit dan ia adalah penting untuk kesihatan kulit.

Argan Oil adalah penyembuhan dan kaya dengan vitamin A dan vitamin E. Ia juga penuh dengan antioksidan, Omega-6 asid lemak, dan asid linoleik. Apabila disapu pada kulit, ia memudahkan keradangan, melembapkan kulit dan membantu untuk meningkatkan pengeluaran sel di samping menggalakkan kulit yang sihat dan rambut.
Kaya dengan Vitamin A, minyak aprikot dapat melembapkan kulit supaya menjadi seimbang dan dari kulit berminyak. Ia amat berguna untuk kulit yang berminyak dan cukup lembut untuk digunakan pada mana-mana jenis kulit. minyak aprikot juga membantu rehydrate kulit kering, sensitif, radang atau terlalu awal penuaan.

Rose Oil mempunyai ciri-ciri pemulihan untuk kulit kering atau halus. Ia mengisi semula kelembapan dan mengurangkan penampilan garis-garis halus. Ia juga mengandungi ciri-ciri antioksidan, membantu dalam pembaharuan kulit dan merupakan astringen semulajadi mengekalkan kesihatan kulit yang optimum, meninggalkan kulit lembap, licin, dan berseri.

Cara penggunaan: Picitkan sedikit dan sapukan pada kulit wajah. Sesuai untuk siang mahupun malam. Boleh juga diisapu sebelum ber-make-up.
Ingredients: Aqua, Cetearyl Alcohol, Coco-Caprylate/Caprate, Dicaprylyl Carbonate, Glycerin, Cocoglycerides, Tocopherol, Disodium CetearylSulfosuccinate, Phenethyl Alcohol, **PrunusArmeniaca Kernel Oil, **ArganiaSpinosa Kernel Oil, Xanthan Gum, Ethylhexylglycerin,**Rosa Damascena Flower Oil.

Review dari Alja, Alja pakai Ultra Moisturizing Eco Bio Face Cream ni siang dan malam hokeh. Kita nak rawat muka biar cepat elok. almaklum lah muka kita ni jenis berkawah. boleh masak dodol. hahaha. Muka pon tak berminyak bila pakai benda ni. Rasa soft je kulit dan muka pon tak rasa berat macam letak 10inci mekap. Alja pakai ni dan tepek bedak baby je.

Harga untuk Set trial ni RM231.97, ada 5 item iaitu,
  1. Liquid Facial Soap – 30ml
  2. Face Tonic – 30ml
  3. Make-Up Cleanser Milk – 30ml
  4. Cell Renewal & Hydrating Face Mask – 30ml
  5. Ultra Moisturizing Eco Bio Face Cream – 15ml
Yang Alja guna ni merupakan set trial iaitu 15ML punya. Kalau nak bear sikit ada saiz 50ML. Yang bestnya kalau beli Set trial ni, dapat tahan selama 30 hari, ada dermatologically Tested, sesuai untuk Normal to Oily Skin, Eco-Friendly dan yang best, kecil senang untuk dibawa kemana sahaja. Berminat? Korang boleh beli di,

Product Review : Pembersih Kewanitaan Daun Sirih Sumber Ayu

September 15, 2016 2 Comments A+ a-

Assalamualaikum hai semua, Tahu kah anda, kita ni bukan sahaja kena bersihkan anggota badan dan kepala. Bahagian intim kita juga mestilah dibersihkan bagi kesegaran yang berpanjangan sebab kawasan intim akan membiaknya bakteria. Kebersihan tubuh badan amat penting terutamanya pada kawasan intim.

Bahagian intim wanita merupakan tempat tinggal jutaan flora dan bakteria yang membolehkan kita menjalani kehidupan seharian tanpa sebarang gangguan dan perasaan tidak selesa pada kawasan tersebut.

