Kate Vanity Mirror | Cermin ajaib idaman setiap wanita

March 25, 2017 3 Comments A+ a-

Sana sini, kalau jumpa cermin, tak sah tak tengok kan? Terutama wanita. Cermin dan wanita tak boleh dipisahkan. Teringat zaman sekolah dulu, pergi sekolah bawak cermin. Hahaha Tak cukup weii cermin tandas. Sebab nak keluar pergi tandas malas, semata-mata betulkan tudung je pun. So, bawak cemrin sendiri, Mula-2 bawak kecik, Last-2 tak cukup, beli hat besar ada tangkai pulok. Saloon kaaa pi sekolahhhh? hahaha Gambar ada kat bawah, disebabkan suka pink dan Hello kitty, so kena lah beli! Hahaha
Omaiiigoddd! cermin dan Alja berpisah tiada. Hahaha sukaaa, update blog pun depan cermin hokehh. Kegilaan dengan cermin. perasan lawa. hahahaha Ok, ada yang tak tahu tentang Kate Vanity Mirror ni ke?
Tadaaaa, ni lah rupa Kate Vanity Mirror atau diberi nama Cermin berlampu. hahaha sukahati je bagi nama tapi ini lah yang Alja selalu bagi nama. Kalau perasan, cermin ni memang diguna untuk mekap-2 bagi nampak lagi terang and cantik bila nak bersolek.

Kalau korang tengok cerita korea, jepun atau seangkatanya, memang banyak dorang menggunakan cermin berlampu ni atau Kate Vanity Mirror. So cahaya takde lah bergantung dekat cahaya lampu panjang hat atas siling tu ja, takde lah malap je nampak.

Bagi yang suka mekap, bersolek ke apa ke, suka fefeling diva memang kena ada cermin ni. hahaha Alja suka gilaaaa. Kalau pergi Ikea, akan ada cermin ni if korang stop dekat bahagian katil-2 perabot rumah tu. Weii feling rumah sendiri tauuuuu kat sanaaaa. hahaha lepastu suka selfie kat lampu tu.
Jadi, dengan adanya cermin berlampu atau Kate Vanity Mirror ni, korang akan nampak lebih glow-glow bila mekap. Nampak simple tapi elegance tau. Weii drama pukul 7 sangat nak feling princess ni. hahaha Ala-ala hollywood dulu-dulu. memang nampak Fabulous. Sekarang wanita mana yang tak suka cermin? hahaha tipu, pakai tudung pun tengok cermin. hahaha
Jadi, disebabkan oleh Kak Naomie buat contest, Alja pun nak join!! Terujaaaa sangat. sebab memang dah idam lamaaaaa. ni pun lambat join sebab busy tak terpegang dek lappy. Harap sempat lah :D Kalau korang nak join contest atau nak beli, boleh singgah di Facebook MakeupmurahbyNaomie



Empat Tema Baru Blogspot 2017 | Apa kata korang?

March 23, 2017 3 Comments A+ a-

Assalamualaikum hai semua, Buka-buka blog je pop up keluar benda alah ni. Korang dah try ke Template Baru Blogger ni? Katanya lebih mobile friendly. Ehem menarik kan? Tapi sebelum tu, jom terjah dulu apa themes yang baru tu.
1. CONTEMPO
2. SOHO
3. EMPORIO
4. NOTABLE

Katanya lebih mobile Friendly. Alja memang bercadang nak edit blog Alja ni. Tapi Still lagi tgk template mana ok. Korang dah cuba ke Template baru blogger ni? Alja buat preview untuk Notable Template, macam cun!

So Apa kata korang pulak mengenai template baru ni?

Selfie Stick Monopod & Octopus Tripod selamat di tangan | Jom berbelanja di Lazada Malaysia

March 23, 2017 0 Comments A+ a-

Fuh susahnya pergi memana takde monopod ni, tangan pendek, nak nampak keseluruhan area memang susah. Monopod sebelum ni, anak buah patahkan. dah lama tak bermonopod. semua ehsan tangan. hahaha

Hingga lah Alja terniat nak jalan-jalan di laman Web Lazada untuk beli monopod dan jugaaaa sebab ternampak kak Aiin pos di fb mengenai Octopus Tripod ni. Selalu je nampak dekat Lazada, tapi tak pernah terniat nak beli. Rasa tak penting mana. Even sebenarnya semua yang Alja beli langsung tak penting! Ni Nafsu, Kehendak semua ni. hahaha

Hinggalah Kak Aiin post mengenai octopus ni, terus nak beli, Gigih, GIGIH mencari warna pink. Pink yang ada pun pink tak lawaaaaa. Usaha tangga kejayaan wei, Akhirnya Jumpa Black Pink, terusssss Add to cart tanpa fikir panjang dan waras. Gila pink tapi memilih nak sedap di mata. hahaha

Dah Jumpa, tak terus checkout. Gigih pulak cari Monopod pink paling comel, lawa, trend dan paling penting MURAH. Gigih mencari, akhirnya Jumpalah yang ni. Dah berkenan tak boleh berdalih lagi. Ada berkenan yang lain tapi Harganya, Ya Ampun taubat. Hahaha

Untuk Harga Monopod Stick macam Alja di atas, Alja beli time tuh Rm27.99 tapi sekrang dah kurang lagi jadi RM25.75. Harga sebenar-benarnya ialah RM82.00 dan untuk Octopus tu Alja beli RM16 dan sekarang jadi RM15. Harga sebenarnya ialah RM27. Murah kan? Lagi sekarang ada Birthday Sale lazada, lagi murah lah semua.

