Friday, May 27, 2016

Wordless Friday #3

Publish on : 12:21 PM There is : 0 Comments Labels : , , ,

Assalamualaikum Hai ^^

Bila kita penat sangat dengan sesuatu perkara, kita down sangat, sampai rasa dah tak kuat. Kita dalam hati kata jgn nagis. Letih menangis tapi dalam diam, air mata mengalir tanpa henti.

Dah penat menangis. Mata terkebil-2. Akhirnya tanpa sedar kita tertidur. Bila tersedar nanti mungkin emosi lebih stabil? InsyaAllah.

Thursday, May 26, 2016

Jualan Ephyra: PROMO MEGA RAYA DAH BERMULA! (Terhad)

Publish on : 2:01 PM There is : 1 Comments Labels : , , , ,
Assalamualaikum hi semua! lagi seminggu je nak puasa kan. Emm kulit dah cantik ke belum? kulit Alja in progress sebab nak gebu gebas masa Raya :p hihi

Eh nak tau tak, sekarang EPhyra tengah buat PROMOSI RAYA tau! Limited. tapi harga ni harga untuk Semenanjung sahaja! Cepat grab rugi sangat kalau tak grab! Dah termasuk postage dah harga tuh. Siap ada freegift. wuu seronoknya!

Jom cuci mata dulu produk apa yang tengah promosi :D
Wah! ini semua produk famous dari Ephyra lah! Memey suhaiza da Norman hakim bukan takat model gitu je ye, tapi mereka juga pengguna setia Ephyra! Wah :D

Nak order? Boleh Contact nombor bawah ye, order cepat sebelum kehabisan stok dan Freegift pun limited!

EPHYRA PREMIUM : 
Harga : RM180 ( asal rm197 )
Free : 1 sample Ephyra Skin Nano


KOMBO EPHYRA SKIN BAR + EPHYRA SKIN NANO :
Harga : RM100 ( asal rm 127 )


INTEEMOR PAKEJ 2 BOTOL :
Harga : RM 90 ( asal rm98 )
Free : makeup bag limited edition ( purple)


Contact nombor : +60136441054 



Xoxo, Alja.



Food Review : Kepelbagaian Hidangan istimewa termasuk pencuci mulut dan minuman pilihan semasa bulan puasa di RASA UTARA

Publish on : 1:42 PM There is : 1 Comments Labels : , , , ,
[ Gambaran Bahagian Luar Rasa Utara ]
Assalamualaikum Hi semua. Ada lebih kurang 2 minggu sahaja kita nak masuk bulan yang mulia iaitu bulan puasa! Alhamdulillah harap dapat lah kita semua menjalani ibadah puasa bagi tahun ini tahun 2016. InsyaAllah Aamiin.

Dah nak puasa ni, pelbagai makanan dan minuman yang menarik yang ditawarkan kepada pelanggan dan ini termasuk jugalah Restoran makanan RASA UTARA.

Tempoh hari, Alja ada pergi ke Rasa Utara di Berjaya Times Square. Mana yang belum familiar lagi di mana location Rasa Utara di Times Square ini, Rasa Utara ini berada di bersebelahan Starbucks di Lot G-12 to 13, West, Ground. Tak jumpa juga? Tanya je kaunter Penyambut tetamu bahagian bahawa tuh. hihi.
Tadaa! Kami disini
So yeay dah sampai, kita buat sesi kenal mengenal untuk lauk dulu. Ada terdapat lebih dari 3 lauk istimewa di Rasa Utara semasa bulan puasa nanti. Buffet? Oh bukan bukan. ini lauk persendirian gitu tapi boleh mkn untuk 1-3 orang perlauk.

kenapa tak berbuffet? Kita bulan puasa bukan makan banyak pun kan. Air je lebih sebab haus. Kalau buffet pun , ambik cenonet cenonet je (sikit sikit) haha, Jadi untuk kelainan di Rasa Utara, Mereka menyediakan lauk lebih dari 3 lauk hidangan dan ada Promotion sekali diberi. seronok kan? Haruslah! haha
Terms and Conditions
  •  Valid for all Rasa Utara outlets
  • Not valid with other promotions and discounts
  • 10% early bird discount is only applicable for the customers that has pre-order and make full payment from 10am-5pm daily from 7/6/2016 – 3/7/2016
  • Free flow of desserts and beverage is only available during “Berbuka Puasa” time
  • Pictures shown are for illustration purposes only
Dibawah ini adalah antara Hidangan istimewa di RASA UTARA. Selamat cuci mata! Cuci Tekak boleh terus ke outlet Rasa Utara :p hihi
SET NASI (Setiap Hidangan diberi Set Nasi seperti diatas + Belacan + Telur dadar + kopok)
KARI KAMBING RASA UTARA
AYAM TANDOORI
IKAN BAKAR AIR ASAM 
AYAM PERCIK
Tadaaaa, so diatas ni antara makanan di bulan puasa nanti. sedapppp kan? Rasa dulu nanti teringat ingat. hihi. dan nanti akan ada pencuci mulut serta minuman PERCUMA. Antaranya ...
SEDAP! Isi banyak wooo :D
Ini pun sedap, isi kelapa yang banyak, manis. cukup rasa! wallah :D

