Kenapa Stevia lebih baik dari Gula Putih?

December 08, 2017 0 Comments A+ a-

Korang mesti pernah dengar tentang stevia kan? Stevia ni tak asing lagi di halwa telinga setiap orang dari kita. Stevia ni dari sumber Pokok Stevia, kalau korang tak kenal pokok stevia macam mana, boleh google atau tengok gambar yang Alja share dekat atas ni.

Alja pernah rasa stevia terus dari pokok, maksudnya dengan daun-daun sekali alja telan. Memang manis, Pertama kali time tu makan dan rasa dari original pokok. Alja pernah rasa pun masa pergi Trip Blogger Johor baru baru ni. Time tu rasa macam "wahh ni rupanya daun stevia..." hahaha

Dekat Watson, Guardian atau dekat mana-mana terutama online juga kita akan nampak sana sini tentang stevia. Tapi masih ada juga yang tidak sedar akan kebaikkan stevia ni. Alja ada try satu produk stevia ni, memang bagus. Alja dah jarang dah guna gula putih, rasanya tak sentuh gula putih lama dah, sekrang nak buat air teh pun letak stevia. Jaga kesihatan lah katakan. hehe
Sekarang Alja cuba Stevia dari Sweet Royale dari Stevia Sweetener dari Royale Pharma. Terdapat 40 sachet dalam satu kotak ni. Satu sachet pun dah boleh rasa manisnya. Jadi 1 kotak boleh guna dalam penggunaan sebulan atau lebih dari sebulan. Jimat kan dan Stevia Sweet Royale ni mereka guna stevia dari Gred A tau.

Tahap Kemanisan stevia ni lebih manis dari gula putih tau. Kalau baru pertama kali rasa stevia, akan ada rasa kelainan dari gula putih. Stevia juga Tiada Kalori , Tiada Karbohidrate dan juga Tiada bahan terlarang.

Kita selalu dikatakan oleh orang-orang tua "Pahit itu ubat" tapi tak sangka ada "Manis juga menyihatkan" betul tak? Manis apa yang menyihatkan? Tentulah manis Stevia! Semua puji melambung tentang Stevia ni, apa kebaikkan Stevia?
KEBAIKKAN STEVIA

  • Lebih Sihat dari gula putih
  • Tiada kandungan terlarang
  • Tiada Kalori
  • Tiada Karbohidrate
  • Baik untuk kesihatan
  • Tiada kesan bahaya
  • Boleh menurunkan tekanan darah
  • Boleh seimbangkan paras gula dalam darah
  • Sesuai untuk yang sedang diet
  • Memberikan tenaga yang berterusan

Pokok stevia  banyak ditanam di negera-negera seperti Jepun, China dan juga Negara Taiwan. Bukan sahaja untuk minuman malah mereka buat untuk makanan juga. Patutlah dorang kurus kurus cantik. Malha dah tua pun masih kuat bekerja, Ini rupanya salah satu rahsia dorang.
Kenapa kita kena pilih Stevia dari sweet royale berbanding gula putih? Kerana Malaysia merupakan Negera Paling banyak menggunakan GULA dan PALING TINGGI OBESITI.

Stevia bukan sahaja untuk orang tertentu dan penyakit tertentu sahaja tau. Stevia adalah untuk semua orang sebagai pengganti kepada gula putih. Stevia bukan sahaja untuk dibuat minuman, malah untuk makanan juga boleh. Jadi apa lagi, korang masih nak stay dengan gula putih?
Korang boleh dapatkan SweetRoyale Stevia ni dekat Royale Pharma Outlet di,

  • Vista Alam, Shah Alam [ B18-LG, Vista Alam, Seksyen 14 ]
  • Seksyen 7, Shah Alam [ Seksyen 7, No. 7-G, Jalan Plumbum R 7/R ]
  • Quill City Mall, KL  [ No: 2-23, 2nd Floor ]
  • Bangi gateaway Shopping Mall [ Lot No. C7, Ground Floor ]
  • Seri Iskandar Perak  [ 447, Persiaran SIBC 18 ]
  • MyTown Cheras, KL [ Lot L1-031, Level 1 ] 
  • Bandar Laguna Merbok, Sungai Petani [ No. 2 Lorong BLM 1/2, Bandar Laguna Merbok ]
ATAU

korang juga boleh dapatkan secara online website RoyalePharma atau di Website Online Shop yang lain iaitu di 11steet, Lazada dan Shoppe.

ATAU

Korang boleh contact ni talian 013-473 1696 ( Agent SweetRoyale Stevia)

Harga bagi sekotak SweetRoyale Stevia ni ialah 
  • RM 17 purchase at store *price change is subjected to promotion or events
  • RM 15.90 purchase via online store excluding postage

Sila jaga di setiap perkataan yang anda berikan disini. Ingat-ingat sikit, Setiap perkataan akan disoal di akhirat dan juga Jari serta lidah inilah yang paling tajam menghiris hati. Terima Kasih ❤