Jadi Kalau nak, Boleh lah cuci mata di Lazada Malaysia. Sejam scroll pun tak puas! Hahahaha

Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza

March 23, 2017 4 Comments A+ a-

Dah lama rasanya Alja tak join mana-mana Giveaway yang dianjurkan oleh Blogger-2. Maklumlah, dulu gua Telco biru kena jimat-2. Lagi-2 line slow, baru buka hotspot tetiba dah guna 70% internet. sedih. Maybe line area rumah problem. Takpe. Sekrang dah ok, jadi mula nak join balik mana-mana Giveaway. Maklumlah buat Blog ni sebenarnya tujuan Happy-happy. Ada Job, Alhamdulillah. Takde Job, Alhamdulillah juga. hahaha

Ok! Tanpa melenggahkan masa lagi, Jom Join GA Dari Lyana dan Eyja!

1. Follow Blog Done Lyana Ishak (317) & Eyja (189)
2. Like Page Done
3. Follow Google+ Done
4. Follow Instagram Done
5. Twitter Jarang Guna :D Hihi

Fuh, Hadiah misteri sangat. Apalah agaknya kan? Jenuh nak mikiorr. Marilah Join. Ada rezeki, InsyaAllah! Jadi, kalau korang nak join juga, Bolehlah tekan Banner di atas. Jom Meriahkan lagi :D

22 Mac (Rabu) hingga 4 April 2017 (Selasa).

Shopaholic, Jom dapatkan Membership Card Benang Hijau Sekarang | Diskaun 20% pada hari jadi pemegang card

March 16, 2017 3 Comments A+ a-

Assalamualaikum hai korang semua, Benang Hijau ada buat Warehouse sale lagi tau. Kali ni Kelantan Edition pulak 17 & 18 March 2017 (Jumaat dan Sabtu). Nak tahu apa yang ada di warehouse sale serta kemeriahannya di sana? Boleh terjah entry Alja yang ini [ Warehouse Sale Benang Hijau ] kat situ alja ada update.

Kali ni, Alja nak share dengan korang and ajak korang untuk jadi membership Benang Hijau. Sebab Untung sangat terutama orang-orang yang suka shopping ni. Kalau takde membership, kita beli dah rugi, kalau ada membership, kita still dapat 10% diskaun tau!
See, Hijau lagi kad ahli dari benang hijau ni. Dari jauh dah nampak, jadi, takde lah tersilap nak keluarkan kad A, terkeluar kad B. hihihi Yang bestnya,
  • Diskaun 10% bagi semua produk
  • Diskaun 20% pada harijadi pemegang kad
  • Diskaun & Promosdi Istimewa pada hari-hari tertentu
  • Automatik menjadi EJEN DROPSHIP Benang Hijau dan boleh promosikan produk Benang Hijau secara online
  • Preview produk baru dan promosi khas untuk Member yang akan diadakan dari semasa ke semasa.
  • Yuran Pendaftaran RM20
  • Yuran Pembaharuan setiap tahun RM10

Wah banyaknyaaa kebaikkan, Bestkan? Jom ramai-ramai daftar untuk menjadi keahlian Benang Hijau. Ada banyak kelebihan menjadi pemegang card ahli Benang Hijau tau. Kalau nak jadi antara ahli benang hijau, korang boleh daftar di semua outlet Benang Hijau atau secara talian di Facebook Page Benang Hijau Collections.
Ha, ni ada berita terbaik buat March Babies. Khas buat semua pemegang kad Member Benang Hijau yang dilahirkan pada bulan Mac ! Benang Hijau nak bagi surprise ni.

Kepada semua March Baby dan pemegang kad member Benang Hijau, korang boleh redeem free shawl korang di mana-mana lokasi benang hijau atau boleh Benang Hijau Maps dan dapatkan diskaun 20% untuk semua produk Benang Hijau (Tidak termasuk promosi). Promosi ini sah sepanjang bulan mac ini.
Benang Hijau dihasilkan pelbagai jenis tudung seperti Shawl, Instant Shawl, hijab ekspres dan Inner tudung untuk memenuhi keperluan Hijabers. Semua tudung yang pada asasnya direka untuk menutup dada dan kepala, depan dan belakang baik. Ia menjadikan si pemakai selesa dan yakin untuk sebarang majlis yang mereka hadiri.

Datang dalam segi empat tepat berbentuk Laura dan kubah berbentuk Nadeera dengan pelbagai warna dan cetakan. Dengan Lily asas kami, Instant Shawl, Lily terdiri daripada Lily Plain, Lily Premium dan Lily Printed, tidak lupa Lily baru kami dengan Swarovski ia pasti, mesti ada pelbagai segera di dalam almari anda!
Pelbagai Tudung dan Shawl yang dikeluarkan oleh Benang Hijau, Antaranya ialah
  • Bawal - Kayla, Naura, Maira
  • Shawl Cailly, Ava,
  • Keluaran Lily - Plain, Exclusive, Essential, GlamRose, Luxe, Premium, Printed dan Magical
  • Keluaran Suri - Plain, Printed
  • Wonderlily - Plain , Printed
  • Inner Magix Sofya
  • Express Hijab

Jubah, Dress dan Baju Kurung
  • Hana Basic Jubah 
  • Lana Dress
  • Imann Blouse
  • Dina Blouse
  • Autumn Tree Dress
  • Azalea Midi
  • Maia Dress
  • Melissa Dress
  • Mikayla Dress
  • Nana Plain Blouse
  • Suraya Plain Mini Kurung
Pants
  • Kate Pants
  • Candy Pants

Fuh banyakkan produk dari Benang Hijau? Boleh rambang mata. So berbaloi sangat apply member card dari Benang Hijau ni. Renew pun baru RM10 tapiuntung banyakkkk sangat.

Ha, Jangan lupa Warehouse Sale Tour Benang Hijau ok, Minggu ni di Kelantan. Save Gambar ni boleh lah shopping. Jauh? Personal Shopper ada, Jangan risau. hihi. Kalau ak tahu update terkini, boleh terus ke Instagram Benang Hijau

HAPPY BIRTHDAY LAZADA YANG KE-5 TAHUN | Yeay! Apa Kejutan dari Lazada kali ini?