So kat sana kitaorg ada lah order makanan sampingan juga. Semua macam sedap sampai rasa nak makan semua tapi order setiap orang lauk and makan sesama. jimat kan? hihi
Ini Set Nasi (Belacan + popadom + Telur dadar + Sayur kacang)
Katanya ayam ni pedas! so mangkuk kecik macam kuah sayur tuh lah blh kurangkan pedas. em yummy! 
Ini udang! sedap wey, pedasssss, besau pulak tuh. try ok?!
Ini sayur kailan, tapi panjang sangat, susah nak makan sampai tercekik, kalau boleh potong kecik sederhana ye? :) tapi sedap, kuah ni yummy sangat. tak ceweh.
Ini kari ikan, sedap!
Ini ikan menari, mesti try! kenapa menari? nanti lps makan, ikan ni buat show :p
Ini antara air yang kami minum. Sirap selasih laici paling famous! :D
Ha tengoklah gelagat blogger dan media masa ambik gambar, untuk dapatkan gambar yang the best gittew! :D

Ini Alja sediakan menu, so boleh lah belek dulu. mana tau nak pergi nanti. Selamat telan air liur! hahaha
Emm!! berselera semuaaaaa. Nanti bulan puasa, bukan setakat menu bulan puasa yang Alja tunjuk tadi sahaja yang dapat Diskaun, menu-2 dalam katalog pun ada. Mesti Try! mana yang kata halal ke tidak? Jangan risau wey, ni chef kita. Alhamdulillah amat suci, bersih dan hati pun senang kalau nak pergi makan ;)
 Mana lagi outlet terdekat yang boleh singgah? ni outlet RASA UTARA yang lain. Di Berjaya Times Square, Mid Valley Megamall dan Ioi City Mall, Putrajaya.
Thankyou Rasa Utara hidangkan makanan sedap macam ni. perut berbunyi pulak masa update entry ni. huwargh T_T hahaha

ehhh nanti jangan lupa tau berbuka di RASA UTARA! Lepas ni nak ajak kengkawan dan ehem ehem kita pergi berbuka disana lah! ^_^ 

FACEBOOK : RASA UTARA
INSTAGRAM : RASA UTARA
WEBSITE : RASA UTARA

Xoxo, Alja




Friday, May 20, 2016

Yeay! Kad Raya dah selamat mendarat :D

Publish on : 5:29 PM There is : 1 Comments Labels : , , ,
Assalamualaikum hi semua. update ni cuma nak bagi tau kad raya Alja yang Alja tempah harituh dengan Kak Shida Radzuan dah siap and dah selamat sampai ke tangan Alja. seronok! yeay.

Inilah namanya sediakan kad raya sebelum raya! ada ke pepatah macam ni? haha bantai.
See! Tahu tak, 10 tempahan pertama dan terawal akan dapat freegift dari Kak Shida. semua kaler pastel. cantik geram tengok. haha seperti yang korang lihat dekat gambar atas ada makhluk berbungkus kaler hijau turqoise, itulah freegift dari kak shida. Apa itu? itu adalah Tudung bawal. package boleh pakai time raya, jimat dah :p hehe
dan atas ini adalah kad raya Alja yang Alja tempah. cantik tak? cakap cantik cepat! hahaha memang susah nak lari dari warna baby blue dan pink ni. Fav sangat.