Bakteria membentuk sebuah ekosistem smeula jadi ini memberikan keseimbangan tahap pH serta melindungi kawasan tersebut daripada sebarang jangkitan dan ancaman bendasing. Bertentangan dengan kepercayaan umum, membersih kawasan intim dengan menggunakan sabun dan air akan mengganggu keseimbangan semula jadi, lantas mendedahkan anda kepada risiko jangkitan. 
Lengkapkan rutin penjagaan peribadi anda dengan Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU, diformulasi dengan bahan semula jadi agar kawasan intim wanita sentiasa dalam keadaan sihat dan bersih serta bebas dari bakteria jahat, kegatalan dan juga bau yang kurang menyenangkan. Kawalan pH pada paras pH3.5 merupakan paras ideal agar ekosistem berada dalam keadaan baik.

Bahan utama ekstrak Daun Sirih kini dipertingkat dalam Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU bagi membekalkan perlindungan tanpa bakteria. Formulasi ini diperhebat dengan wangian semula jadi yang memberikan kesegaran berpanjangan.
Selari dengan peredaran masa, Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU turut hadir dengan wajah baru yang lebih segar.

Mengekalkan bentuk botol yang diinspirasi daripada keanggunan lekuk tubuh wanita, pembersih kewanitaan ini tampil dengan rona yang lebih menarik bagi membezakan setiap varian di hiasi dengan kemasan yang lebih sofistikated. Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU ini juga di perakui Halal oleh JAKIM bagi manfaat para pengguna Muslimah.
Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU merupakan produk ideal bagi semua wanita di setiap peringkat umur dan hadir dalam rangkaian enam wangian yang menarik dan pelbagai.

Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU Orkid – Haruman segar dari kuntuman orkid, memberikan wangian ringan dan rasa bersih yang kekal sepanjang hari. Amat sesuai buat wanita ayu yang sentiasa mengekalkan keanggunannya dalam pelbagai cara.

Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU Mawar – Wangian mawar mekar yang manis memberikan aroma yang menenangkan dan rasa bersih sepanjang hari. Pilihan bagi mereka yang berjiwa romantis

Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU Floral – Kombinasi percikan aroma pelbagai bunga memberikan rasa segar sepanjang waktu. Ciptaan ideal bagi wanita yang sentiasa ceria dan bersahaja.

Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU Musk – Aroma semula jadi kasturi yang ringan menyuntik kesegaran optimum agar kekal sepanjang hari. Varian ini sesuai dengan wanita yang sentiasa kehadapan dan meminati haruman patchouli yang terkenal dengan nuansa anggun.

Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU Gambir – Bauan herba yang harum serta memberikan kesegaran semula jadi. Pilihan terbaik buat wanita klasik yang sofistikated dan menghargai sentuhan alam di dalam kehidupan.

Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU Fruity– Aroma manis buah-buahan tropika mampu memberikan anda rasa bersih dan segar sepanjang hari. Pilihan terbaik bagi si gadis yang ceria, lincah dan sentiasa bersedia dan yakin dalam apa jua keadaan.


Review dari Alja : Produk pencuci yang terbaik. Rasa fresh sepanjang hari. Takde lagi rasa tidak selesa, gatal-gatal. Alja suka bau Floral. memang best. Korang pon patut try juga. Lagi-2 bila formulasinya telah dipertingkat. Jadi, Mesti makin elok dan makin superb. Harga pon murah. Duit poket ada RM5 pun dah boleh beli! hihi.

Rangkaian Pembersih Kewanitaan Daun SirihSUMBER AYU boleh didapati pada harga RM 3.60 (90ml) dan RM5.80 (200ml). Rangkaian penjagaan kebersihan berkualiti SUMBER AYU ini dibawakan kepada anda oleh WIPRO UNZA. Produk-produk SUMBER AYU kini terdapat di semua pasaraya utama, dan farmasi.

Product Review : Tiada lagi Bad Mood semasa period dengan adanya Amez care Sanitary Pad

September 15, 2016 1 Comments A+ a-

Assalamualaikum hi semua, Alja nak share dengan korang satu pad herba yang best sangat sangat. Alja dapat produk ni minggu lepas dan telah mencubanya juga. Kebetulan time tu period, memang bestlah.