March 16, 2017 0 Comments A+ a-


Assalamualaikum hai korang semuaaa! wah wah Lazada pun lahir bulan march ke? Mesti peragai sama dengan Alja ni. hahaha alaaa lawak pun tak boleh dah sekarang. haha Alja rasa nak join Lazada Birthday Blogger Contest. Jom siapa ada Blog? Jom join juga! :D

Happy Birthday Lazada yang Ke-5 tahun. pejam celik pejam celik dah lama dan makin mendapat nama Laman web yang diberi nama LAZADA ni. Tak sangka kan? Sebut lah nama LAZADA, siapa yang tak kenal? Makin mendapat nama di mata manusia, baik muda mahupun lanjut usia. Dengan adanya Lazada semua menjadi mudah. Tak gitu teman-teman?

APA YANG ALJA SUKA TENTANG LAZADA?
1. Mudah, Semua dihujung jari
  • Ye betul tu anak anak, dengan adanya Lazada, tak payah pening-pening macam dulu nak cari barang A until Z, Jenama A until Z dekat mana. Sampai ke guna khidmat Google. Hamboii. hahaha Mudahkan? Sebab apa? Sebab senang membeli dengan adanya Lazada. Semua dihujung jari. Tak payah pergi Kedai. Klik klik Klik, Pilih pilih pilih, masuk "My Shopping Cart" "Proceed to Checkout" "Pilih Cara Bayar" "Done" yeay! Senang kan?
2. Semua barang ada, Bestnya!
  • Semua barang ada, Baju, Kasut, alatan memasak, alatan bersukan, kaki travel, kaki motor, aksesori, alatan solek, permainan, makanan, minuman. Eh BANYAK! Tak tersenarai Alja dibuatnya. Hahaha
3. Ada Promosi Diskaun kaw kaw
  • Haish, Harga promosi tu boleh pengsan. Dari RM199 jadi RM50. Diskaun 50%, 90%, Diskaun tambahan kalau guna bank-bank yang tertera. Ni rambang mata sangat. Shopaholic lah katakan. hihi
4. Suka sangat bagi Kejutan
  • Birthday kita, dia bagi diskaun. Perayaan Kaum cina, indian and Melayu pun dia bagi kejutan, Birthday Lazada pun Lazada bagi kejutan. Tak ke seronok? Baik sangat Lazada ni
5. Boleh Track My Order
  • Takutnya barang dah sampai ke belum? Barang dah kat mana? Barang dah bergerak ke? barang masih process ke apa ke, korang boleh tengok barang yang korang order tu dekat bahagian "Track My Order" Senang kan? Cuma kalau barang tu dari luar Negara, mengambil masa yang lama lah.
6. Ada masalah? Customer care kan ada!
  • Korang ada masalah pergi je Help Center. Masalah Orders & Payment, Shipping & Delivery atau Returns & Refunds semua InsyaAllah dapat diselesaikan. Boleh juga Live Chat dengan mereka. Dengan Pantas mereka reply
7. Add to Wishlist atau Add to Cart
  • Rasa nak beli terus, boleh tekan barang terus ke Add to Cart. Agak-agak nak simpan dulu sebab kekuranga duit ke, nak kumpul duit ke, nak tengok-2 dulu ke boleh Add to Wishlist. Rasa-rasa nak beli dekat bahagian wishlist tu, boelh terus "ADD ALL ITEMS TO CART". Mudahkan? Alja selalu buat macam ni. Hihi, Nak tahu apa wishlist Alja?
Antara Tiga Pilihan Produk kegemaran Alja dari Lazada Malaysia
Tadaaa, ni lah Wishlist Alja. Apa ye? Kalau Alja Wish kat sini, boleh belikan tak? Hahaha Untuk Birthday Girl bulan March ni :p kikiki

So, ni adalah antara 3 produk yang Alja gemarkan kalau dok bertengek dekat laman Web LAZADA ni. hahaha

1. Makeup
  • Wanita mana yang tak suka bersolek? Even pakai bedak tabur, loose powder dengan lipstik pun dikira mekap ok. Hahaha. Kalau pergi mana-mana kenduri, event blogger, atau kerja memang Alja akan mencorakkan muka Alja ni dengan mekap biar nampak hidup sikit. Takde lah pucat. lelagi muka kita tak pelowless macam Awak yang babyface, tak mekap pun, pipi dah merah semerbak. hahaha
2. Tripod
  • Weii benda ni penting. Lelaki ke perempuan ke siapa tak suka bergambar? Kalau keluar sendiri, takkan nak minta stranger tangkapkan gambar? Kalau pergi berkumpulan, takkan nak suruh kawan lain ambikkan? mesti tak adil sbb ada je gambar yg takde muka dia. Sedihkan? So nak ni before raya atau nak travel ke sabah nanti. Tak sabar nak penuhi Kehendak seorang Alja ni. hahaha
3. Training Equipment
  • Ini Zaman semua mau kurus lah. Kurus dan sihat ok. Tapi ada juga chubby yang sihat, macam Alja! Hahaha. Disebabkan semua baju dah tak muat, nak beli benda ni untuk dapatkan balik berat dulu-dulu. Boleh ke? ehem. haha So buat masa sekarang, just jogging, buat senaman kat rumah macam Zumba, Kardio atau senaman ringan tanpa alatan je. Terasa nak juga lah fefeling Gym dekat rumah. hahaha
Bagaimana anda berfikir Lazada Malaysia boleh meningkatkan?
Ini hanyalah pendapat dari seorang pengguna setia dari LAZADA. Harap diterima lah. hahaha Actually takde apa sangat semua dah sempurna dari Lazada. Tapi takpe, Meh nak tambah sikit-sikit.

