Lebih bersemangat untuk bersukan dengan adanya Active Hotpants S5+ Jonlivia | Body Perfecting Fashion

September 26, 2017 2 Comments A+ a-

Nak bersukan tapi takde pakaian yang sesuai? Betul. Tapi disebabkan nak sihat, kena jugalah pakai seluar palazo yang lembik atau seluar track suit. Seluar track suit jenis besar, so tak ngam dengan kaki, nak berlari, buat aktiviti lasak pun rasa kaki jadi berat. Apatah lagi ada seluar track yang jenis plastik, bila jalan bunyi bising "kesok kesik" betul tak? Track suit itulah kegemaran zaman sekolah walaupun bunyi bising. hahaha lepastu jadi seluar sedut. hahaha

Ha, baru-baru ni Alja ada share dekat instagram satu seluar yang best untuk dipakai. Mohon lihat di instagram Alja dan dah banyak kali Alja share, sebab terlalu best dan jatuh hati dekat satu jenama seluar yang diberi nama JONLIVIA Active Hotpants.

Kalau nak buat aktiviti bersenam ni, pakaian pun main peranan tau. Jogging tapi seluar besar, baju tak padan dengan bentuk badan. selesa ke nak bersenam? Takkan? Jadi sebab tu Alja pilih Jonlivia Hotpants S5+ ni. Sangat best. Bila pakaian kita bersesuaian dengan aktiviti harian, kita nak buat kerja pun jadi gembira kan?

Memang ketara dan alami perbezaan bila dah start pakai Acive Hotpants dari Jonlivia berbanding track suit dan seluar palazo lembik yang Alja pakai time berjogging dan bersukan. Alja pakai Size M. Memula Alja ingat tak muat dan tak boleh pakai. Rasa nak menangis sampai dah taknak jumpa seluar ni, sorok terus dalam Almari. Lepastu terdetik dalam hati, sampai bila nak simpan buat pekasam kalau tak try?

So Alja cuba lagi sekali pakai, lah muat! Rupanya seluar ni STRETCHABLE tau. Ok sedut air mata balik. hahaha Dah lah boleh memeri ikut saiz kaki, selesa pulak tu.

Yang bestnya Jonlivia ni, Seluar ni best sebab tak panas dan tak miang macam sesetengah seluar yang pernah Alja pakai. Sesetengah seluar yang Alja pakai sekejap dah rasa miang sampai tahap nak tanggal. Seluar Jonlivia ni membantu mengeluarkan peluh dan salah satu tujuan seluar ini adalah untuk membakar lemak paha dan betis kita. So berbaloi bila beli.
Jonlivia Hotpants ni adalah yang pertama di Malaysia dan menggunakan 100% kain Neoprene Asli. Apa itu Kain Neoprene Asli? Mengikut google, hahaha Kain neoprene tidak hanya bersifat lembut, tahan air dan elastis, tetapi kain neoprene ini juga mampu menahan hawa dingin dan memberikan rasa hangat terhadap tubuh kita.

Jadi sebab itulah Jonlivia Hotpants dapat berfungsi dengan baik kerana bahan untuk menghasilkan seluar Jonlivia Hotpants ni menggunakan 100% Neoprene. Ia juga dipanggil Heatprene kerana bahan yang digunakan dapat membatu untuk mengawal haba badan kita semasa bersenam, atau berjalan. Jonlivia Hotpants juga dapat membakar lemak dan kalori dari biasa. 
Sekarang pakai seluar je dah boleh keluar peluh. Kalau malas sangat macam Alja, pakai seluar Jonlivia Hotpants S5+ sambil kemas rumah, perghh keluar habis peluh dan seronoknya Jonlivia Hotpants ni dapat menyerap peluh kita jadi tak adalah kita rasa geli berair-air dalam seluar.
Jonlivia Hotpants S5+ ni mempunyai poket rahsia di bahagian kanan belah dalam. Dengan adanya poket rahsia ni, ia memudahkan Alja untuk simpan duit atau kad penting. So nak pergi mana-mana pun senang dan selamat sebab poketnya tersorok.