Pernah tak korang sakit period (senggugut) sangat sangat? atau masa period, rasa letih, moody, tak selesa? Mesti ada kan? Setiap wanita Mesti pernah lalui sakit perit period ni. Emak Alja kata, sakit period ni, macam sakit nak beranak, tapi sakit lagi nak beranak. (tak boleh bayangkan T_T). Alja nak kenalkan korang satu produk yang diberi nama AMEZ CARE SANITARY PAD
Apa itu Amez care?
Amez Care ialah bio sanitary pad herba tuala berfungsi. Amez ialah dari Ion Negatif, Far Infrared, Nano Silver dengan ekstrak herba bio daripada: Aloe Vera, Peppermint, Teh Plant, Chamomile dan Lavender.

Aloe Vera adalah satu produk herba yang sangat kuat yang mempunyai keupayaan untuk memberi kesan positif kesihatan itu perempuan. Bukan sahaja ia mengandungi lebih 75 nutrien yang unik, tetapi, ia juga mengandungi dua hormon - auksin dan Gibberellins.

Peppermint merupakan produk herba yang berkesan bertindak sebagai agen antiseptik dan anti-bakteria. Apabila ia bersentuhan dengan kulit, ia melegakan gatal-gatal, kerengsaan, sakit, dan jangkitan. Peppermint telah digunakan selama ini sebagai agen pembersihan yang berkesan. Wanita yang mengalami kekejangan, sakit kepala, perasaan tidak menentu dengan kitaran haid mereka boleh mendapat manfaat besar daripada pendedahan kepada pudina.

Lavender merupakan herba yang digunakan dalam Amez Care Bio Herbal fungsi Sanitary Pad tuala. Ini membantu dalam melegakan kesakitan, mengurangkan ketegangan berdasarkan saraf-, badan santai, dan merawat komplikasi pernafasan. Wanita yang tertakluk kepada ramuan herba ini semasa kitaran haid mereka akan mendapati bahawa mereka lebih tenang, mengalami kurang serangan dengan kekejangan, tidak saraf, dan tidak mengalami tahap kebimbangan. 

Chamomile Minyak adalah satu lagi bahan herba yang anda akan dapati di Amez Care Bio Herbal fungsi Sanitary Pad tuala. Bukan sahaja bahan semulajadi ini melawan jangkitan, bakteria, dan bahan-bahan yang memudaratkan lain, tetapi, ia juga bertindak sebagai mood-pengangkat.

Ekstrak tumbuhan teh menghalang pembangunan darah beku - yang adalah punca utama kedua-dua serangan jantung dan strok. Ia merendahkan tahap gula dalam darah, sterilizes pelbagai jenis bakteria, dan menghalang pembentukan kolesterol berbahaya. Wanita yang mempunyai penyakit kencing manis, darah-gangguan pembekuan, pembekuan menyakitkan semasa tempoh, dan juga kolesterol yang tinggi pasti akan mendapat manfaat daripada pendedahan kepada Plant Teh ekstrak!
Amez care dapat meningkatkan keselesaan dan mengoptimumkan kesihatan wanita semasa haid.

Review dari Alja : Amez care Sanitary pad ni memang best. takde sakit senggugut lagi macam selalu Alja kena. Boleh gerak dengan lebih selesa. Sebab adanya herba yang terdapat di Amez ni, memang buat rasa segar je. Korang gegirls patut try tau. Sebab tak rugi beli Amez care pad ni.

dah tu, padnya pulak tak kecik sangat, tak besar sangat. memang muat muat je. So period kita terkawal tak meleleh keluar. Maaf ye tak lucah ke kotor ke apa, ni memang serius. Jadi lepas ni memang nak setia dengan amez care pad je. Tak pandang lain dah. sebab selesa sangat bila guna Amez care ni tau. Haritu sampai lupa sebenarnya tengah period! hahaha sebab tak rasa sakit. Lepastu kita rasa selesa je
Korang nak cuba juga tak? Harga murah tau. mampu milik. Tak mahal mana walaupun terdapat herba. atau korang boleh terjah laman sosial mereka untuk lihat lebih lanjut tentang produk Amez Care ni.