1. Bagilah Coupon Diskaun
  • Demand nyaaa awak ni? hahaha, Untuk seorang penggemar shopping online macam Alja, diperlukan yang teramat kupon diskaun dari Lazada ni. Even RM50 ke RM30 ke still dihargai oleh manusia bernama Alja. Sebab disini boleh jimat dah. Mungkin boleh shopping lagi banyak? ehem Rambangnya mata.
2. Tingkatkan servis dari segala aspek
  • Kalau beli barang Lazada, mesti ada details yang tidak lengkap. Susahnyaaa. Rasa was-was. Kang beli kecik ya ampun, tinggi sangat, ringan sangat.
  • Selalu beli, mesti ada barang yang tak ada kan? Lepastu susah pulak nak kena return bagai. Kalau jenis tak kisah takpelah, jenis kisah macam Alja, dah lah jenis kisah tapi malas nak return, ha ini payah paroh. hahaha
  • Terkadang lambat dari masa yang dijanjikan even barangan tu dari Malaysia sahaja. Kalau dari Luar Negara, kita faham lah kan.
3. Tambahkan Brand-brand atau barang-barang yang tak ada
  • sedihnya bila kita search item-item yang kita nak sangattttt tapi takde kan T_T jadi, Harap pihak Lazada dapat menambah banyak lagi produk yang tengah menjadi trending.
Happy Birthday untuk Lazada Malaysia
Yeay! Happy Birthday untuk Lazada Malaysia. Semoga sentiasa menjadi Laman Web shopping nombor satu (1) di Malaysia.

Nampak tak Logo Lazada berwarna Oren? Kalau nak tahu, oren ni dapat menceriakan serta membangkitkan semangat seeorang bila melihatnya. Malah, ia bermaksud keseronokan dan daya hidup. Penyelidikan menunjukkan warna yang lebih ringan merayu kepada pasaran mewah.

Sesetengah peruncit mewah telah dapat mengatasi masalah ini dengan oren dan mereka telah berjaya mengkoperatkan oren ke dalam jenama mereka. Salah satunya, tentulah LAZADA MALAYSIA.

Wah, Patutlah suka bebeno masuk laman web Lazada, memang ceria. Kalau dah pergi ke laman web lazada untuk 15minit, mimpi takkan nya. Mesti lebih 1jam. Siapa lagi? Alja lah tu. hahaha

Nak shopping juga? Jom ke LAZADA MALAYSIA
Blogger? Nak Join Contest dari Lazada? Jom ke CONTEST LAZADA 
Harap bermurah hati bertambah tambah lagi bila bagi Kami Voucher. Lazada memang best! Keseluruhannya terbaik.

Majlis Sambutan Hari Wanita Sedunia bersama Wanita-wanita yang penuh dengan Inspirasi | Anjuran Stellavingze International

March 11, 2017 1 Comments A+ a-

 
Assalamualaikum hai semuaaaa. Selamat Hari Wanita Sedunia buat semua wanita-wanita di dunia ini. Seronok kan jadi wanita? Bertuahnya rasa, Ada Hari ibu, ada hari wanita, ada hari Kawan sedunia. Apatah lagi dalam islam, wanita ini sangat dihormati. Beruntungnya kita jadi seorang Perempuan. Alhamdulillah. Tangan ini lah yang bisa mengoncangkan dunia. cewah gituuu hihi

Pada tanggal 08 March 2017, bertempat di Melilea Tower, Bangsar South telah diadakan satu Majlis Sambutan Hari Wanita Sedunia anjuran Stellavingze International. Bersama-sama kita pada hari itu adalah Wanita-wanita yang sangat berkaliber, berkeyakinan dan penuh inspirasi!

Balik kerja gigih ok terus ke sini, sebab tak nak lepas peluang untuk dengar perkongsian daripada mereka. Kita wanita, haruslah kuat dan berani untuk melawan cabaran. Di era moden ini, wanita semuanya haruslah berdiri pada kaki sendiri, kita kena belajar untuk fikir akan apa yang bakal jadi pada masa mendatang sebab kita tak tahu masa mendatang kita jadi apa.
Pada majlis sambutan hari wanita sedunia ini bertempat di Melilea Tower, kita telah mendengar perkongsian daripada wanita-wanita yang telah banyak menyumbangkan kepada pembangunan ekonomi dan kemakmuran negara. Gambar di atas ini, mereka adalah,
  • Tan Sri Datin Paduka Seri Hajah Zaleha binti Ismail, Pengerusi Yayasan Suara Wanita (YASNITA)
  • Datin Azizan binti Hj Shariff, Pengerusi Majlis Pembangunan Wanita dan Keluarga, Parlimen Lembah Pantai
  • Datin Noor Faezah binti Mohd Ashref, Naib Presiden Yayasan Wanita Cemerlang
  • Ms Wee Siew Ling, Pengarah Urusan Stellavingze International
Tujuan majlis ini diadakan adalah untuk menggalakkan wanita di Malaysia untuk keluar daripada zon selesa mereka dan temui potensi diri untuk berusaha memajukan negara sama ada dalam bidang ekonomi ataupun menyumbangkan ke arah menjadikan Malaysia sebuah negara yang lebih makmur.

Stellavingze International telah menjemput mereka kerana jasa mereka dalam membantu membangunkan negara dan juga memartabatkan kedudukan wanita. Oleh itu, kehadiran mereka di majlis ini diharap dapat memberi inspirasi kepada wanita-wanita di Malaysia untuk terus maju dan lebih bahagia dalam kehidupan.
Apa yang mereka kongsikan pada malam majlis?

Melalui ucapan dari Tan Sri Datin Paduka Seri Hajah Zaleha binti Ismail, Pengerusi Yayasan Suara Wanita (YASNITA). Wanita adalah unik kerana mampu mencorak modal insan yang cemerlang. Beliau mengulas tentang bagaimana beliau mampu membentuk seorang anak yang kecil untuk bercita-cita tinggi dan menyokong sehingga cita-citanya tercapai.

Beliau berkata, hanya wanita sahaja yang mampu memikul tanggungjawab sedemikian; melahir, membesarkan, mendidik dan juga memberi sokongan. Tambahan beliau lagi wanita dilahirkan dengan minda yang unik dan mampu melakukan beberapa tugasan pada satu masa.

