MOEDER MILK | Perkembangan terbaik untuk Ibu mengandung, menyusu dan Bayi.

May 21, 2017 1 Comments A+ a-

Assalamualaikum hi korang. asyik cerita tentang beauty product je kan? Kalini nak share dengan korang satu produk untuk ibu ibu. Ibu mengandung, ibu menyusu. Kita bawak tembikai yang berat berapa kilo dan berapa minit pun dah penat, apatah lagi ibu mengandung dan menyusu yang bawak perut ke sana sini selama 9 bulan 10 hari, mesti lagi lesu, letih dan penat kan?

Alja takde berpengalaman dalam bab ini, TAPI kita orang perempuan, kita faham lah kan, lagi Alja ada 8 orang kakak yang lain ragamnya ketika mengandung. Kita perempuan pun tekanan bila orang perempuan yang lain mood asyik swing. kan? Time period pun mood swing, apatah lagi time mengandung. Peninglah suami nak layan. Tapi kita kaum wanita sangat istimewa kan? hahaha

Alja nak share satu produk Untuk Ibu Hamil, ibu meyusu dan juga Bayi. Complete set, dari ibu ke anak. Jimat kan? Produk keluaran dari Syarikat Millennial Gen Sdn Bhd, iaitu produk Moeder Milk. Moeder Milk dirumus khas untuk Wanita Hamil dan Selepas Bersalin dan mengandungi sebanyak 20 jenis kandungan yang berkhasiat.
Diantara 20 kandungan yang bekhasiat di dalam Moeder Milk ialah Susu Kambing, Ekstrak tomato, Habbatussauda, Madu, Ekstrak Anggur, Lutein, Bird nest, Seaweed, Buah tin, Kurma, Gam arab /Manna, Bilberry, Aloe vera, Lobak merah, Brokoli, Omega 3, Betik, Stevia, Vanilla dan Non diary creamer.

Kebaikan yang terdapat dalam susu Moeder, diantaranya ialah :

Khasiat buat Ibu hamil : 
Mencerahkan Kulit.
Meningkatkan daya tubuh dan stamina serta tenaga semasa hamil
Mengurangkan Risiko tekanan darah tinggi dan rendah ketika Hamil.
Meningkatkan produksi susu ibu (Banyakkan susu ibu)
Mencegah sakit pinggang dan tulang belakang ketika hamil kerana membawa kandungan
Menguatkan kandungan bagi ibu baru hamil
Mengatasi masalah mual.

Khasiat buat Kandungan atau bayi : 
Mengurangkan Risiko demam kuning
Meningkatkan daya tahan tubuh bayi (selsema demam)
Membantu menguatkan sistem paru-paru bayi
Mencegah asma dan lelah
Membantu kecergasan otak bayi (Anak Pintar)

Khasiat buat Ibu selepas hamil @ menyusu bayi @ bayi menyusu  : 
Membanyak dan memekatkan produksi susu
Mencegah kegemukan
Mencerahkan & Melembab kulit 
Membantu merawat luka dalaman semasa deliver (bersalin) dengan cepat.
Memberi tenaga terutama ketika berpuasa tetapi meyusukan bayi.
Mengenyangkan bayi dan atasi masalah sedu
Membantu daya ingatan bayi 

Alja bagi kakak Alja cuba minum Morder Milk ni dan dia suka sangat. Dia kata sedap sangat sebab perisa vanila sentiasa cergas je tak lesu dan yang penting kakak kata susu makin banyak. Si Baby gemok dalam gambar ni pun tak meragam sebab puas minum susu, jadi bila kenyang, perut pun happy dan tak lah dengar baby nagis lagi.
Gendang Gendut Tali Kecapi, Kenyang Perut Suka Hati
Cara Penyediaan :
Pagi : 1 Sachet
Malam : 1 Sachet
*Bancuh dengan segelas 150ml air suam.

Berat Botol : 1 btol 600g. Satu Botol ada 30 Sachet cukup untuk 1 Bulan

Harga : RM159 Semenanjung | RM169 Sabah dan Sarawak. Tapi sekarang ada Promosi. Harga promosi cuma RM129 Semenanjung/Sabah & Sarawak siap FREE postage lagi tau. Valid Promosi

Pantang larang : TIADA
Info Lebih Lanjut ...

Alamat     :  11G, Jalan Keluli AL7/AL, Pusat Perniagaan Bukit Raja,
                         Section 7, 40000 Shah Alam, Selangor
HP                :   010 404 2769
Office           :   03 3358 5344
Web              :  www.millennialgen.biz
INSTAGRAM :  Moeder HQ

1 Comments:

Write Comments
TunSha Ayunie
AUTHOR
May 28, 2017 at 6:16 PM delete

Alja! Kening sikecik ni original begitu ke? Sangat unik! Comel weyyyy...

Reply To This Comment
avatar

Sila jaga di setiap perkataan yang anda berikan disini. Ingat-ingat sikit, Setiap perkataan akan disoal di akhirat dan juga Jari serta lidah inilah yang paling tajam menghiris hati. Terima Kasih ❤