Amez Care Pad ni juga boleh di kedai-kedai farmasi Aeon Wellness, Health Lane Family Pharmacy dan juga di JuzCare Pharmacy

Web: http://www.amezcare.com/
Instagram: Amez Care
Facebook: Amez Care



Product Review : Ecowell Anti-Aging Trial Pack Organic Facial Care Series | Face Mask

September 15, 2016 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum semua, Alja nak share satu produk ni semalam, tapi Line celcom makin lama makin teruk pulak. siapa perasan line celcom makin lama makin tabaguna? Sebab tu makin lama makin jarang update, sebab line tabaguna ni lah. kang ada yang kena bakar kang. hahaha.

ok kembali ke topik asal, siapa pernah dengar tentang Face Mask dari Ecowell tak? sebelum ni Alja ada bercerita tentang Face Tonic dari Ecowell. Ada Baca tak? Tak perasan? takpe, boleh click dekat bawah ok.


ok, kalini alja nak share tentang produk salah satu produk trial ecowell iaitu Face Mask Hyaluronic Acid And Aloe Vera. siapa pernah cuba? atau pernah dengar tentang ni?
Face mask ni merupakan salah satu produk dalam set trial organic facial care series tau. Yang bestnya produk ni, memang guna 100% bahan organik. bau pon tak bau kuat sangat, soft je. Bila letak dekat muka pun rasa ringan je. tak berat atau tak rasa melekit. Face mask ni salah satunya adalah dapat melicinkan kulit.

Face Mask Hyaluronic Acid And Aloe Vera dapat,
  • Menghidrat, menyuburkan dan melindungi kulit dengan bantuan Asid Hyaluronic, Aloe Vera dan Vitamin B5
  • Mengurangkan garis-garis halus, meremajakan kulit dan menjadikan kulit kelihatan lebih muda dengan lapisan menambah kelembapan
  • Acid Hyaluronic dapat mengekalkan kelembapan (1000 ml air setiap gram asid hyaluronik)
  • Menjadikan Kulit lebih lembap dan lebih anjal, licin dan kelihatan muda.
  • Aloe Vera Extract membersihkan, melembutkan dan melembapkan kulit
  • mengurangkan tanda-tanda penuaan seperti garisan nipis dan kedutan dan memberi kulit kelihatan sihat, muda dan cantik.
  • Ia adalah aktiviti penyembuhan yang kuat di peringkat epitelium kulit dan bertindak sebagai lapisan perlindungan yang membantu menambah kelembapan kulit. Kerana kualiti pemakanan dan antioksida, juga menyembuhkan kulit.
  • Panthenol (juga dikenali sebagai Provitamin B5) mempunyai keupayaan semula jadi adalah pelembap dan pelinciran sebatian yang mempunyai keupayaan untuk menarik dan tahan kelembapan untuk menenangkan dan secara semula jadi menjana semula kulit.

Tengoklah tekstur dia, tak cair sangat tak keras sangat. sedang elok je. and kalau korang perasan, dekat cecair tu macam ada bintik-2 hitam.

Cara penggunaan: Gunakan satu atau dua kali dalam seminggu. Ambik setitik dua dan membersihkan muka, Tunggu 10-15 minit dan kemudian bilas muka anda dengan air suam. Untuk hasil yang lebih berkesan, gunakan selepas membersihkan kulit dengan ECOWELL pembersih (Liquid Facial Soap)
Bahan-bahan: Aqua, Sodium PCA, Ekstrak Aloe Barbadensis Leaf, D-Panthenol, Xanthan Gum, Sodium Hyaluronate, ** Ekstrak Chamomilla Recutita, asid benzoik, asid Dehydroacetic, Perfume.

Atas tu wajah Alja tengah pakai Face mask, tengoklah, rasa tak berat. Pakai macam tak pakai. sebab benda ni bebetul rasa menyerap ke muka. bila dah bilas dengan air suam, muka pon rasa segar semacam je tau. Ok, bawah ni merupakan salah satu review pengguna Face mask


Harga untuk Set trial ni RM231.97, ada 5 item iaitu,

  1. Liquid Facial Soap – 30ml
  2. Face Tonic – 30ml
  3. Make-Up Cleanser Milk – 30ml
  4. Cell Renewal & Hydrating Face Mask – 30ml
  5. Ultra Moisturizing Eco Bio Face Cream – 15ml
Yang single pack punya 150ml, RM138.00. Yang bestnya kalau beli Set trial ni, dapat tahan selama 30 hari, ada dermatologically Tested, sesuai untuk Normal to Oily Skin, Eco-Friendly dan yang best, kecil senang untuk dibawa kemana sahaja. Berminat? Korang boleh beli di,


Product Review : Harum Malam | Supplemen dalaman yang harus diambil oleh semua wanita

September 11, 2016 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum Hai semua, Alja nak share satu supplemen tambahan KHAS untuk wanita iaitu HARUM MALAM keluaran dari Millennial Gen. Siapa pernah dengar tentang produk ni?