Tidak seperti zaman yang lalu, wanita kini mempunyai pendidikan dan kuasa untuk mengubah dunia. Seorang wanita yang berpendidikan mampu menjadi 'influencer' dan contoh akhlak serta budi yang baik. Pentingnya bagi seorang wanita untuk mempunya prinsip dan intergriti serta bijak membahagikan waktu dalam kempimpinan keluarga mahupun organisasi

Beliau mengakhiri ucapan dengan pesanan bagi kaum wanita untuk sentiasa menjaga kesihatan  dan menimba ilmu, imbangi kesihatan fizikal, mental dan emosi kerana itulah aset wanita yang paling berharga
Melalui ucapan dari Datin Azizan Bt Hj Shariff, Pengerusi Majlis Pembangunan Wanita dan Keluarga, Parlimen Lembah Pantai Sebagai Pengerusi Majlis Pembangunan Wanita dan Keluarga, Parlimen Lembah Pantai, Datin Azizan menekankan kepentingan memiliki prinsip, ikhlas dalam menjalankan tanggungjawab dan utamakan keluarga.

Wanita yang meninggalkan kerjaya dan menjadi suri rumah harus mempunyai kemahiran dan bijak berniaga untuk menambah pendapatan keluarga. Bagi wanita yang berkerjaya pula beliau menasihatkan untuk sekali-sekala adakan sebuah majlis atau jamuan untuk mengeratkan silaturrahim bersama ahli keluarga dan rakan-rakan. Beliau juga berpesan bagi wanita untuk sentiasa bersabar, mempunyai iman yang teguh dan menjaga kesihatan.
Melalui ucapan dari Datin Noor Faezah Binti Mohd Ashref, Naib Presiden Yayasan Wanita Cemerlang. Datin Noor Faezah memulakan forum dengan berpendapat bahawa wanita hebat kerana tugas dan tanggungjawab beliau begitu banyak kepada keluarga, kerjaya dan masyarakat. Beliau menambah wanita yang hebat mampu berdiri teguh, menyokong insan lain, memberi didikan dan memberi motivasi khususnya bagi insan-insan yang tidak bernasib baik.

Beliau juga berpendapat wanita mampu menjadi pemimpin yang cemerlang hanya dengan memimpin dengan kasih sayang yang akan meningkatkan motivasi pekerja dan pengikut mereka. Mengulas tentang aktiviti Yayasan Wanita Cemerlang, beliau berkata bahawa insan yang memerlukan amat sukar untuk dicari dan justeru tugas kita sebagai wanita dan rakyat yang bertanggungjawab perlu menemui mereka dalam kumpulan seperti persatuan dan sukarelawan untuk memastikan kadar kemiskinan negara kekal rendah.

Akhir kata beliau berkata bahawa wanita mempunyai lumrah dan sifat yang lembut dan berkasih sayang, berusaha bersungguh-sungguh dan kuat menghadapi cabaran.
Melalui ucapan dari Ms Wee Siew Ling, Pengarah Urusan Stellavingze International. Ms Wee Siew Ling yang bertindak sebagai Pengarah Urusan Stellavingze International berkata bagi seorang ibu yang bekerja seperti beliau, selalu menghadapi kekangan masa. Beliau perlu bijak mengendalikan keluarga, kerjaya dan masa untuk diri sendiri dan selalunya beliau sering mengorbankan diri sendiri.

Namun begitu, beliau berkata tidak mustahil segala tanggungjawab dapat dilaksanakan jika wanita pandai membahagikan masa. Beliau memetik formula Datuk Stella Chin Pengasas Stellavingze International; Kebahagiaan wanita = (+) Kasih sayang/cinta , (-) Kebencian/ kemarahan , (x) Kesyukuran , (÷) Umpatan/ gosip.

Beliau berpandukan formula itu selama 13 tahun karier beliau berlangsung dan mendapati diri beliau adalah lebih bahagia. Beliau juga menggunakan kesempatan ini untuk mengajak wanita menyertai Stellavingze International, dan menemui kebahagiaan dalam kehidupan yang seimbang.

Mengakhiri ucapan beliau, beliau berkata wanita umpama air yang mudah membiasakan diri dalam apa-apa keadaan, namun begitu jangan sekali-kali mencabar mereka kerana lautan yang tenang juga bakal membawa tsunami. 



Wah, sangat khusyuk mereka dengar hujah yang dikongsikan oleh wanita-wanita yang penuh inspirasi ni. Alja memang terkesan juga even belum jadi wanita. Yela, Kita tak boleh berada dalam keadaan terlalu selesa. Kita kena buang sikit-2 perasaan negatif dalam diri. Kita kena berbaik pada semua orang dan menganggap mereka juga sebahagian daripada kita. Sebahagian tu maksudnya seperti Keluarga, Sebuah keluarga.

Peranan wanita ini banyak, Kitalah Ibu, kita isteri, kita jualah anak, kakak, adik, sahabat, ketua dan pemimpin. Wow, tanpa kita sedar, peranan seorang wanita terlalu besar. Tahniah Wanita! Ini menunjukkan kebolehan wanita dalam mengendalikan krisis dan membuat keputusan setanding dengan lelaki dan secara tidak langsung memartabatkan kedudukan wanita di mata dunia. *Big CLap*

Pentingnya wanita sehingga 3 budaya yang berbeza mengatakan tentang kehebatan wanita, seperti ;
  • Tangan yang menghayun buaian mampu menggoncang dunia (Melayu)
  • Behind every successful man is a woman (English)
  • Wanita menjung separuh langit (Chinese)
Stellavingze International ini tentang apa?

Stellavingze International diasaskan oleh Datuk Stella Chin yang juga seorang usahawan wanita tempatan yang telah membawa syarikat miliknya dan suami menerajui pasaran global. Beliau telah memenangi pelbagai anugerah berprestij seperti Anugerah Keusahawanan Stevie Award Women in Business dan juga The International Diamond Prize for Excellence Quality (ESQR). Beliau juga merupakan seorang ibu, isteri dan anak yang amat penyayang.
Oleh kerana beliau melihat kecenderungan wanita untuk melupakan cita-cita dan menjadi suri rumah atau mengajar cita-cita dan mengabaikan keluarga di rumah, beliau telah mencipta sebuah formula kebahagiaan wanita dan mengasaskan Stellavingze International.

