Bedak Ruam Bayi | Penawar Eczema dan pelbagai jenis penyakit berkaitan Kulit

November 29, 2016 1 Comments A+ a-

Assalamualaikum hai semua, korang pernah kena ruam satu badan? Anak-2 kecil pasti selalu kena sebab tak biasa dengan panas, kanak kanak juga ramai yang terkena penyakit kulit yang diberi nama Eczema. So, disini, Alja nak kongsi dengan korang satu bedak ni. Pernah dengar tentang bedak ruam bayi ni tak? Boleh rujuk gambar pertama.

Bedak ruam bayi ini merupakan Penawar Psoriasis, Eczema dan semua jenis penyakit kulit. InsyaAllah. Kita cuba selagi boleh. Merawat penyakit kulit dengan mengikut cara Rasulullah SAW. 100% tanah Liat putih yang mengandungi mineral semulajadi bersama air galian yang telah ditapis secara khusus.

Pembuatan Bedak Ruam Bayi ini adalah secara homemade warisan semulajadi turun-temurun diiktiraf oleh SIRIM QAS INTERNATIONAL yang mana selamat digunakan oleh bayi sehinggalah ke orang dewasa. Ia juga dijamin Halal dan suci. Harga pun murah tak sampai RM50 pun ^^
REVIEW DARI ALJA | Tengoklah Alja sapu pada tangan Alja, Cepat kering dan tiada bau langsung tau. Lepastu Bila sapu rasa sejuk je macam tengah pakai bedak sejuk. Kulit pun jadi lembut bila lepas sapu tu. serius tak tipu.

Antara Khasiat yang terdapat di dalam Bedak Ruam Bayi ini ialah,
  • Menyerap segala kotoran dan toksik yang terdapat pada kulit
  • Cepat meresap dalam kulit. Kulit terasa sejuk dan lembut
  • Bebas paraben dan bahan-bahan kimia yang berbahaya
  • Dapat menguragkan ruam pada bayi
  • Amat sesuai untuk semua jenis penyakit kulit
  • Satu bekas tahan lama. Selalunya mampu bertahan selama beberapa bulan

Nah, Alja nak belanja korang sedikit testimoni yang telah berjaya menggunakan Bedak ruam bayi ini :)

AWAS AWAS AWAS AWAS AWAS. JAUHI PRODUK TIRUAN!!
AWAS AWAS AWAS AWAS AWAS. JAUHI PRODUK TIRUAN!!
AWAS AWAS AWAS AWAS AWAS. JAUHI PRODUK TIRUAN!!

PEMBOHONG BESAR!
Ruam Bayi Powder (RBP) tidak pernah menukar packaging baru kepada nama Bedak 'Asma. Tindakan jijik mereka ini sebenarnya untuk menipu pelanggan untuk menjual produk tiruan yang kononnya mengaku lebih baik dari RBP.
RBP sudah mempunyai ratusan testimoni dan masih menggunakan bahan-bahan tradisional yang diwarisi oleh turun-temurun. RBP tidak diperoses oleh kilang kerana pihak kami ingin menjaga kualiti dan sifat kesucian tanah yang ditapis khusus. Fungsi tanah liat terbaik di dunia ini perlu dijaga keasliannya oleh tradisi turun temurun.

HUBUNGI...

FACEBOOKRUAM PADA BAYI
NO TELEFON HQEN. HAFIS: 013 480 6787 (BAHAGIAN PEMASARAN) 
                      PUAN NURUL: 017 623 9935 ( OWNER PRODUK)


Sayang anak tangan tangan kan....

November 08, 2016 1 Comments A+ a-

"SAYANG ANAK TANGAN TANGAN KAN.. "

Mesti ada sebab orang dulu cipta pepatah gini.

Bukan bermakna dah 'tangan' kan anak, maknanya kita tak sayang. Tapi pengajaran. Tengoklah dulu-2, siap kena batang paip, tali pinggang, penyapu lidi, kayu sebab kena pukul. Sampai anak anak takut. Takut yang jenis Hormat. Baru je pegang batang paip, anak dah mencicit lari.

Bila tak digunakan pada Era serba canggih gini, jadi ginilah. Biadap tak kena tempat. Ibu bapa jadi hamba. Kurang ajar terlampau. Tak makan diajar. Ibu bapa pulak yang takut dengan Anak.

Nak kata kurang kasih sayang, apa semua diminta dapat. Pelik. Ibu bapa pun, janganlah sayangkan anak Sampaikan duduk atas tar yang biasa kita duduk tu pun jadi isu. Apa nak bagi kerusi pengantin ke? Anak zaman sekarang, sampai takleh beza mana baik buruk.

