Wednesday, January 4, 2017

Happy New Year 2017 | Ada Azam?

Publish on : 4:57 PM There is : 1 Comments Labels : ,
Assalamualaikum hai semua, Rasanya belum terlambat lagi nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2017 kepada semua yang baca blog Alja ni. Terasa baru semalam je sambut New Year tapi tengok tarikh dah 3 haribulan dah. cepatnya masa berlalu kan? Bila sebut tahun baru je mesti ada yang bertanya tentang AZAM.

AZAM 2017 sama je dengan azam tahun tahun lalu cuma itu lah ada penambahan dan perubahan itu je bezanya azam Alja tahun ni. Macam mana Azam awak semua?

AZAM Alja 2017 ni harap dipermudahkan segala urusan. Tahun ni umur pun dah meningkat and dah lebih dewasa sedikit. Ceh boo lah sikit. hahaha Tahun 2017 ni, baru je lepas diploma, result pun ok, nak sambung degree tu memang ada niat, InsyaAllah kalau dimudahkan.

So sekarang ni nak kumpul ASET. Beli rumah tu tak lagi, cuma dalam permulaan baru nak hidup ni nak beli kereta, nak ada kerja tetap yang bagus. Sebab sebenarnya cita-cita nak jadi Cikgu, cikgu pula nak jadi Cikgu tadika. Hahaha Aamiin kan lah :D

Takde apa nak azam sangat, nak azam kurus pun, tiap bulan asyik azam kurus tapi tak buat buat, so azam tu tinggal je lah. Ada nampak Alja kurus tu, maknanya dah berjaya lah tu, kalau tak kurus lagi, maknanya azam dah lari ke kampung.

Apapun, Jangan azam je lebih tapi tak buat apa apa tindakan, Azam dengan Tindakan itu betul. Harap 2017 kita ni semua berjalan lancar dan diredhai Allah. InsyaAllah.

1 comment:

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sila Jaga Percakapan anda . Jika tidak anda boleh didenda tidak melebihi 58 Ribu Ringit atau dipenjarakan atau kedua-duanya !

ANDA SEDANG DIPERHATI . MOHON JAGA TINGKAH LAKU APABILA BERADA DI WWW.CAHAYAPERMATA.MY . TERIMA KASIH .