Fungsi Stellavingze International adalah untuk mendidik wanita untuk menemukan titik keseimbangan dalam kehidupan dan memulakan sebuah kehidupan yang lebih bahagia.

Stellavingze Guiding Star
Melahirkan Usahawan Wanita Berkredibiliti
Objektif:
  1. Peluang untuk wanita mencipta keupayaan menjana pendapatan, mengecapi transformasi dalam kejayaan
  2. Membina asas yang kukuh dan menuju kearah kehidupan yang lebih berjaya
  3. Mentransformasikan bakat kepimpinan anda, membantu orang lain untuk berjaya
Stellavingze Guiding Star:

  1. Kami menyediakan kursus pengurusan, pembentangan dan kelas untuk memperbaharui imej dalam membantu wanita untuk membina asas perniagaan yang kukuh
  2. Kami menyediakan penyelesaian perniagaan yang sesuai dengan permintaan pasaran.
  3. Kami menyediakan rakan niaga dengan operasi yang mudah dan tenaga kerja.
Stellavingze Smart Star
Peningkatan Nilai Kewanitaan
Objektif:
Membantu wanita dalam mengurus:-
·    Diri, Kerjaya, Perkahwinan, Keluarga, Anak-anak dan Mempunyai Kehidupan Yang Seimbang Dan Indah 
Dalam dunia moden, wanita seringkali dilihat mendahului lelaki dalam kepimpinan sehingga wanita diberi kepercayaan untuk memimpin negara seperti beberapa negara maju seperti di Taiwan, Croatia, Switzerland dan Ausria.

Majlis Sambutan Hari Wanita Sedunia  telah membuka mata  ramai wanita khususnya  yang hadir  untuk menjadi lebih maju.
Wanita seorang yang Hebat, Bertuahnya jadi Wanita !

Antara Produk Hilangkan Parut Dalam Dunia | Malunya ada PARUT, rasa tak bersemangat kan?

March 11, 2017 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum hai korang, Susahnya nak rasa berkeyakinan di hadapan orang lain bila muka kita sentiasa dipandang pelik. Kenapa? sebab PARUT!! Siapa ada masalah parut? Parut jerawat? Parut luka tertusuk di hati? Tak, yang di hati susah untuk dirawat, tapi untuk parut diwajah sentiasa ada penyelesaiannya. Siapa tak nak muka bebas parut apatah lagi jerawat kan? Baik lelaki mahupun wanita, mesti nak muka pelowless bagaikan kain sutera, hamboiii kemahennnn. hahaha

Alja kalau time berjerawat, lelagi time stress, PMS ke memang banyak lah naik. Tangan gatal, gatal ya robbi sungguh asyiklah kupil-kupil jerawat tu. Ha, time tengah berjerawat jangan diumpil ye adik abg kakak semua, haha umpil dah macam paku kayu. Jangan di kopek/kupil atau dipicit lah senang ceritanya.

Kalau dulu zaman remaja, time sekolah menengah, muka alja memang agak teruk, masalah jerawat, Parut jerawat, pori-pori, berminyak, blackhead whitehead satu muka sampai menggerutu jangan katalah, menapak dengan megah berdiri teguh dia dekat muka. Then, time sekolah dulu apa boleh buat?

Time sekolah, duit pun mengharap parents, jangan mimpi lah nak beli. Tapi sebenarnya beli juga, cuma tak berkesan atas ihsan emak sebab kesian muka anak bongsu dia macam dayang senandung, weii dayang senandung lagi cantik tau dari anak bongsu dia ni.

Tapi disebabkan samaaaa shj keputusannya, maka, emak hanya cadangkan pakailah traditional. Kalau nak tahu traditional punya, nanti Alja up entri. Sebab kali ini, Alja nak bagitahu dan berkongsi cerita dengan korang Produk-produk yang boleh hilangkan Parut diwajah. Ini zaman moden, haruslah cara moden, tak gitu? tapi kan Mana yang paling ok? Haruslah ikut nombor turutan paling terbaik. hihi ini hanyalah Quick view from me, yeah jom kita tengok Carta Pertama........

6 Produk Hilangkan Parut Dalam Dunia

PERTAMA - Azanis Scar Serum

"Hilangkan parut dengan cepat dan berkesan.." tidak asing lagi kita dengar di halwa telinga , apatah lagi di bebola mata kerana hampir setiap hari ada sahaja testimoni terbaik dari Azanis Scar Serum ni. Apatah lagi Azanis Scar Serum ni telah diperbaharui dan ditingkatkan kini dengan adanya Vita-Coco Booster Formula! Wow!!

AZANIS SCAR SERUM kini dirumuskan dengan Vita-Cocoa Formula Booster yang merupakan gabungan khas 100% Natural tertumpu vitamin E (d-alfa tokoferol) dan Organik Cocoa Butter (minyak Theobroma). D-alpha tocopherol mempunyai 50% lebih kuasa anti-oksida dan adalah lebih baik diserap daripada vitamin sintetik E. Walaupun lemak koko, lemak berwarna krim yang diekstrak daripada biji koko, telah lama terkenal untuk nilai dalam mencegah dan merawat parut. Emm Sedapnya air koko. eh? hahaha

Bagaimana Azanis Scar Serum berfungsi?
Menggalakkan pembaikan parut lebih cepat dan kulit licin dengan kepekatan yang tinggi anti-oksida dan tindakan anti-radang dalam Natural Vitamin E (12,000 IU dalam pek 15ml) dan Cocoa Butter. Apabila ia diserap ke dalam epidermis dan dermis lapisan, bentuk mentega koko lapisan kelembapan dan minyak yang melindungi kulit daripada semua unsur-unsur cuaca luaran yang menghalang pertumbuhan semula tisu yang rosak dan melembutkan tisu parut di samping menggalakkan sintesis kolagen.