Harum Malam diformulasi dengan ekstrak ros yang sememangnya bagus untuk menangani masalah bau badan. Harum Malam ini sebenarnya supplement khusus untuk kaum wanita. Supplemen yang dapat membantu menyihatkan dan mencegah bau badan. Bukan itu saja, malah dapat merawat masalah seperti keputihan, gatal² vagina, mengetatkan vagina, hilang hanyir haid dan lain² lagi.
Harum Malam bukan untuk wanita yang sudah berkahwin sahaja tetapi sesuai juga untuk anak dara. Boleh di ambil setiap hari walaupun period, dalam pantang dan menyusu bayi. Untuk wanita yang preggy (pregnant) tidak digalakkan untuk consume sebab takut akan mengalami kesukaran bersalin (sempit).
Golongan yang sesuai ambil minuman kesihatan Harum Malam:
✔ Wanita Berkahwin
✔ Anak Dara
✔ Wanita Berpantang
✔ Sesuai untuk yang menyusukan anak
✔ Sesuai untuk usia 50 tahun ke atas
Kelebihan dan khasiat minuman kesihatan Harum Malam:
✔ Membantu menyegar dan menyihatkan badan
✔ Mencantikkan dan menaikkan seri wajah
✔ Membantu menghilangkan bau badan dan mulut
✔ Melegakan panas badan
✔ Menegangkan payudara
✔ Memulihkan rasa rapat
✔ Mengencang otot kewanitaan
✔ Menghalang bau tidak enak serta gatal-gatal
✔ Menambah keharmonian suami isteri
✔ Menyihatkan rahim
✔ Mencantikkan payudara agar sihat dan montok
✔ Bertenaga dan mengatasi masalah vagina kering
✔ Membantu mengetatkan dan menganjalkan vagina
✔ Membantu membunuh bacteria dalam saluran kencing serta mengatasi masalah kerap kencing
✔ Meningkatkan system tahan tubuh serta menstabilkan hormon
✔ Mengurangkan tekanan dan tension
✔ Membantu menganjalkan kulit serta tubuh badan dan mengurangkan kedutan 

Nak tengok review dari pengguna? Jom tengok gambar testimoni
Review dari Alja, Alhamdulillah, Alja dah makan Harum Malam ni selama seminggu lebih. start makan hari Khamis malam, Tup-2 Ahad dah period. Period memang lancar lah. Tak senggugut langsung. Kalau tak sebelum ni sakit ya ampun, sampai menangis tahan sakit senggugut.

Lepas makan Harum malam ni juga, rasa lebih bertenaga. Tak cepat letih. Masalah miss V memang makin berkurang. Rasa seronok sangat bila try Harum Malam ni. InsyaAllah akan continue lagi lepas ni. sebab baru makan setengah botol dah nampak hasil, kalau ambik 3-4 botol, kan lebih elok? :D

memang bagus lah produk ni, recommended sangat. Bagi Alja, Anak dara elok ambik benda ni untuk penjagaan lebih mendalam sebelum kahwin. Nak tahu lebih, meh PM :p hahaha

Cara pengambilan pun amat mudah
Pagi : 1 sudu sebelum sarapan
Malam : 1 sudu sebelum tidur
*boleh diminum terus
*Pastikan guna sudu plastik kerana Harum Malam mengandungi madu,dikhuatiri kalau guna sudu besi akan hilang khasiatnya.boleh simpan dalam peti sejuk .Produk Harum Malam Halal dan lebih 7 tahun dalam pasaran

Kandungan:
Ekstrak Ros, Sirih, Buah Tin, Kismis, Madu, Goji, Limau Purut, Kayu Serapat, Buah Delima, Manjakani, Pueraria Lobata, Pueraria Mirifica, strawberry, senna. 100% ramuan asli
Isipadu : 250 ml
Berat : 580 gram
Harga : Sebotol RM33.00 (SM) | RM39.00 (SS)

Pantang Larang HM:
– Elakkan minuman berais
– Ibu mengandung tidak dibenarkan
– Minum ikut sukatan yang dibenarkan sahaja ( Tidak digalakkan mengambil lebih dari sukatan )
– Untuk kesan yang maksimum,amalkan setiap hari.