Nasib baik Jonlivia hotpants ni sediakan poket kecik, So senang Alja simpan duit masa Alja pergi ke Sunway Lagoon tempoh hari. Takde terfikir nak letak mana duit atau duit hilang. 
Jonlivia Hotpants S5+ ini merupakan salah satu produk Hot selling di website. Jonlivia Hotpants ni bukan sahaja boleh digunapakai semasa berjogging sahaja, selain itu dapat digunakan untuk,
  • Beryoga
  • Gym
  • Aktivti Tarian
  • Berzumba / Berkardio / Tabata
  • Berjogging
  • Berbasikal
  • Aktivti dalam air
  • Aktiviti santai

Material yang digunakan untuk membuatnya adalah 100% kain Neoprene Asli tau. So korang kena dapatkan Jonlivia Active Hotpants S5+ ini kerana,

  • Sesuai untuk semua aktiviti harian
  • Stretchable
  • Memberikan rasa hangat pada bahagian kaki
  • Dapat membakar lemak serta kalori pada bahagian kaki (Betis & Paha)
  • Kain yang dapat menyerap peluh
  • Poket sembunyi
  • Mudah berpeluh walaupun buat simple exercise
Yang penting, korang tak akan menyesal bila dah beli. Korang juga boleh tengok Positive Review di Facebook Jonlivia dan boleh lihat produk lain yang bukan sahaja seluar, malah Back Support dan arm Shaper pun ada di website Jonlivia.

Di Website korang boleh pilih With or Without Pocket. Harga pun memang mampu milik dan mungkin ada diskaun dari mereka? jadi apa tunggu lagi, Whatsapp atau purchase online sekarang!!

Kalau korang nak juga seluar macam Alja pakai ni atau ingin menanyakan lebih lanjut, korang boleh ke butiran mereka dibawah ini,
Instagram       https://www.instagram.com/jonlivia/
Facebook         :  https://www.facebook.com/jonlivia/
Website           : http://www.jonlivia.com/
No. Contact      : +6016 384 5358

Waxing dengan 100% Organic Wax keluaran NORAH Believe In Green

September 15, 2017 0 Comments A+ a-

Bulu-bulu dikawasan private dan terutama bawah ketiak sangatlah menganggu aktiviti harian kita terutama bagi wanita. Tapi korang pernah terfikir tak diantara shaving (bercukur) atau pun waxing mana lebih baik dan ok untuk menanggalkan atau membuang bulu-bulu yang ada?

Bagi Alja, dua-dua kaedah ini masih relevan dan mengikut kesesuaian dan keselesaan kita. Ada yang ok dengan bercukur, ada yang sesuai dengan kaedah waxing. Terutama bagi kulit yang sensitif, sangat dan perlu berhati-hati untuk memilih produk dan kaedah bersesuaian dengan kulit.
Alja ada satu produk waxing yang Alja nak sangat share dengan korang iaitu 100% Organic Wax keluaran NORAH. Produk Norah telah berada lebih 5 tahun di pasaran bermula tahun pertengahan 2013 sehinggalah sekarang.

Produk Waxing yang dikeluarkan oleh Norah ini terdapat 2 Jenis Wax iaitu, Hot and Cold. Dua-dua kaedah ini sama sahaja fungsinya iaitu menanggalkan bulu halus. Cuma cara penyediaannya saja berbeza. Produk keluaran Norah ini amatlah Alja sarankan sebab ia menggunakan 100% bahan organic. Jadi Tiada masalah bagi Kulit sensitif.
Bagi setiap pembelian Norah Wax, korang akan dapat sekeping buku panduan, 2 kayu kecil dan 2 kayu besar serta 10 helai kain. Cara penyediaan juga amatlah mudah.