Serum Azanis akan nampak Kesan Lebih Pantas dan Cepat. Untuk dapatkan hasil yang pantas, Pastikan beli yang Original ye dan hati-hati dengan Produk tiruan Azanis Scar Serum

Bagaimana nak guna?
Urut perlahan-lahan sedikit Azanis parut Scar Serum ke kawasan selepas pembersihan. Sapukan pada waktu pagi dan malam atau seberapa kerap yang diperlukan.

Yang bagusnya kan, Azanis Scar Serum ni sesuai untuk hampir semua masalah yang korang hadapi. Contohnya seperti, Parut, Stretch Marks, Aging Skin dan juga Kulit kering. Tetapi, Untuk tanda cacar atau Chicken Pox dan terbakar, tunggu sehingga luka korang kering sebelum menggunakan Azanis Scar Serum dan Untuk parut pembedahan, tunggu sehingga luka telah ditutup dan Stiches dikeluarkan sebelum menggunakan Azanis Scar Serum. Korang boleh beli Azanis Scar Serum ni di DrugStore, Farmasi atau Online


KEDUA - Bio Oil 
Bio-Oil juga tidak asing kita nampak di kaca tv kita, Bio-Oil ini adalah minyak penjagaan kulit pakar yang membantu memperbaiki penampilan parut, kesan regangan dan tona kulit tidak sekata. Ia juga berkesan untuk penuaan dan kulit kering.

Fungsi Bio Oil dapat Melicinkan & nada parut, kesan regangan, Sesuai untuk kulit sensitif, Minyak pakar pelembap yang melicinkan dan nada parut, kesan regangan dan tona kulit tidak sekata. Ia juga berkesan untuk penuaan dan kulit kering. Ianya mengambil masa sekurang-kurangnya selama 3 bulan untuk pulih dari parut.

Untuk kegunaan luar sahaja. Jangan gunakan pada kulit pecah. Sekiranya ada kemungkinan kerengsaan kulit, hentikan penggunaan. Keputusan individu mungkin berbeza. Boleh beli Bio Oil ini di DrugStore.

KETIGA - Mederma
Mederma Gel Scar Treatment membantu mengurangkan kemunculan parut lama dan baru dari luka, jerawat, pembedahan atau luka terbakar. Fungsi Mederma ini adalah untuk melindungi dan membantu melegakan kulit pecah-pecah atau retak.

Cara mengguakan Mederma ini, perlu sama rata digunakan dan perlahan-lahan disapu ke parut sekali sehari selama 8 minggu pada parut baru, dan sekali sehari selama 3-6 bulan pada parut yang sedia ada.

Formula gel proaktif mengandungi kombinasi khas bahan-bahan aktif Cepalin, Allantoin dan Aloe Vera untuk menggalakkan proses penyembuhan kulit dan meningkatkan warna, tekstur dan penampilan keseluruhan parut anda. Formula gel proaktif menggalakkan proses penyembuhan kulit, berkesan mengurangkan kemerahan dan membuat parut lebih lembut, licin dan lebih anjal. Boleh beli Menderma ini di DrugStore

KEEMPAT - Dermatix

Dermatix® Ultra berfungsi pada parut (hypertrophic dan keloid yang tidak lebih dari 2 tahun), selepas luka telah sembuh dan tertutup. Ini mungkin termasuk parut yang disebabkan oleh pembedahan, luka bakar, luka, kemalangan, calar, gigitan serangga, dan lain-lain. Parut boleh menjadi besar, tebal, kering. Mereka juga boleh menjadi gelap atau merah dalam penampilan dan mungkin gatal atau pedih.

Cara menggunakan Dermatix ialah membersihkan kawasan tersebut dengan sabun dan air. Lap sehingga kering selepas pembersihan. Picitkan sedikit dahaja dihujung jari dan biarkan kering beberapa minit. Keberkesanan agak lama untuk dapatkan hasil iaitu selepas 8 minggu penggunaan berterusan. Untuk parut besar atau lebih besar ia mungkin mengambil masa 3 hingga 6 bulan atau lebih untuk mengalami faedah penuh Dermatix®. Korang boleh beli Dermatix ini di DrugStore.

KEELIMA - White Lotus
Organic Acne Scar Serum | White Lotus juga sesuai untuk lain-lain jenis Parut. Menyembuhkan kulit berparut cara semula jadi, dengan White Lotus Acne Scar Serum. Yang terdiri daripada bahan-bahan semulajadi sahaja. Ideal serum untuk ini, kerana serta membantu membaiki kulit secara aktif, kerana ia dirumuskan menggunakan bahan-bahan semulajadi sahaja

Serum ini mudah diserap dan tidak berminyak (itulah sebabnya ia adalah ideal parut jerawat serum bagi mereka terdedah kepada tempat) dan sifat-sifat serum membolehkannya double-up sebagai rawatan anti penuaan yang berkesan.

Keputusan mungkin berbeza-beza dan tidak dijamin. Untuk risiko dan kesan sampingan, sila bertanya kepada ahli farmasi atau doktor. Untuk pembelian White Lotus, Alja belum nampak lagi di Drugstore, korang boleh beli secara talian,ok?

Fuhh Yeay! Harap perkongsian ini bermakna buat korang. Sebab Alja tahu perasaan bila ada parut. Rasa nak toreh kertas pasir kan? Rasa nak tepek bedak, foundation tebal-2 kan? Kemon, kita mesti lah ada perasaan nak rasa Natural dan bebas dari mekap.

Alja dah bagi pilihan dan dah buat Carta Top 4 gittew bagi produk yang dapat hilangkan parut yang terbaik di dunia. Bukan calang-calang produk ok Alja share ni. Kita mestilah nak yang pantas dan cepat kan? Jadi buatlah pilihan terbaik!


Selamat Tinggal Parut yang Degil. Selamat datang Wajah cantik! Lebih Berkeyakinan.