PASTIKAN BELI YANG ORIGINAL
Nak cuba juga? Boleh sangat sangat boleh. Boleh hubungi nombor atau laman sesawang yang tertera dibawah:

Company: Millennial Gen Sdn Bhd
Alamat: 11G, Jalan Keluli AL7/AL, Pusat Perniagaan Bukit Raja,
Section 7, 40000 Shah Alam, Selangor
HP: 010 404 2769
Office: 03 3358 5344

Instagram: Hrum Malam HQ


Product Review : Ecowell Anti-Aging Trial Pack Organic Facial Care Series | Face Tonic

September 07, 2016 1 Comments A+ a-

Assalamualaikum Hi, Alja rasa dah lama tak update blog. Kali ni ada satu produk Alja nak share dengan korang. Pernah dengar tentang produk ECOWELL Organic Facial Care? Tak? Alja pun tak pernah dengar dan ini pun First Time.

Alja nak share dengan korang tentang salah satu dari produk ni iaitu Face Tonic. Yang Alja guna ni adalah Face Tonic set trial saiz 30ml. Face tonic ni salah satu produk Best Seller Ecowell tau. Memang padan lah Best Seller. Sebab Alja dah try memang Best. Bukan tipu ok.

Setiap brand mesti ada face tonic kan? Alja ada try beberapa produk (taknak share jenama), Alja baru pakai, muka rasa panas je. Memang tak sesuai dengan kulit Alja. Ada tu pulak, Alja pakai, muka jadi berminyak teruk.

Tapi, Review dari Alja, bila pakai Face tonic dari produk Ecowell ni, Best. Muka pon rasa segar je and tak berminyak! Kulit rasa lembab dan tak kering sangat. Face tonic ni dapat memperbaiki tona kulit korang serta dapat membersihkan dan melegakan kulit. Elok sangatlah tengah sunburn ni. haha
Ecowell Face Tonic adalah penyegar wajah tindakan dua yang menghidrat dan melegakan semasa ia membuang kekotoran daripada kulit. Gabungan formula berfungsi untuk mencegah jerawat, keradangan dan jerawat sambil mengekalkan lapisan kelembapan semula jadi kulit. Kulit korang akan terasa lembut dan licin tanpa kesan pengeringan berasaskan alkohol. Berfungsi dengan baik untuk kulit sensitif atau radang.
Nota: kulit akan terasa lebih lembut dengan penggunaan Face tonic, selepas membuat rawatan laser.
Cara penggunaan: Selepas mencuci muka dengan Ecowell Liquid Soap Facial, lembapkan pad kapas dengan Ecowell Facial Tonic dan sapukan pada muka.

Betul ke berasaska organic? Risau? Jangan Risau. Sebab ada Pengesahan oleh Badan Pensijilan Turki tau.

Bahan-bahan organik Semula jadi, yang mudah diserap secara mendalam dan menyuburkan kulit. Yang penting, Sesuai untuk semua jenis kulit.

Harga untuk Set trial ni RM231.97, ada 5 item iaitu,
  1. Liquid Facial Soap – 30ml
  2. Face Tonic – 30ml
  3. Make-Up Cleanser Milk – 30ml
  4. Cell Renewal & Hydrating Face Mask – 30ml
  5. Ultra Moisturizing Eco Bio Face Cream – 15ml
Yang bestnya kalau beli Set trial ni, dapat tahan selama 30 hari, ada dermatologically Tested, sesuai untuk Normal to Oily Skin, Eco-Friendly dan yang best, kecil senang untuk dibawa kemana sahaja. Berminat? Korang boleh beli di,
video