Emak aku dulu siap pesan kat cikgu 'pukul lah cikgu asal baik untuk dia tapi jangan patah renyuk sudahlah'.  Emak aku besar kan mata pun aku dah takut. Apatah lagi arwah ayah. Emak dengan ayah tegas. No means No! Tapi emak ayah baik. Thats why i luv my parents 💑

Walaupun Alja belum kahwin, ye Alja tahu. Tapi sebabkan banyak anak buah, tengok berita itu ini, viral itu ini,  Alja terkesan.. Doa doa lah Alja jadi ibu yang baik yang dapat menangani masalah kedegilan anak sebegini. Seram haih belum jadi ibu, baru jadi makcik buat anak anak buah dah rasa gerun T_T Anak era teknologi ni aktif terlebih...

Sayang anak, tangan tangan kan......

"Anak-anak itu amanah Allah
Didik mereka dengan kasih sayang
Setiap amanah akan ditanya
Bagaimanakah kita menguruskannya...."

Ni pun update blog guna application dari Hp, zaman dah canggih gittew. Hahaha harap nampak ok lah view bila update guna hp ni :') kalau tak ok, bagitahu tau :)

WePrint : Liberty Printing Mesin pencetakkan gambar dengan pantas melalui aplikasi Wechat!

November 08, 2016 1 Comments A+ a-

Masih kah kita Ingat suatu ketika dulu? Guna Kamera, Pakai Kodak, film, then hantar kedai untuk dicuci untuk dijadikan sekeping gambar? Tak mungkin kita lupa, sebab tu perkara yang legend kot! Pada Era zaman serba maju ini, segalanya harus cepat, mudah dan pantas! Termasuklah print gambar untuk diabadikan sebagai kenangan kelak.

Kini, kalau kita ke majlis mana sahaja terutama majlis perkahwinan, mesti akan ada photobooth atau mesin pencetak segera ini kan? posing sana sini then cetak di mesin, terus dapat. Betul kan?
Liberty Printing ialah mesin cetak dan bahan pembekal pemindahan haba di Malaysia. mesin WePrint secara eksklusif diimport, berjaya dan diedarkan oleh Liberty Printing sejak 2015.

Nak print gambar pun mudah, sebab Alja dah pernah buat sebelum ni dekat Majlis berbuka puasa bersama denaihati.

  1. First Scan QR Code di Wechat
  2. Pilih Event yang berada terdekat korang
  3. Pilih gambar yang korang nak print
  4. So adjust lah nak bahagian kepala je ke, kaki je ke, cantik-2 kan. Then Print!
  5. Tunggu lah sampai gambar korang keluar.
Sebelum pilih gambar, ada no untuk korang key in baru boleh pilih gambar. Ala macam no giliran lah. So nanti tahu lah siapa buat dulu siapa kemudian. Jadi tak bergaduh. hahaha

WePrint, mesin percetakan berkualiti tinggi yang disambungkan melalui aplikasi WeChat, telah semakin popular dalam pameran dan pameran bergerak sejak ia dibawa masuk ke Malaysia pada tahun 2015.
Mesin ini sesuai untuk mana-mana sahaja majlis korporat atau swasta dan sesuai setiap lapisan masyarakat untuk mencetak gambar kegemaran mereka ke bahan yang berbeza, termasuk kertas foto, kertas magnet, butang lencana dan sarung telefon.

WePrint bukan sahaja boleh mencetak gambar, tetapi WePrint adalah sumber nombor satu dalam Button Badge Machine, Sticker Thermal Printer, Kad Laminator PVC, serta lain-lain mesin dan bahan percetakan khusus.

Alja dah ada setakat ni 6-7 keping gambar dari weprint. Warna gambar pun cantik. Alja print semasa Majlis bebruka puasa Denaihati. Memang seronok Print gambar sebab mudah. Dah macam Game pun ada sebab berebut nak dapatkan code untuk print. hahaha. Yang penting, Tak jadi 'kotor' bila kena air. Suka material gambar ni. Material kertas untuk gambar pun boleh pilih.
 What can we print for you? Free instant high quality photos!
Setiap Pembelian akan mendapat diskaun sebanyak 10% tau! Jangan lambat-lambat sebab diskaun ni sampai 30 November 2016 ini SAHAJA. So apa tunggu lagi? Gunakan Code NA1001 untuk mendapatkan diskaun sebanyak 10%.

Ia merupakan satu peluang perniagaan baru di malaysia dan No1 di Malaysia. Mesin WePrint ialah Latest trend yang Segera gambar mesin percetakan baru serta dapat Mengubahnya menjadi alat yang menghasilkan wang. Nak juga? Pengedar diperlukan, Dapatkan sekarang! Weprint Machine ialah 1 WeChat Printer di Malaysia.



Untuk sebarang pertanyaan perniagaan, sila hubungi:

Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T)
Alamat: 6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A / KU3, Pusat Commercial Kristal Klang, 42100 Klang, Selangor.
Nombor untuk dihubungi: 019-985 8151 (Elaine)
E-mel: [email protected]
E-mel[email protected]
Waktu perniagaan: Isnin hingga Sabtu (9 pagi hingga 6 petang)