Bercuti Di Grand Hyatt Kuala Lumpur | Cadangan Tempat bercuti yang best untuk anda sekeluarga di KUALA LUMPUR

March 09, 2017 2 Comments A+ a-


Assalamualaikum Hai semua. Cuti sekolah dah nak dekat, mesti ibu bapa sedang mencari tempat best untuk short vacation buat anak-anak kan? sedang mencari tempat yang menarik untuk bercuti dan rehat di sekitar Kuala Lumpur? Ha mai sini, Alja nak kongsi dan cadangkan dekat korang untuk menginap di Hotel Grand Hyatt Kuala Lumpur. Grand Hyat Kuala Lumpur merupakan sebuah hotel bertaraf lima bintang. 5✰ ok, bukan calang-calang. Hotel ini terletak di Jalan Pinang dan bersebelahan dengan Pusat Konvensyen Kuala Lumpur. Hotel ini juga menghadap Menara Berkembar Petronas. Jarak hotel daripada Lapangan Terbang antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA dan KLIA2) adalah 60.5km, 60 minit dengan menaiki kereta manakala stesen KL Sentral , 5.1km, 20 minit perjalanan dengan kereta.
LRT KLCC Stesen pula adalah LRT terdekat dengan hotel dengan jarak 0.6km, 10 minit berjalan kaki. Pelbagai aktiviti yang boleh dilakukan korang sekeluarga di sekitar hotel ini. Antaranya pergi ke Aquaria KLCC, Taman Burung, Taman Rama-Rama, Taman Tema Cosmo. Bagi yang ingin mencari cenderahati dan kraf tangan yang menarik, bolehlah ke Pasar seni. Shopaholic? Suria KLCC dan Pavillion untuk high-end shopping.  Masjid Jamek dan Jalan TAR pula adalah pilihan yang tepat untuk awak-awak yang sukakan suasana happening semasa menjamu mata. Wah memang tempat yang menarikkan? Transport pun senang. Ada banyak tempat berjalan lagi. Cukup untuk satu minggu cuti sekolah! haha ok, Sambung baca lagi, Ada banyak benda nak cerita ni.
Grand Hyatt Kuala Lumpur, mempunyai 412 buah bilik di hotel ini yang terdiri daripada 5 jenis bilik iaitu Standard (grand king dan grand twin), view (twin towers view king, twin towers view twin dan garden view king), deluxe (grand deluxe king dan twin towers view deluxe king), grand- club (club king, club twin, club twin towers view king, club twin towers view twin dan club garden view king) dan suit (grand suite, grand executive suite, diplomat suite, presidential suite dan grand twin towers view suite). Kesemua bilik mempunyai tingkap-tingkap besar untuk memaksimumkan cahaya semula jadi ke dalam bilik-bilik. Berehat sambil menikmati keindahan kota Kuala Lumpur pasti memberikan pengalaman yang yang tidak dapat dilupakan buat diri pengunjung. Wow! Menarik bukan?
Tidak lengkap percutian tanpa makanankan. Korang bolehlah cuba di Restoren Thirty8, Grand Hyatt Kuala Lumpur. Apabila korang jejak je kaki ke tingkat 38 hotel Grand Hyatt yang eksklusif ni, korang akan berjumpa dengan restoran Thirty8 yang teramat cantik!! Sebab itula nama restoran ni Thirty8.
Dari segi persekitaran restoran ni sememangnya classy dan cozy. Dari bawah hingga atas dinding hotel yang diperbuat daripada kaca membolehkan korang menikmati pemandangan 360 darjah kota Kuala Lumpur yang teramat indah. Keindahan restoran ini membuatkan korang terpana dan tiada kata-kata yang dapat korang gambarkan tentang suasana di restoran ini. Yang menariknya restoran ini, terdapat dapur terbuka di tengah-tengah restoran.
Maknanya sambil makan dan menikmati pemandangan yang indah, korang juga dapat melihat skill masakan daripada chef terkemuka di restoran ini. Thirty8 menawarkan pelbagai jenis makanan Barat, Jepun dan Cina yang sedap. Antara menunya ialah steak, makanan laut segar dan sushi. Untuk pencuci mulut pula, Alja cadangkan korang cuba makan Thirty8 signature cake. Alja yakin kek ini mampu membuatkan korang termimpi-mimpi dan datang semula ke Grand Hyatt Kuala Lumpur semata-mata untuk makan lagi kek ini. Jangan tak cuba ye. Tengoklah gambar atas tu, tergugat? Alja pun sama! hahaha

Bagi yang nak sambut hari jadi atau ulang tahun perkahwinan di restoran ini, korang boleh membuat tempahan awal dan boleh membuat pemilihan meja yang betul-betul menghadap bangunan KLCC. Barulah ROMANTIK! hihi Selain itu, terdapat juga Restoran Teres JP untuk sesiapa yang inginkan menu masakan Melayu, Cina dan India . Restoran Teres JP ini terletak di tingkat bawah hotel.
Antara menunya ialah nasi lemak, roti canai , laksa kari, satay, teh tarik,kopi dan pelbagai jenis pencuci mulut. Penginap yang sukakan suasana santai boleh ke Poolside Restaurant yang terletak di tepi kolam dan dikelilingi kehijauan tropika. Restoran Poolside ini terletak di tingkat dua hotel. Terdapat pelbagai jenis makanan seperti Penang char kue tiaw , nasi goreng dan paling yang menarik kita boleh membuat burger  sendiri dengan pelbagai patties lazat, topping dan sos yang disediakan mengikut cita rasa dan pilihan masing-masing. Wah! Bestnyaaa, rasa tak rugi untuk datang makan apatah lagi menginap di Hotel Grand Hyatt Kuala Lumpur ini. Untuk Food Lover pun sesuai, Shopaholic pun sesuai, suka Jalan-jalan sambil relax kan diri? Lagi sesuai! :D
Kesimpulannya, Grand Hyatt Kuala Lumpur memang awesome. Korang bolehlah book Grand Hyatt on Traveloka apps yang tengah in sekarang. Cekidaut!!!