Bagi Jenis Hot Hair Removal Norah Wax, cara penyediaannya seperti,

  • Panaskan Wax sehingga cair
  • Sapu Norah Wax mengikut arah bulu
  • Tekan dan ratakan kain di atas wax
  • Tarik kain lawan arah sapuan wax sepantas mungkin
Cara pemanasan untuk produk Hot Hair Removal Norah Wax ini adalah,
  • Microwave - Panaskan selama 10 saat
  • Dapur (Double Boil) - Panaskan Sehingga cair
  • Water Heater

Dan untuk Jenis Cold Hair Removal Norah Wax amatlah mudah, Kerana tidak perlu dipanaskan dan sesuai dibawa semasa melancong. Ia juga mudah dibawa dan senang digunakan. Untuk cara penyediaan Cold wax ni pula seperti berikut,

  • Sapu Norah Wax mengikut arah bulu
  • Tekan dan Ratakan kain di atas wax
  • Tarik kain lawan arah sapuan wax sepatas mungkin
Dan kain yang korang gunakan itu boleh dicuci tau selepas guna, jadi jangan membazir. Selepas wax, Kain cotton tu korang Rendam dalam air suam untuk bagi bulu tanggal dan siap dicuci. Bila kering, boleh guna semula.
Untuk kenal antara jenis Hot dan Cold pun amatlah mudah. Bagi Hot Wax warna penutup berwarna Emas dan Bagi Jenis Cold Wax pula warna penutup warna Silver.

Kenapa Alja sarankan korang beli Norah Wax ni? Sebab Alja dah guna dan tak sakit macam yang kita tengok Youtube Omputih tu. Sebab ianya 100% dihasilkan dari bahan organic. Lagipun bahan-bahan ini dibuat secara homemade dan Produk Norah Semakin berkembang Hingga ke Brunei dan Singapura Teruatama Malaysia. Jadi ia telah dipindah ke Kilang untuk proses yang lebih baik.

Bahan Utama untuk membuat Norah Wax ini diantaranya ialah,
  • Madu
  • Lemon
  • Tea Tree Oil
Alja bukak je penutup bekas Norah wax ni terus rasa nak makan! Bau Madu dia best sangat. Tak perlu dah bersusah pergi Spa bayar mahal-mahal sebab kita dah boleh buat sendiri di rumah dengan adanya Produk Norah Wax ni. Selain itu, bila kerap digunakan,
  • Kulit makin cerah
  • Bulu menjadi semakin halus dan jarang
  • Proses tumbuh bulu yang lambat
Produk Norah ini merupakan Produk Membuang bulu sehingga ke akar yang menggunakan bahan organic tanpa rasa sakit dan risau akan bahan-bahan yang digunakan.
Hot dan Cold Norah wax ini boleh digunakan dimana-mana sahaja yang ada bulu, iaitu
  • Misai
  • Janggut
  • Ketiak
  • Bulu Tangan
  • Private Part / Miss V
  • Bahagian Kaki
  • Kening
Sebelum memakai Norah Wax, Korang perlulah ikut cara dibawah ini agar lebih mudah untuk berwaxing
  • Seeloknya mandi bagi bersihkan badan dari berpeluh
  • Sapu bedak pada bahagian yang ingin di Wax sebelum ber'Waxing'
Disini Alja share sekali video cara pakai Norah Wax di bahagian Ketiak


Bagi Alja Ianya amat mudah menggunakan Norah Wax berbanding Bercukur kerana bulu yang lambat tumbuh, tanpa ada rasa sakit atau gatal selepas bercukur. Ketiak pun jadi tidak hitam. No more Shaving!

Norah Wax boleh disimpan dalam tempoh 12 bulan selepas dibuka dan boleh digunakan untuk semua peringkat umur.

1 Set Norah mengandungi

  • 1 Jar Hot ATAU Cold Wax
  • 2 Kayu kecik dan 2 kayu besar
  • 12 Kain cotton yang boleh dipakai semula
  • 1 Manual Instruction
Harga amatlah murah kerana boleh pakai lama untuk 1 Jar dan Harga yang dipamerkan adalah Exclude Postage.

  • Semenanjung RM35
  • Sabah dan Sarawak RM40
  • Brunei 20 Dollar

Untuk pertanyaan lebih lanjut atau testimoni, korang boleh hubungi nombor dibawah ini atau 'Private Message' mereka di Laman sosial yang tertera.
Instagram @OrganicHairRemoval
Website     : http://www.norah.com.my/
Hotline      : +6012 234 0220