Nak tempah juga? Jom Order dengan Kak shida. Untuk freegift ni, tadi kak shida ada update masih ada 5 kekosongan lagi. kalau nak, boleh cepat contact kak shida tau :)



pstt, nak tak kad raya Alja? siapa nak and sudi nak? hamboi sedih ayat. haha Boleh msg Alja tau sebab limited, alja tempah 50keping je dan dan dan Alja ada button badge dari blog Alja juga, ingat nak bagi sekali. button badge pon limited ada dalam 20-30 je kot rasanya. not sure. Jadi kena guna konsep Siapa cepat dia dapat! hihi Btw kalau korang ada buat kad raya, boleh bagi Alja, nak simpan semua kad raya blogger Malaysia :D

Bye Xoxo :)




Sunday, May 1, 2016

Beauty Product Review : Proof 10 Auto Pencil (Etude House)

Publish on : 11:46 PM There is : 0 Comments Labels : , , ,
Assalamualaikum hi para pembaca. masih ada yang setia? takpe! tetap nak share juga! hahaha

Sejak akhir akhir ni, terminat pulak dengan alat-alat mekap ni. huwahhhh fefeling gegirls kejap. hahaha selama ni ada juga mekap, itupun suruh kakak kita mekap sebab tangan kita kaku, kayu hal-hal mekap ni. Last mekap pun masa Form3, sekrang umur pun nak masuk dua puluh .......... tet! T_T hahaha

Jadi ada ler sorang mamat ni merangkap teman tapi mesra kita dok cakap dekat Alja. Bunyinya seperti ini...
"Alja! kau ni kalau keluar dengan aku, pucat giler muka. cubalah mekap sikit. Baru cun. At least celak mata ke"
sentap adikkk! hahaha jadi time tuh dah mula dan terasa tercabar sikit. hahaha jadi Alja pun time tuh ada food review dekat Rasa Utara, Times Square Plus time tuh memang plan hangout with my gegirls 5Si (Izzati dan Saidah)

Dah alang-alang ada dekat Times Square, dekat situ ada kedai alat-alat mekap Etude House yang cantik amat pink lagi! Kita dah lah minat Pink, bila masuk kedai macam tuh, lagilah suka. Sampai Rasa nak nagis masuk kedai tuh pasai lawa sangat plus harga pun memang buat hadik nagis. hahaha

Jadi, kita pun belilah yang basic mekap dulu. Alja beli Proof 10 Auto Pencil. Ala, nama mudahnya ialah Celak. hihihi. sat kita tunjuk gambar..
Ha! inilah dia. Alja beli di Etude House. Orang yang layan Alja pun baik je. and kalau nak jadi member, beli RM80 ke atas dan akan dapat freegift tau! Barang dia kalau beli 2 barang pun dah hampir RM80 dah, nagishhh wooo kalau tengok harga dia.

Time ni Alja beli ada diskaun. Dari RM42, Alja dapat RM25. Etude House memang ada selalu buat diskaun, diz produk dari korea. Even dari korea, ok and sesuai dengan kita tak? Ha! mai rapat Alja share perasaan Alja bila Alja pakai celak Proof 10 Auto Pencil dari Etude House.
Tadaa! Sorry ni first time pakai setelah lamanya tak pakai. Tengoklah pakai celak tak betul, comot. sebab tangan Alja kayu, memang tak reti mekap. Jadi ada yang sudi ajar Alja mekap? hihi. Kita pun nak jadi gegirl balik ni. 

Yang bestnya, celak yang ini Senang gunalah bagi yang tak reti guna liquid tuh sebab ni kan pencil so senang nak lukis. dan bestnya kena air ke apa ke tak cair atau jadi tak comot. lelagi kalau macam Alja yang jenis baru nak tahu pasal mekap ni. hukhuk sedihnya bunyi. hahahaha
dan yang ini masa kali kedua Alja pakai masa nak pergi kenduri doa selamat exclassmate Alja.

But terus terang cakap, Yang tak bestnya agak lambat hilang. dah lap, cuci guna baby oil nak hilangkan celak ni tak hilang-2. sebab pekat sangat ke? rasanya letak tipis tipis je. So bila cuci pakai air dan sabun pun tetap tak hilang. Bukan tak hilang tapi lambat hilang, hihi. Macam Alja bila pakai, ambik dalam masa sehari jugalah mcm hari ni kita pakai, esok pun belum hilag lagi. lusa baru hilang. Ha itu apa yang Alja rasalah. Jadi dalam masa dia tak hilang tuh, terasa macam mata panda T_T kena tumbok pun ada. hahaha

Jadi, ada diantara awak semua pernah pakai produk dari Etude house atau celak yang ini atau apa sahaja pengalaman guna celak ke apa ke? Share sini jom :D Boleh tambah ilmu dalam mekap juga.

ok, sampai sini sahaja. Nanti Alja update story pasal Food review di Rasa Utara, Times Square pulak ye. InsyaAllah :)