Saturday, October 1, 2016

Yeay Akhirnya dah tukar kad bank kepada Kad Visa payWave

Publish on : 8:00 PM There is : 3 Comments Labels :
Assalamualaikum hi semua, Hari Khamis lepas Alja dah renew kad bank Alja kepada Kad bank baru iaitu Visa payWave. Sebab heboh kata akhir september 2016 last. lepasi kena bayar RM10 lah RM200 lah. Geram betul, sebab kita tahu last adalah pada akhir tahun iaitu disember 2016. Tetiba kata akhir september.

Kita student, mana ada masa nak pergi. Kelas habis petang, so dah lepas present final year project (FYP) ni, kelas pun banyak dah habis, ada lah banyak masa terluang sikit. Dah alang-alang nak balik cheras, pergi station bas Tanjong Malim, terus ke bank.

Ni antara soalan-soalan yang alja dapat,

Soalan - Mana yang tanya kena bayar ke tidak.
Jawapan - Tidak.

Soalan - Tarikh tukar sampai bila?
Jawapan - Hujung Tahun 2016 iaitu 31 December 2016.


Soalan - Ada kaitan dengan online bankin ke?
Jawapan - Tidak


Soalan - Cakap dekat kaunter nak tukar kad je ke?
Jawapan - Ye! Kalau bank Islam, Nanti dia ada bagi borang suruh kita isi Nama dan IC. Kalau Maybank, dia yang uruskan semua, kita just tunggu NO dipanggil untuk urusan dapat kad baru.

Soalan - Lama tak masa tunggu?
Jawapan - Tak ambik masa yang lama kalau tak ramai.

Ok itu saje, seronoknya dah tukar kad. Mana yang tak tukar lagi, cepat-cepat tukar sebelum Bulan disember tau. Mudah je prosesnya, tak susah macam orang-orang kata tu. Kalau ada apa-apa soalan, boleh tanya. Kalau Alja tak boleh jawab, kita serah pada pakar :D

3 comments:

  1. X sempat lagi nk tukar. Hihihi...
    Singgah bw dari Senarai Rakan Bloggers FB Mialiana.com. Done follow (^^,)

    Regards,
    SNM_Yana Afi Mohamed

    ReplyDelete
  2. Belum tukar juga lagi..
    Huhu..tq for info

    ReplyDelete

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sila Jaga Percakapan anda . Jika tidak anda boleh didenda tidak melebihi 58 Ribu Ringit atau dipenjarakan atau kedua-duanya !

ANDA SEDANG DIPERHATI . MOHON JAGA TINGKAH LAKU APABILA BERADA DI WWW.CAHAYAPERMATA.MY . TERIMA KASIH .